Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
crocar
Nov uporabnik

Kakšen nasvet glede primera barvanega celotnega avtomobila!

Napisal/-a crocar Ne jul 20, 2008 8:38 pm

Lep pozdrav!

23.6 sem kupil avtomobil v avtohiši, kjer je vse kot mora biti od kilometrov, prometne, lastnikov (preveril) ter servisov. Avtomobil ima prasko pa še kakšno malenkost (starost 10let) in ko sem vprašal prodajalca tudi po telefonu kot tam, če je bil avtomobil kdaj barvan mi je odgovoril da ni bil nikoli. Takrat sem vprašal za merilec laka in mi je zatrdil, da ga ima samo je pokvarjen in je brezveze da ga uporabljamo. Samo toliko kolikor se pač z prostim očesom spoznam na karoserijo sem jo pregledal in videl, da nikoli ni bilo nič šaraufano niti kar koli premikano v primeru razbitja, ter vsa vrata so bila gladka, no hočem povedat zelo dobro poštrihano.

Glede na to, da oče kupil avtomobil zase in se mu je začela pojavljati težava glede vožnje bi potreboval avtomatika, ki sva ga tudi našla. Ko smo ta avtomobil hoteli dati v račun za tega avtomatika je ta z merilcem laka pregledal avtomobil in ugotovil da je cel barvan in seveda cena je bistveno nižja. Samo je povedal da kaže večinoma isto in da je bila najverjetneje poškodba toče.

Sedaj me zanima kaj se da storiti v tem primeru glede moje težave. Od tega bo cca. 1 mesec v sredo. Kakšne imam možnosti glede povračila ali kam bi se moral obrnit kakšni nasveti?

btw: Mi lahko kdo napiše tudi na PM točno tel. št. varstva potrošnikov!

Zahvaljujem se vsem v pomoč!

Lp

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne jul 20, 2008 10:41 pm

Kruto povedano, če v pogodbi pod opisom avta ne piše nepoškodovan/nekaramboliran itd.. potem te je pač nategnil ker si mu verjel na besedo ;) Sicer te varuje zakon o prikritih napakah, pa v končni fazi tudi napaka to glih ni :? Če je avto veliko vreden in si zaradi tega veliko na izgubi kontaktiraj urad za varstvo potrošnikov:
http://www.uvp.gov.si/si/javne_sluzbe/b ... trosnikom/

Če gre za razliko 100-500 eurov v ceni potem ne zganjaj cirkusa. Žal se ti ne bo izplačalo ;)

Uporabniški avatar
crocar
Nov uporabnik

Napisal/-a crocar Po jul 21, 2008 3:23 pm

Najlepša hvala Psepi! Izkazalo se je, da je avtomobil prišel iz tovarne 2x barvan izgubil bom cca. 500€ samo mi bojo pa avtomobil nazaj odkupli!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost