Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

dms
Novinec

Napisal/-a dms Ne jun 01, 2008 12:48 pm

c.o.b. je napisal/-a:res se raj pozanimi kaj se ti bolj splača... sam če ti pa polovico zavarovanja tut nasledn let krije lizing, potem raj prek zavarovalnice zrihti...nevem no preračuni vglavnem. drgač pa cenitve pri AS so v Ljubljani v Šiški zravn obvoznice...( za Mazda/Citroen salonom)

Lp

Cenitve so odvisne kje ma tisti model zavarovalnico.Ce je na Generaliju nemore peljat na Verovskovo na Triglav.Ceni se na tisti zavarovalnici kjer si. :idea:

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Ne jun 01, 2008 12:59 pm

lej preber si se enkat kaj je vprašu pa kaj sm odgovoru... loh greš korak za korakom da bo lažji :roll: vprašu je kje ma cenitve AS in kaj sm mu odgovoru? vsak k ma 5sec cajta misl da je najpametnejši...

dms
Novinec

Napisal/-a dms Ne jun 01, 2008 1:22 pm

On bo cenil svoj avto?Sej pa nikjer nepise da je njegovemu avtu sploh kaj bilo.

k0ndi
Nov uporabnik

Napisal/-a k0ndi Ne jun 01, 2008 2:49 pm

c.o.b. je napisal/-a:lej preber si se enkat kaj je vprašu pa kaj sm odgovoru... loh greš korak za korakom da bo lažji :roll: vprašu je kje ma cenitve AS in kaj sm mu odgovoru? vsak k ma 5sec cajta misl da je najpametnejši...

Hvala za informacijo, sem ravno mislil vprašat.

Moj avto ima poškodovan zadnji odbijač, tko da škoda je. Koliko pride barvanje oz menjava pa pojma nimam. Avto je Seat Leon.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne jun 01, 2008 6:19 pm

cca 600€ na uradnem servisu (odvisno od marsikaj, od tega ali je treba menjati odbijač (vsekakor če je kasko), kakšna je barva, ...).
SlikaSlika

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Ne jun 01, 2008 10:02 pm

Zdravo, bom kar v tej temi vprašal kar me zanima, Kdo je kriv v primeru, da se na dvorišču firme zaletita avto in viličar, s tem da obadva enakopravno uporabljata ta prostor, viličar pač tam kida robo, avto pa ima tam parkirplac, ob tem da nista iz iste firme? upam da sem bil jasen, hvala.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne jun 01, 2008 10:07 pm

TooOldVehicle je napisal/-a:Zdravo, bom kar v tej temi vprašal kar me zanima, Kdo je kriv v primeru, da se na dvorišču firme zaletita avto in viličar, s tem da obadva enakopravno uporabljata ta prostor, viličar pač tam kida robo, avto pa ima tam parkirplac, ob tem da nista iz iste firme? upam da sem bil jasen, hvala.

jasen ze.ampak si povedal pol premal podatkou.kaj ko bi opisal kako se je zgodilo...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Ne jun 01, 2008 10:16 pm

A je to prostor, ki je lahko tudi javno parkirišče za stranke? Sej ne vem kako je pri firmah to, sam če gre za zasebno površino, potem ne velja nič gor, je krivda 50:50, a ni tko? Če je pa parkirišče pa poglej oznake na tleh pa desni ma prednost pa to :)

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Ne jun 01, 2008 10:36 pm

Abbe, ni se še zgodilo, vendar imam vsak dan tako situacijo/priložnost za trk, Pavel_P ja tam je tudi naše parkirišče za stranke, ki pa je dostopno samo če greš mimo delovnega prostora viličarja, ampak ta prostor ni posebej označen s črtami, med drugim je poparkirano vsevprek in moraš prav pazit na viličarja, ker ga ne vidiš iza parkiranih avtov in ga zlahka nabašeš. To dvorišče ima samo en vhod, uporabljajo ga pa štiri različne firme, in notri prihajajo kamijoni, stranke, uslužbenci, kurirji,... Zato me tudi zanima, ker te viličarji kar vehementno vijugajo v tej zmešnjavi brez pomisleka na posledice. hvala
Zadnjič spremenil TooOldVehicle, dne Ne jun 01, 2008 10:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

w!cked
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a w!cked Ne jun 01, 2008 10:41 pm

Caki caki.. sec ce si ti ze peljal vzratno ko se je on pripeljal in ga nato udaril potem nisi kriv ker bi ti moral zagotoviti razdaljo. Jas bi mu rekel naj si sam krije stroske pa naj mi skodo na avtu poplaca ali z denarjem ali z ZOBMI...

To mi gre full na falus k je folk tk naivn, pa nestrpen sam rine naprej nemore pocakat da se drug umakne.
...w!cked on the run...
Admin Team - GoDaddy.com

dms
Novinec

Napisal/-a dms Po jun 02, 2008 1:04 am

w!cked je napisal/-a:Caki caki.. sec ce si ti ze peljal vzratno ko se je on pripeljal in ga nato udaril potem nisi kriv ker bi ti moral zagotoviti razdaljo. Jas bi mu rekel naj si sam krije stroske pa naj mi skodo na avtu poplaca ali z denarjem ali z ZOBMI...

To mi gre full na falus k je folk tk naivn, pa nestrpen sam rine naprej nemore pocakat da se drug umakne.

In pol bi ti rekel:"OK,z zobmi",in bi ti izbil vse zobe.
Eni mal prevec filmov gledate.
Ce ni nikjer oznaceno da je to parkirisce nevem ce sploh kaj dobis,ker je to pac potem delavni prostor vilicarja.

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn Po jun 02, 2008 2:49 am

TooOldVehicle je napisal/-a:Zdravo, bom kar v tej temi vprašal kar me zanima, Kdo je kriv v primeru, da se na dvorišču firme zaletita avto in viličar, s tem da obadva enakopravno uporabljata ta prostor, viličar pač tam kida robo, avto pa ima tam parkirplac, ob tem da nista iz iste firme? upam da sem bil jasen, hvala.

V tem primeru gre za objektivno odgovornost delodajalca, torej se krivda sploh ne ugotavlja... (delodajalec odgovarja ne glede na oh in sploh) Le v primeru da je voznik viličarja ravnal naklepno (oz. v civ. pravu - namenoma) ali iz hude malomarnosti ima proti njemu delodajalec akseneje regresni zahtevek (nerelevantno za vas primer), pri čemer, če je ravnal NAMENOMA ga lahko tudi direkt tozite... (odgovornost je solidarna)

Edino pravno zanimivo vpr. je ali je tisto parking... Po moje da bi sodišče upoštevala dejstvo da tam "vsi parkirajo" in reklo da ni bilo potrebne skrbnosti, oz. bi za le to moral poskrbeti delodajalec... Tako da, se ne rabis sekirat - z temi pravnimi zadevami se bo itak zavarovalnica - delodajalec ubadal...

Edina mozna ekskulpacija za to da bi ti nosil skodo je visja sila, oz da nebi mogel preprečiti tudi ob potrebni skrbnosti, kar tu ni primer...

Pravno sem ti 100% pravilno povedal, edino sodne prakse mi se ni dal za izpit brat... :)

LP
Zadnjič spremenil KrEn, dne Po jun 02, 2008 3:09 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Ora Et Labora :?

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Re: Ali sem kriv?

Napisal/-a KrEn Po jun 02, 2008 2:59 am

k0ndi je napisal/-a:Zdravo!

Pred dobro uro sem imel majhno nesreco na parkiriscu. Situacijo prikazuje slika. Avto sem imel parkiran in sem hotel iti vzvratno. Slabo sem pogledal v stransko ogledalo in sem zadel avto, ki je ravno hotel parkirat. Cloveku nisem dal kuponcka, ker nisem imel zavarovalne police sabo (mimogrede, kje so kuponcki na zav. polici Adriatic Slovenice?), ampak nisem preprican, ali sem res kriv ali ne. Kaj pravite?

Ker je to moja prva nesreca, me se zanima, kje ima Adriatic ocenitev skode v Ljubljani in koliko casa imam, da to uredim?

Hvala na odgovorih!
Lp

blem in šah mat (žal) je v tem, da se ne smeš it "v rikverc iz boxa"; sklepam da ravno iz tega in podobnih razlogov... treba je namreč parkirat "v rikverc", saj je vsak izhod iz boxa=glavna cesta na katero ne smes (načeloma) v rikverc... Če maš kak razlog za to da se ti je mudilo ob parkiranju IN odhodu imaš šans... (zaradi izključitve protipravnosti)

Cenitev je dobra ideja... In glede 3 razredov je zal res... Upoštevat je treba tudi da gre na leto le 1 ali max 2 razreda nazaj proti 100% ali celo bonusu... Za kasko pri tebi se pa sigurno ne splača uveljavljat - nekako so to zavarovalnice v svojih formularnih pogodbah ze vse predvidele...

Uporabniški avatar
KrEn
Novinec

Napisal/-a KrEn Po jun 02, 2008 3:02 am

dms je napisal/-a:
w!cked je napisal/-a:Caki caki.. sec ce si ti ze peljal vzratno ko se je on pripeljal in ga nato udaril potem nisi kriv ker bi ti moral zagotoviti razdaljo. Jas bi mu rekel naj si sam krije stroske pa naj mi skodo na avtu poplaca ali z denarjem ali z ZOBMI...

In pol bi ti rekel:"OK,z zobmi",in bi ti izbil vse zobe.
Eni mal prevec filmov gledate.
Ce ni nikjer oznaceno da je to parkirisce nevem ce sploh kaj dobis,ker je to pac potem delavni prostor.

mnja, to ce nisi pri denarju se lahko clovek zrtvuje, saj bo dobil vecjo odskodnino kot v tem primeru nesrece z avtom, pa se v zaporu lahk kdo konca... Edin problem je da ne sme biti kaznivo dejanje izzvano, kar vključuje tudi izzivanje... :P

Sej je sam pleh... Bi sodni stroski precej vec nanesel... :lol:

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Ali sem kriv?

Napisal/-a maky Po jun 02, 2008 8:23 am

KrEn je napisal/-a:blem in šah mat (žal) je v tem, da se ne smeš it "v rikverc iz boxa"; sklepam da ravno iz tega in podobnih razlogov... treba je namreč parkirat "v rikverc", saj je vsak izhod iz boxa=glavna cesta na katero ne smes (načeloma) v rikverc... Če maš kak razlog za to da se ti je mudilo ob parkiranju IN odhodu imaš šans... (zaradi izključitve protipravnosti)

hmmm razen v parkirnih hišah je na določenih parkiriščih prepovedano parkiranje z izpušno cevjo proti steni...
SlikaSlika

Jakadinho
Nov uporabnik

Napisal/-a Jakadinho Pe jul 11, 2008 8:29 am

LP,
živemu človeku se vse naredi.
Včeraj sem se vozil po mestu (tujina) po 4 pasovnici se pravi v vsako smer 2 pasa. Pred mano na semaforju en i**** s kolesom ki sploh ni mogel čakati pri miru ampak je kr nekaj skakal tam. Sevada sem ga takoj prehitel z malo večjo brzino češ da se mi ne nalima kje na havbo ko je tko nekej skakal. Peljem se tko ene 300-400m nikjer nobenega avtomobila ne spredaj ne zadaj. Naredim prekršek ko čez polno črto zavijem levo. V tem trenutku mi ta k****n s kolesom prileti na havbo. Takoj se je pobral in ni mel niti praske men pa nič jasno. Pol sem malo začel študirat. Takoj me je napadel da sem d****, kako vozim..... Zraven je od nekje priletel še en kolega njegov in sta me tako ''drkala''. Vseeno se nisem dal. Rekel je kao da me je hotel prehiteti in da ga moram jaz počakat da me prehiti in to po levi medtem ko je desen pas frej. Rekel sem mu zakaj za vraga se ni ustavlil če je videl da zavijam levo (dal sem žmigovc) in je rekel le da zakaj se bi ustavil če lahko prehiti in gre dalje. Skratka d**** prve vrste. Zakaj bi preprečil nesrečo če pa je rajši frajer. Policije nisem klical ker sem malo cvikal kako bodo reagirali do tujca sploh ko je bil zraven še tist njegov kolega ki bi si še marsikaj izmislil. Ko sem ga vprašal za podatke me ja samo nekam poslal in šel. Jaz pa samo gledam debelo. Škode na avtu nimam veliko le zrcalo je počeno in pa par vdolbin ter malo so podrajsana vrata od balance.

Ko sem klical starše so mi rekli na raje pustim vse skupaj ker baje naj bi bil po zakonodaji celi jaz kriv. po kakšni logiki ??? Oba sma zavila čez polno črto. Če bi se tudi on peljal naravnost se nebi nič zgodilo. S tem da je on prekoračil hitrost (drugače me nebi mogel dohiteti) ter očitno imel premajhno varnostno razdaljo.

Ali je možno da bi pri vsem tem bil jaz kriv ?????? Ker če je temu tako potem bom kupil za po mestu kolo ker očitno za njih zakoni ne veljajo.
Kaj mislite vi?

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Pe jul 11, 2008 10:07 am

Jakadinho je napisal/-a:LP,
živemu človeku se vse naredi.
Včeraj sem se vozil po mestu (tujina) po 4 pasovnici se pravi v vsako smer 2 pasa. Pred mano na semaforju en i**** s kolesom ki sploh ni mogel čakati pri miru ampak je kr nekaj skakal tam. Sevada sem ga takoj prehitel z malo večjo brzino češ da se mi ne nalima kje na havbo ko je tko nekej skakal. Peljem se tko ene 300-400m nikjer nobenega avtomobila ne spredaj ne zadaj. Naredim prekršek ko čez polno črto zavijem levo. V tem trenutku mi ta k****n s kolesom prileti na havbo. Takoj se je pobral in ni mel niti praske men pa nič jasno. Pol sem malo začel študirat. Takoj me je napadel da sem d****, kako vozim..... Zraven je od nekje priletel še en kolega njegov in sta me tako ''drkala''. Vseeno se nisem dal. Rekel je kao da me je hotel prehiteti in da ga moram jaz počakat da me prehiti in to po levi medtem ko je desen pas frej. Rekel sem mu zakaj za vraga se ni ustavlil če je videl da zavijam levo (dal sem žmigovc) in je rekel le da zakaj se bi ustavil če lahko prehiti in gre dalje. Skratka d**** prve vrste. Zakaj bi preprečil nesrečo če pa je rajši frajer. Policije nisem klical ker sem malo cvikal kako bodo reagirali do tujca sploh ko je bil zraven še tist njegov kolega ki bi si še marsikaj izmislil. Ko sem ga vprašal za podatke me ja samo nekam poslal in šel. Jaz pa samo gledam debelo. Škode na avtu nimam veliko le zrcalo je počeno in pa par vdolbin ter malo so podrajsana vrata od balance.

Ko sem klical starše so mi rekli na raje pustim vse skupaj ker baje naj bi bil po zakonodaji celi jaz kriv. po kakšni logiki ??? Oba sma zavila čez polno črto. Če bi se tudi on peljal naravnost se nebi nič zgodilo. S tem da je on prekoračil hitrost (drugače me nebi mogel dohiteti) ter očitno imel premajhno varnostno razdaljo.

Ali je možno da bi pri vsem tem bil jaz kriv ?????? Ker če je temu tako potem bom kupil za po mestu kolo ker očitno za njih zakoni ne veljajo.
Kaj mislite vi?

Ok samo kdo je tukaj d****... tisti, ki neprestano zmerja kolesarja, ne gleda v vzvratna ogledala in zavija čez polne črte... ali marsovc na kolesu?

Sicer pa kako je on prekoračil hitrost ti pa ne? lol

Jakadinho
Nov uporabnik

Napisal/-a Jakadinho So jul 12, 2008 9:00 pm

Saj vem da sem napisal malo preostro. Sem bil v trenutki precej razjarjen. To pa zato ker sem bil užaljen (ne zaradi nesreče)
Dejstvo je da je bil on do mene zelo nesramen me zmerjal (nisem mu rekel niti ene žal besede) in se ni hotel normalno pogovarjati zato ga omenjam kot debila. Vsak človek dela napake in motiti se je človeško ampak lahko bi se normalno pogovorila kako pa kaj. Jaz sem mu svoj del krivde priznal na licu mesta (to da sem zavil čez polno črto) ter sem se hotel pogovoriti on pa o tem da jo je prevozil itd... ni hotel niti slišati. Še več zmerjal me je (češ ja saj slovenci ste taki debili....) in tak človek ki ni zmožen normalne komunikacije je zame d****. Definitivno nisem rekel da je zaradi nesreče.

Glede hitrosti pa je tako. Ko sem ga prehitel sem hotel narediti precejšno razdaljo med nama nato pa sem vožnjo nadaljeval po omejitvah. Torej lahko sklepam (trditi žal nemorem ker dokazov pač nimam) da je vozil z prekomerno hitrostjo da se mi je lahko približal.

V ogledala gledam dokaj pogosto vendar ga nisem videl. Zato sem sklepal da je daleč za mano zaradi prej omenjene razdalje. To da ga nisem videl lahko pomeni da nisem gledal dovolj pozorno, mogoče se je vozil po pločniku ali pa skrit za kakšnim avtomobilem. Nevem. Možno je vse. Vsekakor če bi ga videl bi bil bolj pozoren.

Hvala ti za komentar ki se mi zdi je da je na mestu ker sem uporabil prehude besede in se slabo izrazil.
Če bi gledal kdo je d**** tako kot (mislim da) si na to gledal ti bi jaz rekel da oba. Kdorkoli nebi naredil tega kar je bi se končalo drugače. Vendar pa moje vprašanje ni bilo kdo je d**** ampak kdo je za nesrečo kriv na kar pa mi nisi odgovril?

Še nekaj. Ali je kolesarju sploh dovoljeno voziti po takšni cesti ?
Ali mora biti tam kakšen znak ki to izrecno dovoljuje oz. prepoveduje?
Kolesarske poti tam mislim da ni. Je smo pločnik.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost