Cestne dirke, hitrostne preizkušnje, dosežki

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne apr 26, 2009 11:02 pm

Matjaz46 je napisal/-a:
Torej je s tem voznikom ali nekaj narobe, ali pa je odličen voznik, pa je megane slab avto, ker ima več konjev kot impreza, težo ima manjšo od impreze za 200kg, pa samo sekundo boljši čas.

Očitno ti ni jasno da je to zelo, zelo kratka proga in je sekunda veliko! Vsi gledamo tekme, eni imamo izkusnje in vemo da je lahko v eni sekundi 15 avtov, tu stejejo stotinke!

Naslov pa bi moral bit Raceland, nov rekord na sprednji pogon!nikakor pa ne serijski rekord!

No vidiš, smo že bliže. Vseeno se pa meni avto s kletko, šperami, školjkastimi zici, olajšan za kar nekaj kilogramov, s plastičnimi šipami, ter brez vsega zadaj (nima sedežev, nima u bistvu nič) ne zdi nič prav serijski, tako kot recimo impreza od ircarja ali bistrija, kjer imata vsak svoj avto popolnoma serijski.
Še vedno trdim da sta ircar in bistri dobra voznika in sta s serijskimi avtomobili pokazala veliko.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Po apr 27, 2009 9:24 am

Pa sej ma ta megane rekord tudi na nordschleife na fwd. Nebivedu sorry ampak u temo brcaš s tem kar pišeš.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Po apr 27, 2009 10:36 am

Evo ma 1540 kg drgac... Ne 1240 ;)
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Po apr 27, 2009 12:12 pm

nebivedu je napisal/-a:Pancho, to je čisto jasno, samo nekateri napišajo tak naslov in nekatere avtomobile kujejo v zvezde, ter sami začnejo take primerjave, da niso za nikamor, potem ko se jih pa malo pokritizira so pa čist jezni in ...

Verjetno zato ker kritiziraš kar nekaj v 3 dni... in prave pohvale, razen mogoče max treh, sploh še ni bilo (in jih verjetno nikoli ne bo ker je preveč ANTIRENAULTIZMA tukaj gor), ker ste se ljudje tipa ala ti raje obesili na to da je en j**c od megana peljal, in še vedno pelje, scat veliko boljše avte... sicer pa je enaka tema že za Nurburgring (20 km proge, ne le par metrov) in se mi zdi da demantirat ta avto je čisti nesmisel, da ne rečem da delate iz sebe budale... stating the obvious...

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Po apr 27, 2009 12:58 pm

V štartu je kot prvo naslov teme čist faljen :-P
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
MRC
Novinec

Napisal/-a MRC Po apr 27, 2009 4:41 pm

nebivedu je napisal/-a:Pancho, to je čisto jasno, samo nekateri napišajo tak naslov in nekatere avtomobile kujejo v zvezde, ter sami začnejo take primerjave, da niso za nikamor, potem ko se jih pa malo pokritizira so pa čist jezni in ...

Zanimivo bi bilo pa vse te avte primerjat na grobniku. Tam bi se pa videlo in voznika in avto.

No še malo zadevic okoli rdečega lancerja evo X. Kr nekaj ljudi ga je stestiral in večina trdi da ta avto ni to kar bi moral biti. Nekateri so celo prepričani da je to navaden 2.0 lancer v preobleki (samo zunanjost), ker res ne gre tako kot bi moral.
Tudi zadnji testi kažejo na to da res ni vse z avtom v redu.

Evo, točno ta avto, EVO X - 100 do 200

O poglej poglej tole sem pa jaz snemal pred petimi dnevi.

Avto je glede na to kar bi človk pričakoval od EVOta in česar smo vajeni od prejšnjih modelov čist navaden družinski avto z mal več konji in plastiko v notranjosti kot jo je imela lada samara :roll:
Pogled na njega obljublja velik več.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po apr 27, 2009 5:31 pm

Tole ni pa nič, ne.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Po apr 27, 2009 6:19 pm

Huh sam po tem posnetku gre še moja gtv za sekundo bolš od 100 do 200 pa ma serijsko 218KM pa čez 1400kg (moja cca 240KM pa 1460kg)
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Po apr 27, 2009 6:33 pm

Čudn je tist posnetk. Mogoče je kaj narobe z avtam.

tale gre bolš
170>

ta pa sploh [+30KM]
0-100

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Po apr 27, 2009 7:44 pm

Konec dneva je še vedno samo megan... :roll:

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik Po apr 27, 2009 7:50 pm

PRODRIVE je napisal/-a:V štartu je kot prvo naslov teme čist faljen :-P

pa dobr, kaj mora res vsak isto povedat?? al zastopmo če en pove, ne rab jih pol še 20 povedat ISTO!! :roll: :roll:

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Po apr 27, 2009 8:23 pm

Jaz sem pa za to, da se ta tema ne samo zaklene, ampak kar lepo izbriše!
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po apr 27, 2009 8:36 pm

_Pancho_ je napisal/-a:Jaz sem pa za to, da se ta tema ne samo zaklene, ampak kar lepo izbriše!

zakaj bi se zaklenila?.....eni pač "prbijajo" kot v vsaki temi, eni smo pa tiho in beremo, le ko "čaša prelije dno" se oglasimo_in sedaj povem svoje mnenje; Meganu ta "gokart" proga ustreza in zato tudi najboljši čas(tudi 1.9 čipan dizelček, bi naredil "dober" rezultat tukaj) če pa te avte zapeljemo na Grobnik, potem verjemite mi, bi bila "čistam" druga pesem, pa bi lahko Megana vozil Mrak ali pa sam Šumaher.....

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight Po apr 27, 2009 8:44 pm

sašo5 je napisal/-a:
_Pancho_ je napisal/-a:Jaz sem pa za to, da se ta tema ne samo zaklene, ampak kar lepo izbriše!

zakaj bi se zaklenila?.....eni pač "prbijajo" kot v vsaki temi, eni smo pa tiho in beremo, le ko "čaša prelije dno" se oglasimo_in sedaj povem svoje mnenje; Meganu ta "gokart" proga ustreza in zato tudi najboljši čas(tudi 1.9 čipan dizelček, bi naredil "dober" rezultat tukaj) če pa te avte zapeljemo na Grobnik, potem verjemite mi, bi bila "čistam" druga pesem, pa bi lahko Megana vozil Mrak ali pa sam Šumaher.....

Glede na Nordschleife, bi bila slika zgolj minimalno drugačna...;) Skratka, glede na konje, je Megane daleč najhitrejši cestni avto na tržišču. No dobut! Kar se tiče splošne uporabnosti, pa se lahko le sprašujemo kdo bo kupil ta avto za v nakupe ipd.

lp

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Po apr 27, 2009 8:53 pm

Najhitrejši ali ne, kapo dol Renaultu in njihhovem športnem oddelku, malo se ozrite po konkurenci pa najdite redy to race avto ki ga pripelješ direktno iz salona v tej klasi za ta denar in s to garancijo...

Roll bar,brembo,pleksi stekla,Recaroti itd...
C u O r E S p O r T i V o

Klemenko83
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemenko83 Po apr 27, 2009 9:27 pm

hehehehe...tole glede znamk mi je pa včasih full smešn ane. znamka gor al pa dol. konc koncov je to pač samo neka primerjava avtomobilov med seboj, da vidš kam padeš...vsi pa vemo da na rezultate lahko vpliva precej faktorjev, sploh pa raceland ni niti primerno mesto, ampak ker drugega nimamo je to pač to. mislm pa da so pogoji jasno napisani...če ne pa komot prelistate kako stran nazaj :D

no vi se pa še veselo kergite dalje, kera lopatka je v čigavem peskovniku bolj oluplena, navita in kako gumo ma na ročaju in posledično boljši grip :lol: :lol: :lol:
Having a 12 second Honda car is just like coming out of the closet; You're going to surprise a bunch of people, but in the end you're still gay.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Po apr 27, 2009 9:44 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:Konec dneva je še vedno samo megan... :roll:

Model ti si bolan....pa brez zamere.
:)

Uporabniški avatar
Northary
Nov uporabnik

Napisal/-a Northary Po apr 27, 2009 11:26 pm

JEREMIJA79
Konec dneva je še vedno samo megan

Ja to vidm da te še najbolj peče, ker je pač samo megan in je pelu scat mnoge druge avte. Daš kapo dol pa ti bo prec bolš ;)
Slika
Every day for us something new

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman To apr 28, 2009 7:45 am

mihaing je napisal/-a:Potem pa če je zadeva tako preprosta pa testirajte še tega Ariela Atoma, ki se ga ravnotako registrirati

http://www.youtube.com/watch?v=k_wTBZ2v ... L&index=64

http://www.youtube.com/watch?v=NCGv51Fd_Uo

Baje je hitrejši od formule, če že vse mečete v isti koš. Madona ko nekateri ne kapirate da ne moreš vse postaviti v isto kategorijo.

Ja, ker slovenski zastopnik za Atoma že cel čas traka na vrata in prosjači, da vzamemo avto na test ... :roll:
Sicer pa: prihaja pa res en avto, ki bo verjetno kar dobro razliko na vrhu naredil. Bomo videli, ko bo ...

nebivedu je napisal/-a:
jakaracman je napisal/-a:1. Ja, časi po celem dnevu drgnjenja. Megane je naredil 3 kroge za probo in 3 na čas, kot vsak drug na lestvici AM. Tako je pravilo.

Boste morali pa dat možnost da takrat ko testirate, pokličete še koga od zunaj s svojim avtom pa naredite primerjavo. Mislim, da bi po šestih krogih črn evo 9 dosegel enak čas, če ne boljši.

Kombinacija črnega eva in njegovoega voznika je že oddelala več kot 6 krogov tam, torej izpade. Sploh pa črni evo ni neka konkurenca meganu in bi bilo zelo zelo čudno, če ne bi bil hitrejši vsaj za sekundo ...

PRODRIVE je napisal/-a:Pravkar gledal avtosteron,če sem prav razumel :?: Porsche GT3 RS cajt kroga 53:53,tako da rekorda žal ni.Če se motim me popravite in se opravičujem ;)

Avtosteron ne šteje ... Govora je je le o AMjevih časih, torej časih, doseženih na enak način. Zato je pa bil v 1. postu link na AM lestvico.

LoCo je napisal/-a:Gospodu vozniku z veliku pokali doma pa hvala bogu da take cajte postavlja, sej je vsak tedn 2x na racelandu k testira neki tam, počas lahko že ve za vsako lukno in kucl na progi ... Jz sm bil pa prvič z devetko :D

Gospod voznik je tam le, ko testira za AM. To pa je teh 40 avtov z lestvice + 3 ali 4 dirkalni zraven ... V dveh letih in pol. Ni ravno pogosto, ne? 1x na mesec, recimo, v povprečju ...

GodOfAll je napisal/-a:1. ne boš verjel ampak tudi jaz sem dosegel čas v prvih 6 krogih na racelandu - mogoče še manj - mam v avtu izpisek, pa se mi ne da ponj. (je pa res da sem bil pred tem že novembra gor 2008 in takrat naredil vsaj 20 krogov - na štoparco, najboljši prav tako 55.9)
2. res niso iz trgovine, moj avto je star 12 let in ima 278 000 razburljivih kilometrov za sabo, gume brez robov in tudi praktično brez profila
3. moj avto je mogoče kupit in ga registrirat (ga prodajam), ma pa druge amortizerje (pa par malenkosti), serijski amortizerji na taki Imprezi ponavadi popustijo pred 200k km
4. glede tega imaš prav, razen LUKA M3 (voznik LMG)

Dokler lahko navaden forumaš (sicer res na progi ki se jo pelje v 2. prestavi), s starim avtom in zlizanimi gumami konkurira (temu meganu lih ne morm konkurirat, priznam) novmu evotu, M3, in še ostalim sanjskim avtom, ki jih vozi voznik s kupom pokalov in ki dejansko obvlada progo je to dober znak za forumaša.

Ne me narobe razumet. Nobene žale besede čez AM, vse pohvale da ste se odločil za to lestvico in da jo skrbno vzdržujete!!!

Luka je itak vedno hiter, še ko drifta. Tu itak ni debate. Tvoj čas je pa odličen.
Slika

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo To apr 28, 2009 10:14 am

jakaracman je napisal/-a:Kombinacija črnega eva in njegovoega voznika je že oddelala več kot 6 krogov tam, torej izpade. Sploh pa črni evo ni neka konkurenca meganu in bi bilo zelo zelo čudno, če ne bi bil hitrejši vsaj za sekundo ...

No zdej pa že neumnosti govoriš. Če pa že hočeš it v debato pa bodmo kr preprosti:

Evo // Megane
1550 kg // 1252kg
280HP // 230HP

Se pravi Evo (brez šoferja, pa si upam stavit pol kamijona piva da ma AM šofer 50 kil manj od mene vsaj) - power to weight razmerje 180,6 HP na tono. Megane 183,7HP na tono. Zdej lah pa počas nehate poveličevat en serijski avto na novih semi slick gumah ki je postavil dober cajt. Pa tut to da je edini avto na lestvici k je vozil s semi slick gumami in napisan kot rekorder je totalna neumnost. Nism se hotu kregat it glede tega ampak zdej pa res že prou pretiravate. Lestvica je tam zgolj informativna in nima veze z ničemer razen s tem kakšne volje je bil šofer tist dan, grip je odvisn od tega a je bla prejšnjo nedeljo dirka od gokartov in pa če je uvoznik blagoslovil dat ene dobre gume na avto k ste ga testiral.

Primerjat serijske avtomobile med sabo je zabavno, lestvica je zanimiva za pogledat, testi povejo veliko o avtomobilih, dat semi slicke na serijski avto pa pamet solit je pa prblizn tko kot RSR pa njihovi čipani evoti na 370 konjev samo s filtrom. Nesmisel.

Edit: še tole
jakaracman je napisal/-a:Gospod voznik je tam le, ko testira za AM. To pa je teh 40 avtov z lestvice + 3 ali 4 dirkalni zraven ... V dveh letih in pol. Ni ravno pogosto, ne? 1x na mesec, recimo, v povprečju ...

Se pravi če je odpeljal z vsakim avtom 6 krogov jih je naredu 240. Your point being?

lp
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika
Vrni se na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov