Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Ne maj 18, 2008 3:01 pm

mariborska še kar komplicira,in če si pač tiho ti zelo slabo ocenijo avto.
pa da ti izplačajo denar,tudi dokaj dolgo traja,jaz sem čakal več kot mesec na denar.
po mojah izkušnjah,se največ lahko zmeniš na triglavu-pač moje izkušnje

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne maj 18, 2008 3:20 pm

Če ti ne bodo pripravljeni avta zamenjat z novim, ga zapali in uveljavljaj kasko. Sam da te ne dobijo! Smolo pa imaš res vrhunsko.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Ne maj 18, 2008 3:22 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Če ti ne bodo pripravljeni avta zamenjat z novim, ga zapali in uveljavljaj kasko. Sam da te ne dobijo! Smolo pa imaš res vrhunsko.

ne moreš svojga avta zažgat no :shock: :shock: :shock:
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne maj 18, 2008 3:28 pm

Priznam da je kruto, predrzno in kaznivo, a se bojim, da se bo drugače moral voziti v novem, a že prebarvanam avtu.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne maj 18, 2008 5:42 pm

Pa saj če nov avto še enkrat pobarvajo z novo barvo, se sploh ne bo skoraj nič poznalo, saj original barva še ni nič zbledela. Poleg tega, dodatna plast barve še dodatno varuje pred rjo, tako da ne more ravno škodovati. Pač bo avto težji za kakšna 2 kg, to pa je tudi vse. Čez nekaj 100 kilometrov se že pozabi. :P
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne maj 18, 2008 6:32 pm

Naknadno barvanje ni nikoli tako kvalitetno kot original barvanje.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne maj 18, 2008 6:39 pm

roberto-82 je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:Če ti ne bodo pripravljeni avta zamenjat z novim, ga zapali in uveljavljaj kasko. Sam da te ne dobijo! Smolo pa imaš res vrhunsko.

ne moreš svojga avta zažgat no :shock: :shock: :shock:

z lahkoto!Če ga ne moreš sam ga pripelji k nam!!

Uporabniški avatar
groh
Nov uporabnik

Napisal/-a groh Po maj 19, 2008 1:11 am

samo to ti svetujem, da avta ne vozi popravljat v autocommerce, ker sem imel jaz lani s svojim coltom prometno nesreco (zbil sem srno) in so mi avto popravljali neverjetnih 45!! dni...vec kot en mesec ni bilo ne duha ne sluha o rezervnih delih, ko pa sem jim omenil urad za potrosnike, pa je bil avto cudezno 45. dan koncan :? no oni so se izgovarjali, da pri ''micubušiju'' (ja, se pravilno ne znajo izgovorit znamke avtomobila :roll: ) zelo dolgo cakas na rezervne dele! no vazno, da je avto porihtan in da se lahko vozim z njim :) drugace pa ga pelji k sublju!!

ja, res imas nesreco, se mi kar smili micka boga :)

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Po maj 19, 2008 9:00 am

Pomojm ti bo zavarovalnica poslala avto samo na poliranje avta.. :)

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko Po maj 19, 2008 9:03 am

avto mora it na barvanje,s poliranjem nebojo rešli nič

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Po maj 19, 2008 11:00 am

pa a veš če te dobijo je do 5 let na dobu ali pa v rogozi js se nabi zajebaval no to je pač moje mnenje :lol: :lol:
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po maj 19, 2008 11:19 am

Pol se ti bl splača oropat banko. :)

Jst bi lih živčnga fasov, če bi se mi to nardil.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
tj
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a tj To maj 20, 2008 6:56 am

Večerej sem bil pri cenilcu in je napiisal menjavo odbijačev, ogledal... in lakiranje strehe boka ipd... (vse kar sem napisal...) Poslal pa sem tudi zagtevek za nadomestilo zaradi izgube vrednosti novega vozila - zanima me, če kdo mogoče ve približno kako izračunajo znesek?

lp
Slika
Caliber CA1375 + Blaupunkt VW300 + Missy Elliott: "Pass That Dutch" = 142dB

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To maj 20, 2008 8:16 am

tj je napisal/-a:Večerej sem bil pri cenilcu in je napiisal menjavo odbijačev, ogledal... in lakiranje strehe boka ipd... (vse kar sem napisal...) Poslal pa sem tudi zagtevek za nadomestilo zaradi izgube vrednosti novega vozila - zanima me, če kdo mogoče ve približno kako izračunajo znesek?

lp

..sedaj samo še dober ličar.......

P.S. na Team VW je dejansko DOKTOR za te zadeve (lahko povejo tisti, ki so na ta forum prijavljeni) Andrej mu je ime, z Vranskega dela pa v Celju (nevem sicer, kje ma delavnico) je pa definitvno Dr. kar se lakiranja tiče - sploh črnih avtov

P.S preglej, če maš čas TEAM VW pod nickom Highlander se skriva........

uglavnem, pri izbiri ličarja bodi previden in avto bo še naprej nov (črna barva je najboljša za popravljat, zato ne bo videl ne vedel nihče, da je bilo kaj delano......)

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Sr maj 21, 2008 4:20 pm

Hmm... Zanimivo , da zavarovalnica in Autocommerce ne morejo ustvari neke kemije....

Nam se je v Hondo staro 1 teden zapopal en avto v vrata na parkingu in jih vdrl, poškodoval stransko ogledalo, ki ma itak vso živo elektriko. . Ko se je zadeva ocenila in je oče izrazil željo da ne bi rad imel štrihanih vrat češ da je avto nov, se so se takoj strinjali z njim. Triglav+Honda Čepin, mislim da smo počakali en teden ali dva da so vrata prišla iz Japonske v isti barvi in z istimi funkcijami (4 vr. model), in so zamenjali. Pač še ena dobra izkušnja več.

Je res da je pri tebi cel avto kar je neprimerljivo večja vrednost, toda vseeno mislim da bi ti ga lahko zamenjali. Konec koncev, bi ga lahko s tvoje police za kasko popravili in vzeli nazaj noter ter prodali po nižji ceni ti pa bi se vozil z novim. In to tam, kjer si ga pač kupil ;) Lahko pokemijajo če hočejo in ga potem , dajo tudi v popis stroškov zaradi nezgode na servisu... Se da na več načinov to rešit, pa tudi ne gre za goljufijo, saj konec koncev nisi nič sam naredil prav tako ne oni v salonu, toda firme s človeškim čutom rešijo marsikaj ;)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr maj 21, 2008 4:33 pm

Evo glih prav je zame podrajsan hehe samo dnarja ni :D
Bojo to porihtal in boš spet vesel boš videl ;) 8)

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr maj 21, 2008 7:08 pm

Če prav razumem, bo šlo po odgovornosti kamionarja, iz tega naslova pa definitivno lahko dobis odskodnino za zmanjsano vrednost vozila. Pa bodi neizprosen pri pogajanju, ker vedet moras, da se poravnave na zavarovalnici sklepajo kot posli na zivilski trznici. Marsikaj so pripravljeni, da le ne grejo na sodisce...

Uporabniški avatar
tj
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a tj Če maj 22, 2008 11:30 am

Dobil bom nove stranske letvice, plastiko med steklom in pokrovom motorja, žaromet, pa zunanje ogledalo.

Ostalo (pokrv motorja, vrata, blatnik, bok, streha) se bo ličalo... Nekaj je, avto pač e bo več nov... Ampak bom to verjetno po par 1.000 km pozabil... (in upam, da se ne bom spomnil če bi se kakšna rja pojavila čez par let...).

Še vedno me zanima o kakšni odškodnini lahko razmišljam? 100, 500, 1000, 2000€?

Približno? Oz. po vašem mnenju s kakšno vsoto bi moral biti zadovoljen?

lp
Slika
Caliber CA1375 + Blaupunkt VW300 + Missy Elliott: "Pass That Dutch" = 142dB

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko Če maj 22, 2008 1:28 pm

zavarovalnice imajo svoj cenik kolk kaj stane :( .
če se boš odločil da denar ven vzameš,ti bodo izplačali samo 70% škode.
jaz bi namesto tebe avto odpeljal do najbolšega ličarja,in naj avto naredi v nulo,račun naj pa na zavarovalnico pošlje in naj se potem oni med sabo prerekajo,ti pa neboš imel več kakih skrbi okoli tega :)

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne maj 25, 2008 6:01 am

tj je napisal/-a:Zakaj se vam zdi moja zahteva tako nerazumna?
Avto je nov - sedaj pa bo naenkrat dosti manj vreden...
f.taunus pravi, da lahko zahtevam odškodnino za zmanjšano vrednost...
To bi bilo tudi nekaj...
Pa glede na to, da bo potrebno zamenjati kup delov in prelakirati celoten avto, bo znesek verjetno višji kot samo 2,5k?
lp

Brezveze, da se sekiraš, ker razen živcev, ti vse skupaj nebo nič pomagalo. Maš pa vso podporo, da izterjaš kolikor se, da denarja iz daš avto dostojno popravit... glede novega pa... brezveze, ker se bo v dobrih dveh letih število praks vrnilo, pa lahko še tako paziš... čeprav eno vprašanje: a ni tako, da če se avto samo preštriha, ne pa kita, da debelina laka ostane v normah katere ima za svoj lahk predpisan proizvajalec... torej ni mogoče moter z merilcem laka ugotoviti, da so bla pač vrata še enkrat pobarvana?

Tudi sam sem namreč pred letom kupil nov avto... pa če nebi mel malo vez pri zavarovalnicah pa vredu ludi na servisih, bi itak bil že ko s Kosova. Najprej mi je edn z motorjem na parkplacu podrgnil prag pod vrati, v mariboru nekdo s klučem potegnil ris, na avtocesti prletu kamen v havbo, na parkplacu pred službo potegnil spredn odbijač, na drugem zadnji odbijač, nekdo na parkplacu butnil v sovoznikova vrata s svojimi - globok ris ipd fore. Pa čeprav vedno parkiram ves z gužve, stran od "prometnih poti", v najvišjem nadstropjo parkhousa če dva parkplaca, pazim kak vozim, je vse skupaj en k*** vredn. Folk ne zna vozit in parkira in rine povsod, kjer so teoretične mire, da bo prišel mimo. O odpiranju vrat in nakupovalnih vozičkih pa tak škoda govorit.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov