Cestne dirke, hitrostne preizkušnje, dosežki

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po avg 09, 2010 1:23 pm

rokkas je napisal/-a:to imaš prav ampak kar se teh stvari tice je slovenija zelo v megli. saj teoretično ti ne smes slikati in objaviti na FB recimo slike zgradbe mimo katere gre sprehajalec brez njegovega dovoljenja :)

Zadeva je taka. Snemaš oz. slikaš lahko vse, kar je javna površina, pod pogojem, da obrazi mimoidočih niso razvidni. Za zasebni prostor velja podobno. Snemaš lahko tudi brez lastnikovega dovoljenja dokler se on ne odloči drugače. Saj spremljate dnevnike in razne novinarske prispevke (prireditve ipd.).

Govorim iz lastnih izkušenj, saj imamo doma lokalno TV. Na hiši imamo panoramsko kamero, ki snema okolico in oddaja preko spleta. Na začetku se je eden od sosedov pritožil (ustno), da noče, da se vidi njegovo dvorišče (čeprav je kamera toliko oddaljena, da obrazi niso prepoznavni). Zato smo tisti del slike zameglili. ;)

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Po avg 09, 2010 1:42 pm

prepovedno je slikanje oseb na zasebnih (lastnih) objektih... na javnih prireditvah (kar TA je) pa ni. Drugače si ne predstavljam kako na Mardi Grasu od pijane punce ki za majčko pokaže joške dobiš še pisno dovoljenje.. :lol: .. ok .. verjetno bi ratalo...

sicer pa spet jokcanje, kateri je v katerih klasi... pa koga briga prijatelji moji... prej ali slej se bo našel nekdo ki bo našel "optimalen" avto za klaso... sicer pa tudi moj stock S3 in pa nabrušene Impreze niso ravno podobna vozila... pa?

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Schkorc Po avg 09, 2010 2:02 pm

_B3yBo_ je napisal/-a:ma tvoja petka je tudi :twisted:

moram pogledat kdaj imate kak slalom. ker sem pricakoval vec od tistega cinq. Pa da se pomerimo tam. Res me firbec matra kak je od punce avto proti drugim :lol:

Mah ta moja 5ka je bolj tako oops... V osnovi mislim da bi moral biti kar hiter avto, ampak še ne najdem dobrega kompromisa. Sedaj se avto končno pelje res odlično (offroad višina dela svoje :D), ampak nimam nobene trakcije več :?. Razen ravnin avto cel RL koplje, se počutim kot da bi imel najmanj 500KM :lol:. Vedno je nekaj, ampak je pa res butast občutek, ko enkrat za spremembo ni pomanjkanja moči (in je celo še nekaj rezerve), ampak vseeno ne gre hitreje :roll:... Bom naslednjič dal Gregu eno vožnjo za peljat, bo takoj 1 sek boljši čas, da si malo dvignem samozavest :lol:.

S slalomi smo letos kar malo zaspali, iskreno povedano nam prav paše, da še kdo drug organizira kak tak event in da lahko za spremembo samo pridemo, odpeljemo in potem šimfamo po forumih :D :lol:.

@drmocar: V mislih sem imel predvsem voznika, ker očitno avto tudi ni vse (glede na sekundo razlike med drugim voznikom). Avto je očitno dobro nastavljen, kaj in kako je predelan pa ne vem. Dvomim tudi, da lastnik vse ve. Za špero se mi pa vseeno zdi, da je nima (ampak ne vem), podvozje ne deluje kot, da bi ga razvijala NASA, ostalo pa na obisku par dni nazaj nisem videl.

Se pa strinjam, da smešno zgleda tak avto v SM razredu... sploh zraven kakšnega čisto serijskega v istem razredu (to sem že v prejšnji temi povedal). Ampak pravilnik je tak, in vedno se tekmuje oz. zmaguje, če se pravilnik dobro naštudira. Po pravilniku verjetno res spada v SM. Saj mislim, da jih je kar nekaj dobro naštudiralo pravilnik, da so v klasah kjer pač so.
Sam sem prvič s 5ko recimo vozil v U razredu, pa sem si zdaj malo bolj pogledal pravilnik (pa po forumih bral razna tolmačenja pravilnika) pa ugotovil, da v bistvu spadam v SM :).

BTW Tudi tebi čestitke za čas... ko že mislim, da te bom ulovil, mi spet pobegneš :)... Si nisem prejšnjič pogledal, si že takrat vozil na teh gumah (če ni skrivnost)?

LP, Primož
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Po avg 09, 2010 2:31 pm

Najboljši čas do tega TA, na starih štampah je bil 57,13s, potem sem malo še podvozje nastavil in se je avto šele začel peljat. Prejšnjič sem vozil na navadnih. Bom pa probal še z novimi štampami naslednjič, če bo Grega spet posodil, ker ta TA mi ni uspelo peljat hitrega kroga z njimi.
Imam pa tud jest probleme s trakcijo na dirkalnih gumah, ker je podvozje premehko in se avto malo bolj nagne kot na navadnih gumah. Posledica je da mi notranje kolo vrti v prazno, samo to predvsem na zaprtih zavojih.

To glede saxo-ja samo kaže pomanjkljivost pravilnika. Na tej progi konji niso tako pomembni kot lega. Moč lahko nadoknadiš z menjalnikom in težo. Kar poglej si rezultate od ene druge dirkalne 106ke s16, ki je bila prejšnji ali predprejšnji TA. Mislim da je lastnik vozil okoli minute.

Važno je da se imamo fino, to se pa definitivno imamo. :D

Uporabniški avatar
Silvio
Nov uporabnik

Kraj: Savinjska dolina

Napisal/-a Silvio Po avg 09, 2010 2:43 pm

drmocar je napisal/-a:
Schkorc je napisal/-a:Ampak kar se tiče pa sAXo-ja... avto je zgoljufan u nulo... :D HEC. Še enkrat kapo dol uporabniku Silvio za dosežen čas. Sicer sem si mislil da bo letelo nekje 55.2xx, ampak 54.xxx je pa presenečenje..... kupujem špero, čeprav mislim da ne bo dosti pomagala :lol:.

LP, Primož
Vsa čast za čase. Voznik zna vozit, avto pa je nastavljen zelo dobro. Podvozje, gume, kratek menjalnik in špera naredijo svoje.

Res pa je da ta avto v SM nima kaj počet. Pač pomanjkljivost pravilnika.

hvala,hvala...aja avto nima špere, ni pa slaba ideja :lol:
Catch me if you can :)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po avg 09, 2010 2:53 pm

mito155 je napisal/-a:prepovedno je slikanje oseb na zasebnih (lastnih) objektih... na javnih prireditvah (kar TA je) pa ni.

http://www.pro-vreme.net/index.php?id=12

Evo poglej si malo kamere iz naselij, pa boš videl, da praktično vsaka zajame del privatne parcele. Potem vse snemajo protizakonito al kaj? ;)

Je pa treba take stvari ločit od fotografiranja zasebnosti ala facebook varianta, kar bi blo treba že v osnovi prepovedati :roll:

p.s: tudi če bi se eden od udeležencev TA (javne prireditve) odločil, da ne želi, da je videti njegovo vozilo in njega osebno, bi ga bilo treba zamegliti. Piše v zakoniku o medijih.

Uporabniški avatar
MRC
Novinec

Napisal/-a MRC Po avg 09, 2010 3:22 pm

Men se zdi da bote počas rabli vsak svojo klaso in boste vsi zmagovalci.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Po avg 09, 2010 3:35 pm

Js bi naredil posebno klaso za hatchbacke golf razreda

(pa za manjše, pa večje..)

ker če ne po ta novih spremenjenih pravilih nimam šans za kšno kul mesto

in sm za brezveze zapravljal denar za nove gume+ feltne

:huh: :mrgreen:

Uporabniški avatar
KiWito
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a KiWito Po avg 09, 2010 4:07 pm

Klasa gor, klasa dol...

Jaz sem zmagal :lol: hitrejši sem bil kot na TA#4 in to je najpomembnejše (čeprav avta nista primerljiva). Za nasledni TA mam pa cilj pod minuto :)

rokkas
Nov uporabnik

Napisal/-a rokkas Po avg 09, 2010 5:11 pm

sam res kok je to enih govoric za eno kantico olja :) kaj naj se mi z dizli zacnemo kregati da nimamo kaj poceti v skupini z GTji RSi ipd :)? meni osebno je vseeno, časi so mi bili pomembni samo da sem videl ce nekaj spremenim (linijo, zaviranje...) ce se kaj pozna in ce je boljse. drugace je pa res vseeno saj tole bi moralo biti predvsem tekmovanje sam z sabo :)

ludikure66
Nov uporabnik

Napisal/-a ludikure66 Po avg 09, 2010 5:37 pm

....po moje bi yugo a grupe furu čas 50!! no fantje saxo vam je odličen primer kak naj bi se pelu pravi športni avto. ni vse moč motorja, komplet avto mora delovati kot simfonični orkester. če en sklop ne deluje, ni rezultata!!najin rezultat bi biu še boljši če bi imela dobre gume, tak sma pa začela dirko iz narezanimi slajkami do platna. vsak od naju je meu 2 vožnje na razpolago za najbolši čas. ostale vožnje je zadn konc kr bol pometu kot držau. jbg, bo naslednjič bolš!! če se "bistri" počuti ogoljufanega, mu odstopim pokal, jst nažalost ne furam za zmage, jst vozim ZA LASTEN UŽITEK!!! jamranje po subaru forumu se mi zdi prou smešno ad so organizatorji dovolili saxsoju tekmovat zraven družinskih avtov za nakupe, dopust...a to mate STI nalepke kr tak gor da impresionirate najstnice?? lepo vas prosim, u rokih mate visokozmogljive serijske drikalnike iz ogromno močjo, idealnim pogonom in trakcijo pa še gume mate profesionalne!!
če sm koga užalu se mu opravičujem, bistri, ti pa me kontaktiri pa ti odstopim 3. mesto.
not racing for victory, just for soul!

ludikure66
Nov uporabnik

Napisal/-a ludikure66 Po avg 09, 2010 5:39 pm

rokkas je napisal/-a:sam res kok je to enih govoric za eno kantico olja :) kaj naj se mi z dizli zacnemo kregati da nimamo kaj poceti v skupini z GTji RSi ipd :)? meni osebno je vseeno, časi so mi bili pomembni samo da sem videl ce nekaj spremenim (linijo, zaviranje...) ce se kaj pozna in ce je boljse. drugace je pa res vseeno saj tole bi moralo biti predvsem tekmovanje sam z sabo :)
octavia??
not racing for victory, just for soul!

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Po avg 09, 2010 6:26 pm

@ludikure66

dobr si ga pelu :clapclap
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

sajmon19
Nov uporabnik

Napisal/-a sajmon19 Po avg 09, 2010 7:26 pm

moram pogledat kdaj imate kak slalom. ker sem pricakoval vec od tistega cinq. Pa da se pomerimo tam. Res me firbec matra kak je od punce avto proti drugim

26.9.2010 je slalom na Ivarčkem Jezeru ( Koroška)
več si preberi na Avtoslalom & RGRacingng
Zadnjič spremenil sajmon19, dne Po avg 09, 2010 7:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ Po avg 09, 2010 7:28 pm

ludikure66 je napisal/-a:če se "bistri" počuti ogoljufanega, mu odstopim pokal

:lol:

Ne, kar obdrži :D , dobro sta peljala oba, kljub temu pa sem še vedno upravičen do svojega lastnega mnenja, da dirkalnik ni za v takšno klaso, ampak jebiga, pravilnik pravi da lahko, navsezadnje ste prešteli pike in je to to, sam sem pa tudi naveličan že pogovora na to temo, tako, da jo bom po hitrem postopku zaključil debato.

Kar se mene tiče, bi itak dal ven iz prve in druge klase vse gume ki nimajo dot oznak, namreč te gume niso za cestno uporabo (beri dobiš kazen ko te ustavi policaj, razen če se ne pelješ iz enega brzinca do drugega).

Pa dobiš en zs, da rečeva eno o "profi" gumah ter o najstnicah, da ne bomo tule smetili še naprej.

Lp
555

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po avg 09, 2010 7:57 pm

_BiStRi_ je napisal/-a:Kar se mene tiče, bi itak dal ven iz prve in druge klase vse gume ki nimajo dot oznak, namreč te gume niso za cestno uporabo (beri dobiš kazen ko te ustavi policaj, razen če se ne pelješ iz enega brzinca do drugega).

To bi se res lahko naredilo. Ker stock avtomobil in racing guma v vsakdanjem prometu ne gre ravno skupaj.

Odlično, da je nekdo pokazal kaj se zgodi, ko je vse uravnovešeno (oz kot je rekel lastnik, da igra kot simfonični orkester), tudi s tistim konjem za volanom. :D Hud čas, čestitke. 8) :tomidelej:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po avg 09, 2010 8:02 pm

_BiStRi_ je napisal/-a:
ludikure66 je napisal/-a:če se "bistri" počuti ogoljufanega, mu odstopim pokal

:lol:

Ne, kar obdrži :D , dobro sta peljala oba, kljub temu pa sem še vedno upravičen do svojega lastnega mnenja, da dirkalnik ni za v takšno klaso, ampak jebiga, pravilnik pravi da lahko, navsezadnje ste prešteli pike in je to to, sam sem pa tudi naveličan že pogovora na to temo, tako, da jo bom po hitrem postopku zaključil debato.

Kar se mene tiče, bi itak dal ven iz prve in druge klase vse gume ki nimajo dot oznak, namreč te gume niso za cestno uporabo (beri dobiš kazen ko te ustavi policaj, razen če se ne pelješ iz enega brzinca do drugega).

Pa dobiš en zs, da rečeva eno o "profi" gumah ter o najstnicah, da ne bomo tule smetili še naprej.

Lp

super potem bom jaz z slajkami lahko vozil v stok klasi ker imam homologirane in me policaji ne kaznujejo ko me vstavijo. ce nevrjames ti pokazem homo.

saxo je bil hiter. cisto logicno, proga je zelo zaprta in to zelo lezi majhnim okretnim avtom. Moc je pa idealka nekaj malega cez 100 konjov za tako progo in avto.

ce se ze neki spreminja pravilnik naj se naredi po kobaturah. tam se loci samo predelani, ne predelani in pa turbo motorji. Zdej ce mas malo predelan avto si si sam kriv, bi pa raje pustil seriskega.
Slika

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Po avg 09, 2010 8:16 pm

Jaz pa mislim da niso te štamp in slick gume nek problem. Poglejte recimo stock klaso. Izstopajo prvi trije časi potem pa so vsi zelo skupaj na koncu pa seveda spet izstopajo zadnji trije ali štirje. Tak da očitno je organizator kr zadel pravilnik da so podobno hitri avti skupaj.... Enako je potem v ostalih razredih.

Na koncu koncev je to še vedno track day in ne neka dirka. Pokali in nagrade so simbolični zato so pomojem prerekanja in pregledovanja avtov zaradi pritožb odveč. Glavno je da se vozi čimveč in tekmuje proti svojemu času!
Zadnjič spremenil airmike, dne Po avg 09, 2010 8:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Po avg 09, 2010 8:20 pm

ludikure66 je napisal/-a:
rokkas je napisal/-a:sam res kok je to enih govoric za eno kantico olja :) kaj naj se mi z dizli zacnemo kregati da nimamo kaj poceti v skupini z GTji RSi ipd :)? meni osebno je vseeno, časi so mi bili pomembni samo da sem videl ce nekaj spremenim (linijo, zaviranje...) ce se kaj pozna in ce je boljse. drugace je pa res vseeno saj tole bi moralo biti predvsem tekmovanje sam z sabo :)
octavia??

Verjetno Ceed 1.6D.
Z Octavio sem se pa jaz nekaj trudil. :lol:

PS: Tisti, ki ste gledali. A je kaj črno dimilo? Namreč sam sem parkat namerno gledal v ogledalo, pa ni bilo nič videt. :o

Drugače se pa strinjam z Rokkasom 8) .

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Po avg 09, 2010 8:23 pm

Ni bilo kej videt da je sajevček, na parkirišču pa se je slišalo :EE
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......
Vrni se na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov