Cestne dirke, hitrostne preizkušnje, dosežki

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Ne avg 08, 2010 10:24 pm

Še filmček z moje strani..

http://www.youtube.com/watch?v=Xd-XsXUXfUk

Uporabniški avatar
gagi´d hype
Novinec

Kraj: Od Sevnce čez Ljubljano v Šalovce :D

Napisal/-a gagi´d hype Ne avg 08, 2010 10:50 pm

Ok...

Neki smo snemal, neki smo spacal skupaj..

Video je v full HD, je pa bla žal svetloba mal slaba (tut kamerca), da bi bli res lepi posnetki...

No kakorkoli, tole je ratal, upam da vam bo všeč...

http://www.youtube.com/watch?v=4IqiWPg_7aQ

En majhen popravek..

http://www.youtube.com/watch?v=HCVgkRNBR5k

Lp
Zadnjič spremenil gagi´d hype, dne So avg 21, 2010 8:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Ne avg 08, 2010 10:56 pm

W|zz je napisal/-a:Še filmček z moje strani..

hehe smehi na začetku :D
sam se vid da si mel še neki rezerve :)

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Ne avg 08, 2010 11:27 pm

gagi´d hype je napisal/-a:Ok...

Neki smo snemal, neki smo spacal skupaj..

Video je v full HD, je pa bla žal svetloba mal slaba (tut kamerca), da bi bli res lepi posnetki...

No kakorkoli, tole je ratal, upam da vam bo všeč...

http://www.youtube.com/watch?v=4IqiWPg_7aQ

Lp

Zakaj pa TA 4 ?
Hudo drgač :tomidelej:

HaMzO je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:Še filmček z moje strani..

hehe smehi na začetku :D
sam se vid da si mel še neki rezerve :)

hehe

in.. kje mam po tvoje še rezervo? :D

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Ne avg 08, 2010 11:49 pm

pa dost ovinkov si pomojm slabo spelu al pa mi deluje tko ko gledam preko kamere, oz bom ti povedu sam ko odpeljem par krogov.. :)

Uporabniški avatar
__bambi__
Novinec

Napisal/-a __bambi__ Po avg 09, 2010 12:04 am

HaMzO je napisal/-a:pa dost ovinkov si pomojm slabo spelu al pa mi deluje tko ko gledam preko kamere, oz bom ti povedu sam ko odpeljem par krogov.. :)
:cry :cry :cry Pa bomo to dočakali v tem desetletju ali ne?

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Po avg 09, 2010 12:14 am

__bambi__ je napisal/-a:
HaMzO je napisal/-a:pa dost ovinkov si pomojm slabo spelu al pa mi deluje tko ko gledam preko kamere, oz bom ti povedu sam ko odpeljem par krogov.. :)
:cry :cry :cry Pa bomo to dočakali v tem desetletju ali ne?

vem da ti/vam je smešno da sm reku parkat da bom pršu pa žal ni šlo zarad poslov. ampak 1x sm že reku pa še bom še 1x, takoj prvi TA v septembru ko bo, jz sm tm ;)
zakaj šele takrat pa mam osebne razloge ;)

vi kr pridno trenirajte, pol ko pridem da vas pojem z časi :twisted: :twisted: :twisted:
(spet malo heca) ;)

N3N4D
Nov uporabnik

Napisal/-a N3N4D Po avg 09, 2010 12:49 am

B|ind je napisal/-a:
V Krškem so pandurji nekaj okoli črnega Lancerja z oranžnimi feltnami hodili, kaj je bilo bo morda povedal lastnik.

ja nic ustavli so me pa mi dali 250 eu kazni ter 3 kazenske tocke. 67kmh skoz naselje tako sem si sam kriv. to da so oni prasci in nam tud na dirkaliscu tezijo pa je itak brezveze komentirat.

glede TA 5...event je bil meni super. dobra organizacija, temperatura zraka ter piste veliko bolj prijazna do avta ter gum, vidljivost uredu, gledalcev polno...upam da bo vec teh nocnih track day-ev

problem je bil edino k so vozniki mal prevec peska nametal in je blo veliko prekinitev drgac cajta za voznjo je bilo vec kot dovolj.

pohvale vsem k so bli na stopnickah

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Po avg 09, 2010 12:53 am

N3N4D je napisal/-a:
B|ind je napisal/-a:
V Krškem so pandurji nekaj okoli črnega Lancerja z oranžnimi feltnami hodili, kaj je bilo bo morda povedal lastnik.

ja nic ustavli so me pa mi dali 250 eu kazni ter 3 kazenske tocke. 67kmh skoz naselje tako sem si sam kriv.

to pa je kr velik pik za tako prekoračitev... :?

Uporabniški avatar
KiWito
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a KiWito Po avg 09, 2010 1:05 am

drmocar je napisal/-a:Sem bil tako jezen, da sem šel takoj nazaj v vrsto, potem je bilo pa tako ali tako konec. Znesel sem se pa nad voznikom r19, kateri se mi je vsaj umaknil. Za to sem se mu že opravičil.
Drugič bom moral malo bolj gledat s kom grem na progo, kar bi tako ali tako moral vedno.

Tisto rundo sem jaz tudi mel čisto uničene čase... Sem malo pustil, da sta mi Roverčka pobegnila pa se pognal v krog ampak ju očitno nisem dovolj daleč pustil... Potem sta se pa še skoraj ruknila pred mano :shock:

Za tebe mi je pa res žal... Škoda ko te nisem že na začetku naprej spustil, bi jih mogoče lahko prehitel, če bi jima od začetka že sledil. Čeprav glede na odnos dvomim - mene tudi nista :evil:

Drugače vožnje so mi bile super ampak je bilo dosti več gneče kot na TA#4 ter še prekinitve, tako da sem samo v dobri uri na TA#4 naredil skoraj toliko krogov kot tukaj v času celotnega eventa...
Drugače pa :tomidelej: za nočne TA, pa da bo za vikende, da je temperatura znosna in se lahko brez težav udeležim :D

Vprašal bi pa še, če ima kdo kako fotko ali pa video, na kateri je R19? oops :D

N3N4D
Nov uporabnik

Napisal/-a N3N4D Po avg 09, 2010 1:09 am

HaMzO je napisal/-a:
N3N4D je napisal/-a:
B|ind je napisal/-a:

ja nic ustavli so me pa mi dali 250 eu kazni ter 3 kazenske tocke. 67kmh skoz naselje tako sem si sam kriv.

to pa je kr velik pik za tako prekoračitev... :?

ja pa glede na to da je 5kmh tolerance je pac uradno namerjena 62....kazen pac taka kot je

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Po avg 09, 2010 1:24 am

Bom kar na točke razdelil:

1.Voznik Roverja je svojo kariero udeležbe na Time Attackih zaključil kot tekmovalec.

2. Nočni dogodek smatram kot novo izkušnjo, delni uspeh in obenem velik poraz - zakaj bom razložil kasneje.

3. Glede alkohola - redno sem spremljal tekmovalce in nobenega nisem videl z alkoholom, imam pa za situacije, ko bo kdo osumljen uživanja alkohola, vedno pripravljen alkotester. Če to ni samo po sebi umevno, v primeru da bo kdo poskušal voziti na Time Attacku pod vplivom alkohola bo tisti trenutek odstranjen iz tekmovanja in prav tako zaključil svojo kariero udeležbe na Time Attacku. Hitri avti in alkohol ne gredo skupaj... Kar se tiče pa gledalcev pa nekako ne smatram to kot moja stvar, saj je na racelandu lokal v katerem strežejo alkoholne pijače. Če se ga hočejo napiti naj se ga, dokler ne skačejo po progi in ne ovirajo dogodka, predvsem pa dokler se ne vozijo z avtom naokrog - ne delajo nič ilegalnega.

4. Divjanje v boksih - v bodoče vas prosim da me o takih dogodkih obvestite, ker povsod naenkrat ne morem biti. Ni sprejemljivo in ne bo tolerirano. Zato smo na dirkališču da ni treba noret po cestah (in boksih).

5. Metanja peska na cesto - očitno bomo morali za bodoče TA-je zaposliti še 3 ljudi da bodo stali na najbolj popularnih mestih metanja kamnov na pisto in spremljali kdo je tisti ki ne zna gledati robnika pred sabo in misli da vozi rally. In to mislim resno - v bodoče bomo začeli bolj natančno spremljati kdo ne zna voziti po asfaltu in bodo ti individualci izločeni iz prometa za uro ali dve. Če imate boljši predlog glede kaznovanja prosim na dan z njim.

6. Nešportno obnašanje - noč ima svojo moč, zgleda da tokrat pa res. Prvič na Time Attackih sem bil priča veliko nešportnemu obnašanju. Tokrat so padala samo opozorila, v bodoče bodo diskvalifikacije. Še enkrat poudarjam. Dirkamo amaterji med seboj v dobrem duhu da je zanimivo, zabavno in varno.

7. Debata o pravilnikih, pritožbe itd. Tole bi moral bit sicer post po svoje ampak bo probal skrajšat... Za vse bodoče dogodke in primere - na mestu dogodka ne bomo spreminjali in prirejali pravil. Tokrat je bila stvar podžiganja in provokacij Citroen Saxo Grp N. Po pravilniku je ta avto v drugi klasi, točke sem mu preštel osebno jaz in tisti ki ste bili zraven ste videli koliko podjeb*vanja sem preživljal med pregledom avtomobila. Vse lepo in prav. V pravilniku ne piše nikjer nič glede roll barov, prav tako ne piše nič o tem kaj če vozi več voznikov isti avto. Pravilnik bo do naslednjič vseboval podatke tudi glede tega. Do takrat pa čestitke Team AX za prvo in tretje mesto.

8. Skrajšanje dogodka in uradna razlaga - dogodek je bil skrajšan zaradi večih faktorjev in sicer zaradi prijav hrupa ki so botrovale obisku modrih (v bodoče te težave ne bo več nam je zagotovil Domen), prav tako pa je zaradi rose proga postala spolzka kar je botrovalo nesreči Nissana in pa odločitvi da se dogodek zaključi 45 minut prej. V primeru da bomo letos ponovili še en nočni dogodek se bo le-ta odvijal najkasnje do 1h razen če bodo vremenske razmere res vrhunske (suhe).

9. Pravilnik bom poskusil v prihodnjih dneh predelati v bolj berljivo obliko, ki bo prav tako vseboval alineje o alkoholu, boksih in vseh ostalih nenapisanih pravilih, ki jih znova in znova poudarjam na sestanku šoferjev.

Še enkrat se vsem zahvaljujem za udeležbo, strpnost in konstruktivne kritike. Spet smo se nekaj novega naučili, naslednjič bo še boljše!

lep pozdrav,
LoCo
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 Po avg 09, 2010 7:02 am

LoCo je napisal/-a:3. Glede alkohola - redno sem spremljal tekmovalce in nobenega nisem videl z alkoholom, imam pa za situacije, ko bo kdo osumljen uživanja alkohola, vedno pripravljen alkotester. Če to ni samo po sebi umevno, v primeru da bo kdo poskušal voziti na Time Attacku pod vplivom alkohola bo tisti trenutek odstranjen iz tekmovanja in prav tako zaključil svojo kariero udeležbe na Time Attacku. Hitri avti in alkohol ne gredo skupaj... Kar se tiče pa gledalcev pa nekako ne smatram to kot moja stvar, saj je na racelandu lokal v katerem strežejo alkoholne pijače. Če se ga hočejo napiti naj se ga, dokler ne skačejo po progi in ne ovirajo dogodka, predvsem pa dokler se ne vozijo z avtom naokrog - ne delajo nič ilegalnega.

Samo eden komentar na tole. Težko je v taki gužvi, opazovat voznike v boksih kaj počnejo in kdo je voznik in kdo obiskovalec.Jest verjamem, da 99% voznikov ni uživalo alkohola, imaš pa bisere vedno in tudi tukaj so bilo.

LoCo predlog: pred samim začetkom TA, ko imate sestanek vsakim frulico v usta,pa da se vidi v kakšnem stanju je. To je najmanj kar se da narediti, za varnost vseh.
Da se pa to izpelje pa ne vidim nobenega probleme, če pa je potrebno pa tudi med samim potekom TA.

Lp

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po avg 09, 2010 7:12 am

Men je žalostno, da moramo o alkoholu sploh debatirati. Da bi vsakemu posebej na začetku mi je nesmiselno. Lahko pač naključno pred izhodom na progo da pihati vsakim potem pa naj tvega kdor nima toliko soli v glavi, da bi vozil pijan. :roll:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
bojc T
Novinec

Napisal/-a bojc T Po avg 09, 2010 7:35 am

Jest za voznike res ne vem da bi kdo pil, vsaj meni osebno ni do tega, ko je pa fertik pa skoraj vedno spijem en pir pol pa počas dam. Kar se pa gledalcev tiče pa nimaš kej dost.
No uglavnem jest tud slučajno nebi s frulico skakal okrog vsakega posebej, ker mislim da je namen večine voznikov, ki pride dol jasen. Razumem pa da se najde kdo, ki tega sploh ne jemlje vsaj malo resno in gre mal za filing na progo pa zjebe cel sistem.....
Lp bojc T

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Po avg 09, 2010 8:41 am

LoCo je napisal/-a:Še enkrat se vsem zahvaljujem za udeležbo, strpnost in konstruktivne kritike. Spet smo se nekaj novega naučili, naslednjič bo še boljše!

Sicer sem bil samo gledalec, ampak sem imel občutek, da bi bila koristna tudi modra zastava... Marsikdo med dirjanjem na (svojem) limitu pač nima časa gledat še v ogledala. ;)

Glede alkotesta - naključna preverjanja pred vsakim vstopom na pisto se mi zdi še najbolj racionalna varianta...

D.

scirocco12
Stalni uporabnik

Napisal/-a scirocco12 Po avg 09, 2010 9:28 am

danci1973 je napisal/-a:
Glede alkotesta - naključna preverjanja pred vsakim vstopom na pisto se mi zdi še najbolj racionalna varianta...

D.

To bi bilo čist OK.

LoCo komaj čakamo kdaj bo naslednji nočni TA! ;)

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Po avg 09, 2010 9:34 am

UrbanD je napisal/-a:A fotk nima noben več? Iz proge pa to... :O

Jaz žal nimam nič.
Nekaj sem poiskušal slikat pa mi ni nič uspelo :roll:

Uporabniški avatar
omahens
Nov uporabnik

Kraj: Senovo

Napisal/-a omahens Po avg 09, 2010 10:17 am

KiWito je napisal/-a:Vprašal bi pa še, če ima kdo kako fotko ali pa video, na kateri je R19? oops :D

http://foto.omahens.net/fotografija/1098

UrbanD je napisal/-a:A fotk nima noben več? Iz proge pa to... :O

Vse moje fotke iz Time Attack #5:
FOTO.OMAHENS.NET

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po avg 09, 2010 10:19 am

omahens je napisal/-a:FOTO.OMAHENS.NET

brez zamere ampak panningi so katastrofalni.
the brand with the three stripes :)
Vrni se na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost