Cestne dirke, hitrostne preizkušnje, dosežki

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

drag tekmovanja 2006

Napisal/-a rok46 Po feb 06, 2006 9:03 pm

torej na enem drugem forumu,ki sicr ni avtomobilistični je pršlo do ideje da bi se skuteristi prklopil pač zravn ko bi se pelal drag race z avti.Seveda je to mišleno posebej avti,posebej skuterji.Morm že zdj povedat da ne bo kdo mislu da kaj pa bo skuter and stuff...ubistvo tole zlo fajn gre.Stroški bi se seveda nekak racionalno delili,ker pač vi mate to use legalno,ker za pripravo drag race-a je potrebno velik letanja okol,potrdil in takih zadev,zto ta ideja da se to prklopi vam...darg race za skuterje je mal krajši in sicer 150m,pač po vzoru nizozemcev,nemcev in drugih skuter frikou.Mislm da bi to bla tud nekakšna popestritev za druge gledalce,da mal vidjo kaj ˝sesalc˝ sploh zmore,in mogoče bi se kasneje lahko postavlo vzporedno tud kak avto pa skuter,da se vidi kaj dela 20KM in več na dveh kolesih, ampk to so samo pač ideje...torej organizatorji drag racou,povejte svoje mnenje kaj vi mislte o tem,sej vas na konc koncev nč ne stane.Blo bi pa neki definitivno novega ;)

Lp
Slika

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Po feb 06, 2006 9:23 pm

ok če že organizatorjev ni,pa ˝gledalci˝ pokomenterejte tole :) rabmo komentarje glede tega..
Slika

Uporabniški avatar
Jasminko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jasminko Po feb 06, 2006 9:37 pm

rok46 je napisal/-a:ok če že organizatorjev ni,pa ˝gledalci˝ pokomenterejte tole :) rabmo komentarje glede tega..

jst sm za :) sicer nebi to počev takrat ko je legalno ker je preveč folka, jst mam pa nepredelan sesalc :)

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Po feb 06, 2006 9:48 pm

Jasminko je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:ok če že organizatorjev ni,pa ˝gledalci˝ pokomenterejte tole :) rabmo komentarje glede tega..

jst sm za :) sicer nebi to počev takrat ko je legalno ker je preveč folka, jst mam pa nepredelan sesalc :)

sej u tme je fora,da folk mal vid,kaj zmore mal predelan sesauc ;) ilegalnih je dost,zto je bla ideja o legalnem drag racu ;)
Slika

Uporabniški avatar
Jasminko
Novinec

Napisal/-a Jasminko Po feb 06, 2006 10:08 pm

rok46 je napisal/-a:
Jasminko je napisal/-a:

sej u tme je fora,da folk mal vid,kaj zmore mal predelan sesauc ;) ilegalnih je dost,zto je bla ideja o legalnem drag racu ;)

sej to mi je jasn
sej drgac to vids kr na cesti :)
vcasih sm se jst mev predelanga, zdej pa original za prevoz do sluzbe pa nazaj :)

če nc druzga pridm pogledat ce bo
mogoce se udelezim obeh dragov :)

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Po feb 06, 2006 10:19 pm

Jasminko je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:
Jasminko je napisal/-a:

sej to mi je jasn
vcasih sm se jst mev predelanga, zdej pa original za prevoz do sluzbe pa nazaj :)

skuter je zmeri fain,sm če nimaš predelanga nimaš kej praskat :P k če bi se pelalo drga race bi večinoma high end predelave ble,to pa ma že konkretne končne številke :P do službe pa nazaj pa polet res ni bolšga k to,če ni neke relacije :)
Slika

Uporabniški avatar
Jasminko
Novinec

Napisal/-a Jasminko Po feb 06, 2006 10:28 pm

rok46 je napisal/-a:
Jasminko je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:
Jasminko je napisal/-a:

sej to mi je jasn

skuter je zmeri fain,sm če nimaš predelanga nimaš kej praskat :P k če bi se pelalo drga race bi večinoma high end predelave ble,to pa ma že konkretne končne številke :P do službe pa nazaj pa polet res ni bolšga k to,če ni neke relacije :)

upam da ne bom prevec zasmetu teme
proizvajalec mojga skuterja obljublja najboljse pospeske med 50 ccm skuterji
mam pa aprilio sr 50 r factory

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Po feb 06, 2006 10:45 pm

hehe,ni panike,itq zgleda ne bo nobenga konkretnga odgovora :( ja glede najbolših pospeškou :D te skuterji majo po 20km+ ... serijski majo pa 3,4 KM :) končne se pa gibljejo okrog tud 3x več od dovoljene za 50ccm skuterje :) trenutni rekord je 147km/h :) lahko dam za primerjavo da ima aprilia 125 RS nekak iste pospeške,ali slabše,vse je odvisno od skuterja ;)

Lp
Slika

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Kraj: Breg pri Žirovnici (okolica Bleda)

Napisal/-a bOnZy Po feb 06, 2006 10:56 pm

no eko ... še jest mal skočm v temo ;)

no tkole ... najmočnejši skuterji ki bi dragal majo nekak tak setup:

- 70cc
- okoli 20-25hp+
- pospešek 0-100km/h - 6sek ali manj (odvisno od prenosov, teže voznika,skuterja in vseh nastavitev)
- top speed ~160km/h .. odvisno od prenosov

uglavnem so to dragi na 150m ;) vrjemte da nekateri tako predelani "sesalci" drži prvi 150m vzporedno z kakim 1000cc motorjem ;) in da bo zelo atraktivno za gledalce, saj nekateri si sploh ne predstavljajo, kaj vse se da narediti iz "sesalca" ;)

Lp
Zadnjič spremenil bOnZy, dne Po feb 06, 2006 10:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
pUt tHe pEdAl oN tHe mEtAl iN sEkAj oViNkE!! :>

Slika

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Po feb 06, 2006 10:57 pm

poznam to limanje na skuterju:z gilero runner z 80ccm kitom...u madona...125 sm šel pa sem se pol spomnu na kakih gumah se pelem in sem kr spustu gas... :lol:

zdi se mi pa...hm...sej ne vem...avta ob bok skuterju nimaš kej tiščat. bi blo pa zanimiv gledat kak se skuterja tolčeta med sabo...
neki si pisel o tej sceni na tujem?jz o tem nč ne vem...a lahk kej več poveš.

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Napisal/-a bOnZy Po feb 06, 2006 11:00 pm

Damjan19 je napisal/-a:poznam to limanje na skuterju:z gilero runner z 80ccm kitom...u madona...125 sm šel pa sem se pol spomnu na kakih gumah se pelem in sem kr spustu gas... :lol:

zdi se mi pa...hm...sej ne vem...avta ob bok skuterju nimaš kej tiščat. bi blo pa zanimiv gledat kak se skuterja tolčeta med sabo...

prvo kot prvo 80cc kit ne obstaja pa da se na tripalnce postavs ;) 70cc je največ kr se dobi ;) 80cc je te je mogoče serviser nategnu, uglavnem to ni res in nikol ne bo ;)

ja, to da se skuterja tolčeta med seboj je zlo zanimiv pogledat, tut zvok skutrja pri tako predelanih mašinah je zelo zanimiv, saj ni več tist značilen "sesalski" ;)

bomo poskrbel za ene par linkou iz tuje scene ;) pa filmčkou ;)

Lp

Slika

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Po feb 06, 2006 11:07 pm

motor je od kolega...
smo pa delal z njegovim fotrom na vikendu: cilinder smo povrtal in dal večji bat not...zj nism glih mojster pa ti ne vem povedat kerega, neke Malossi fore :) ga je pa tak težk dobit, da te glava peče. ko je zaribu, je kolega na novga čaku 3 mesce, da je iz IT prispel.

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Napisal/-a bOnZy Po feb 06, 2006 11:09 pm

Damjan19 je napisal/-a:motor je od kolega...
smo pa delal z njegovim fotrom na vikendu: cilinder smo povrtal in dal večji bat not...zj nism glih mojster pa ti ne vem povedat kerega, neke Malossi fore :) ga je pa tak težk dobit, da te glava peče. ko je zaribu, je kolega na novga čaku 3 mesce, da je iz IT prispel.

jah lej, men dons ni problem dobit kerkol celinder od malossija alpa polinija ;) ju3 grem lahko v trst pa si ga kupim ;) brez čakanja ;)

uglavnem ... a bo še kdo dau mnenja od organizatorja no, ker skuteristi bi bli ZELOOO veseli da bi nam to omogočli, pa še tko kot smo rekl, bi bla mal atrakcija tudi za gledalce ;)

Lp

Slika

TiCk0
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a TiCk0 Po feb 06, 2006 11:20 pm

tip je mel 2f4r :D

ja to bi blo super za gledat ne.. pa vsaj da bi meli možnost da bi se neki v tej smeri razvijalo..

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Po feb 06, 2006 11:25 pm

ja drugod je scena precej bol razvita in se tunani skuterji uporabljajo izključno za šove pa kak drag race,kr ubistvo tole ni pocen zadeva,je treba kr neki dnarja vložit vanga,da tko ˝leti˝ ... drgač pa tole bi blo res fain ja,da bi se dalo nekak uštulit zraven,pa nam dat 20min časa.Zmerej pride fain kaka nova zadeva ;)

Lp
Slika

Uporabniški avatar
Kozlo
Nov uporabnik

Napisal/-a Kozlo To feb 07, 2006 12:38 am

No,tukaj pa nekaj da vas motiviram,da vidite da ti ''sesalci'' ne grejo tako slabo,kot si jih ljudje predstavljajo :)
Gilera Runner vs. R1 :)
http://rapidshare.de/files/10952983/419 ... r.avi.html

Yamaha Aerox vs. Ferrari (nevem kteri,kr je slaba kvaliteta in se samo vidi da je Ferrari)
http://rapidshare.de/files/12713239/rox ... i.avi.html

Mislim da bi ti sesalci meli kr dobre šanse proti nekaterim avtom ki dragajo pri nas v SLO :)
In mislim da bi blo to kr huda popestritev za gledalce :)
Tako da je vredno premislit :)

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a M|t3k To feb 07, 2006 1:18 am

Kozlo daj malo popravi link, meni ne delajo.
Me pa res zanima runnerca z R1.. ne pozabit da ima R1 1KM/kg....

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Napisal/-a bOnZy To feb 07, 2006 8:13 am

M|t3k je napisal/-a:Kozlo daj malo popravi link, meni ne delajo.
Me pa res zanima runnerca z R1.. ne pozabit da ima R1 1KM/kg....

pri prvem filmčku mi sam zvok dela, pri drugem pa vse dela ;)

no še kr nobenga konkretnga odgovora s strani organizatorja oz. tistih, ki pogosto dragate ;)
a pa vsaj kdo ve na kater naslov se skuteristi mormo obrnit za uslišanje naših želja? ;)

Lp

Slika

Uporabniški avatar
tj
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a tj To feb 07, 2006 9:51 am

pomojem, je ideja zanimiva, samo je pa kar težko izvedljiva... Predvsem zato, ker je že kar problem cca. 100 avtov razvrstit na tekmovanju - zelo hitro zmanjka časa...

lp
Slika
Caliber CA1375 + Blaupunkt VW300 + Missy Elliott: "Pass That Dutch" = 142dB

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To feb 07, 2006 9:57 am

bOnZy je napisal/-a:
Damjan19 je napisal/-a:poznam to limanje na skuterju:z gilero runner z 80ccm kitom...u madona...125 sm šel pa sem se pol spomnu na kakih gumah se pelem in sem kr spustu gas... :lol:

prvo kot prvo 80cc kit ne obstaja pa da se na tripalnce postavs ;) 70cc je največ kr se dobi ;) 80cc je te je mogoče serviser nategnu, uglavnem to ni res in nikol ne bo ;)

Lp

http://scooter-center.com/catalog/produ ... 5691ff8547
Če je ravno, ni zabavno.
Vrni se na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost