Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Pe nov 28, 2008 2:30 pm

AndrejD je napisal/-a:To je eden od razlogov da se avto od privatnih prodajalcev ne kupuje.

Ravno nasprotno. Avtomobil se raje kupuje od 1. lastnika z znano in preverjeno zgodovino, kakor pa od šverc podjetja kjer so vsi z prevrtenimi kilometri...itd....

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne nov 30, 2008 12:28 am

Alfist je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:To je eden od razlogov da se avto od privatnih prodajalcev ne kupuje.

Ravno nasprotno. Avtomobil se raje kupuje od 1. lastnika z znano in preverjeno zgodovino, kakor pa od šverc podjetja kjer so vsi z prevrtenimi kilometri...itd....

Še posebno, ko vsak pove da je avto od dedeka/babice, nikoli razbit, itd...
Slika

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Ne nov 30, 2008 12:54 am

AndrejD a v avtohišah pa tega ne povejo? Privat ima saj večina realne kilometre, pri AH pa 80% prevrtenih itd.

sicer v tem primeru pomoje nemoreš narediti nič, ker če ga greš tožit se bo zgovarjal na to, da si se vozil brez olja in je zaradi tega nastala poškodba(za kar verjetno tudi je)

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne nov 30, 2008 10:45 am

Ja seveda ... in se gre rajši k profesionalnem nategatorju :pivo

Moj nasvet je, da se avta, ki ni 100% brez napak ne kupuje. Če pa že, potem gre kupec zavestno v tveganje, ki so lahko konča tako kot avtorju te teme. Nažalost se eni zaletijo v prvi avto, ki ga gredo pogledat. Potrpljenje manjka.

Po nakupu pa vsak odgovoren kupec naredi veliki servis, ker se dejansko nikoli ne ve kako je bilo z avtom, razen če res kupujemo od prvega lastnika + da smo z njim v sorodu ali dobri prijatelji.

dms
Novinec

Napisal/-a dms Ne nov 30, 2008 12:05 pm

Se nebi strinjal z vsem kar si napisal @strokovnjak.Ja,mislim da mora vsak ki kupi avto takoj narediti veliki servis,da je potem 100% vsaj to.Nikoli pa ne bi kupoval avta od soronika(sem ga ze,pa se ni dobro izteklo),niti od prijatelja.Rajsi vidim,da me nategne nekdo ki ga ne poznam kot prijatelj. ;)

No,pa ne glih prve avte kupovat.Bolje pet dobrih zamujenih,kot en slab kupljen.Zapomnite si to.ČE SE VAM PRI OGLEDU KAR KOLI ZAZDI SUMLJIVO,POTEM TEGA AVTA NE KUPUJTE!

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne nov 30, 2008 12:35 pm

dms: prijatelj ki te nategne NI prijatelj, še manj pa dober prijatelj, kot sem jaz napisal. S sorodniki pa ne vem kaj ste imeli.

dms
Novinec

Napisal/-a dms Ne nov 30, 2008 10:27 pm

Sej ni nujno,da te nategne,ampak ce se ti avto zacne kvarit takoj po nakupu,bi lahko sklepal,da te je.Pa ceprav je pri njemu delal brezhibno.No,kakor komu pase.Jaz se naprimer drzim nacela,da s prijatelji nimamo okoli financ nic.Se pravi,ne posojamo si denar,ne prodajamo si nic,...Kaj smo mel pa s sorodniki ti niti ni potrebno vedet.Sem dal kot primer.Avto se kvari tocno takrat ko ni treba. ;)

Uporabniški avatar
Nissan fan
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska je moj dom

Napisal/-a Nissan fan Ne nov 30, 2008 10:53 pm

kolesar je napisal/-a:najprej ko se avto kupi in domov pripelje se olje pogleda..

Jap!
Ko sem v četrtek kupil micro, se pripeljal 150km do doma in gledam olje, pa glej
ga zlomka, ga je blo polovico manj od minimuma :shock:
Človek se boji časa, a čas se boji NISSANa hehe
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov