Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Po apr 09, 2007 8:00 pm

Glih dons sva z frendom k je mal dl iz kranja vn gledala 3 modele na kroslah, valda motor je tak da se dobesedno neda dat tablice gor, kaj sele da to pizdarijno registriras. In je frend reku "vids, z takmule motorjam se ti pa dobesedno j**e lahk". Res da je bla masina ene 250ccm, ornk stroj, sam z takmu pa res nevem ce te lahko dobijo, spizdis za salo. Jah glede kazni sm sam prsu mal prasat kako je z tem, po domac povedan se mi pa j**e za kazni :P

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po apr 09, 2007 9:20 pm

svizc je napisal/-a:Glih dons sva z frendom k je mal dl iz kranja vn gledala 3 modele na kroslah, valda motor je tak da se dobesedno neda dat tablice gor, kaj sele da to pizdarijno registriras. In je frend reku "vids, z takmule motorjam se ti pa dobesedno j**e lahk". Res da je bla masina ene 250ccm, ornk stroj, sam z takmu pa res nevem ce te lahko dobijo, spizdis za salo. Jah glede kazni sm sam prsu mal prasat kako je z tem, po domac povedan se mi pa j**e za kazni :P

ne bi bil prvi ne zadnji ki bi ga dobili in bi kasiral kazen :roll: Kolega je bil istega mnenja da ga s krosko ne morejo dobit...pa se je uštel...potem pa še naštel $$$ :lol:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Po apr 09, 2007 9:25 pm

Teren ki je tukej okol primeren za krosle je popolnoma nedostopen za moze v modrem, mogoce samo opcija helikopter. Tisti ki zivijo v kranju vejo da je najprej ravnina(polje), potem pa samo se hrib in gmajna, lohk recem da tezko dostopna pohodnikom, samo enkratna za motocross. Kolk je pa kej kazni za take pizdarije, da vem kolk morm skos sabo nost :D

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po apr 09, 2007 9:53 pm

Dovolj je da te kdo (najbolje kar kakšen lastnik) vidi zraven in poslika ter prijavi. Te brez skrbi najdejo 8)
Najprej se prepričaj čigava je zemlja, ne pa da eni mislite da se lahko vozijo vsepovsod :!:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Po apr 09, 2007 11:09 pm

sebaveh je napisal/-a:Dovolj je da te kdo (najbolje kar kakšen lastnik) vidi zraven in poslika ter prijavi. Te brez skrbi najdejo 8)
Najprej se prepričaj čigava je zemlja, ne pa da eni mislite da se lahko vozijo vsepovsod :!:

Po čem pa te bojo najdli glede na to da imajo kros motorji načeloma iste barve (iste znamke) ter da si na motorju itak zakamufliran (čelada, obleka), poleg vsega pa ni nobene označbe vozila (registrske). EEEeee, kako bi ti to zad3evo rešu, a? :P

CyberMedo
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMedo To apr 10, 2007 6:38 am

Zastaranje pregona

42. člen

(1) Postopek o prekršku ni dopusten, če pretečeta dve leti od dneva, ko je bil prekršek storjen.
(2) Zastaranje ne teče v času, ko se po zakonu postopek o prekršku ne sme začeti ali nadaljevati.
(3) Zastaranje pretrga vsako dejanje organa, pristojnega za postopek, ki meri na pregon storilca prekrška. Po vsakem pretrganju začne teči zastaranje znova, vendar pa postopek o prekršku v nobenem primeru ni več mogoč, ko poteče dvakrat toliko časa, kolikor ga zahteva zakon za zastaranje postopka o prekršku.
(4) Zastaranje se pretrga tudi, če stori storilec v času, ko teče zastaralni rok, enako hud ali hujši istovrstni prekršek.

Pojasnilo: Če ZVCP ne določa drugega zastaralnega roka (gledal nisem, predvidevam pa, da ne), pregon zastara v dveh letih, vendar pa vsako ravnanje sodišča, torej tudi vročitev vabila, zastaranje pretrga in začne teči znova. Od vročitve vabila je torej zastaralni rok dveh let začel teči znova. Ne glede na to, pa pregon zastara v štirih letih (temu pravimo absolutni zastaralni rok) - po poteku štirih let torej zoper prekršitelja ni možno voditi postopka in izdati odločbe o sankciji, temveč bo sodišče zgolj izdalo sklep, da se postopek zaradi absolutnega zastaranja ustavi. Po predpostavko, da vse napisano drži (kot rečeno, ZVCP-ja nisem gledal), bi se moral uspešno izogibati sodišču do avgusta 2009, pa si off the hook. Predlagam pa, da si za naslednje vabilo pridobiš boljše (po možnosti zdravniško) opravičilo, ker sodišče maminim opravičilom o pomembnih testih v šoli nasede le enkrat oz. drugače povedano, ga sprejme le prvič, ko ti še verjame - če bi sodnik imel občutek, da se izmikaš, pa se lahko odloči, da opravičilo ne sprejme oz. zahteva, da dokažeš, da so bile okoliščine iz opravičila res podane in so bile takšne, da so ti onemogočale prihod na sodišče.

Seveda odgovarjaš za prekršek sam in ne tvoji starši (deliktna sposobnost nastopi z 14 letom in ne s polnoletnostjo), res pa je, da zakon določa tudi subsidiarno odgovornost staršev, vendar pa se le ta v praksi redko uporablja, ker je potrebno staršem dokazat, da so omogočili, dovolili ali dopustili vožnjo vozila mladoletniku v nasprotju s predpisi o varnosti cestnega prometa, kar pa je sorazmerno težko - lažje je v očitnih primerih, ko recimo otrok v avtu vozi vinjenega starša, ali da so ti oni kupili moped, še preden si imel izpit ipd.

Aja, še glede krosark pa dejstva, da te policija ne more prijeti: sodišče lahko izvede vse dopustne dokaze pri ugotavljanju prekrška in prekršitelja, torej tudi priče (tečni sosed, ki ga moti tvoje brnenje ali norenje po njegovih njivah itd.) in torej ni potrebno, da te policija dobesedno dobi in legitimira. Skratka ne se preveč zanašat na tisto staro "saj mi ne morejo dokazat", kot so se nekateri glede meritev z laserjem v stilu "saj nima fotografije", pol pa so lepo plačevali položnice. Če torej sodišče ugotovi, da voziš takšen in takšen motor, da imaš takšno jakno in čelado, in da se pogosto voziš prav tam, kjer si spizdil policiji, je kar velika verjetnost, da te bo sodišče tudi obsodilo. Seveda pa lahko tudi ti predlagaš dokaze v svojo korist, najbolj uporabni bi bili ti, da si v času prekrška bil npr. v šoli in da nisi mogel biti ti tisti, ki se je vozil z motorjem, ali pa da je v vašem kraju večje število ljudi, ki ima takšen motor in se tam vozi, ali da imaš ti čelado in kombinezon popolnoma drugačne barve, kot izhaja iz zapisnika policije oz. predloga za uvedbo postopka... seveda je verodostojnost dokazov stvar ocene sodnika.

LP

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc To apr 10, 2007 9:47 am

@sebaveh, mislm da v takih rovtah tukej sploh ne, ker edina moznost kot sm reku je helikopter, to pa nevem ce bi te jagal z tistmu. Tisti 3 modele k sm jest vcerej vidu 100% neb ujel, ker so budale svetovne in tisijo do konca, teren pa mislm da poznajo pol prevec, vsak vikend 2x gor pa dol po tistmu terenu.

@SlaYeR, hehe, vceraj sm vidu 3 popolnoma enake motorje na zunanjost, razn motoristi so se razlikoval v tem da niso bli vsi enako napravljeni, enako visoki, pa pa celade so mel z temnimi sipami, tko da ni sans skorej da bi jih pojebal.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To apr 10, 2007 8:13 pm

mislim da ti bo (je) postopek zastaral...če bo pa sodnik boš verjetno dobu neko testiranje da ti določijo psihično zrelost na socialni (tk sm jst dobu).pr sodnici sm bil s fotru pol pa na socialo z mamo sam je pršl glih na neprimeren čas.pa je mama klicala tja pa so rekl da je to že zastaran primer... plavi zmaj me je pa dobu 23.6.2006.s ttimi škifi je tk:ko jih nočeš ali ne rabiš so povsod...ko pa jih nujno rabiš ko ti en hoče vdret v bajto, pa rabijo 1h :evil: vem kako je to.
Fajn zrihti 8)

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc Če apr 12, 2007 4:10 pm

Evo neboste verjel, kot vsoda, glih dons je moja mt(jest sm ZE polnoletn) dobila po posti pismo v katerem pise da me okrajno sodisce vabi k njim in da BODO ZACELI postopek o prekrsku ki se je zgodil 21.07.2005. Evo zdej mam se tocn datum kdaj se je to zgodil. Pise da mam pravico vzet sabo se prico, sam sta frenda glih takrt v soli pa jih nam mogu sabo vzet.

Tud tolk so kreteni debilni da so dal moji mtki pa men isti datum rojstva :shock: :shock:, in pa pise poleg tega da sva jest in moja mat se mladoletna.

Zaslisanje mam pa cez mesec in pol :evil: :evil:

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren To apr 17, 2007 2:34 pm

Boš preživu.
Naredu si pizdarijo in zdej boš pač mel posledice (za vsako akcijo je reakcija).
Najhuje je to ko maš pizdarijo s policijo in sodiščem pa nisi nič kriv (sam sem tak preimer).
To ko si pa utemeljeno "obtožen" pa pač si. Če te je pa policaj malo nahrulu pa še ni konc sveta.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Napisal/-a svizc To maj 22, 2007 1:27 pm

Evo, dones zjutrej ob 8:30 sm biu pri sodniku za prekrske, tisti k veste kaj je blo tolk bols da mi ni treba seenkrat vsega razlagat. Vglavnem kazni nism dobu, dobu sm sam ukor oz. opomin(neki na to foro:) ) . Najprej me je neki sprasvala v ktero sm pr njih, sm reku v drugo, pol me je prasala ce je to vse res, sm reku ja, pol blablabla, prasala me je tud sm meu takrt izpit za motor, sm reku takrt ne, zdej ga mam za avto+za motor(kt sm ga dobu zravn). Pol je rekla da je sam neki za podpisat, pa predn sva sla je rekla da ce bo se kdaj kksna taka pizdarija da je baje samo za neregistriran motor do 500k sit kazni :oops: :oops:

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne maj 27, 2007 10:34 am

Zdaj pa malo pameti v roke pa bo...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne maj 27, 2007 12:34 pm

svizc je napisal/-a:Evo neboste verjel, kot vsoda, glih dons je moja mt(jest sm ZE polnoletn) dobila po posti pismo v katerem pise da me okrajno sodisce vabi k njim in da BODO ZACELI postopek o prekrsku ki se je zgodil 21.07.2005. Evo zdej mam se tocn datum kdaj se je to zgodil. Pise da mam pravico vzet sabo se prico, sam sta frenda glih takrt v soli pa jih nam mogu sabo vzet.

Tud tolk so kreteni debilni da so dal moji mtki pa men isti datum rojstva :shock: :shock:, in pa pise poleg tega da sva jest in moja mat se mladoletna.

Zaslisanje mam pa cez mesec in pol :evil: :evil:

ja ful delajo napak...to so pravi debili.še vabila do sodnika in poročila o prekršku ne znajo prav panisat :lol: .fotru so tut napisal vabilo, da je vaš sin Simon (ko mi sploh ni simon ime-niti bratu)...bil ostavljen na regionalni avtocesti (wtf) :lol: .če bom najdu vabilo ga bom skeniru...

lp

jokjok
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a jokjok So maj 10, 2008 8:42 pm

Hej ej jz sm pa mladoletn pa sm vozu brez izpita pa registracije ,sam čelado sm pamel ,kwa je pa to zdej ,kašna kazn ,a pa gre motor v uničenje

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P So maj 10, 2008 8:51 pm

Nič nisi napisal da so te ustavli kej tko da ne, ni nobene kazni..... :idea:

Uporabniški avatar
drift.king
Nov uporabnik

Napisal/-a drift.king Po maj 12, 2008 12:32 pm

Matevz S. je napisal/-a:Po vseh pravilih bi morala dobit kazen tvoja mama ali oče, ker sta opustila dolžno nadzorstvo nad mladoletnikom, ne glede na to ali sta bila takrat, ko si se vozil z mopedom doma ali ne!

Pa še povej sodnici, da ti mopeda ni vzel, kot bi to moral storiti, pa po to storila sodnica. Moped gre po novem Zakonu o prekršku seveda v uničenje.

haha kaj teb ni jasn če maš paperje za motor ti ga ne morjo uzet(edin če nimaš sabo paperjev, pa greš loh kasnej ga iskat na postajo) pa kazni ne morjo napisat če si mladoletn....kašna mami pa oči haha :lol:

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. Po maj 12, 2008 3:26 pm

drift.king je napisal/-a:
Matevz S. je napisal/-a:Po vseh pravilih bi morala dobit kazen tvoja mama ali oče, ker sta opustila dolžno nadzorstvo nad mladoletnikom, ne glede na to ali sta bila takrat, ko si se vozil z mopedom doma ali ne!

Pa še povej sodnici, da ti mopeda ni vzel, kot bi to moral storiti, pa po to storila sodnica. Moped gre po novem Zakonu o prekršku seveda v uničenje.

haha kaj teb ni jasn če maš paperje za motor ti ga ne morjo uzet(edin če nimaš sabo paperjev, pa greš loh kasnej ga iskat na postajo) pa kazni ne morjo napisat če si mladoletn....kašna mami pa oči haha :lol:

Če si glih iz plenic zlezu ti jest ne morem pomagat, drugič vprašaj preden pišeš neumnosti.

Motor, avto, kamion,... se vzame pod določenimi pogoji iz Zakona o prekrških in ZVCP-1, tudi če je registriran in ima "paperje za motor".
Zaseženo vozilo se po pravnomočni sodbi sodišča uniči, izjemoma proda na dražbi.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov