Cestne dirke, hitrostne preizkušnje, dosežki

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Schkorc Sr apr 14, 2010 12:37 pm

GodOfAll je napisal/-a:
Schkorc je napisal/-a:...
Se pa tale Time Attack sliši obetavno, čeprav po drugi strani mogoče malo (ali pa čisto :)) preveč spominja na navaden trackday? Kaj če bi se zadeva še malo raztegnila?
...
Je kdo že razmišljal, če bi bilo izvedljivo te vožnje prosto po prešernu malo zorganizirati, omejiti in tako mogoče omogočiti sodelovanje večim interesentom?
...
In ne, ne mislim, da bi se naredilo iz tega tekmovanje kot je avtoslalom... potrebno bi bilo samo vodenje evidence na samem dogodku, da bi se vedelo kdo je koliko vozil in določiti število krogov (to drugo je že narejeno), ostalo lahko ostane kot je zaimšljeno.

Po eni strani - kar se točkovanja in udeležbe tiče, bi blo res bolš če bi bil max precej višji - lahko tud 100 udeležencev, pa bi mel vsak recimo 2-3x po 5 krogov za trening potem pa kasneje 5 krogov za napad na čas kjer se najboljši šteje in to je to.

Samo LoCo je to organiziral bolj v smislu da se velik voziš.. in npr na slalomih sam veš kako je... ob 6h ustaneš da si ob 8h tam, čakaš do 10-11h, voziš trening, čakaš 3 ure, voziš še eno vožnjo in čez 3 ure spet eno, vsega skupaj si bil pa na progi 6 minut, če se vozi po 3 kroge na izhod hehe....

LoCo bi rad da se maš možnost vozt praktično od 8-16h z občasnimi postanki, ki služijo bolj da se voznik in avto odpočijeta, spremeni kako nastavitev in potem nazaj na progo.

Najbrž bi bla prava pot nekje vmes. Ideja je dobra, lahko da bo kdo pršu in se temu ne bo več smel rečt Time Attack ampak point je itak to kar si vsi želimo: da se vozi...
...

Še enkrat bom povdaril, da nimam v mislih in da ni potrebno, da bi se iz tega TA naredilo tekmovanje tipa avtoslalom. Slalom naj ostane takšen kot je, TA pa je lahko vzporednica, če želi (je pa res, da do "predelave" TA v avtoslalom sploh ne bi bilo potrebno veliko :)).

Glede števila udeležencev se bo moral odločiti organizator ali lastnik/upravljalec Racelanda kaj in kako si sploh želi. Kolikor sem se pogovarjal z Domnom mislim, da pri njih ne bi bilo težav in so v splošnem "odprti" za razne evente.

Je pa stvar takšna, da je interesa za UDELEŽBO na takšnih in podobnih dogodkih vedno več. Pri slalomu recimo včasih (vmes) ni bilo problemov s številom tekmovalcev in se zato število ni omejevalo. Smo pa za Šempeter enkrat vmes res razmišljali o omejitvi na kakšnih 120 (čeprav bi prej bil verjetno dvodnevni event :)).

Osebno bi poskušal narediti takšne dogodke za vse, ki želijo sodelovati (ali vsaj večino). Kot sem že napisal, za tiste ki se želijo navoziti/trenirati/... so že namenjeni trackdayi oziroma, ker se je še na te težko pravočasno prijaviti, si nekateri sami zakupljajo/mo poligone, kartodrome,...

Če je želja samo v tem, da bi se veliko vozilo, potem se naj enostavno naredi mesečne trackdaye (glede na občasne navale mogoče tudi tedenske :)), ki se lahko imenujejo tudi Time Attack in je zadeva rešena. Mislim pa, da pa ima vsaj pri meni (in še parim ostalim) nek poseben adrenalinsko-tekmovalni vložek oziroma svoj čar, če je zadeva izvedena tako da se tekmovalci med seboj bojujejo (ne mislim na kakšno mini krožno dirko). Za tisto pravo "doživetje" so potrebni različni razredi (takšni ki so smiselni), ker samo tako imajo možnost tudi takšni, ki (ŠE) nimajo/ne morejo imeti top of the top.

In ja, seveda tudi meni ne odgovarja tisto čakanje na slalomih. Sicer imam ponavadi med vožnjami kakšno delo in mi čas hitreje mine, ampak je mučno za tiste par krogov čakati cel dan, priznam.
In ne, na avtoslalomu se malce zahtevnejšim udeležencem (ne vem kako bi povedal, za takšne, ki se dosti ukvarjajo z vožnjo :)) ni mogoče navoziti. Za povprečne in novince je pa tudi slalom, tako kot bi vozili 24ur Nordschleife :D.
Da bi bili samo slalomi brez kakšnih trackdayev ipd. bi bilo za večino ki se redno udeležujejo/mo vseh možnih dogodkov zelo mučno :). Se pa mogoče zato (vsaj jaz) na trackday-jih bolj malo vozimo, ker se nam že ne ljubi več :D.

LoCo je napisal/-a:
Schkorc je napisal/-a:Tale novica za event je bila objavljena 5.aprila, dan kasneje so bila vsa mesta (z dodatnimi rezervami) že zapolnjena. Nekateri niso/nismo vedno na internetu in takšni bodo imeli pomoje kar precej težav priti na kak event. Je kdo že razmišljal, če bi bilo izvedljivo te vožnje prosto po prešernu malo zorganizirati, omejiti in tako mogoče omogočiti sodelovanje večim interesentom?

Definitivno bodo tu "regularci" ki bodo tam takorekoč na vsakem eventu ampak sem razmišljal točno o tem. Imaš kakšen predlog?

Mogoče najava "prijave se pričnejo X.X. ob XX:XX" in potem po pravilu first come first serve? Tako da bi bila najva kdaj se začnejo prijave vsaj par dni vnaprej?

Predlogi dobrodošli.

Drugače pa hvala za konstruktiven komentar in ideje! :)

Odvisno v kakšno smer glede števila udeležencev bo ta TA šel. Če bo število ostalo na teh 25 +-, potem se s prijavami kaj bolj pametnega verjetno ne bo dalo izvesti.
S temi najavami bi sicer interesenti bili obveščeni prej, ampak bi potem vsi ob XX:XX minus 10min (ponavadi so takšni roki okoli polnoči :)) leteli (se vlekli) za računala in potem bi se "naenkrat" ob polnoči spet prijavilo več kot 25 ljudi, kar bi mogoče bilo še bolj neugodno. Poleg tega bi moralo biti obvestilo dosti prej, kar pomeni da bi spet nekaj ljudi, kljub temu da bi videli obvestilo, vmes pozabilo na prijavo ipd. :D...

Mogoče je vsaj od tega sistema boljši ta obstoječ, ampak kot sem prejšnjič omenil nas bo veliko velikokrat izviselo. Če govorim za naše "lokalne dirkače" in recimo dosedanje trackdaye je zadeva takšna da sem od vseh edini (mislim da sem res edini :)), ki dokaj redno spremljam forume. Od tega je treba ob pravem času najti pravi forum in pravo temo v pravem kotičku (če bi bilo vse v eni temi na katero bi se "naročil" bi bilo lažje :)), kar res ne delam pogosto. Potem vse "naše" obvestim, pa preden odložijo delo, premislijo kaj in kako in da celo javijo nazaj mine cela večnost. To ni variante, da se nam uspe prijavit na kak event :lol:.

Če pa bi se število udeležencev povečalo pa mislim, da je tist standardni sistem prijavljanja najboljši. Najava dogodka recimo kak mesec prej, prijave se začnejo po želji in trajajo po želji. Čeprav je dobro pred eventom vedeti koliko ljudi se pričakuje, zato tudi mi zaključimo s prijavami par dni prej.

"Regularci", ki bodo praktično na vsakem eventu, so del eventa. Oni so/bodo tisto kar bo delalo event tak kot je/bo. V veliki meri bodo oni navduševali in pripeljali nove voznike. Oni so... nujni :). Tako da mislim, da kakšno omejevanje v smislu: "vsak lahko nastopi na največ xy eventih" ne sme organizatorju pasti niti na kraj pameti :).

Da ne bom predolgo filozofiral... idej in možnosti je dovolj, ampak je treba videti če je smiselno :)... Za izvedbo eventa kot je trenutno zamišljen (s 25-30 udeleženci) pa ni potrebno spreminjati zadev, ker je izvedljiva.

GodOfAll je napisal/-a:...ampak point je itak to kar si vsi želimo: da se vozi...

To ne moreš bolje opisati ;)....

Sem pozabil že v prejšnjem postu omeniti, da je pohvale vredno karkoli in kdorkoli se loti česarkoli v povezavi s tem, da se omogoča vožnje željnim za njih in za ostale varno (ali vsaj varnejšo) izvedbo le tega.

Aja pa še nekaj... Jaz veliko mislim, ampak ni nujno da mislim v pravo smer :lol:.

LP, Primož
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Sr apr 14, 2010 2:10 pm

Lepo prosim ne zakomplicirat oz. uničit zadeve.
Trackday je pač trackday, vsak se vozi najprej zaradi sebe dol. Če pa se kdo s kom želi pomeriti, pa se je to vedno dalo med sabo dogovorit in se je poštopalo zadeve.

Tale time attack bi bil lahko najbolj podoben speed day-u na grobniku. Pač se merijo vsi avti na progi in vsak vozi brez nekih omejitev...
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Pe apr 16, 2010 12:02 pm

Kdaj približno se bo vedelo, kje med rezervami bo narejen rez?
23.4. je petek in bi bilo fajn, da vsaj do srede zjutraj izvemo kaj v službi planirati/odpovedati.

LP,

Milan

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Pe apr 16, 2010 3:51 pm

naliM je napisal/-a:Kdaj približno se bo vedelo, kje med rezervami bo narejen rez?
23.4. je petek in bi bilo fajn, da vsaj do srede zjutraj izvemo kaj v službi planirati/odpovedati.

LP,

Milan

Do zdej ni blo nobene odjave, v ponedeljek bom malo telefon vrtel da vidm kaka je situacija, v torek bomo pa sporočili kako pa kaj, tako da ja - boste vedeli.

Še enkrat opozarjam, če se ne odjavite in vas ne bo ste s Time Attackom zaključili.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Napisal/-a GodOfAll Pe apr 16, 2010 11:04 pm

LoCo je napisal/-a:Še enkrat opozarjam, če se ne odjavite in vas ne bo ste s Time Attackom zaključili.

Zadnji dan ne spreminjajte map!

Uporabniški avatar
wuky
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a wuky Pe apr 16, 2010 11:14 pm

GodOfAll je napisal/-a:
LoCo je napisal/-a:Še enkrat opozarjam, če se ne odjavite in vas ne bo ste s Time Attackom zaključili.

Zadnji dan ne spreminjajte map!

haha uzel si mi z jezika :twisted:

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Po apr 19, 2010 1:00 pm

Sam informativno me zanima... kdaj namerava bit naslednji TA? Je že kej splanirano?

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Po apr 19, 2010 2:27 pm

W|zz je napisal/-a:Sam informativno me zanima... kdaj namerava bit naslednji TA? Je že kej splanirano?

Enkrat na mesec približno, najprej tegale speljemo pol pa naprej :)
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo To apr 20, 2010 6:23 pm

Še 2 odjavi tako da prideta že prvi dve rezervi na vrsto.

Slika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz To apr 20, 2010 11:16 pm

Šit, še malo pa bo xhair notri. To jaz raje ne bi, ker se ga mal bojim z njegovim golfom :mrgreen:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To apr 20, 2010 11:54 pm

W|zz je napisal/-a:Šit, še malo pa bo xhair notri. To jaz raje ne bi, ker se ga mal bojim z njegovim golfom :mrgreen:

X-hair bi glede na svojo slavo na racelandu lahko bil že neposredno uvrščen na seznam! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr apr 21, 2010 11:33 am

vreme mamo 50/50 zgleda, drgač bomo pa mel rain attack :D
Slika Slika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr apr 21, 2010 9:32 pm

mi smo pripravleni.

Slika

bo pa bol zanimiv ce bojo plohe umes :P
Slika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr apr 21, 2010 9:34 pm

pridem kot gledalec :)

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Sr apr 21, 2010 10:55 pm

Tudi jaz kot gledalec :D :D am....a gre kdo mimo Grosuplja ? Da bi se zmenili za čas in gremo v kolonci ?? :D

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Če apr 22, 2010 12:31 am

Jp, jst sm iz Lj, torej mimo grosuplja..

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Če apr 22, 2010 12:40 am

kar nekaj nas gre tam mimo
Slika

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Če apr 22, 2010 2:11 am

BraaZ je napisal/-a:Tudi jaz kot gledalec :D :D am....a gre kdo mimo Grosuplja ? Da bi se zmenili za čas in gremo v kolonci ?? :D

a mene si pozabu :P
hehe jaz pridm kot testni fotograf :D

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson Če apr 22, 2010 7:22 am

BraaZ je napisal/-a:Tudi jaz kot gledalec :D :D am....a gre kdo mimo Grosuplja ? Da bi se zmenili za čas in gremo v kolonci ?? :D

Jst štartam od tam - ampak bom bolj zgoden, ker moram še v NM po felge in še gume premontirat.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Če apr 22, 2010 9:03 am

HaMzO je napisal/-a:

a mene si pozabu :P
hehe jaz pridm kot testni fotograf :D

A prideš res? Se dobiva pri lovcu pa potem naprej? :)
Vrni se na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost