Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton Sr avg 29, 2007 8:29 pm

Lovce ponavadi obvešča policija, poginule srne pa več ne prevzemajo lovci ampak zato pristojna sanitarna služba.

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 Če jul 31, 2008 8:54 am

Včeraj zvečer sem peljal v smeri iz Vodic proti Zapogam, nedaleč od avtocestnega priključka pa zagledam eno žival na cesti. Sem skočil ven, da bi jo umaknil, pa sem ugotovil, da je bil jazbec - pa še sploh ni poginil!! Zato se ga nisem dotikal (ker zna biti precej nevarna zadeva), ampak sem poklical tovariša miličnika na 113 in obvestil, da na cesti leži žival, ki še ni poginila.
Sicer je tam postavljen znak za divjad, je pa tako, da je ubogo žival nekdo nabasal (seveda ne toliko, da bi poginila), krivca pa ne morejo tožit, saj ga je zelo težko odkrit.
Mir in dobro!

tuning_man
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- center

Napisal/-a tuning_man Če jul 31, 2008 9:06 am

Pozdravljeni. Česa tako bolanega pa še nisem slišal. Da bi pa tožil lovsko družino zato, ker si ti povozil srno, to pa je res nekaj malo preveč. K večjemu bi oni lahko tožili tebe, ker si povozil srno in nisi bil previdel pri vožnji na cesti. Torej s takimi bolanimi ne hodit ven. Ker bi si samo stroške naredil, lovska družina pa bi te lahko ožela za kar nekaj evrčkov. Tak da če si kaj pameten tega ne poskušaj. Pa lep pozdrav

Žumi
Nov uporabnik

Napisal/-a Žumi Če jul 31, 2008 9:48 am

jaz vem da se na gorenjskem, lovskim zvezam, ki se nahajajo blizu glavnih cest (avto ceste, hitre ceste, regionalne ceste) povozi tudi od 45-65 procentov živali. kar je šokantno. sam nimaš kej. tud če maš tam znak, valda priladiš hitrost razmeram, si bolj pozorn, sam ni šans da se ostaviš, ker srna ti bo ravno takrat čez skočila ko zasliši hrup. sem sam lovec in govorim iz izkušenj. sicer pa priporočam voznikom, ki se veliko vozijo, da avto zavarvajo proti živalmi

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če jul 31, 2008 11:20 am

tožba lovske družine, eni bi res radi "obogateli" na ameriški način lol...
glede znakov, potem najboljše da kr nasekajo znake po celi slo... :lol:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

tuning_man
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- center

Napisal/-a tuning_man Če jul 31, 2008 12:38 pm

Točno tako je. Tudi na Ptujskem območju, če se peljete proti kraju Kidričevo, tudi tam je nenormalno povozov divjadi, v Kidričevski šumi. Ampak saj tu ne moreš nič. Edino če nočeš met avta razbitega se bolj počasi pelješ, ne pa da srno povoziš potem pa bi še lovsko družino tožil. Mislim to se mi zdi tak bedno da je kar joj. Sicer pa ti itak zavarovalnica povrne stroške popravila, če mas zavarovano. Ne vem v čem je problem, da bi še tožil nekaj brezveze. Saj niso ne lovci ne lovska družina kriva da se je povozila srna. Ja potem bi bilo najboljše da naredijo 2 meterske ograje po vseh slovenskih cestah, da eni ne bodo považali srn. Mislim - hallo.

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Ne avg 10, 2008 1:10 pm

Hitr povejte koga lahko tožim, če povozim mačko ?

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Ne avg 10, 2008 1:49 pm

spaceone je napisal/-a:Hitr povejte koga lahko tožim, če povozim mačko ?

Sosedovo teto, ki ima mačk za cel bataljon... :roll:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne avg 10, 2008 4:22 pm

js sm mel pa drugačno izkušnjo, srna se je zaletela vame, kaj potem bi naj srna mene tožila??
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Ne avg 10, 2008 6:28 pm

Kako pa je v primeru, da butneš v srno, pokne ti recimo plastika ali luč, srna pa zbeži v gozd. Kako potem uveljavljaš kasko ? Ti bo policaj verjel, da je kriva srna?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne avg 10, 2008 6:31 pm

ja tu zna bit problem pol, fajn je ce se poznajo kake dlake ali kri, ce se ne znajo komplicirat pol...js mam zavarovan se vandalizem in parking in use pa bom iz tega naslova kril
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
seicento 2
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a seicento 2 Ne avg 10, 2008 7:44 pm

stvar je taka če je kje tam znak za divjad kar pozabi

ker je pri nas v staršah hrvat povozil srno je tožil lovsko družino pa nakoncu ni potegnil nič drugega kot stroške

lp pozdrav

recept
Novinec

Napisal/-a recept To avg 19, 2008 3:54 pm

tuning_man je napisal/-a:Pozdravljeni. Česa tako bolanega pa še nisem slišal. Da bi pa tožil lovsko družino zato, ker si ti povozil srno, to pa je res nekaj malo preveč. K večjemu bi oni lahko tožili tebe, ker si povozil srno in nisi bil previdel pri vožnji na cesti. Torej s takimi bolanimi ne hodit ven. Ker bi si samo stroške naredil, lovska družina pa bi te lahko ožela za kar nekaj evrčkov. Tak da če si kaj pameten tega ne poskušaj. Pa lep pozdrav

Upravljalec lovišča ima od živali tudi določene koristi, zato zanje tudi (v določeni meri) odgovarja, kot je predpisano v Zakonu o divjadi in lovstvu.

ZDLov-1 je napisal/-a:(6) Za škodo na divjadi in na vozilu, ki jo povzroči trk divjadi in premikajočega se vozila odgovarja:
– voznik vozila, kolikor se ugotovi, da ni vozil v skladu s predpisi,
– upravljavec lovišča, kolikor se ugotovi, da je škoda nastala zaradi dejanj upravljavca,
– upravljavec za škodo na divjadi in voznik za škodo na vozilu, kolikor sta oba storila vse potrebno, da do škode ne bi prišlo.

Pogovarja se o škodi na divjadi in vozilu

Še malo komentarjev:

- ni vozil skladno s predpisi: dovolj je prometni znak "Divjad na cesti"
- zaradi dejanj upravljalca: območje, kjer se je zgodila nesreča, je znan prehod divjadi, pa upravljalec ni poskrbel za ustrezno cestno-prometno signalizacijo (opozorilo: upravljalec lovišča ni kriv, če je dal zahtevo upravljavcu ceste, pa slednji (še) ni postavil prometnega znaka).

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Če sep 18, 2008 7:45 pm

spaceone je napisal/-a:Kako pa je v primeru, da butneš v srno, pokne ti recimo plastika ali luč, srna pa zbeži v gozd. Kako potem uveljavljaš kasko ? Ti bo policaj verjel, da je kriva srna?

Verjetno sicer dokaj odvisno od policaja.. Jaz sem imel tocno tak problem se s prejsnjim avtom. Srna mi je letela cez cesto tko hit, da sm jo komaj opazil, zadel sem jo lih tolk s sprednjim delom, da mi je pocil odbijac, sicer se pa na njem ni lih opazilo neki krvi, par dlakic je blo na razpoki.. Srna se je opotekla naprej na polje, mal pocakala, ji pomoje ni blo nc jasn, pol je pa odpeketala naprej kot da ni nic.. Poklical policijo, ni blo problema, poklical so lovce, verjetno zato, da bi pogledal naokol ce se je samo kam zatekla da bo umrla al je dejansko vse vredi z njo.. Sel na zavarovalnico in zrihtal vse normalno.. Brez zapletov..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po sep 22, 2008 12:02 pm

tož družino od pokojne živali. oni so krivi, da srna al karkol že, ni bla doma ampak je skakala po cesti :>

Matej345
Nov uporabnik

Napisal/-a Matej345 Pe sep 26, 2008 11:06 am

Pa ne morš it zaj lovcecv tožit, ker si srno povozil. Malo je treba bit realen!

Upam pa, da nebom nikol mel prometne s takšno osebo, ker bo še mene tožo pa če tudi bo on kriv!

recept
Novinec

Napisal/-a recept So sep 27, 2008 12:39 pm

Matej345 je napisal/-a:Pa ne morš it zaj lovcecv tožit, ker si srno povozil. Malo je treba bit realen!

Upam pa, da nebom nikol mel prometne s takšno osebo, ker bo še mene tožo pa če tudi bo on kriv!

Daj si poglej, kaj sem napisal nekaj postov nazaj. Lovci so lahko (so)odgovorni za stanje cestišča (beri odsotnost prometnega znaka "Divjad na cesti"), kjer prehajajo živali in seveda jih kdo zaradi tega lahko toži.

Nekam pa morajo dati denar, ki ga dobijo iz lovnih pravic ;-)

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga So sep 27, 2008 1:15 pm

nemorem mimo tega. :) Ni čudno, da so vsi v sodstvu že bolani in imamo takšne zaostanke ko pa se tožimo za takšne stvari.

Me zanima kako bi se ti počutil v njihovi koži, če bi te tožili čisto iz dolgčasa. Ali pa imaš preveč denarja in res neveš kaj z njim. V tem primeru jim ga podari da bojo lahko podpirali še kakšno srno
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

dms
Novinec

Napisal/-a dms So sep 27, 2008 7:39 pm

Jap,sodni zaostanki so zaradi takih kot sem jaz in ne zaradi ne sposobnega sodstva in slabe zakonodaje.
Kar se pa tiče teh odgovorov moram rečt pa samo kapo dol pred vami.Pozabil sem,da ste tu sami super ljudje.Ja,super ljudje in super vozniki.Ampak okrog tega koga se da tožit in za kaj pa očitno ne veste kaj dosti.Pa tudi kdo poskrbi za srno,kaksno vlogo ima tu policija,kaj se zgodi,...No,sej bi vam povedal,sam itak že vse veste,ker ste tu res zbrane cvetke modrosti. ;)

Matej345
Nov uporabnik

Napisal/-a Matej345 So sep 27, 2008 7:53 pm

Cvetka modrosti si ti. Brez zamere...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov