Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Po maj 26, 2008 8:30 am

FBR je napisal/-a:

Nimaš pojma kaj govoriš :idea:

FBR je napisal/-a:2. kot 2.: Vedno zavijem tudi 20-30 metrov prej na odstavni pas če s tem rešim nekoga za mano da ne rabi zavirat, zaradi budale pred mano... tko da bi se dalo diskutirat.

Če bi zaviral na pasu, ki je temu namenjen (in ne na voznem pasu) bi bilo seveda povsem napačno :D Tako je pa stokrat boljše, če se že 30 metrov pred izvozom voziš po odstavnem pasu in potem ljudje ne vejo kaj boš naredil - boš ustavil, ker ti je crknu avto, al si čist slučajno tja zalutal in boš šu nazaj na vozni pas, al boš pa peljal naprej in šel dol iz avtoceste. Bravo! Jaz res nimam pojma, priznam, ker tega pa res ne razumem.

In še 23. člen ZVCP, kjer so obrazloženi izrazi:
Odstavni pas je vzdolžni del cestišča, ki je od vozišča ločen z robno črto, na katerem ni dovoljen promet in je namenjen ustavitvi vozil v sili;

Pa res ne vem kaj govorim.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po maj 26, 2008 9:27 am

bzzero je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:

Nimaš pojma kaj govoriš :idea:

FBR je napisal/-a:2. kot 2.: Vedno zavijem tudi 20-30 metrov prej na odstavni pas če s tem rešim nekoga za mano da ne rabi zavirat, zaradi budale pred mano... tko da bi se dalo diskutirat.

Če bi zaviral na pasu, ki je temu namenjen (in ne na voznem pasu) bi bilo seveda povsem napačno :D Tako je pa stokrat boljše, če se že 30 metrov pred izvozom voziš po odstavnem pasu in potem ljudje ne vejo kaj boš naredil - boš ustavil, ker ti je crknu avto, al si čist slučajno tja zalutal in boš šu nazaj na vozni pas, al boš pa peljal naprej in šel dol iz avtoceste. Bravo! Jaz res nimam pojma, priznam, ker tega pa res ne razumem.

In še 23. člen ZVCP, kjer so obrazloženi izrazi:
Odstavni pas je vzdolžni del cestišča, ki je od vozišča ločen z robno črto, na katerem ni dovoljen promet in je namenjen ustavitvi vozil v sili;

Pa res ne vem kaj govorim.

No, sej sej... si življenski

... pa upam da boš zvest zakonu tudi takrat, ko ti bo veleval se ustrelit v levo koleno...

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Po maj 26, 2008 9:51 am

FBR je napisal/-a:
No, sej sej... si življenski

... pa upam da boš zvest zakonu tudi takrat, ko ti bo veleval se ustrelit v levo koleno...

Biti življenski al pa ne, nima tu nobene veze. Če zavestno narediš prekršek, bodi pripravljen na sankcije. To pomeni, da če te je dovolj v hlačaš ko zavestno narediš prekršek, te mora bit še dovolj v hlačah, da sprejmeš kazen. Ne potem jamrat ko te dobijo. To leti tudi na avtorico te teme.
Itak pa zakoni niso življenski - nikoli niso bili in nikoli ne bojo.

Drugače pa ja, tko kot je že nekdo prej napisal - sodnik sliši ogromno zgodbic na dan, tko da čimprej plačat pa bo mir. 100 evrov pa 4 točke pa tud ni tako zelo hudo. Je pa šola za drugič.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po maj 26, 2008 10:28 am

Da ne boš čez dva mesca tle jokcov kako se rešit 1K € kazni in 8 KT. :)

Ker te je dosti v hlačah boš to brez besed pogumno plačal, kajne.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po maj 26, 2008 10:32 am

Jah tko k ti razmišljaš res ne bo nikol življenski, ker vidim da zate to ni potreba... ...tvojemu razmišljanju podobni pa zgleda da tudi zakone pišejo in kazni...

In sebe nisem še nikoli zalotil kako sem zavestno naredil prekršek in potem s pogumom zrl v možno kazen... kakšne drobiš... in ne vem zakaj bi zato jamral. Vsak, ki ima kaj v glavi ve zakaj sem šel 10 metrov prej na odstavnega, tistemu, like you, ki pa vidi samo polno črto in nič čez njo pa rečem konj s plašnicami....

PS: Ko si tako pameten, me zanima če bi se pravilno umaknil rešilcu, ki bi res potreboval prosto pot. Takrat bi pa ravno tak, ki je ponavadi tukaj najbolj pameten, naredil ravno največjo zgago.
PPS: Tudi takrat, bog obvaruj, da se ne bi slučajno umaknil na odstavni pas! Zakon je potrebno spoštovati VEDNO IN V VSAKEM PRIMERU! :roll: :P
Zadnjič spremenil FBR, dne Po maj 26, 2008 10:38 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Po maj 26, 2008 10:36 am

AgitatoR je napisal/-a:Da ne boš čez dva mesca tle jokcov kako se rešit 1K € kazni in 8 KT. :)

Ker te je dosti v hlačah boš to brez besed pogumno plačal, kajne.

Ne bom jokal, ni panike. Še katerokol kazen sem fasal, je bila upravičena - prehitra vožnja in enkrat en drug prekršek. Nikdar se nisem bunil, ko so me ustavli in so bili tudi vedno korektni - po zakonu minimalno možno kazen

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Po maj 26, 2008 10:48 am

FBR je napisal/-a:Jah tko k ti razmišljaš res ne bo nikol življenski, ker vidim da zate to ni potreba... ...tvojemu razmišljanju podobni pa zgleda da tudi zakone pišejo in kazni...

In sebe nisem še nikoli zalotil kako sem zavestno naredil prekršek in potem s pogumom zrl v možno kazen... kakšne drobiš... in ne vem zakaj bi zato jamral. Vsak, ki ima kaj v glavi ve zakaj sem šel 10 metrov prej na odstavnega, tistemu, like you, ki pa vidi samo polno črto in nič čez njo pa rečem konj s plašnicami....

PS: Ko si tako pameten, me zanima če bi se pravilno umaknil rešilcu, ki bi res potreboval prosto pot. Takrat bi pa ravno tak, ki je ponavadi tukaj najbolj pameten, naredil ravno največjo zgago.
PPS: Tudi takrat, bog obvaruj, da se ne bi slučajno umaknil na odstavni pas! Zakon je potrebno spoštovati VEDNO IN V VSAKEM PRIMERU! :roll: :P

Nisem rekel da je treba zakone vedno spoštovat. Ni ti treba. Tudi jaz jih ne in vedno se zavedam, da temu lahko sledijo posledice - take ali drugačne. Tole z rešilcem je pa čista bedarija. Seveda bi se mu umaknil, ne govori neumnosti.

Očitno maš vtis, da sem jaz nek vzoren voznik. Nisem. Da boš lažje dojel - kadar naredim prekršek (in seveda pri tem ne ogrožam drugih), se zavedam da me lahko dobijo. In če me dobijo, sem jezen samo nase in to pač sprejmem.

Če tebi sede vožnja po odstavnem pasu, se vozi tam, mene ne moti, samo ne jamraj če te bojo zaradi tega kaznoval. Pa še takrat boš najbrž prepričan, da se ti je zgodila krivica.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov