Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Karletto
Novinec

Kraj: KP

policija

Napisal/-a Karletto Po sep 01, 2008 11:01 am

včeraj sta italijanska policaja hotela vzet tablice. no, na koncu se je končalo z nekim zapisnikom (opozorilom?) in s spremstvom do meje :shock: 8). Bogu dala, ker na meji ni bilo naših, ki bi ziher tekli čez celo carinarnico, skakali čez mize v pisarnah, da me ustavijo. ( :twisted: )

zanima me, kaj je bil ta zapisnik? jaz razumem, da je bilo le opozorilo, saj mi ni dal kazni ali zahteval podpisa. rekel je, da je avto zapisan itd.

kakšno sodelovanje imajo naši policaji z policaji v sosednjih državah v primeru prometnih prekrškov in opozoril? najverjetneje je dovolj, da našim pokaže podatke, ki si jih je zapisal.

cel postopek pa je bil kot "good cop, bad cop" (and ugly driver?). eden se je pogovarjal, rekel naj se vrnem, vendar vozim počasi, drugi pa piz**il, zapisoval, ter rekel, da ne grem nikamor. no, na koncu se je končalo kot omenjeno -> good cop won. Italijani gledajo preveč televizije. motor sta imela cel čas v pogonu (cca 10min)
Zadnjič spremenil Karletto, dne Po sep 01, 2008 11:13 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po sep 01, 2008 11:08 am

no lahko bi povedal kaksen prekrsek si storil,oziroma zakaj so te ustavil.pa glede na to da si iz kopra verjetno znas vsaj osnoe italjanscine pa bi jih lahko prasal kaj sledi.
res je tezko pomagat ce ne poves kaj si storil.ane?kako majo pa postiman z naso policijo ne vem,vendar mislim da kazen ne sledi.
Ni vse res kar napišem

Karletto
Novinec

Napisal/-a Karletto Po sep 01, 2008 11:24 am

najprej je bad cop govoril, da ne grem nikamor. pol sta oba govorila, da je to "sequestro della machina"/ odvzem tablic. kasneje je good cop govoril, da naj se vrnem, a naj vozim počasi.
v bistvu sta me ustavila, ker mi nekaj poka pri amortizerju. slišala sta ropot na luknji, par km prej, me dohitela in ustavila z lučkami, ter liziko. na amortizer sta nekako pozabila. spotikala sta se na profilu na gumi (eni)

edit: vprašal pa nisem, ker mi je bad cop razložil pomen zapisnika. to sploh obstaja, da zapišejo le avto? al sta me hotela ostrašit?

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Po sep 01, 2008 11:33 am

Ja no onadva sta mislila, da maš tehnično neizpraven avto (pa previdevam, da si to nista izmislila iz nič)!!! Če pa maš že gume tako znucane, da je profil premali pa si tud ti sam kriv! Če policaj misli, da je tvoj avto tehnično neizpraven te lahko takoj pošlje na tehnični pregled!!!!
TIGR

Karletto
Novinec

Napisal/-a Karletto Po sep 01, 2008 11:36 am

Somebody_new je napisal/-a:Ja no onadva sta mislila, da maš tehnično neizpraven avto (pa previdevam, da si to nista izmislila iz nič)!!! Če pa maš že gume tako znucane, da je profil premali pa si tud ti sam kriv! Če policaj misli, da je tvoj avto tehnično neizpraven te lahko takoj pošlje na tehnični pregled!!!!

vem, kaj sta mislila, saj imata usta in jih razumem.

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge Po sep 01, 2008 11:37 am

Ma dej nestoj glumit da sta te ustavla zaradi pola pri amortizerju!!

Raje povej da si vozil hitro oz naredil kaksno pizdarijo... in se ce si iz Kopra bi se zmenu... tako da je tle vse skupaj sumljivo..
Decapotabile

Karletto
Novinec

Napisal/-a Karletto Po sep 01, 2008 11:45 am

wth nobene piz*** ni bilo
najprej je šel gledat gumo s slabim amortizerjem in rekel, naj zatisnem vijake na gumi. se pa strinjam -> tudi njima je bilo vse skupaj sumljivo XD 8)

edit: case closed; kako došlo tako prošlo 8)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov