Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

simobil
Nov uporabnik

radar naselje

Napisal/-a simobil So sep 06, 2008 9:49 am

lep pozdrav

mene pa zanima če je v naselju ob cesti nastavljen avtomobil z radarjem in te slika ker si šel prehitro in pošto položnico dobi lastnik avtomobila čeprav ni vozil on ali se da da prideš ti na postajo in rečeš da si ti vozil in ne lastnik da nebo potem žrtev lastnik ker sploh vozil ni on.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So sep 06, 2008 9:53 am

Mislim da ne bo tako šlo. Če se ne motim dobi lastnik avtomobila domov sliko. Potem pa ima nekaj časa (mislim da gor vse piše) da napiše kdo je vozil avto. Če ne odpiše, se smatra da je vozil lastnik avtomobila.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec So sep 06, 2008 10:27 am

Če dobiš položnici in fotografijo, moraš v zakonsko predpisanem času narediti ugovor in jim sporočiti voznika v tem ćasu, tako, da dobi voznik v danem trenutku vožnje to zadevco, kazen in eventuelno kazenske točke.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan So sep 06, 2008 2:21 pm

Sem slišal, da se v takih primerih da izognit kazni... Namreč, če ima lastnik avta alibi (še posebej je zaželjeno, da je v službi ali kaj podobnega) in reče, da ne ve, kdo je avto vozil, je težko dokazati krivdo komurkoli drugemu. Ne vem pa, kako izgledajo te slike, ki pridejo na dom in kako dobro je razviden voznik iz te slike... Če ni jasno razvidno in se ne ugotovi, kdo je vozil, potem lastnik ne more dobiti kazni, ker ima alibi, voznik pa se ne more prepoznat in zato nimajo komu dati kazen...

Da še rečem, to mi je rekel prijatelj, policaj. Če pa ima kdo kakšne drugačne izkušnje, pa naj me popravi...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan So sep 06, 2008 5:31 pm

če ne pove kdo je vozil, kazen dobi lastnik vozila - ker je odgovoren za svoje vozilo
lepo piše v zvcp
podpis

simobil
Nov uporabnik

Napisal/-a simobil So sep 06, 2008 7:33 pm

zanima pa me še tole če ponoči radar v avtomobilu če te ujame pri prehitri vožnji ali ko slika je videti ima bliskavico ali nima nič .

simobil
Nov uporabnik

Re: radar naselje

Napisal/-a simobil So sep 06, 2008 7:36 pm

[quote="simobil"]lep pozdrav

mene pa zanima če je v naselju ob cesti nastavljen avtomobil z radarjem in te slika ker si šel prehitro in pošto položnico dobi lastnik avtomobila čeprav ni vozil on ali se da da prideš ti na postajo in rečeš da si ti vozil in ne lastnik da nebo potem žrtev lastnik ker sploh vozil ni on.

zanima pa me še če te radar v avtomobilu ujame ponoči da prehitro voziš ali je videti da te je slikal mislim ima kako bliskavico ali nič hvala.

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Ne sep 07, 2008 2:55 pm

a to si vozil od starih avto zdaj pa nočeš da zvejo da si divjal? :-P kazen leti direktno na lastnika avtomobila, ker je le ta podatek možno razbrat iz slike (registrska)

Uporabniški avatar
Wolfgang Ullrich
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a Wolfgang Ullrich To sep 09, 2008 8:26 pm

Mene pa zanima, če je možno da se to dogaja, da postavijo civilni policisti radar v civilni policjski avto in poslikava nekje ob cesti parkiranega v naselju.

Btw, čez kok časa najkasneje pride slika domov od radarja?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost