Cestne dirke, hitrostne preizkušnje, dosežki

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: REPSOL Time Attack Chapter 2: Enga na hitr (8.4.2011)

Napisal/-a Matjaz46 Sr mar 30, 2011 5:14 pm

aja drmo pozabo še en komentar povedat!
Jaz si razlagam kot point time attackov da se lahko pride na progo s cestnimi avti in se na progi merijo časi med podobnimi cestnimi avti.
NE PA da se naredi avto za krožne dirke ali pa relly in se pride na time attack.
Vsakemu svoje!

Mejte se radi :D

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr mar 30, 2011 5:31 pm

ManIAK je napisal/-a:Mene sicer to ne gane, ampak a nisi mel na tem eventu drug menjalnik?

Saj je lepo napisal. Še na Renault forumu je dal link kakšen menjalnik je. Ima sinhrone, samo krajši je bil pa špero je imel. Sicer pa je tale 106ka meni manj sumljiva kot lanska 205ka. Je pa tule vidim ista štorija kot z "zgoljufanim Saxojem." :lol: Vedno se pač najde nekdo, ki je z jajčkom hitrejši od močnejših avtov in postane sumljiv.
Matjaž letos je zadeva (žal?) postala že skoraj profi saj vidiš, da vsi pridejo z drugimi gumami za dirkališče (pomoje tudi ti, se pravi ni realno ker ni cesten avto??), predelanimi avti... Ti še vedno lahko primerjaš svojega Focusa ST z ostalimi podobnimi avti, Drmotova 106ka je pač izven konkurence. In verjemi VEDNo se da izboljšati čas. Jaz vsakič jamram, da imam čezdalje manj profila in so gume še starejše in vedno še malo izboljšam. Poglej une mojstre z navadnimi avti (civic bingo) vozijo pod minuto pa serijsko podvozje, navadne gume pa, da en norc ne bi z kvalitetno predelanim avtom lahko vozil toliko kot vozita Drmota?
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Sr mar 30, 2011 5:47 pm

drmocar je napisal/-a:@Matjaž46: Avto ima krajši menjalnik in motor je na ercovih valjih sproduciral 145hp in 162Nm navora. Podvozje je zelo poceni sestavljeno skupaj (vse kupaj sem dal cca. 500€). Avto je narejen za TimeAttack prvenstvo in podobne uživancije in ni več za na cesto. To je tudi point pravilnika in celega Time Attack prvenstva. ;)

No, to je meni zanimivo: trije popolnoma različni avti, tvoj P106, Andrzejev EvoX in moj S3, katerim 'znalci' ne predpisujejo nobene podrobnosti (eden opuljen do konca 2WD, druga dva 4WD z vsem udobjem, a veliko razliko v namembnosti), se na stezi vozijo v stotinkah. Pogled na lanske top čase pravi, da bi tudi letos moralo biti zanimivo. :)

Uporabniški avatar
slavcdklavc
Novinec

Napisal/-a slavcdklavc Sr mar 30, 2011 6:06 pm

Se opravičujem, samo nikjer nisem zasledil cene, je še vedno 35€ tako kot lani? Se zanimam za prihod, s čisto stock 19 1.4, mal za dušico, pa letne gume k neki tresejo je treba uničt. Vidm pa tut, da znajo bit te 19ke kr hitre, sicer ne vem kak so modificirane, mam pa sam kr nekaj krogov na RLju za sabo, sm ne z avtom.

urosch
Nov uporabnik

Napisal/-a urosch Sr mar 30, 2011 8:35 pm

Yeah, več je govora o rdeči 106ki tuki, kot na pugiju. :lol:

Pridem na tretjega. :)

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Napisal/-a Matjaz46 Sr mar 30, 2011 9:15 pm

o saxojih bi lahko tudi debitirali ampak se ne splača!
Drugače pa drmo point time attackov je po mojem da se pride s cestnimi avti na progo in se tam merijo časi in moči podobnih cestnih avtov.
Zaj pa če prideš na event z avtom za krožne dirke ali skoraj really pa se pač pojavijo takšne debate!

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Sr mar 30, 2011 9:23 pm

Matjaz46 je napisal/-a:o saxojih bi lahko tudi debitirali ampak se ne splača!
Drugače pa drmo point time attackov je po mojem da se pride s cestnimi avti na progo in se tam merijo časi in moči podobnih cestnih avtov.
Zaj pa če prideš na event z avtom za krožne dirke ali skoraj really pa se pač pojavijo takšne debate!

Zgleda da boš mogo kupit saxoja če boš htel met free oil :)

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Sr mar 30, 2011 9:59 pm

Motiš se. Point Time attack-ov ti je že LoCo povedal kaj je. Za primerjat serijske avte (predelani itak niso za na cesto) pa obstajajo track day-i, kateri pa niso mišljeni kot tekmovanja. ;) Malo si poglej v tujini, kaj je sploh Time Attack.

Recimo:

http://www.youtube.com/watch?v=Z8BF3vFvQX8

http://www.youtube.com/watch?v=lPKjb80fOPc&feature=fvsr

http://www.youtube.com/watch?v=u8VTZJ_w ... ure=fvwrel

http://www.youtube.com/watch?v=xM3AnTS1vBw

predvsem so to cestni avtomobili. :lol:

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če mar 31, 2011 5:37 am

Hja Focusa RS bo treba kupt, ni drucga. Ali pa Saxoja/106ko. :lol:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če mar 31, 2011 7:27 am

če hočeš pa ostat zvest Fordi, pa od mondy-a fiesto 2.0 N/A ... tist nima mnde 700 kg.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če mar 31, 2011 8:33 am

To pomeni da tisti ki pač nimamo toliko denarja, da bi si privoščili en "time attack" avto in enega za vsaki dan, pa nesmemo dirkat al kak sem zaj jaz to razumel?
Pravtako skos vsi nabijate, kolk še ma vsak fore v klasi in za kolko si še lahko vsak avto zrihta....je kdo pomislu, da more bit avto road legal in da predelava za sabo potegne mučos €€€...?

Jaz pravim samo, da dajmo bit vsi pošteni pri prijavljanju avtomobila v klaso, pa mislim da nebo problema. Je pa nekaj tud na tem, da marsikdo sploh neve v katero klaso se mora prijavit in nezna sešteti točk oz niti neve da jih more. Dajte to bit pri prijavah bolj pozorni in vsakega ki nima označenih nič modifikacij vsaj vprašat, če se že pogledat negre avta.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Če mar 31, 2011 8:49 am

ManIAK je napisal/-a:To pomeni da tisti ki pač nimamo toliko denarja, da bi si privoščili en "time attack" avto in enega za vsaki dan, pa nesmemo dirkat al kak sem zaj jaz to razumel?

Tako je :) Stock klasa je pa za golobe ki letajo nad racelandom :)

Uporabniški avatar
eXtreme69
Novinec

Napisal/-a eXtreme69 Če mar 31, 2011 9:01 am

Ena bolj zanimiv tem na forumu :D
Slika

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če mar 31, 2011 9:08 am

airmike je napisal/-a:
ManIAK je napisal/-a:To pomeni da tisti ki pač nimamo toliko denarja, da bi si privoščili en "time attack" avto in enega za vsaki dan, pa nesmemo dirkat al kak sem zaj jaz to razumel?

Lahko tebi ko si v TAM..! :lol:

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Če mar 31, 2011 9:16 am

ManIAK je napisal/-a:
airmike je napisal/-a:

Lahko tebi ko si v TAM..! :lol:

Sploh ni važno sam da se lahk vozim :) Ker druge oblike poceni vožnje po progi na čas trenutno v Slo ni. In eni si še to hočete zakomplicirat. Pol se človek vpraša če hodite vozit zarad sebe ker vam je to užitek in ker hočete premagat SVOJ čas ali pelat zato ker pač mate hiter avto in je treba ko je pa neka jajčka hitrejša je pa jok :)

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če mar 31, 2011 9:22 am

Sj doli po texas rogaški lahko tudi noriš kolko hočeš. Tam zakon ne obstaja. :lol:

Jaz sem samo izluščil bistvo iz drmotovega posta in podal par predlogov. To je vse.

Če bi mene kaj tak hudo motilo, si lahk prepričan, da se niti prijavljal nebi.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Če mar 31, 2011 9:25 am

ManIAK je napisal/-a:Sj doli po texas rogaški lahko tudi noriš kolko hočeš. Tam zakon ne obstaja. :lol:

Je policajev v Rogaški več kot prebivalcev v Mlačah ;) Schengen.press

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Če mar 31, 2011 12:48 pm

Jao fantje, komplicirate da kar boli :?

Seveda lahko vsi dirkajo, tudi z nepredelanimi avtomobili. Zato pa so tri klase na voljo. In drmo je pač avto pripravil po TA pravilniku in še spada v TAM klaso. Obenem postavlja tudi hudo dobre čase in konkurira dosti močnejšim strojem. Res ne vem kaj je zdaj tukaj narobe :S

Drugače pa Time Attack se je začel na malo drugačen način kot si razlagaš Matjaz46...Namreč v osnovi je bila to bitka med japonskimi tunerji in raznimi track day entuziasti, ki so gradili na koncu tudi že one-off avtomobile, samo za podiranje časov, ki so jih dosegli drugi tunerji.

Oziroma nekaj zgodovine lahko najdeš tukaj.

no pa pustimo ta off topic in se raje posvetimo pripravi avtomobilov :)

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...
Vrni se na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov