Napisal/-a mte Sr dec 03, 2008 12:34 pm
Pozdravljeni,
Pri eni izmed Renaultovih avtohiš (katera ima tudi servis) sem kupil rabljeno Astro (2002), pri kateri sem čez kakšen teden našel olje v posodi od hladilne tekočine. Avto sem peljal nazaj, posodo so mi očistili in zamenjali tekočino, po 200km pa sem spet pogledal v posodo in olje je spet bilo tam, torej nekaj ni v redu.
Po mojem precejšnjem teženju in kompliciranju so po hitrem pregledu rekli, da VERJETNO pušča oljni hladilnik (še zdaj ni z gotovostjo znano, ali je fuč hladnilnik, glava motorja ali kaj tretjega), za kar so rekli, da so kontaktirali Opel in da se to redko menjuje, da se kar tako pusti. Nisem verjel, zato sem šel povprašati na Oplov servis kjer seveda tega niso potrdili.
No, v avtohiši so mi rekli, da bojo kontaktirali prejšnjega lastnika in če se bo strinjal, bo on plačal popravilo (baje imajo v pogodbi z njim zapisano da odgovarja za skrite napake), v nasprotnem primeru mi bodo vrnili kupnino in avto prodali naprej. Zdaj pa vprašanja:
- zakon predvideva, da lahko pri stvarni napaki uveljavljam enega od naslednjih zahtevkov (popravilo, kompletno vračilo kupnine, vračilo kupnine v vrednosti popravila, zamenjava z novim/brezhibnim izdelkom). Ali res lahko oni sami določijo, kaj od tega bojo naredili ali lahko vztrajam na popravilu? Če mi namreč vrnejo celotno kupnino, imam jaz spet stroške in gre ogromno časa pri iskanju drugega avta in seveda spet enak riziko, da bojo tudi pri drugem avtu kakšni problemi.
- Ali lahko zahtevam, da popravilo izvedejo na Oplovem servisu ali so oni pooblaščeni tudi za to? Rekli so mi, da so oni pooblaščeni servis za VSE znamke, kar se mi zdi malo za lase privlečeno. Poleg tega so tudi pristranski in lahko bi napako recimo samo še bolj skrili, pa bi jaz to ugotovil šele po pretečenem roku za uveljavljanje stvarnih napak. Glede na njihove dosedanje izjave jim ne zaupam.
Zaenkrat, dokler zadeva ni zaključena, ne bom objavil, za kateri servis gre, ker jim s tem naredim več dobre kot slabe reklame, če pa bojo še problemi z njimi, se bom pa gotovo na široko razpisal o njih.
Hvala,
lp matej