Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

deeper
Nov uporabnik

zaplet pri prodaji

Napisal/-a deeper So maj 24, 2008 4:06 pm

torej: pred slabim letom sem kupil avto letnik 2001 od trgovca (pravne osebe)-tudi prva registracija je bila leta 2001 (v Sloveniji, ni iz uvoza); sedaj sem ga prodal in ta novi kupec je ugotovil (po 5 dneh) da je avto dejansko letnik 2000; in seveda zahteva vračilo denarja.

Kakšne so torej moje možnosti? Moram vzeti avto nazaj (v zdajšni pogodbi ni zapisan letnik vozila ampak zgolj prva registracija)? Torej če vzamem avto nazaj kako lahko potem jaz avto reklamiram prejšnjemu lastniku-avtohiši, kjer so mi avto prodali kot letnik 2001.

Ker iz tega sem na koncu nastradal samo jaz.

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man So maj 24, 2008 9:36 pm

da vidim ce se razumema...nikjer ne pise letnik vozila ampak samo prva registracija,in tip je ugotovil letnik...
predvidevam da ti nisi vedel za to napakico.
ce so tebi v avtohisi prodal avto lansko leto in ti namerno navedli napačne podatke,se pravi ti zatajili letnik,bi se jas spravil nad njih,ker druge ne vidim.
ce je to tak kak si napisal...ni mi pa jasno kak mas lahk avto cel let pa ne4 ves letnika :twisted:
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov