Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

prodajalec ne naredi prepisa

Napisal/-a stealth Pe jan 18, 2008 9:15 am

Pred 3/4 leta sem od znanca kupil ena stara j***a za prebrodit vmesno obdobje med dvema avtomobiloma. Avto je bil registriran ves čas, le prepisa ni in ni "uspel" naredit. Dobil sem njegovo prometno, zavarovalne police ne, kupoprodajne tud itak da ne. Januarja je registracija prenehala, spet pokličem človeka da bi že naredila končn ta prepis pa mi po krajšem prepričevanju zabrusi da če ga mislim "zajebavat" da sploh ne bo nič s prepisom in mi vrže dol slušalko.
Po pravni poti lahko vložim civilno tožbo, kar pa za 500 evrov tud pod razno ne mislim.
Ker imam tega zadost vozit pa se mi na drug konec Slovenije ne da, bi mu za zahvalo še jaz naredil eno uslugo. Razmišlam, da bi avto dal ciganom, pa naj se vozjo, ali pa da ga dam v dele, tablce mu pa jaz namesto upravne enote uničim...da ne bo revež plačeval, če že nima za prepis denarja.
Če ima kdo še kako idejo je dobrodošla.
Dodge Stealth Twinturbo AWD

target_practice
Novinec

Napisal/-a target_practice Pe jan 18, 2008 10:59 am

Tocn to bi naredu kar si reku. Avto v razrez, on pa naj se j**e :)

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Pe jan 18, 2008 11:13 am

jaz sem mel pred kratkim problem ko sem kupil R5 za mali denar,lastniku sem rekel da bo avto verjetno za rezervne dele,zato mi posledično ni htel naredit prepisa,jaz pa avto že dalje prodal,pa prepisa ni bilo,človek pa jezen ker sem bajno zaslužil :D
Pol pa mi je blo dovolj pa sem ga poklical:"Kaj bi imel rajše,v plavi coni v mb avto brez tablic poprek sparkiran čez 2 parkplaca,avto je pisan na tebe,boš dobil položnico o deponaži pa še kazen ker je avto na tebe pisan,al ti ga razrežem,pa pripeljem na tovornjaku pa ti ga na hofu dol skipam" in glej ga zlomka klical sem ga v sredo zlomek si je premislil in prišel podpisat pogodbo na občino :D

druge enostavnejše rešitve ti ne preostane,če pa neboš mel j**c poklicat pa mi povej bom ga pa jaz :D

če je avto znal prodat,je tudi njegova dolžnost da naredi prepis v čim krajšem času :!:

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe jan 18, 2008 5:57 pm

če bi bil baraba bi lahko delal sranje po cesti in speesdil policajem :lol: maš milijon varjant da ga zaj€beš...
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Pe jan 18, 2008 6:56 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:če bi bil baraba bi lahko delal sranje po cesti in speesdil policajem :lol: maš milijon varjant da ga zaj€beš...

točno tak ne se pustit :D

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Pe jan 18, 2008 7:34 pm

avtocesta pa gas do podna :D

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So jan 19, 2008 7:56 pm

Vztrajaj. Tud sam imam en avto doma pa že par let nisva z lastnikom naredila prepisa. Problem bo imel on in ne jaz. Ampak nisem tak, avto bi lahko zapeljal v grabn pa ga tam pustil potem pa bi on imel probleme. Velikokrat že slišal in tud podobne zgodbe so se dogajale. Drugače pa, če bo šel avto za dele zbriši vse cifre tud na motorju, da ne bo res imel prejšnji lastnik težave, saj smo vendar v Sloveniji in ne v Bosni.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 So jan 19, 2008 8:52 pm

dnovak24 je napisal/-a:avtocesta pa gas do podna :D

Čez golovc pejt 260km/h pa bo mir.. :)

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin So jan 19, 2008 9:00 pm

nekam nepravilno parkirat :lol: ,hec, takole ko ti registracija poteče imaš časa 1.mesec da registriraš avto,drugače moraš vrniti reg.tabljice ali 500€ kazni :oops: ,se bo že oglasil,ko dobi pošto iz UE
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike So jan 19, 2008 10:20 pm

j e b i ga!!!
Make my day

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN To jul 01, 2008 6:47 pm

Evo se jst..
Sicer se gre za skuter, ampak. Kupil sem ga za majhen denar od enega mulca, ampak je bil v tem primernem stanju in neregistriran.
Sem zrihtal vso zadevo, motor sedaj normalno deluje, nekaj malenkosti bo treba se postimat, ampak pelje pa se res odlicno in ga ne mislim prodajat vsaj se eno leto najmanj.

Po slabem tednu, se mi prodajalec ne oglasa vec na telefon, ne odgovarja na mail, nic. Dans ga bom probal poklicat se z ene druge cifre, bomo vidl kaj bo, drugace pa sem bil pri njem doma, ampak se mi ne da vozit 60km v eno smer.

Meni hodjo trije scenariji po glavi - 1.mulcu na dom prit pa ga vlect na upravno enoto, da postemplja; 2.ponaredit en dokument in sam uverit podpis; 3. dobit drugo sasijo in prometno od motorja...

In zdaj dragi bralci, ima se kdo kaksno idejo?

lp

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 To jul 01, 2008 9:50 pm

PRVO :twisted:

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Re: prodajalec ne naredi prepisa

Napisal/-a rhino To jul 01, 2008 10:00 pm

stealth je napisal/-a:Pred 3/4 leta sem od znanca kupil ena stara j***a za prebrodit vmesno obdobje med dvema avtomobiloma. Avto je bil registriran ves čas, le prepisa ni in ni "uspel" naredit. Dobil sem njegovo prometno, zavarovalne police ne, kupoprodajne tud itak da ne. Januarja je registracija prenehala, spet pokličem človeka da bi že naredila končn ta prepis pa mi po krajšem prepričevanju zabrusi da če ga mislim "zajebavat" da sploh ne bo nič s prepisom in mi vrže dol slušalko.
Po pravni poti lahko vložim civilno tožbo, kar pa za 500 evrov tud pod razno ne mislim.
Ker imam tega zadost vozit pa se mi na drug konec Slovenije ne da, bi mu za zahvalo še jaz naredil eno uslugo. Razmišlam, da bi avto dal ciganom, pa naj se vozjo, ali pa da ga dam v dele, tablce mu pa jaz namesto upravne enote uničim...da ne bo revež plačeval, če že nima za prepis denarja.
Če ima kdo še kako idejo je dobrodošla.

Čaki a pol avto ni registriran nate?Da ne boš ti imel problemov,ko ti bo policija potrkala na vrata in rekla da si avto ukradel.Čimprej reši to...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jul 01, 2008 10:06 pm

Za obadva - pojdita na prvo pumpo in tankajta povhn tank (s tablicami lastnika) in se odpeljita. Parkrat bosta to naredila in bo lastnik, ki ni naredil kupoprodajne pogodbe kriv avtomatsko. Pol se pa vidva ne oglašajta na telefon vsaj 15 dni, da bo propadla možnost pritožbe in polovičke, nakar vrnita vozila lastniku pred dom - lahko mu vrneta vozili tudi že preden poteče rok za pritožbo. Ampak vrniti pa vozili morata, ker drugače vaju lahko prijavi, da sta vozili ukradla.
Če vam pa kaj zatežita lastnika da bosta vidva morala plačat, pa jima samo povejta, da nima nobenih dokazov (pogodbe) da sta se vidva sploh vozila z vozili.
Oba lastnika bosta potegnila takratko in bosta imela orenk orenk velke probleme - za vsak pobeg iz pumpe je zagrožena kazen 250 do 300 evrov - 3x pobegneš in je kazen zato skor 1000 evrov.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Napisal/-a AXioN To jul 01, 2008 10:12 pm

Nebivedu > motor ni registriran, tako da se trenutno ne spomnim nobene stale, kot si jo zgoraj opisal, ampak vseeno hvala, za koristne informacije... Imas pivo ali brezalkoholni napitek v dobrem..

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jul 01, 2008 10:19 pm

Aha, če pa ni registriran, potem pa poišči na netu kupoprodajno pogodbo in na dom do mulca, pa na UE to pogodbo overit, potem pa s to pogodbo naprej štimat zadeve, druge ti ne preostane.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Napisal/-a AXioN Sr jul 02, 2008 2:20 am

Se mi je kar zdelo, kupoprodajna pogodba za te j***a stane cca 5e, potem pa se 1.03e za uverovitev podpisa. Tnx.

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Sr jul 02, 2008 2:44 am

nebivedu je napisal/-a:Za obadva - pojdita na prvo pumpo in tankajta povhn tank (s tablicami lastnika) in se odpeljita. Parkrat bosta to naredila in bo lastnik, ki ni naredil kupoprodajne pogodbe kriv avtomatsko. Pol se pa vidva ne oglašajta na telefon vsaj 15 dni, da bo propadla možnost pritožbe in polovičke, nakar vrnita vozila lastniku pred dom - lahko mu vrneta vozili tudi že preden poteče rok za pritožbo. Ampak vrniti pa vozili morata, ker drugače vaju lahko prijavi, da sta vozili ukradla.
Če vam pa kaj zatežita lastnika da bosta vidva morala plačat, pa jima samo povejta, da nima nobenih dokazov (pogodbe) da sta se vidva sploh vozila z vozili.
Oba lastnika bosta potegnila takratko in bosta imela orenk orenk velke probleme - za vsak pobeg iz pumpe je zagrožena kazen 250 do 300 evrov - 3x pobegneš in je kazen zato skor 1000 evrov.

Naslednji pobeg, ki ga bom imel na pumpi, bmo kar tebi domov poslal račun, zaradi zavestnega nagovarjanja ljudi, k početju tega. Ne vem zakaj bi jaz to plačeval iz svojega žepa, če pa teletina (oprosti izrazu), kot si ti druge k temu nagovarja. In prosim te, daj mi te poišči ta odstavek zakona, kjer je opisana omenjena kazen.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Napisal/-a AXioN Sr jul 02, 2008 10:03 am

No no pustimo sedaj malenkosti :lol:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost