Cestne dirke, hitrostne preizkušnje, dosežki

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po avg 09, 2010 8:34 pm

Nikar še s kubaturami ga srat pa pol predelan/nepredelan. Potem na koncu bo že toliko klas, da ni za nikamor. Če narediš samo do (naprimer) 1,8 in nad 1,8 pa predelani, nepredelani je že več klas kot zdaj. zakaj? za brezveze, da bo na koncu polno enih klas. Na koncu bomo rekli to ni dobro, dajmo še par klas naredit in pol bo toliko klas kot tekmovalcev in bojo vsi prvi v svoji klasi in srečni. :lol:
-Sistem točkovanja je čisto OK. Se strinjam z airmike.om, če pogledate so časi res dosti skupaj, torej so avti za v isto klaso. Mogoče bi lahko v razpredelnico napisali še koliko točk ima kdo. Tako se bi naprimer vedelo, da je nekdo v SM klasi minimalno predelav, da ravno pade v SM klaso, drug oreng predelan in zato toliko hitrejši. Saj iz točk se ne razbere KAJ je predelano ampak, če imaš veliko točk je gotovo kar nekaj stvari in naj bi se razlika poznala zaradi tega. Mislim, da je jasno, da če ima nekdo 20 točk, drugi pa 40, da bi znal biti un z 40 točkami pred unim. Primer: Saxo je imel gotovo več točk kot večina Imprez ampak je pač še vedno bil v SM klasi. Ergo, zato je bil verjetno prvi in bo to vsak gledalec hitro dojel. Če še vedno ni je pa slab šofer ali pa že v osnovi toliko počasnejši avto. Naprimer serijski STi vs predelan Clio RS. STi owna RSa kljub predelavam, tako to je. Toliko za orientacijo bi to bilo. Sicer večina se nas pozna, so predstavitve na forumih ampak gledalci bi se lažje orientirali pa tudi tekmovalci bi vedeli, da ima nekdo pred njim tudi več predelav...
-Lahko rečemo še naj se napiše katere gume ima tekmovalec (z letnikom vred pa naj se kdo zgovarja na stare gume? :lol: ) Res je s tem še malo več dela. Zato je to smiselno predvsem v klasi S kjer se načeloma ne menja gum in naj bi bili avti kolikor toliko serijski. Ko gre za oreng predelane avte (SM ali U) je pa itak že razlika v stopnji predelav med avtomobili prevelika, da bi bili pikolovski še z gumami in ima dosti v teh klasah več gum in eksperimentirajo z njimi.
-Vsi z ne DOT gumami so za v U klaso to je jasno. Isto vsi, ki imajo dirkalen avto za uradne dirke kot so GHD, rally... Ne vem edino kam bi vrgli nekoga z kletko v "navadnem" avtomobilu. Kletka bi mogla dodati veliko točk ker vsi vemo, da je kletka samo za dirkalnike in je na cestnem avtomobilu ne moreš imeti.
@Bejbo ti si itak poseben primer ker imaš avto na cesti kljub temu, da je dirkalnik. ;)
OK vem da je na dolgo in sem si vzel čas ampak pomoje bi takšne malenkosti kot so izpisek točk in gum res pomagale. Da bi bilo pa vsem prav je pa itak nemogoče. Vedno bo nekdo pač ime avto ki mu serijsko ustreza proga ter bo prehitel nekoga z močnejšo kravo nakar bo slednjemu to šlo v nos. Poglejte raje tako, da tekmujete proti svojemu najboljšemu času, ostali časi so za orientacijo, da vidiš kako se obneseš proti drugim.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Po avg 09, 2010 8:48 pm

grega983 je napisal/-a:Ni bilo kej videt da je sajevček, na parkirišču pa se je slišalo :EE

Traktorček pač. :lol: :rofl :hi
Mah, je treba pustit, da se turbinca ohladi.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Po avg 09, 2010 8:55 pm

Kaj lohk prosim namesto, da se kregate in celite svoje ''poškodovane'' egote raje prilepite kake slike ... bol natančno kak posnetek izleta Sillvie ??

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Po avg 09, 2010 9:00 pm

ta problem z gumami sem ze jaz omenil, medtem se je tudi pravilnik spreminjal,vendar je blo vse vredu. Zdaj pa se je se bogi bistri oglaso in bi mogoče res lahko kaj spremenili.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po avg 09, 2010 9:03 pm

Matey_ je napisal/-a:Kaj lohk prosim namesto, da se kregate in celite svoje ''poškodovane'' egote raje prilepite kake slike ... bol natančno kak posnetek izleta Sillvie ??

LP
Matej

:tomidelej: se strinjam. kaj vec materiala ne bi skodlo nobenemu, ce ne drugo da vemo sploh o cem se pogovarjamo ;)

Uporabniški avatar
Silvio
Nov uporabnik

Kraj: Savinjska dolina

Napisal/-a Silvio Po avg 09, 2010 9:09 pm

http://www.ramsak.si/wp-content/uploads ... vilnik.pdf

Jaz predlagam pravilnik od avtoslaloma. Glejte tehnični del. RG racingu se opravičujem ker sem si sposodil njihovo povezavo.

lp
Catch me if you can :)

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Napisal/-a GodOfAll Po avg 09, 2010 9:10 pm

Matjaz46 je napisal/-a:ta problem z gumami sem ze jaz omenil, medtem se je tudi pravilnik spreminjal,vendar je blo vse vredu.

Ja takrat se še ni vedl da bo saxo prehitu impreze... pač najdu je 'luknjo' v pravilniku in jo izkoristu. Itak pa mu je treba priznat da mu brez odlične vožnje nebi uspelo.

A sm jst edini navdušen nad nenadovim časom na DOT gumah? Al pa gokujev s hondico? Noro dobr.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po avg 09, 2010 9:13 pm

mtl je napisal/-a:
grega983 je napisal/-a:Ni bilo kej videt da je sajevček, na parkirišču pa se je slišalo :EE

mi smo pa mislili da je kaka provida za nami in smo cist na izi vozil :lol:
Slika

sajmon19
Nov uporabnik

Napisal/-a sajmon19 Po avg 09, 2010 9:18 pm

moram pogledat kdaj imate kak slalom. ker sem pricakoval vec od tistega cinq. Pa da se pomerimo tam. Res me firbec matra kak je od punce avto proti drugim :lol:[/quote]

cinq. je svoje pokazal tist kar zna mogoče bo pa drugič boljš. z najmanj kub. med vsemi je kr vredi čas,za punco!!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Po avg 09, 2010 9:25 pm

sajmon19 je napisal/-a:
moram pogledat kdaj imate kak slalom. ker sem pricakoval vec od tistega cinq. Pa da se pomerimo tam. Res me firbec matra kak je od punce avto proti drugim :lol:

cinq. je svoje pokazal tist kar zna mogoče bo pa drugič boljš. z najmanj kub. med vsemi je kr vredi čas,za punco!!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po avg 09, 2010 9:41 pm

sajmon19 je napisal/-a:moram pogledat kdaj imate kak slalom. ker sem pricakoval vec od tistega cinq. Pa da se pomerimo tam. Res me firbec matra kak je od punce avto proti drugim :lol:

kaj si hotel s tem povedati. te ne razumem.

nevem kaj ima sploh oranzni cinq predelan. Vem pa, da ni nic posebnge njegov cas. Kajti jaz sem z 39 konjskim ( 899 kubicnim motorjem) vozil tam nekje in to cisto na seriskem podvozju ;)

Moj beli cinq oz to je od moje punce cinq pa vozi 58.8 pa se nizje bi slo ce nebi imeli vedno nekaj zapletov. Pac ima se otroske bolezni ki se pojavlajo oz je Fiat. Na tem zadnem TA smo pa odpeljali samo 9 krogov skupaj in to takoj po izlitju antifriza. Avto se ni na max vozil ker je prevec rit nosilo.

nisem pa niti zasledil, da bi cinq vozila kaka punca
Slika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Po avg 09, 2010 11:11 pm

Kaj je v bistvu sploh smisel teh klas?

Na samem prizorišču popolnoma nič ne olajšajo dela, ker tam bi pomagalo samo če bi bili po klasah razporejeni enako hitri avti (torej po času, ne po predelavah), zato da bi bilo na progi čim manj prehitevanja. (Na ta način tudi ne bi zgubljali hitrih krogov ko je treba upočasnjevat ob prehitevanjih. Res pa da tako razporejanje ne bi bilo enostavno..)
potem po dogodku (na forumu) pa tud itak vsi pišemo da klase niso pomembne, ker vozimo sami proti sebi oz. proti svojemu času..

Mene osebno bi bolj kot to v kateri klasi je nekdo, zanimalo recimo..
Nickname - model avta - točke iz predelav oz. zvezdice (+gume)
To je to. Bi zvedel vse kar rabim in tud več kot zvem sedaj..
Bi bolj specifično vedel proti komu in koliko predelanemu avtu tekmujem in bi lažje izbral svoje "navidezne tekmece" in se primerjal in vedel kje sem..
Da je pa stock clio v S pa stock impreza v SM pa ne rabim klase, da vem da je impreza hitrejša..

Pa še nobenega kreganja ne bi bilo kdo bo kje in nobenih zapletov glede tega..

Zdej sem v SM na 7. mestu. Če bi šel v Unlimited, kao najbolj predelani avti, bi bil pa 6. Tko da te razporeditve nikoli ne bodo optimalne in ne bodo pokazale obsolutne konkurenčnosti avtov..

Sej ne da se neki p*zdim, sam tko, k se tolk upadate s temi klasami in vlagate svoj trud in čas v to.. Pol smo pa na progi itak vsi pomešani, na forumu pravmo da klase niso pomembne, če hočem pa sebe z enim drugim avtom primerjat, pa še vedno ne vem niti katere gume je imel..

Če pa majo klase kšn globji smisel, me pa popravite :)

Pa ni to nobena negativna kritika, sam tko pač.. opažanja. Sam neki zapleti, plusa pa nobenega :)

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl To avg 10, 2010 4:20 am

_B3yBo_ je napisal/-a:
mtl je napisal/-a:

mi smo pa mislili da je kaka provida za nami in smo cist na izi vozil :lol:
:twisted:
Sam roko na srce, tudi ko sem vas dohitel ste furali tistih 110 km/h.
Mah, ravno prav, sej se tam zdivjaš, ni treba, da policaji še kaj pokasirajo zraven.

Uporabniški avatar
bojc T
Novinec

Napisal/-a bojc T To avg 10, 2010 5:34 am

Dobr da niste za prepočasno vožnjo dobil :lol:
Lp bojc T

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To avg 10, 2010 5:42 am

W|zz je napisal/-a:ker tam bi pomagalo samo če bi bili po klasah razporejeni enako hitri avti (torej po času, ne po predelavah), zato da bi bilo na progi čim manj prehitevanja. (Na ta način tudi ne bi zgubljali hitrih krogov ko je treba upočasnjevat ob prehitevanjih.

Točno to. Samo problem je gledati s kom boš na progi ker vsi vemo, da pač padeš v vrsto in to je to. Meni se je nekako "usralo" da sem padel med približno iste, ok sem prehitel dva ampak vseeno. Sicer pa že tako bi lahko vsak ko gre na progo pogledal koga ima spredaj in koga zadaj in temu primerno začel. Če greš z avtom, ki vozi 1 minuto na progo za avtom, ki vozi 55 lahko takoj štartaš, če ne pa malo počakaš, da je več prostora preden ga ujameš in se ti (ja ali ne) umakne.
W|zz je napisal/-a:Mene osebno bi bolj kot to v kateri klasi je nekdo, zanimalo recimo..
Nickname - model avta - točke iz predelav oz. zvezdice (+gume)
To je to. Bi zvedel vse kar rabim in tud več kot zvem sedaj..
Bi bolj specifično vedel proti komu in koliko predelanemu avtu tekmujem in bi lažje izbral svoje "navidezne tekmece" in se primerjal in vedel kje sem..

Jap. 8)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl To avg 10, 2010 6:08 am

bojc T je napisal/-a:Dobr da niste za prepočasno vožnjo dobil :lol:

:D :D Šleparje smo prehitevali. :twisted:

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To avg 10, 2010 6:28 am

hahahahaha, ax-arji ste končno prišl do mal bolj kulturnega avta, kar pa kažejo časi, že z ax-i so padali na slalomih vrhunski rezultati.
the brand with the three stripes :)

rokkas
Nov uporabnik

Napisal/-a rokkas To avg 10, 2010 7:23 am

mtl je napisal/-a:
ludikure66 je napisal/-a:
rokkas je napisal/-a:sam res kok je to enih govoric za eno kantico olja :) kaj naj se mi z dizli zacnemo kregati da nimamo kaj poceti v skupini z GTji RSi ipd :)? meni osebno je vseeno, časi so mi bili pomembni samo da sem videl ce nekaj spremenim (linijo, zaviranje...) ce se kaj pozna in ce je boljse. drugace je pa res vseeno saj tole bi moralo biti predvsem tekmovanje sam z sabo :)
octavia??

Verjetno Ceed 1.6D.
Z Octavio sem se pa jaz nekaj trudil. :lol:

PS: Tisti, ki ste gledali. A je kaj črno dimilo? Namreč sam sem parkat namerno gledal v ogledalo, pa ni bilo nič videt. :o

Drugače se pa strinjam z Rokkasom 8) .

saj daj mi se kaksne dva TA pa se bova lovila he he :) kot pravim potrebujem se tuning voznika :lol:

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar To avg 10, 2010 8:37 am

LoCo je napisal/-a:Seznam klasificiranih avtomobilov je attachan v .pdf
Seznam točk za modifikacije je prav tako attachan v .pdf

Vsak avto ima štartno klaso in pa zvezdice.
1. klasa je najnižja, 3 najvišja
Vsaka zvezdica je 10 točk
61 (60 še ne preskoči) točk je preskok klase

Klase so:
1. Stock Class
2. Modified Class
3. RSR Unlimited Class (NTIN)

Moje skromno mnenje.. ..bolj kot se bo kompliciralo s pravilnikom večje težave bodo. Sem prepričan, da se bo precej voznikov še vedno (zavestno) prijavilo v napačne razrede (zelo dobro poznana zgodba iz avtoslalomov).

V podrobnosti pravilnik se ne bom spuščal (ta je v domeni organizatorja), ker so določene predelave zelo nesmiselno ocenjene.

Uporabniški avatar
DevilJDM
Novinec

Napisal/-a DevilJDM To avg 10, 2010 10:59 am

Symon je napisal/-a:Nikar še s kubaturami ga srat pa pol predelan/nepredelan. Potem na koncu bo že toliko klas, da ni za nikamor. Če narediš samo do (naprimer) 1,8 in nad 1,8 pa predelani, nepredelani je že več klas kot zdaj. zakaj? za brezveze, da bo na koncu polno enih klas. Na koncu bomo rekli to ni dobro, dajmo še par klas naredit in pol bo toliko klas kot tekmovalcev in bojo vsi prvi v svoji klasi in srečni. :lol:
-Sistem točkovanja je čisto OK. Se strinjam z airmike.om, če pogledate so časi res dosti skupaj, torej so avti za v isto klaso. Mogoče bi lahko v razpredelnico napisali še koliko točk ima kdo. Tako se bi naprimer vedelo, da je nekdo v SM klasi minimalno predelav, da ravno pade v SM klaso, drug oreng predelan in zato toliko hitrejši. Saj iz točk se ne razbere KAJ je predelano ampak, če imaš veliko točk je gotovo kar nekaj stvari in naj bi se razlika poznala zaradi tega. Mislim, da je jasno, da če ima nekdo 20 točk, drugi pa 40, da bi znal biti un z 40 točkami pred unim. Primer: Saxo je imel gotovo več točk kot večina Imprez ampak je pač še vedno bil v SM klasi. Ergo, zato je bil verjetno prvi in bo to vsak gledalec hitro dojel. Če še vedno ni je pa slab šofer ali pa že v osnovi toliko počasnejši avto. Naprimer serijski STi vs predelan Clio RS. STi owna RSa kljub predelavam, tako to je. Toliko za orientacijo bi to bilo. Sicer večina se nas pozna, so predstavitve na forumih ampak gledalci bi se lažje orientirali pa tudi tekmovalci bi vedeli, da ima nekdo pred njim tudi več predelav...
-Lahko rečemo še naj se napiše katere gume ima tekmovalec (z letnikom vred pa naj se kdo zgovarja na stare gume? :lol: ) Res je s tem še malo več dela. Zato je to smiselno predvsem v klasi S kjer se načeloma ne menja gum in naj bi bili avti kolikor toliko serijski. Ko gre za oreng predelane avte (SM ali U) je pa itak že razlika v stopnji predelav med avtomobili prevelika, da bi bili pikolovski še z gumami in ima dosti v teh klasah več gum in eksperimentirajo z njimi.
-Vsi z ne DOT gumami so za v U klaso to je jasno. Isto vsi, ki imajo dirkalen avto za uradne dirke kot so GHD, rally... Ne vem edino kam bi vrgli nekoga z kletko v "navadnem" avtomobilu. Kletka bi mogla dodati veliko točk ker vsi vemo, da je kletka samo za dirkalnike in je na cestnem avtomobilu ne moreš imeti.
@Bejbo ti si itak poseben primer ker imaš avto na cesti kljub temu, da je dirkalnik. ;)
OK vem da je na dolgo in sem si vzel čas ampak pomoje bi takšne malenkosti kot so izpisek točk in gum res pomagale. Da bi bilo pa vsem prav je pa itak nemogoče. Vedno bo nekdo pač ime avto ki mu serijsko ustreza proga ter bo prehitel nekoga z močnejšo kravo nakar bo slednjemu to šlo v nos. Poglejte raje tako, da tekmujete proti svojemu najboljšemu času, ostali časi so za orientacijo, da vidiš kako se obneseš proti drugim.

to sploh ni res da na cestnem avtomobilu ne smes imeti kletke. Kletko lahko homologiras na cestnem avtomobilu, vendar ti potem v prometno vpisejo da je obvezna uporaba celade, in pa mislim da moras v tem primeru potem imeti tudi 5 tockovni pas....

sistem tockovanja pa ni cisto ok. Ubistvu ni ok samo tisti del kjer se tockuje predelave na motorju za NA in pa T motorje....saj je za vecino predelav isto tock za NA in pa T motorje.
Vec sem ze napisal na 7. strani .

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=120

Drugace pa sam event je meni super. Na zalost nisem uspel priti na nocni TA, da bi izboljsal svoj cas, zato pa bom probal priti na naslednjega. Po moznosti z semi-slick gumami in pa seveda s tem v SM klaso zarad mene lahko tudi v U, da se bo bistri bolje pocutil :D :D :D

Lp
Vrni se na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost