Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Kraj: MARIBOR

cenitev vozila!

Napisal/-a tadejd To okt 07, 2008 8:52 am

kako vedeti da ti je zavarovalnica ocenila pravilno?Torej imas poskodovano vozilo in ti ocenijo totalko in ti pondudijo neko vsoto denarja...kako vedat da je toliko vredno vozilo po evrotaksu?Da te niso napizdli in ti ponudli dost majn...s cim jih lahko spodbijam???

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: cenitev vozila!

Napisal/-a MacTron To okt 07, 2008 12:08 pm

Torej lahko se pozanimas sam koliko je tvoje vozilo ovrednoteno po eurotax-u
to storis tu za 8€... http://www.eurotaxglass.si/S/fzbewertung/index.php

Cena izplacane totalke bo pa nekje 50-65% eurotax cene.

Preberi si se tole temo..
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 388#878388
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
domsas
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a domsas To okt 07, 2008 2:05 pm

no, zdaj pa mi naj nekdo razloži zakaj zavarovalnica izplača 50-65% eurotax vrednosti, če pa jaz njim plačujem kasko od polne (nakupne) vrednosti avta?
kak me tako razp...di
naj mi plača polno eurotax vrednost ali pa mi naj računa kasko od eurotax vrednosti

pri stanovanjskih zavarovanjih je opcija zavarovanja na novo vrednost. zakaj kaj takega ne ponudi nobena zavarovalnica?
saj vem, zdaj se bo našo en pa reko, da to pač tak je (samo brez sprememb bi človek še vedno po drevah skako skupaj s šimpanzi) ali pa da ste to že v x-temah predebatirali

sorry za offtopic
Slika
You have to learn to follow before you can lead

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To okt 07, 2008 2:37 pm

domsas je napisal/-a:no, zdaj pa mi naj nekdo razloži zakaj zavarovalnica izplača 50-65% eurotax vrednosti, če pa jaz njim plačujem kasko od polne (nakupne) vrednosti avta?
kak me tako razp...di
naj mi plača polno eurotax vrednost ali pa mi naj računa kasko od eurotax vrednosti

Zato, ker če avto ni totalka (ti plačuješ od nakupne vrednosti) in ob škodi na avtu tud dobiš nove zamenjane stvari.

Če je totalka pa nesmeš dobit toliko, da ga popraviš poceni in ga prodaš pa na tem zaslužiš.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr okt 08, 2008 7:01 pm

domsas je napisal/-a:no, zdaj pa mi naj nekdo razloži zakaj zavarovalnica izplača 50-65% eurotax vrednosti, če pa jaz njim plačujem kasko od polne (nakupne) vrednosti avta?
kak me tako razp...di

pri stanovanjskih zavarovanjih je opcija zavarovanja na novo vrednost. zakaj kaj takega ne ponudi nobena zavarovalnica?
saj vem, zdaj se bo našo en pa reko, da to pač tak je (samo brez sprememb bi človek še vedno po drevah skako skupaj s šimpanzi) ali pa da ste to že v x-temah predebatirali

sorry za offtopic

Mislim da obstajajo zavarovalnice, ki zavarujejo na novo vrednost tudi.
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr okt 08, 2008 7:25 pm

AndrejD je napisal/-a:Mislim da obstajajo zavarovalnice, ki zavarujejo na novo vrednost tudi.

ja, katere?
pa cena zavarovanja?

aleshondas
Novinec

Napisal/-a aleshondas Ne dec 07, 2008 11:04 pm

jaz sem imel dotalko 23 11 in honda je po evrotaxu vredna kao 8200€ škode je za 6000€ torej ekonomska dotalka, ko sem poizvedoval koliko mi bodo ponudli sem po telefonu naletel na prijaznega cenilca ki mi je tako razložil zadevo, aja gre za zav. triglav!

Torej dotalko ti izplčajo iz naslednjih kriterijev:

vrednost po evrotaxu
tržna vrednost vozila; se pravi če bi ga pred nesrečo prodaval koliko je bil vreden(to je več kot po taxu)
koliko je približno vredna razbitina(pač sesut avto)
potem pa ti pač odbijajo, če si bil pod vplivom psihoaktivnih snovi, če sedaj nimaš zimske opreme....

vglavnem na koncu je gospod še dejal da so izplačali v enih primerih samo 50% v drugih70% se pa je zgodilo že da tudi 90%!!

tako da tu je toliko faktorjev da glava peče!!
aja moj avto je bil kakso z franšizo ker je na lizing!!
7 gen honda civic sport
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost