Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Kraj: Ljubljana&Dolina ljubavi

Vračanje napače opreme - le dobropis?

Napisal/-a scisco1 Če jul 24, 2008 8:18 pm

zdravo!

Pri mariborskem podjetju sem preko pošte naročil diske, ki naj bi ustrezali mojemu avtu.
Ko je bilo na uradnem servisu že vse razstavljeno so ugotovili, da so diski predebeli in da ne pašejo gor.
Sedaj ko skušam poslati nazaj tele nesrečne diske, pa jih firma ni prevzela.
Direktor mi pravi, da lahko dobim le dobropis. In da oni tudi pravno ne morejo prevzeti takega paketa (WTF?)
Ali je res možno dobiti le dobropis, če je njihova napaka, oziroma napaka dobavitelja?
Imam potrdilo z uradnega servisa, da diski niso primerni za moj avto, tako da so mi potem dali nove original gor.

Torej, le dobropis ali denar v tem primeru?
Hvala za odgovore.

Lp, Nejc

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Če jul 24, 2008 8:50 pm

Hocejo, da pri njih zapravis tisti denar, ceprav to ne bo za diske :)

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Kraj: Ljubljana&Dolina ljubavi

Napisal/-a scisco1 Če jul 24, 2008 9:10 pm

Vem, da to hočejo.
Sprejel bi dobropis, če bi sam želel vrniti diske, pa vzeti nekaj drugega.

Če pa je njihova napaka, da so mi poslali napačne pa pričakujem denar. Noben se ni niti opraviču za nevšečnosti (recimo k me je skor srat prtisnlo na servisu itd...). Kaj šele, da bi priznali, da so pa mogoče res napačni... Če jim že 4x po telefonu razlagam, da sm sam preveru in je tale njihov debelejši od originala.
Sledilo je pa še nesprejetje paketa (čeprav mi je njihov fant reku, da lahko pošljem nazaj pa dobim denar, ali pa si izberem kakšen drug izdelek).
Mislim, da je to eno veliko nategovanje in razmišljam o tem, da bi se obrnu na zzvp, pa tudi če je to za borih 100 €.

Lp

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Če jul 24, 2008 9:26 pm

Ce je tako, naj ti denar nakazejo na TRR in bo potem mir. V kolikor pa zacnejo komplicirat pa ustrezno ukrepaj.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če jul 24, 2008 9:26 pm

Če nimaš pisnega dokaza da si oddal naročilo in da na njemu piše za kakšen avto je, potem ne boš dosegel nič, ker prodajalec lahko trdi, da si mu dal napačne podatke avtomobila. Drugič pa se ne špilaj s pošiljanjem po pošti pri takih zadevah, saj ni tako daleč do kakšne trgovine z avtodeli.

west200
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a west200 Pe jul 25, 2008 7:09 am

V roku 8 dni ti morjo vrnt denar, če ti to želiš, saj je to napisano v zakonu. zakona pa ne morš spodbijat - varstvo potrošnikov. Vsi pa se zgovarjajo na dobropis, samo za to da boš denar porabil v njihovi firmi.

lp
west200

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe jul 25, 2008 9:20 am

west200 je napisal/-a:V roku 8 dni ti morjo vrnt denar, če ti to želiš, saj je to napisano v zakonu. zakona pa ne morš spodbijat - varstvo potrošnikov. Vsi pa se zgovarjajo na dobropis, samo za to da boš denar porabil v njihovi firmi.

lp

Pokaži mi kateri člen in odstavek v ZVP-ju pravi, da more prodajalec vrnit denar.

Če si sam narobe naročil oz. posredoval podatke dobavitelju, potem kaj več kot dobropisa ne boš dobil.
Če gre za napačno dobavljeno robo, ti jo morejo zamenjati. Denarja pa jim ni potrebno vračati. To je tudi prva stvar, ki jo morajo narediti, zamenjati.

west200
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a west200 Pe jul 25, 2008 12:39 pm

v roku 8 dni ti morjo vrnt denar če ti tako želiš. Sem mel primer k je prodajalec zajebu pa mi dal prednjo roko namest zadnjo. Zadnjih seveda niso mel več in jih tut naročil niso, zato mi je reku da mi bo dobropis naredu. Jest seveda nism hotu tistih šamponov al kar koli vzet, zato sm se pozanimu in mi je vsak k se ukvarja s tem reku da ti morjo vrnt denar. Dobil denar nazaj!!!!!
west200

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe jul 25, 2008 1:44 pm

^^To je bla njegova dobra volja da ti je vrnil denar.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Ne jul 27, 2008 11:21 am

Doche je napisal/-a:^^To je bla njegova dobra volja da ti je vrnil denar.

Predlagam, da si prebereš ZVPOT-UPB2 ( http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=4288 ), predvsem 43.č in 43.d člen.

Glede na to, da je bila pogodba sklenjena na daljavo,...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne jul 27, 2008 3:57 pm

Japajade....

Če so dobavili napačen del je njihova dolžnost da ti dajo pravega, v nasprotnem primeru ti morajo vrniti denar...

Jaz sem imel podoben problem pred tednom z distančniki, ki so bili za opla (A3M vsaka čast... samo da prodate, a?!?!!?!???!!!!!!!!!!!!!!), in sem jih vrnil z vsem skupaj in sem takoj dobil denar...

Sem jim pa tudi takoj po telefonu rekel, da ne mislim čakat 2 tedna, v tem času naj bi dobili prave za Renault, ker če ne jih ne bi naročil že na začetku pri njih, ampak bi šel drugam...noben ni niti pisnil...
--------------------------------------------------

To z dobropisom so ti pa že lepo povedali... hočejo da denar pri njih tudi ostane. Najdi naročilnico oz. mail, ali kar koli s čim si to naročil, in jim ga pokaži... če je njihova napaka jo morajo popravit...

8 dni pa kolkor jaz vem, velja za vsakakršno blago, in je pogoj samo da še ni bilo uporabljeno, vrneš pa ga lahko brez posledic in brez razloga!.... berite zakon!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost