Cestne dirke, hitrostne preizkušnje, dosežki

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

26. Rally Saturnus Idrija - Cerkno 04. oktober 2003

Napisal/-a mazda-mx3 To avg 26, 2003 12:45 pm

Sedaj sem pogledal kaj je s tem rallyjem, ki je bil pomladi prestavljen na jesen.......in ugotavljam, da ga na obali sploh ne bomo videli, kar je bilo objavljeno ze 07.08.2003 na uradni strani.

Kako lahko tako prireditev, ki je za obalo tako pomembna, izpeljejo samo v "notrnjosti" države. jaz tega zares ne razumem.

Na obali nam tako ne ostane noben rally, s katerim bi se lahko pohvalili.
Ehzibicionisticne voznje po "centru" Kopra in relacija od Izole cez Korte in nazaj proti Kopru sta atrakcija za gledalce, za katere bomo letos prikrajsani.

Clovek se zacne nekaj sprasevat: Vsi vejo, da je B.P. sedanji zupan MO Koper tudi bivsi voznik. Zakaj se prav on ne potrudi te stvari spraviti na obalo, saj ve, da smo na take dirke vsi nori?!

Tako, tudi letos mi ne bo uspelo it na nobeno dirko v Sloveniji, ceprav sem prav na to racunal in me je to drzalo pokonci, ker sem vse dosedanje zamudil!
http://www.mpiracing.com/rally-saturnus/slo/index.htm
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

fric
Novinec

Napisal/-a fric To avg 26, 2003 1:56 pm

Ne mi zamerit, samo če ste na obali res vsi tako "nori na dirke" potem res ne vem zakaj je problem zalaufat avto pa se odpeljat do Idrije. Pa saj to ni na drugem koncu sveta. Pa še ceste v okolici Idrije so zelo zanimive za gledalce.

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex To avg 26, 2003 2:02 pm

Se 100% strinjam z @fric-em. Pa objavljena trasa je NORA za rally!!
Dost folka poznam k hod z idrskega konca na obalo polet tut tko večkrat čez vikend, tko da pomoje tut zate nebi smel bit večji problem pridt na RALLY!!
Jaz vem da bom tam :twisted: ..
Glede vašega župana pa kdo ve, mogoče se pa ne razume najbolj z ostalo dirkaško smetano pri nas.. :wink:
lp
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

fric
Novinec

Napisal/-a fric To avg 26, 2003 3:25 pm

Alex je napisal/-a:...dirkaško smetano pri nas.. :wink:
lp

Ja smetana :lol: , pa jagoda (DŠ) na vrhu :lol:

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex To avg 26, 2003 3:29 pm

fric je napisal/-a:
Alex je napisal/-a:...dirkaško smetano pri nas.. :wink:
lp

Ja smetana :lol: , pa jagoda (DŠ) na vrhu :lol:

Ja sej glih zato sem malce hudomušno tko napisal.
PS - sej zato pa je tko pr nas kot je s tem avto športom, če se tile ljudje ne morjo nč zment.. :evil:
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To avg 26, 2003 7:46 pm

UUUUUU to je pa na nasem koncu. Zna biti da bom tale rally sel pa celo pogledat. :D
SlikaSlika

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Sr avg 27, 2003 6:43 am

Ja je res, da je vasa trasa rallyja ful interesantna in gadna, sam tudi nasa je bla ful interesantna ker je potekala po centru kopra.
Nisem mislil, da je pri vas bedno, kar vsekakor NI!
Ne morem razumet zakaj tudi tle na obali ne moremo imet kaksnega rallyja, sam to.
Ocitno se ne zdi nasim "najvisjim" pomemben tak dogodek! :twisted: :evil:
Slovenski Mazda forum

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo Sr avg 27, 2003 10:34 pm

Ker smo spet pri DIRKANJU -----> evo me :P

Ja 26. Rally Saturnus bo letos res potekal le v okolici Idrije in Cerkna! Sicer natancne hitrostne preizkusnje se niso uradno objavljene toda po neuradnih podatkih si jo bom letos lahko (skoraj) iz domacega naslonjaca ogledal :twisted:
Sicer pa je letos v Cerknem ustanovljen nov klub AC Cerkno v katerem tekmujejo tudi nekateri bivsi clani MPI Racing kluba iz Idrije. Tako, da sta od letos naprej na severnem primorskem (razdelja Idrija - Cerkno = 20 KM) kar dva stevilcna dirkaska kluba. Se en dokaz za nase ljube funkcionarje, da si folk zeli dirkat ne pa kregat!

Dost folka poznam k hod z idrskega konca na obalo polet tut tko večkrat čez vikend, tko da pomoje tut zate nebi smel bit večji problem pridt na RALLY!!

Cas, ki ga porabis za voznjo iz Izole do Cerkna je slabi 2 uri, ce se ti res nikamor ne mudi! Do Idrije 15 - 20 minut manj --- tudi tukaj se ti s tem casom ne bo mudilo!!

Ja je res, da je vasa trasa rallyja ful interesantna in gadna

------> slovenska Korzika :!:

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Če avg 28, 2003 6:17 am

Spet se bo tišalu !!!!!!!!!! Sam ta hujša trasa je pa bla ko so reli spelal po kanomlskem razpotju in pol možakarji z celim gasom po tisti ozki cesti in hudo zavitih rajdah. Še z biciklom bi te blo mal strah. :)

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Če avg 28, 2003 6:38 am

MaKo je napisal/-a:------> slovenska Korzika :!:

Hahe MaKo ti si pravi! 8)
Enkrat sem po nesreci zasel na idrijske konce z avtom, sem iskal mejo hahahah uni vasi owinki :shock: pol se je najdu en tip ki je kr tam prehiteval in sem skoraj koncal v jarku :shock: :? :twisted:
Na koncu sem skoraj jaz (ki sem vozil) rabil vrecko za bruhat, ki mate tolko owinkaste ceste :lol:

Tipi, ki tam vozijo majo rs j***a :!:
Slovenski Mazda forum

fric
Novinec

Napisal/-a fric Če avg 28, 2003 8:46 am

mazda-mx3 je napisal/-a:
MaKo je napisal/-a:------> slovenska Korzika :!:

Hahe MaKo ti si pravi! 8)
Enkrat sem po nesreci zasel na idrijske konce z avtom, sem iskal mejo hahahah uni vasi owinki :shock: pol se je najdu en tip ki je kr tam prehiteval in sem skoraj koncal v jarku :shock: :? :twisted:
Na koncu sem skoraj jaz (ki sem vozil) rabil vrecko za bruhat, ki mate tolko owinkaste ceste :lol:

Tipi, ki tam vozijo majo rs j***a :!:

Ni naklučje, da so naboljši slovenski relisti ravno iz Idrije!

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Če avg 28, 2003 8:48 am

M bi rekel!
PO moje vsak nonić z Idrije vozi boljse kot bilokldo z obale :shock:
Slovenski Mazda forum

fric
Novinec

Napisal/-a fric Če avg 28, 2003 10:11 am

mazda-mx3 je napisal/-a:M bi rekel!

?? ne vem, moje izkušnje so takšne, da bolj ko se pelješ proti vzhodu Slo, slabši so vozniki. Vozniki na obali se mi ne zdijo tako slabi, prej nasprotno. So pa vsekakor povsod izjeme.

Pa da še malo podkurim in sprovoociram... najslabše (po mojih izkušnjah) je v MARIBORU!

Uporabniški avatar
MITT
Nov uporabnik

Napisal/-a MITT Po sep 01, 2003 9:58 pm

mazda-mx3 je napisal/-a:M bi rekel!

Tm so tko sami psihopati doma - ko se vozite po njihovem koncu, ne boste videli niti enega obcestnega kolicka za sneg in unih rdecih/belih kolickov, ker vse zbijejo z vožnjo pošrek. :lol: Najhujsi so pa itak Žirovci. :) [Brez zamere.]

Hm, trasa tega rallyja bo zelo zanimiva, ker so tam itak same nore ceste. Žalosti me samo čas rallyja - oktober - jesen. Takrat bo ze zelo hladno. Tekmovalne gume se bojo zelo pozno segrele, zato bo precej verjetno precej izletov s proge, tako kot lani na Logaškem Rallyju, kjer je bilo tisto jutro na martinovo skoraj pod ničlo.

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo Po sep 01, 2003 11:02 pm

M bi rekel!
PO moje vsak nonić z Idrije vozi boljse kot bilokldo z obale

==> Fora je le v tem, da so pri nas bolj zavite ceste in je jasno, da (nekateri) domacini tudi po ovikih pritiskajo, ker pac poznajo ceste. Naj te potolazim, tudi pri nas so antitalenti :(

Kot sem ze rekel, bo rally potekal skoraj pred mojo garazo, zato sem se odlocil, da tole hitrostno preizkusnjo prevozim tudi sam...in to pred dirko. Tako se bom en dan v bliznji prihodnosti odpravil na tale podvig (s serijskim avtomobilckom) :? Ena voznja normalne voznje in druga malce hitreje (koliko pa se ne vem) :twisted: Sicer je pa tukaj hitrost zelo problematicna, ker je cesta zavita, da je kaj. Pa tudi kake razkosne sirine ni! Case bom objavil, vse skupaj bom tudi posnel s kamero. Sicer pa gre za HP, ki naj bi potekal v okolici Cerkna (Reka - Vrh Kriza - Gorje). Me prav zanimajo casi ostalih udelezencev :) Upajmo, da ne bom imel zadnji cas?!?!

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 To sep 02, 2003 6:32 am

MaKo : ti samo pazi glavo, briga te cas!!
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ To sep 02, 2003 8:04 am

Idrski awiunki so ZAKON!!! Ni bolšga kot krivit avto po cestah okrog Idrije.
Al pa una cesta iz Tolmina proti Cerknem in pol naprej v poljansko dolino in naprej proti Šk. Loki je tud zakon. Moja 19tka se kar povija po unih ovinkih. :):):):):):):)
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo To sep 02, 2003 6:27 pm

mazda-mx3 je napisal/-a:MaKo : ti samo pazi glavo, briga te cas!!

==> Pa se glava...vazno, da spodnja ostane na mestu :wink: Sicer me pa malce ze briga tudi cas :twisted:

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo To sep 02, 2003 6:33 pm

__PAJSAR__ je napisal/-a:Idrski awiunki so ZAKON!!! Ni bolšga kot krivit avto po cestah okrog Idrije.
Al pa una cesta iz Tolmina proti Cerknem in pol naprej v poljansko dolino in naprej proti Šk. Loki je tud zakon. Moja 19tka se kar povija po unih ovinkih. :):):):):):):)

==> Ja ja nekje od Bovca do Cerkna je ze good, samo iz Cerkna do Gorenje vasi je pa po nekaterih mestih kar precej skopana cesta, tako da je treba malce paziti na luknje :x Sicer pa morap priznati, da tudi jaz uzivam v voznji po nasih wawiwnkih... :D

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo Če sep 04, 2003 6:28 pm

Evo tukaj HP na katerega se bom odpravil, da se preizkusim! Samo se en lep vecer moram izbrati pa bo. Proga je oznacena z modrimi puscicami!

Slika
Vrni se na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov