Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Bi prodali svoje vozilo v tujino (glej mail spodaj)

Da
6
46%
Ne
7
54%

Skupaj glasov : 13

klempo
Nov uporabnik

Prodaja vozila v tujino

Napisal/-a klempo Po nov 24, 2008 3:48 pm

Zdravo!

Imam oglas za avto, no in po 14 dneh dobim mail od enga angleža, kateri pravi da ga avto zanima...

vem da je enkrat bilo nekje po TV o pranju denarja, ampak sem že mal pozabil...
Skratka...tip mi na dan pošilja po več mailov, zanima ga v kakšnem stanju je avto itd...cena mu je všeč...skratka on bi avto kupu pa čeprav ga tud pogledu ni....

Tko da prosim za kakšne nasvete oz česa naj se pazim če grem v to...ker mal se mi zdi tip sumljiv glede na to, da avta sploh nebi videl...pa cena mu je tud kar všeč. naj bi mi pa avto plaču prek čeka, katerega naj bi js unovčil na banki, in ko mu js sporočim da imam denar na računu on pošlje avtovleko.
Nekje sem slišu da taki faloti na ček napišejo večji znesek katerega razliko od cene na oglasu potem ti prenakažeš...

jao še v čuzo bom šel zarad avta. 8)

PS : bi vi šli v tak biznis?
lp Klempo

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po nov 24, 2008 8:59 pm

torej da odgovorim na vprašanje...bilo je že par tem na a.com, z takšnim ali drugačnim nakupom/prodajo vozil v tujino in so se vse izkazale za "nateg"

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po nov 24, 2008 9:38 pm

Absolutno samo gotovina! Ko ti da keš, mu daš papirje in ključe! To se še da in ne more bit nateg.

Ti nategi so pa vedno vključevali razne čeke, ki jih ti preveriš, da je res nakazano, a vnovčiš šele, ko mu daš avto - takrat pa so nakazila že stornirana.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Po nov 24, 2008 9:55 pm

Prek čekov nikakor! Samo direktno nakazilo na tvoj račun. Poglej še na kakšnem nivoju je njegova angleščina... ker je bila pri teh prevarantih ponavadi bolj šepava.

jamie
Nov uporabnik

Napisal/-a jamie Po nov 24, 2008 10:37 pm

pa se ko pride na ogled mej malo orozarno sabo pa par nabitih ludi :D

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po nov 24, 2008 10:38 pm

Ček bo brez kritja!!! banka ti bo sicer izplačala ampak čez kak mesec, ko avta ne bo več boš dobil obvestilo iz banke, da je bil ček brez kritja!! To je že stara fora nategatorjev!!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov