Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Denko86
Nov uporabnik

Kraj: Hoče

So me nasrali?

Napisal/-a Denko86 Pe dec 19, 2008 12:02 am

Zdravo vsem, kupil sem rabljen avto, v avtohiši, sicer Mitsubishi Carismo. Zdej me pa nekaj zanima, na homologacijskem ne piše nič za opravljene predelave? Na avtu so temnena stekla, modre žarnice,drugačne zadnje luči (ni ravno opazno ampak so)ALU 14, ne 15 kakor piše. Prodajalec je takrat rekel, da edina napaka je vzadaj avtomobila, sicer "emblem" 16V, da to ni original in da lahko odstranim. Ker sem avto kupil podnevi nisem videl barvo luči,za stekla se mi je pa zdelo normalno. No ja, zdaj pa avto danes ni šel čez tehničnega češ da moram vse našteto menjat in da naj se oglasim čez-do 3 dni nazaj in na presenečenje, DA NAJ UREDIM IN PRINESEM VSE PAPIRJE drugače bodo avto naslednjič zadržali??Mislim halo, vse sem odnesel kar sem dobil ko sem kupil avto in sedaj nič ni vredu. Aja avto je bil kupljen pri Avtohiši Šargi v Celju tako da če kdo kaj ve prosim z besedo na dan ker mislim da bom prijavil to avtohišo!

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Pe dec 19, 2008 12:04 am

Ne vem kaj se cakas!

Koliko casa je minilo od nakupa?

lp
Slika

Denko86
Nov uporabnik

Napisal/-a Denko86 Pe dec 19, 2008 12:11 am

Avto je bil kupljen 4. 12 in tehnični mu je veljal do 17.12.2008, torej do včeraj oz. sedaj že predvčerajšnjem. Pri preizkusnih tablicah ni blo nobenih težav ko sem avto peljal domov.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: So me nasrali?

Napisal/-a esem Pe dec 19, 2008 12:12 am

Denko86 je napisal/-a:Z... Aja avto je bil kupljen pri Avtohiši Šargi v Celju tako da če kdo kaj ve prosim z besedo na dan ker mislim da bom prijavil to avtohišo!

O Šargiju je bilo tudi tu že ogromno napisanega - žal boš to šele zdaj prebral. Ne ukvarjaj se s tožbo, ker boš samo na zgubi. Morda jim zagroziš preko kakšnega odvetnika in ti priznajo del stroškov (predelave nazaj v original).

Več o Šargiju na A.comu tu http://www.google.com/search?sourceid=m ... %C5%A0argi

Denko86
Nov uporabnik

Napisal/-a Denko86 Pe dec 19, 2008 12:19 am

o [cenzura].. hvala za tole info

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe dec 19, 2008 12:40 am

Noja nebi zdaj prav veliko govoril o tej avtohiši, ampak v LJ na avtosejmu so kupili od mene Tipota po 14 dneh sem imel na vratih policijo, po treh tednih pa še zavarovalnega agenta. Tako da na srečo sem uredil use preko policije in zavarovalnice.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Denko86
Nov uporabnik

Napisal/-a Denko86 Pe dec 19, 2008 12:49 am

Sem prebral ostale prispevke na to temo,to avtohišo je treba podret,jutri podam prijavo pa sej to ni res no da obstaja kaj takega v sloveniji :?

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Pe dec 19, 2008 1:11 am

Denko86 je napisal/-a:Zdravo vsem, kupil sem rabljen avto, v avtohiši, sicer Mitsubishi Carismo. Zdej me pa nekaj zanima, na homologacijskem ne piše nič za opravljene predelave? Na avtu so temnena stekla, modre žarnice,drugačne zadnje luči (ni ravno opazno ampak so)ALU 14, ne 15 kakor piše. Prodajalec je takrat rekel, da edina napaka je vzadaj avtomobila, sicer "emblem" 16V, da to ni original in da lahko odstranim. Ker sem avto kupil podnevi nisem videl barvo luči,za stekla se mi je pa zdelo normalno. No ja, zdaj pa avto danes ni šel čez tehničnega češ da moram vse našteto menjat in da naj se oglasim čez-do 3 dni nazaj in na presenečenje, DA NAJ UREDIM IN PRINESEM VSE PAPIRJE drugače bodo avto naslednjič zadržali??Mislim halo, vse sem odnesel kar sem dobil ko sem kupil avto in sedaj nič ni vredu. Aja avto je bil kupljen pri Avtohiši Šargi v Celju tako da če kdo kaj ve prosim z besedo na dan ker mislim da bom prijavil to avtohišo!

Kot prvo se ti opr. za citat le tako lahko vsak stavek preberem in odgovorim.

Tvoja napaka je ta, da nisi preveril paprije, v tem primeru vso potrebno homologacijo, če nič na piše pomeni, da je ali potrebno delat homologacijo ali pa odstranit te dele in jih nadomestit z orginalnimi, kaj je bolje sam veš.
Sem imel tud sam podoben primer, ko prodajalec ni preveril, če ima avto servisno in navodila JIH NI IMEl in potem me kliče, če jih imam NIMAM, torej KRIVDA je kupčeva.
Bi pa pomoje lahko homologiral glede temnenje šip in zadnjih luč, dvomim pa plave luči, samo pri temnenju šip se lahko po novem zakonu temni samo zadnje dve in zadnja šipa, voznikova in sovoznikova ter sprednja se ne sme.
Naredi homologacijo..OBVEZNO, če ne boš naredil homologacije tud reg. ga ne boš mogu in, če te ustavijo policaji ti bodo odvzeli tablice brez tablic pa ne smeš avto vozt + kazen okol 500 evrov, če se ne motim .

Krivda je tvoja, tako, da PRITOŽEVAT se nimaš kaj, videl si, če nisi tvoja krivda.

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Pe dec 19, 2008 1:31 am

So me nasrali?

NE NE ne :roll:

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe dec 19, 2008 1:36 am

Šargi je neke vrste kralj nategatorjev! :lol: :lol: :lol:
Upaj da te je "nasral" samo s tem in ne še 1000 drugimi rečmi, kot vidim se na avte ne zastopiš kaj preveč - si idealna žrtev raznih Šargijev.
Zadnjič spremenil Strokovnjak, dne Pe dec 19, 2008 1:39 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe dec 19, 2008 1:36 am

Denko86 je napisal/-a:Sem prebral ostale prispevke na to temo,to avtohišo je treba podret,jutri podam prijavo pa sej to ni res no da obstaja kaj takega v sloveniji :?

Pri teh ostalih prispevkih upoštevaj, da so stari (nekateri). Morda so nekatere rešili in ker ne veš, katere, ti ne morejo dosti pomagat - če hočeš biti kredibilen.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Pe dec 19, 2008 3:11 am

trust je napisal/-a:
Kot prvo se ti opr. za citat le tako lahko vsak stavek preberem in odgovorim.

Tvoja napaka je ta, da nisi preveril paprije, v tem primeru vso potrebno homologacijo, če nič na piše pomeni, da je ali potrebno delat homologacijo ali pa odstranit te dele in jih nadomestit z orginalnimi, kaj je bolje sam veš.
Sem imel tud sam podoben primer, ko prodajalec ni preveril, če ima avto servisno in navodila JIH NI IMEl in potem me kliče, če jih imam NIMAM, torej KRIVDA je kupčeva.
Bi pa pomoje lahko homologiral glede temnenje šip in zadnjih luč, dvomim pa plave luči, samo pri temnenju šip se lahko po novem zakonu temni samo zadnje dve in zadnja šipa, voznikova in sovoznikova ter sprednja se ne sme.
Naredi homologacijo..OBVEZNO, če ne boš naredil homologacije tud reg. ga ne boš mogu in, če te ustavijo policaji ti bodo odvzeli tablice brez tablic pa ne smeš avto vozt + kazen okol 500 evrov, če se ne motim .

Krivda je tvoja, tako, da PRITOŽEVAT se nimaš kaj, videl si, če nisi tvoja krivda.

Glej nekaj je če prodaš avto ti. Nekaj pa če ga proda avtohiša ali kakšen s.p. ki ima to prijavljeno kot svojo dejavnost (veliko večja odgovornost). To da avto ni tehnično brezhiben pa je krivda prodajalca, razen če v pogodbi kje piše da avto ni tehnično brezhiben. Zato pa imamo zakone ;) . Če bi preverjal vsako klinčevo stvar potem bi rabu za ogled enega avtomobila "27ur". Prideš pogledaš , če ti je všeč hočeš zagotovilo da vse štima in to je to.

Jaz bi se mu naslikal s tem avtom nazaj pred njegovim "salonom" z odvetnikom in zahteval:
1. Da mu vrneš avto on pa tebi kupnino
2. Da plača vse stroške, da bo avto uradno tehnično brezhiben ker je takega tudi kupil.

p.s. kdaj se boste naučili da "taboljši" avtomobili nikoli ne stojijo pri posredniških hišah razen če ga tam rabljenega iz tujine posebej ne naročite :?:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov