Cestne dirke, hitrostne preizkušnje, dosežki

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Re: Time Attack Chapter 4: Dusk Till Dawn 27.5.2011

Napisal/-a ManIAK So maj 28, 2011 12:41 pm

Bistri s popolnoma enakim časom kot matjaž ? Napaka al je dejansko tak?

edit: Dejansko je napaka.

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik So maj 28, 2011 12:48 pm

Sicer ne vem kje vidiš popolnoma enak čas, sta pa Matjaž46 in Bistri narobe obrnjena :)
6. 55.893
7. 55.078
takle vrstni red ne more bit :D
www.mihafabijan.si
Renault Sport

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK So maj 28, 2011 12:50 pm

Vrstni red je ok. Sem jaz nekaj spregledal. Čas v rezultatih je pa napačen.

Ko gledaš Lap by lap ma bistri najboljšega 55.839. Tukaj v rezultatih pa 55.078

edit: Blahhhh so že popravli. Sem imel še .pdf izpred 15min odprt tam pa je bilo narobe. :)

Uporabniški avatar
wuky
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a wuky So maj 28, 2011 12:57 pm

Sem popravil bila je napaka :)

Uporabniški avatar
DevilJDM
Novinec

Napisal/-a DevilJDM So maj 28, 2011 1:33 pm

Bilo je super!
Druzba pa etq spet bombasticna.

Cestitke vsem tekmovalcem.

Lp

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So maj 28, 2011 2:11 pm

ManIAK je napisal/-a:Bi pa prosu vse, ki so včeraj vozli brez vzvratnih ogledal da si jih do naslednjega TA namontirajo. V idealnih pogojih ( zadnja runda pred škropljenjem ) sem zgubil 3 po občutku res hitre kroge, ker se nekateri neznajo/nočejo umikat.

A potem je bilo takih asov več. :shock: Ne sam saj veš, ljudje ne vidijo nazaj čeprav blendaš. Edina varianta je, da se usedeš na hupo dokler se ne umaknejo. :evil:

EDIT: pomoje sem skoraj zadnji postavil najboljši čas, ob 10ih, ko je že rosilo. :lol:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
markokoz
Nov uporabnik

Kraj: Stranice

Napisal/-a markokoz So maj 28, 2011 3:36 pm

Blo je fajn, sploh ko je šlo sonce dol. Potem so se začeli časi :D
Ko sem šel ob pol petih na progo je bila kot drsalnica, pač vročina. Komaj čakam naslednjega. :D
siv megane rs z zelenimi felgami pa je nenormalno lep na slikah 8)

edit: v tass klasi pa jih je bilo res malo, sem pričakoval večji naval
Zadnjič spremenil markokoz, dne So maj 28, 2011 4:05 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
DevilJDM
Novinec

Napisal/-a DevilJDM So maj 28, 2011 3:54 pm

Aja, ce ma kdo slike od moje drvarnce bi prosil da jih poslje na PM, ali pa da me kontaktira na PM :p
Zadnjič spremenil DevilJDM, dne So maj 28, 2011 10:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid So maj 28, 2011 4:12 pm

DevilJDM je napisal/-a:Aja, ce ma kdo slike od moje drvarnce bi prosil da jih poslje na PM, ali pa da me kontaktiran na PM :p

Jest bi tut to prosu ja (modr m3), pa hvala suljotu za sladico TA :D
Pa enmu sm se voznjo dolžn (s3) nism te najdu poj.
Slika Slika

Goku-san
Nov uporabnik

Napisal/-a Goku-san So maj 28, 2011 9:10 pm

DevilJDM je napisal/-a:Aja, ce ma kdo slike od moje drvarnce bi prosil da jih poslje na PM, ali pa da me kontaktiran na PM :p

Enako bi prosil tudi jaz.

Hvala. :)

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Ne maj 29, 2011 8:46 am

Evo se mene - za prvič je blo super noro :DDD Se še prijavim - seveda z drugimi gumami ;)
Skopusnik ful dobre slikce, sploh prva, sedemnajsta in zadnja :mrgreen: - dobiš za pijačo ko se vidimo :)
Če ma pa še kdo kakšne slike od mojga avta se pa priporočam :)

P.S.: Organizatorjem se opravičujem za premaknjene gume pri drugem ovinku oops

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sokol Ne maj 29, 2011 8:54 am

Bilo je super.Ti večerni eventi, so mi mogoče še bolj všeč, glede nato, da imamo že skoraj poletne temperature.Je pa bilo na tem eventu malo več takšnih, ki niso gledali v retrovizorje in je šlo nekaj hitrih krogov po zlu.

@Skopušnik

Dobre slike!

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik Ne maj 29, 2011 11:02 am

Hvala vsem :)
devil, kaj so neki šraufi letel izpod avta? :D :lol:
Bucko, kaj si zletu? :o
www.mihafabijan.si
Renault Sport

Uporabniški avatar
DevilJDM
Novinec

Napisal/-a DevilJDM Ne maj 29, 2011 11:08 pm

skopusnik je napisal/-a:Hvala vsem :)
devil, kaj so neki šraufi letel izpod avta? :D :lol:
Bucko, kaj si zletu? :o

Hehe kwa nej recem :D isti dan pred eventom sem montiral mocnejsi stabilizator in nove koncnike, kateri pa ocitno niso bilo dovolj mocni :D , say se se ogrevat nism zacel pa je ze odtrgal koncnik od sprednjega stabilizatorja, tko da sem se potem vozu brez sprednjega stabilizatorja. Bo treba dat delat mocnejse....
Morm pa priznat da sm usakic ko sm sou v oba hitra ovinka po ciljni ravnini zelo cvikal da mi bo rt odnesl, tko da sm si ga pol raj kr mal na easy uzel :p

Do naslednic bomo to postimal + se ostale stvari ki niso bile postimane na tem TAju, tko da ma da naslednjic pade kaksn boljsi cas :twisted:

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po maj 30, 2011 10:31 am

....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Schkorc Po maj 30, 2011 2:00 pm

Bom čisto na začetku napisal, ker drugače ne bo nihče prebral :D... Če ima kdo še kakšno fotko od rumenega Clia 3, se priporočam ;)...

srcnik je napisal/-a:
Schkorc je napisal/-a:@srcnik: Ne boš verjel, časi so bili že včeraj :D... zakaj nisi prišel malo pofirbcati?
Pa daj nehaj že počasi frizirat tisti motor, boš ja raketo naredil :D... se ne splača, ker pol bomo protestiral :)...

Hehehe, ko bi ga ta čas res friziral :roll: Pa mislim da zaradi gore potrganih vijakov in zdaj še prebitega bloka ne bo kaj bolj divji 8)

Sem pa mislil pridet z motorju, pa je tule že popoldan deževalo, pa me je minilo :(

BTW, ka si se ti ženil prejšnji vikend? Sem bil ravno v preboldu na sladoledu, ko ste se vsi mimo peljali, pa rs v ospredju z "najetim" voznikom :D ?

Saj vem, da ga ne friziraš, sam bomo vseen protestiral :)... Ampak vseeno bi si lahko prišel malo lušte delati, pa da dobiš malo svežega zagona za šraufanje :). Pa ne z motorjem no... z drugim avtom, vozit :twisted:.

@BTW Ja res je oops :)... Bi pa mogu videt en teden prej, tisto (mučenje) je bilo bolj zanimivo :roll: :lol: (TimeAttack malo drugače :lol:- to bi morali naredit na RLju, se ne bi imel nihče volje in moči pritoževati :rofl... saj bi prilepil kakšno fotko pa je preveč off :D).

Symon je napisal/-a:
ManIAK je napisal/-a:Bi pa prosu vse, ki so včeraj vozli brez vzvratnih ogledal da si jih do naslednjega TA namontirajo. V idealnih pogojih ( zadnja runda pred škropljenjem ) sem zgubil 3 po občutku res hitre kroge, ker se nekateri neznajo/nočejo umikat.

A potem je bilo takih asov več. :shock: Ne sam saj veš, ljudje ne vidijo nazaj čeprav blendaš. Edina varianta je, da se usedeš na hupo dokler se ne umaknejo. :evil:

Kaj misliš s tem, če je bilo več takšnih? Saj pa jih je bilo že pri tebi več :lol:... Ampak saj pa ja nisi bil prvič na TAju, ali se ti je to dejansko naredilo prvič :shock: :)? Kakorkoli, jst sem Luku navil ušesa, čeprav mi ne bi bilo treba, ker mu jih je že LoCo (čisto preveč :)). Luka je zaradi tega "navijanja ušes" globoko užaljen, ker se kot prvič niti ne počuti najbolj krivega, kot drugič, ker se je to zgodilo prvič, in ne prvič na tem TAju, ampak prvič odkar sploh vozi in predvsem zadnjič, ker je zaradi tega izpadlo kot, da je en lolek, ki je prvič na dirki in nima pojma za kaj se gre na TAju.
Večina njegovih voženj (trenutno ko je počasen) res ni najbolj primernih za tak dogodek (vožnja po idealni liniji), ker uživa, ko se vozi hitro in se zafrkava na počez :roll: (čeprav on pravi, da bi bil z normalno vožnjo in s tako počasnim avtom, drugače še počasnejši :)). Meni te njegove "čudne" vožnje niso najbolj všeč, ampak dokler ne bo odletel s piste oziroma jo kakorkoli posvinjal, ali s tem oviral katerega drugega voznika, mu ne mislim še bolj težiti kot mu že. Tako je bilo tudi vseh 115 krogov, ki jih je naredil v petek, razen tiste ene serije voženj. Ampak zaradi takšnih neumnih voženj je pa pač bolj opazen in prej na tapeti. Symon, z Lukom sta se po vožnji baje pogovorila in upam, da si se pomiril :). Luka dejansko NI videl, da si mu blendal. Seveda je videl, da se voziš za njim, ampak ne pa da mu blendaš! (Mogoče je bila pa njegova čudna čelada kriva :D). On te je (kot v čisto VSAKI vožnji čisto VSE ostale) spustil naprej, da on potem sam zase uživa, dokler ga kdo ne dohiti. Zato mu niti najmanj ni bilo jasno zakaj si se mu potem, ko te je on spustil naprej, ti začel umikati in vztrajati pri tem, da te on prehiti nazaj? Pač te je potem prehitel, ti pa si se mu vozil za ritjo. Itak da je to videl, tako kot je videl, da si ga na momente spustil par metrov naprej in se mu spet prilepil na rit, ampak res pa dejansko ni videl da mu blendaš! Pač vedel je, da se voziš za njim ni pa polagal pozornosti na to kaj za njim počneš. Če bi ga ti dohitel na progi bi se ti umaknil (kot se vedno vsem), ker pa si ga namenoma spustil naprej, pa si je mislil, da se pač (iz pojma nimam kakšnega razloga) hočeš voziti za njim... malo sam pri sebi razmišljam, da on ve, da ti rad snemaš (recimo že na tistem roadtripu, ko smo bili skupaj, ter seveda na RLjih) in si je mogoče mislil, da želiš za spremembo posneti še enega "b*****" na RLju... ne vem, to bi recimo jst razmišljal, če bi bil na njegovem mestu.

Je pa res takšnih primerov, ko se znajdeš pred počasnejšim voznikom/avtomobilom, precej in vedno več (ampak nekateri smo se že sprijaznili s tem). V večini primerov se mi zdi, da če se ima kdo namen umakniti, to stori še preden ga v bistvu sploh dohitim. Taki se najpogosteje umaknejo/mo (ustavijo/mo) na ravninah izven idealne linije, ter počakajo/mo in potem nadaljujejo/mo z vožnjo. Precej redki so takšni, ki se umaknejo po tem, ko se pelješ za njim kak ovinek ali dva. Takšnih se mi sploh ne ljubi priganjati, ker obstaja zelo velika možnost, da se mi ne bo umaknil več krogov (če se sploh bo). Zato se raje za par sekund ustavim sam, ga spustim kakšne pol kroga naprej in potem nadaljujem z vožnjo. Škoda živcev, da bi vedno zganjal dramo (recimo takšno kot so jo na enem izmed letošnjih TAjev, ko sem resno mislil, da se bodo stepli zaradi tega :D, ampak res ni veliko manjkalo :D ).
Res je precej večji problem pri res hitrih voznikih (z res hitrimi avti), ko naletijo na počasnejše, ampak ostali (Symon, tudi recimo ManIAK in tudi jaz spadamo med ne-najhitrejše avte ;)) pa lahko v takšnih primerih globoko vdihnemo, se ustavimo preštejemo do deset in nadaljujemo z vožnjo. V večini primerov bo problem že tako rešen. Symon, ker si ravno dal posnetek (EDIT: pardon posnetek je samo na RK forumu), na katerem že takoj po začetku voženj z blendanjem in hupanjem na polno "mučiš" tisto Astro, ki ni toliko hitrejša od tebe, da bi jo dohitel, če bi si jo malo spustil naprej. Sploh enostavno je to rešiti na začetku (takoj po vstopu na pisto). Saj pa nikjer ne piše, da MORAMO potem, ko skupaj en za drugim zapeljemo na pisto, tako tudi en za drugim peljati ogrevalni krog, saj pa si lahko naredimo malo prostora pred sabo in, če vidiš pred sabo počasnejše, ki se ne umaknejo, ko bi jih rad prehitel, se ustaviš, vse spustiš pol kroga naprej in zelo zelo verjetno imaš prosto pot do konca voženj.

Saj o tem oviranju smo že precej pisali/govorili. Dejansko razen, da se avtomobile nekako organizirano (po časih) pošilja na pisto, druge rešitve ni. To pa je (trenutno) "neizvedljivo".
Ena izmed najslabših rešitev je napi....vanje folka, ki se ne umika. Mogoče, če bi za čisto vse veljalo enako bi še nekako bilo, ampak nekateri bodo neopaženi več eventov, drugi pa ne. V tem primeru bi bila boljša "rešitev" uporaba modrih zastavic, ampak to bi se moralo potem ves čas izvajati. Kakorkoli pa so v končni fazi res vsi plačali in se imajo vsi pravico boriti za svoj najboljši čas. To pomeni, da imajo tudi najpočasnejši pravico ovirati nekoga čisto cel krog (zaradi tega sta potem za oviranega uničena dva kroga in ne eden)! In tist en cel dolgi krog bo že preveč za tiste s slabimi živci.
Ima kdo kakšno idejo kako to izboljšati?

BTW @Symon, ali je možno priti do večjih fotk (čisto za osebno rabo, ne v "komercialne" namene =P :))?

markokoz je napisal/-a:edit: v tass klasi pa jih je bilo res malo, sem pričakoval večji naval

Kako si lahko pričakoval večji naval v novi klasi :)?? Konec lanske sezone se je nekaj ljudi začelo pripravljati za lanski TAM razred, ki ga letos potem ni bilo oziroma je letos bil precej spremenjen. Zato so nekateri letos že obupali in začeli razprodajati stvari. Nova klasa je bila objavljena en teden pred eventom. In kako se naj v tako kratkem času avtomobili pripravijo na nov razred? Počakaj še malo, upam da se bo precej TASa prestavilo v novo klaso ;).

@Bucko99: Za prvič si se odlično izkazal, vidiš da so bile vse skrbi odveč...
BTW A servis si že naredil na avtu, ali pa vsaj olje dolil :D?

LP, Primož
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po maj 30, 2011 4:45 pm

No to tudi meni ni bilo jasno ker gre le za starega mačka na dirkah. Najprej se je umikal in čeprav ga nisem hotel prehiteti (ker je bil ponavadi vedno hitrejši, trenutnih časov pa nisem spremljal) sem ga bil primoran ker se je ustavil. Sem že mislil, OK ima že svoje plane ali pa mu kaj nagaja in bo šel dol. Ko je nato takoj sledil za ritjo sem se ga ustrašil oops in se mu umaknil. Problem se je pojavil ko sem ugotovil, da nima tako dobrih časov kot ponavadi temveč vozi dobesedno za foro. In z vsakim krogom blendanja je (meni) izpadlo kot, da se noče umakniti. Še ko sem se na progi ustavil (!!) za nekaj sekund sem ga takoj ujel v naslednjem krogu zato so šli vsi "hitri" krogi po zlu in sem zavil dol on pa tudi. Ker mi je potem še rekel, da naj mu drugič poblendam je pa sploh izpadlo kot, da se dela norca. Zdaj ko pogledam nazaj mi je jasno, da je to tudi zaradi čelade in razsvetljave tako, da mu ne zamerim.
In ko sem šel takoj naslednjič gor, slabe volje ker sem bil prej gor za brezveze je bila v ogrevalnem krogu pred menoj Astra, ki ga je iz boksov takoj pohodila (ko se je Luka spet umaknil) in sem jo dohiteval zato sem mu blendal, če se lahko umakne. Ker mi je bilo Deja Vu scen dovolj in se blendanja mogoče res ne vidi dovolj, sem začel hupati. Dec se je umaknil (pa čeprav sem jaz izpadel budala) ampak tako sva lahko dirkala brez lovenja drug drugega. In to (hupanje) je pomoje še najbolj učinkovit način ker blendanje je s čeladami res mogoče v določenih pogojih slabše vidno. Ko ti nekdo jasno in glasno pohupa pa veš, da ga že oviraš. Pa, da se razumemo ne, da bi vsi hupali ampak samo v skrajnih primerih, ko se nekdo res ne umakne po celem krogu. Da bi pa nekoga dohitel (in čeprav mogoče ravno takrat dela svoj najboljši čas) in ga takoj živciral pa to ni.

Aja in na TA se mi je k sreči prvič zgodilo, da se nekdo ni umaknil več kot pol kroga. Obenem pa pohvalim voznika Corse, (v isti rundi kot ta z Astro) ki se mi je zgledno umaknil tako kot si sam napisal. Še preden je sploh oviral ker je videl, da ga dohitevam in se je na štartnociljni umaknil in sva šla vsak svoj krog naprej.

Glede bremzanja sredi proge in delanja prostora med dirkači: Saj ponavadi se že vsi stari znanci zmenimo kdo gre gor, kdo se komu umakne itd. Če je kak "sumljivc" zraven sem ga tudi že vprašal kako greva gor. Nekako logično in smiselno pa je mir in če koga ne vprašam in vidim, da me ful dohiteva se mu tudi takoj umaknem oziroma ob koncu kroga. Problem nastane samo ko se nekateri ne poznajo ali so prvič in se ne razvrstijo v štartu. In še večji problem je, če je spredaj nekdo z zelo slabim časom, zadaj pa z dobrim. Krog traja v povprečju 60 sekund, na progi je 6 dirkačev kar pomeni, da je razmika v povprečju 10 sekund. In, če se ustaviš za 10 sekund te hitro lahko dohiti kdo drug obenem pa, če si dosti hitrejši (TAM prvaki proti TAS povprečnežem) ga boš še vedno dohitel. Tako, da rešitev je, da se v štartu ljudje sami razvrstijo. Poudarek na sami. Ker konec koncev vsi dirkajo na čas. In un počasnejši si z umikanjem uniči čas, nekdo z vožnjo za ritjo in prehitevanjem pa tudi. Če se pred izhodom na progo zmenijo in v ogrevalnem krogu razvrstijo teh težav ni in vsi lahko dirkajo na čas vse kroge. Razen seveda kak TAU vs TAS zadnji ampak to so pa že takšne razlike, da žal tako je.

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Schkorc To maj 31, 2011 12:25 pm

Symon - romanopisec številka 2 :D...

No sedaj vsi poznajo celo zgodbo in ne samo zadnji del (torej, da te je Luka dejansko spustil naprej da si ga prehitel, tako kot vedno spusti vse ostale in da si potem ti njega spet spustil nazaj pred sebe, potem pa si ga še enkrat želel prehiteti, ko je on mislil da se pač želiš voziti za njim). Pač je prišlo do neumnega nesporazuma. Upam, da bom lahko počasi potolažil Luka, ki sploh ni pričakoval takšnih reakcij (on je mislil, da ko bo prišel do tebe, da boš ti cepal od smeha ali kaj podobnega- saj pa nas poznaš, da veš kakšni "zafrkantje" smo), ker po tem dogodku je bil res prizadet (pač je precej čustven človek :)) in da ostali (predvsem LoCo) ne bodo mislili, da je Luka tak b**** kot je zgledalo (in seveda obratno), (zakaj je pa beseda b3dak cenzurirana :D?).

Kar se tiče razvrščevanja (da se tekmovalci sami razvrščajo) je itak super. Ampak če si ugotovil, to funkcionira večinoma s tistimi istimi tekmovalci, ki se umaknejo/ustavijo preden jih hitrejši dohiti. Za ostale, ki se ne umikajo na progi, pa je žal misija nemogoče ponavadi tudi razvrščanje med ostalimi tekmovalci ali v boksih ali takoj po vstopu na pisto.

(lej ko sem napisal krajši post kot ti, boš postal romanopisec številka 1? =P :lol: )

LP, Primož
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

Uporabniški avatar
DevilJDM
Novinec

Napisal/-a DevilJDM To maj 31, 2011 11:37 pm

a dejansko je to vse kar je od slik? Ko sem vozu se je bliskal k pr norcih, sm si umes pel "pa pa pa pa pa parazi", zdej pa nc al kwa? :evil:

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr jun 01, 2011 6:39 am

Schkorc je napisal/-a:(lej ko sem napisal krajši post kot ti, boš postal romanopisec številka 1? =P :lol: )

Ne. Kratko in jedernato. :lol:
Vrni se na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov