Cestne dirke, hitrostne preizkušnje, dosežki

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Dirka Januarja

Napisal/-a din So nov 16, 2002 7:14 pm

Dobil sem informacijo da bo menda nekakšna dirka januarja nekje blizu Kranjske Gore, in da je prva bila letos januarja. A mogoče ve kdo kaj več o tem ???
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Re: Dirka Januarja

Napisal/-a jakaracman Ne nov 17, 2002 12:54 am

Copy/PAste iz press releasea:

2nd WINTER AUTOSHOW
10.-12.01.2003
V ciljnem izteku smučarske proge v Podkorenu. Organizatorji so se za spremembo lokacije odločili predvsem zaradi prostora; iztek FIS smučišča namreč omogoča pripravo hitrejše proge, kar seveda pomeni tudi večjo atraktivnost.
...
Seveda bo obisk odvisen predvsem od kakovosti nastopajočih in moči njihovih avtomobilov. Prav zato se organizator o nastopu že pogovarja z nekaterimi znanimi tujimi dirkači, več o konkretnih imenih pa bo znano po poteku roka za prijave. V igri pa so tudi tekmovalci, ki nastopajo na dirkah svetovnega prvenstva. Na dirki pa pričakujemo tudi večino slovenskih dirkačev. Ponovno bo poskrbljeno tudi za ljubitelje motorjev in terenskih vozil, saj bomo lahko tudi tokrat spremljali tekmovanje v hill-climbingu v organizaciji Sitar pneumatic centra in Iva Sitarja, ter vožnje z terenskimi vozili. V sami Kranjski Gori pa se bodo lahko obiskovalci popeljali tudi z »ledenimi kartingi«, ki bodo opremljeni z gumami z žeblji. Tako bodo lahko tudi sami preizkusili, kaj pomeni to vožnja po ledu.
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Ne jan 05, 2003 2:35 pm

No tale winter show se bliža - a bo kdo šel gledat?
Jaz sicer delam tist vikend, ampak glede na to, da bo moj fotr celo najbrž med tekmovalci, bom probal nekak pridet mal pogledat.

Aja, pa ne bo šel z Mazdo ("njo" zdej samo razvajamo :D) ampak z Lado Samaro ( sposojeno ).
Slika Slika

Uporabniški avatar
Racing
Novinec

Kraj: okolica Bleda

Napisal/-a Racing Ne jan 05, 2003 3:32 pm

kerga januarja pa bo? jst bom probov pridt, ce se bo fotru dal pelt??? k drgac nimam prevoza sploh :(
If you have a real target in life, doesn't matter if you are poor or rich, if you work hard and believe in God, you can succed

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Po jan 06, 2003 2:48 pm

mnde ta vikend? :):)
http://www.avtoakustika.com (forum)
dB-drag Racing
Razred S1-2
SPL 146.9 dB

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po jan 06, 2003 4:29 pm

Evo na tem linku je več informacij:

http://www.winter-autoshow.com/slo/index.htm
Slika Slika

admin
Administrator a.com

Kraj: Jesenice

Napisal/-a admin To jan 07, 2003 2:47 pm

Še enkrat vas opozarjamo na prireditev, ki bo od 10. do 12. januarja v Podkornu. Potekal bo namreč drugi zimski avtoshow!
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale So jan 11, 2003 8:27 am

No včeraj je bila bolj kriza (tko mi je poročal fotr), ker organizatorjem ni uspelo pripravit proge - tko da so uradni treningi odpadli. Danes naj bi bilo vse nared za kvlifikacijske vožnje.

Hmmm, jst še zdej ne vem če bom uspel it mal pogledat. Če bom šel, bom šel mogoče danes, jutri ne morem ;). A je še kdo mislil it gledat?
Slika Slika

Uporabniški avatar
Racing
Novinec

Kraj: okolica Bleda

Napisal/-a Racing So jan 11, 2003 8:42 am

mah, jest nimam prevoza :( drgac bi ful su... sam j*****
If you have a real target in life, doesn't matter if you are poor or rich, if you work hard and believe in God, you can succed

admin
Administrator a.com

Kraj: Jesenice

Napisal/-a admin Ne jan 12, 2003 12:27 pm

Sem bil vceraj in naredil ca. 25 slik... karte od vceraj (1000 sit) veljajo tudi danes.... tko da, se vidimo gor!

Slike bodo zvecer ali jutri.

Lp,
L

p.s. dobr se napravte k je gor ZIMA in MRAZ :)

[Sporočilo uredil/a admin na dan 12.01.2003 ob 11:28 GMT]
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

cresh
Uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a cresh Ne jan 12, 2003 5:36 pm

zdele pršu nazaj in je blo super sam mrzl k p*****a
my ride
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Ne jan 12, 2003 6:00 pm

Ja jst pa nisem mogu it, ker sem bil (oz. sem še v službi). Me je pa zdele fotr klicu - je reku, da je kar zadovoljen, baje da jih je z Lado Samaro kar dobr nažigal in bil celo v finalu. Pol se je pa (ne)strokovna žirija odločila da je imel napačne gume. Imel je pa enake kot vsi Italjinaski vozniki, ki so mu na koncu prišli celo čestitat za dobre vožnje ;). Skratka razočaranje, ampak moralno zmagoslavje pa je :D :D.

Kako je blo pa kaj videt na samem kraju dogajanja?
Slika Slika

cresh
Uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a cresh Ne jan 12, 2003 9:15 pm

sej prav, super sam mrzl, ja sej se mi zdela tista samara nekam hitra pa še EVOta je dol pelala
my ride
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Ne jan 12, 2003 10:43 pm

No ja sam 16 sekund prednosti v finalni vožnji pa brez skrbi da ne naredijo samo gume. Sej tud drugi niso imel navadnih letnih gum gor.

V pravilniku lepo piše:

3.3 PNEVMATIKE:
Dovoljena je uporaba pnevmatik z žeblji, po pravilniku FIA za rally prvenstva.

Potem so si pa kar naknadno izmislil, da so lahko sam une ki jih peljejo v Monte Carlu, une za Švedsko pa ne. Jao jao.

V bistvu sem prav ogorčen nad tako blesavo odločitvijo organizatorjev, sej to je valjda en show ne pa dirka za državno prvenstvo. Itak pa so mu pri vsaki vožnji prišteli kazenske 4 sekunde kao zarad gum. Ma ja no, pol ga grejo pa na koncu diskvalificirat in to na tekmi, ki gre na izpadanje k da bo to pomagal unim ki jih je že prej izloču. To je tko kot, da bi enga najprej kaznoval na 20let zapora pol na konc bi ga pa še fental.

Skratka brez besed sem - vidim, da so še enkrat dokazal kako "pomagajo" SLO avto športu. Meni so se prav zameril. Kaj, a niso mogl požret tega, da Samara premaga 4 pogonce. Halo no. O.K. zdej se bom pa rajši umiril :D.

Aja, tole se ne nanaša na noben drug post :D - to je samo izpad mojega besa ;). K mi je glih fotr prejle še mal povedu kako je blo. Sej drgač priznam, da sem mal pristranski, sam jih vseen k**** gleda ;) ;).

[Sporočilo uredil/a 4Sale na dan 12.01.2003 ob 23:00 GMT]
Slika Slika

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Ne jan 12, 2003 11:23 pm

Ne bom komentiral.... žalostno da se to dogaja, ker že pri tako slabo zastopenemu športu pri nas pusti še večji madež.
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po jan 13, 2003 7:01 pm

Ni mi jasno kako se lahko pravila spreminjajo med dirko? Sicer pa naj bi bil to show in je v končni fazi vse eno kdo zmaga. Zmagat bi moral tekmovalni duh in veselje do tega športa ne pa da se grejo neke mučke s pribitki, diskvalifikacijami itd. Sramota!

Svaka čast M.M. ki je dokazal znanje z Lado ki ima drastično manj konjev in drastično slabši oprijem kot pa 4WD zverine za Rally (Neglede na gume)! Sicer pa kot je 4Sale napisal bi tudi drugi lahko imeli gume z žeblji in je njihov problem če so prišli z slicki ali z čemerkoli.

Škoda da še tistih nekaj prireditev ki jih imamo ne morejo miniti brez problemov. Upam da bo v bodoče bolje.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po jan 13, 2003 7:43 pm

Saj so tudi vsi (no ja 90% pa sigurno) drugi imeli gume z žeblji - spotaknili so se pa v to, da je večina imela gume za rally Monte Carlo (0,4 cm žeblji), nekateri pa za švedski rally (0,6 cm žeblji, med njimi je bil moj fotr). Seveda se malce pozna, zato bi pribitek tistih 4 sekund še razumel, težko pa sprejmem diskvalifikacijo na koncu.

Se mi zdi hinavsko, saj bi ga potem lahko izločili že na začetku (očitno so vedeli, da gume kao ne ustrezajo če so dajali kazenske sekunde), ampak to pa ne, ker bi potem en avto manj štartal.

No pa kot rečeno preveč se ne splača razburjat, ker gre le za show - me pa veseli, da znajo vsaj poznavalci ocenit, da ni bil trik le v gumah. Verjamem pa da za širšo javnost veliko bolj atraktivno zveni, da je zmagal Mitsubishi in ne Lada (na kar so po moje ciljali organizatorji).

Drgač sem tud jaz težko verjel, da je možno z Lado zmagat v finalu - pa mi je fotr potem malo razložil kje drugi delajo napake. Ena čisto taka banalna je, da je večina (če ne že skoraj vsi) štartala s prvo prestavo, medtem ko je on speljal kar z drugo in je že na štartu pridobil. Ima pa tudi veliko izkušenj na makadamu in snegu, tako da se tud to mora poznat.

No tko, upam da nisem preveč moril, ampak tkole mi prav paše da lahko malo napišem kar mi leži na duši ;) ;).
Slika Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po jan 13, 2003 7:46 pm

ta z lado je zmagal menda zarad izjemnih gum ki jih je imel, je ša imel vsak njegov nasprotnik 4 sekunde prednosti pred njim, ker so se mu gume tako zelo dobro drzale da nebi bilo zanimivo

Tole je citat iz prejšnje (zaklenjene) debate.

Če je bilo vsem dovoljeno da si izberejo gume z žeblji (kar je edina logična varijanta za sneg/led)... ?

Pa vse eno se rabi ogromno znanja da se s 1500 ccm ne turbo motorjem in sprednjim pogonom prehiti 2000 turbo motorje in 4WD!

Ampak vse eno upam da bo v prihodnje še več podobnih prireditev in da bodo potekale brez nepotrebnih ''sodniških'' odločitev.

Vsekakor pa: LADA RULZ! Slika

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Napisal/-a dgrejtest To jan 14, 2003 8:18 am

no ze ce gres racunat:

2WD na 0,6 zebljih = 1,2 zeblov (lada)
4WD na 0,4 zebljih = 1,6 zeblov (mitsubishi)

koha bi blo treba pol diskvalificirat?!

no, ja... ne vem ce bojo teli rganizatorji se kdaj vidl micota na kaksni svoji dirki.. je vsaj moralni zmagovalec, pleha ma pa tak ze dost po policah :D.

pero
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

G-4S

Napisal/-a G-4S To jan 14, 2003 10:44 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.
Vrni se na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov