Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

-igy-
Nov uporabnik

PETOVIA AVTO – FIRMA ALI BOLŠJI SEJEM ?

Napisal/-a -igy- Sr nov 05, 2008 6:58 pm

Imam slabo izkušnjo s to firmo v Mariboru-Belokrajnska, kajti prodali so mi Xaro Picasso z ponovno barvanim pokrovom motorja. Avto je bil kupljen kot nov, pri dobavi je bilo treba čakat in verjetno so takrat tudi pokrov barvali. Ko sem čez nekaj časa to opazil in šel reklamirat mi prodajalec g. Branko Kokol skoraj ni hotel prisluhnit no nekaj upanja sem dobil na servisu vendar kasneje ugotovim, da mi oni ne morejo ali nočejo pomagat. Na servisu so sicer dali zadevo v zapisnik dokumentacije prvega servisa, poslikali in tudi oni potrdili opaženo. Bilo mi je rečeno, da bo inšpektor za takšne zadeve prišel v MB pa s trem ni bilo nič. S tem se je ukvarjal vodja servisa g. Korošec.
Napako sem odkril sam pri pranju avtomobila, ko se je komaj opazil poseden kit in razpokana barva ob okrasni maski, kasneje pa košček lepilnega traku za zaščito pri barvanjih.
Moje strahove, da je bil pokrov motorja površno popravljen je potrdil tudi nek avtoličar.
Zadnje kar so mi rekli je naj se oglasim pri Avtu Kranjc MB, avto naj bi oni pripeljali za Petovia avto v MB.

Prosim za pomoč in predloge kako dobiti vsaj nov pokrov motorja če že ne novega avta.

Igor M :cry:

Petterr
Nov uporabnik

Napisal/-a Petterr Sr nov 05, 2008 7:44 pm

S Petovia avto imam izredno slabe izkušnje:
- Na mojem Renaultu je odpovedal alternator nekaj mesecev po izetku garancije. Rekli so, da je edina možnost zamenjava za novega. Čez slabo leto je ponovno odpovedal. Na *istem* servisu mi je serviser povedal "Ta alternator pa je že nekdo popravljal" in pokazal, kje in kako. Ta nekdo so seveda bili mehaniki na Petovia avtu, ki očitno niso zamenjali alternatorja, ampak samo tega popravili, kljub temu pa mi zakasirali novega.

- Ko sem dal namestiti čisto nove alu-felne so bile 3 od štirih poškodovane. Mehanik, ki je na felne nameščal gume, jih je porajsal - ne moreš verjet! Istočasno je polomil 2 rad kapi na železnih platiščih, ko jih je jemal dol.

Priporočilo: čim dalje stran od Petovia avta.

Nasvet zate pa: policijo + cenilca + odvetnika in jih iztoži za cel avto + oškodnino! Sicer pa ti povem, da bodo preden boš vložil tožbo, popustili.

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Sr nov 05, 2008 8:31 pm

tako, odvetnika pa gasa do konca, treba naredit konec tem prevarantom.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Sr nov 05, 2008 8:37 pm

Najboljše, da res narediš tako kos sta ti predlagala že 2 predhodnjika. Pojdi lepo do odvetnika, mu povej kako je na stvari in on ti bo znal svetovati kako in kaj. Najlažje boš stvar rešil preko odvetnika, ker verjemi mi, če boš sam težil in jim nekaj govoril, te ne bodo šmirglali nič, ko pa jim bo odvetnik poslal en lep dopis, pa se bodo kaj hitro zganili! Verjemi mi, imam izkušnje s tem, kako hitro se da stvar rešit, če je zraven odvetnik!
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr nov 05, 2008 8:54 pm

dvomim da boš kaj dosegu, mogoče novo haubo..
skratka ne splača se da bi si delal velik stroškov.. pokliči mogoče kakšnega inšpektorja..

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Sr nov 05, 2008 8:59 pm

Misliš, da odvetnik nebi nič dosegel? Mislim, nevem kako si lahko kaj takega na teh servisih sploh privoščijo... sj v bistvu to ni nič novega, ker itak vsi vemo, da velikokrat kaj "zamenjajo" pa potem dajo v svoj žep in doma zamenjajo na kakšnem avtu... poznam veliko takšnih primerov!

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Sr nov 05, 2008 9:03 pm

Avto je kupil NOV, če je bil barvan pokrov motorja, bi mu morali to povedati+tega dati dodaten popust. To so mu prikrili in lahka tej stvari prideš do konca z novim avtom+ primerno odškodnino. Pri novem avtu ti takih stvari ne smejo zamolčati :!: Hrabro naprej, boš videl da boš dosegel vse ;)

pomisli nato,če bi ti bil njim kaj dolžen, kaj bi naredili s tabo :?: Slekli bi te in pobrali do zadnega centa :D No mercy :!: :!:

-igy-
Nov uporabnik

Hvala

Napisal/-a -igy- Sr nov 05, 2008 9:07 pm

za vzpodbudo, bom poskuso poiskat pomoč na poravnava pa bom videl kako dalje :o

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr nov 05, 2008 9:21 pm

odvetniki te sam oberejo, traja pa tole par let lahko..

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Sr nov 05, 2008 9:31 pm

v 4ih letih sm dal 60.000 sit bivših in to je to, kmalu bo pa vsega konec. Nekoč ti je žal, če se ne spustiš v to...

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Sr nov 05, 2008 10:23 pm

Res je, da se vleče dolgo, ampak če ti takšno stvar zamolčijo pri novem avtu, je vredno poizkusit na vsak način, ker si to oni enostavno nebi smel privoščit! Jaz bi na vsak način, če ne drugega vsaj vprašal odvetnika, kako odreagirati v takšni situaciji. On ti bo že povedal kako in kaj. Pa tudi mnenje je včasih brezplačno, če je odvetnik res vredu. Pri mojem primeru, ko sem šel do njega zaradi enega problema z prometno nesrečo v Nemčiji, mi je svetoval kako in kaj in mi ni zaračunal niti centa.
Vsekakor je vredno poizkusit, odloči se pa sam!

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Sr nov 05, 2008 10:25 pm

Poravnava nima nič s tem. Nisi razumel, ko so ti svetovali odvetnika?

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če nov 06, 2008 7:57 am

Ti kar odvetnika vzem, pa naj ti ne bo žal tega dnarja.. saj če pride na sodišče in če dobiš tožbo, pol itaki oni morajo krit še tvojga odvetnika... Pa preden se vloži tožba se na petovio pošlje dopis od odvetnika s tvojimi zahtevami (pač npr. če želiš, da ti zamenjajo in še neka odškodnina-npr. zaradi nevšečnosti in odvetnika) in če ne bodo ugodili tvojim vašim zahtevam, da bo šlo na sodišče..
sej pejt k enmu dobremu odvetniku, ki ti bo znal dobro svetovat..

Saj firme si pa to privoščijo, ker folk velikokrat, tudi če ugotovi take nepravilnosti, ne vlaga tožb in popustijo - če bi pa te firme eno parkrat vžgal s kako tožbo, pol se jim pa več tega nebi splačalo delati in bi se bolj potrudili za stranke!! :evil:

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Če nov 06, 2008 10:07 am

odvetnika ti bo on svetoval ! zgubit nimaš kaj lahko samo pridobiš,no vsaj sam bi tako naredu če bi imel tak problem

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če nov 06, 2008 11:25 am

hladni je napisal/-a:pa kakega odvetnika, dajte nehat gledat ameriške filme. Odvetnika zaradi havbe, katere vrhunsko popravilo stane max. 300 eur? Odvetnik pride vsaj 600, da ne omenjam postopkov in časa, ko bo zadeva rešena, če bo sploh prišla do sodišča. V prvi vrsti se kliče urad za varstvo potrošnikov. Potem če se zganijo, pošljejo inšpektorja. Šele potem odvetnik, vendar ne zaradi havbe. :roll:

..gre se za princip, ne pa za 300€. Štekaš?

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če nov 06, 2008 11:41 am

Vseeno. Princip se lahko drugace tudi doseze. Proklet narod smo, za vsaki falus bi odvetnike klicali pa se tozli, zato pa smo tu kjer smo.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če nov 06, 2008 12:33 pm

V tem primeru (in v praktično vseh) so odvetniki samo "posredniki", ki morda "pogasijo požar". Vsa krivda (in razlog za obstoj posrednikov) je na strani "bogatunskih nesposobnih" firm, ki bogatijo s prevarami "malih ljudi". In to je treba končat, pa čeprav z odvetniki...

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Če nov 06, 2008 12:58 pm

Osebno bi se v takem primeru zadovoljil z recimo temu poravnavo brez posrednikov (odvetniki ... ).

Če te prav razumem je tu poškodovan "samo" pokrov motorja - drugi deli vozila so na kratko OK.

Zavedam se veličine tvoje težave - varčuješ, da si kupiš nov avto, potem pa se ti zgodi takšna pardon izrazu svinjarija.

Praviloma bi moralo podjetje brez veliko razmišljanja zagotovit novo vozilo, v najslabšem primeru pa zagotoviti vsaj kvalitetno popravilo + recimo kakšen servis zastonj, da se vsaj malce odkupijo in si povrnejo ugled.

Ker pa je to bolj ali manj redkost se moraš zavedat predvsem dejstva " Sodni mlini meljejo počasi". Plačeval boš odvetnika, "zadeva" se bo "vlekla" po sodiščih lep čas ... torej ne boš imel nič drugega kot stroške, načete živce, ... avto pa bo še vedno tak kot pač je.

S tega vidika bi osebno raje izposloval kvalitetno popravilo + mogoče še kakšen brezplačen servis.

Se mi pa zdi primer dober povod, da bi se za take prevare odprlo posebno temo v stilu "Črna tabla", kjer bi skupaj z drugimi sorodnimi forum-i + morebiti drugimi mediji objavljali izkušnje oškodovanih kupcev.

Izguba dobrega imena + (občuten) upad prodaje je edino "zdravilo" za takšne "profesionalce".

LP

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Ne nov 09, 2008 9:44 pm

Ja, samo potem bo treba avte v tujino vozit za kakšna popravila, ko se bo ugotovilo, da v Sloveniji večina servisov nateguje folk....

Ali pa sam popravljat, kar je še najbolj ziher (če imaš cajt, pa določeno znanje, pa lift).

-igy-
Nov uporabnik

Ponovno

Napisal/-a -igy- So dec 27, 2008 8:22 pm

Pozdravljeni !
Se opravičujem moji neaktivnosti. Zadeva še vedno nerešena. Januarja sem dogovorjen na Avto plus, da ugotovimo dejansko stanje, res da mi potrpljenje pada. Moram dodat, da sem ugotovil s pomočjo dobrega avtoličarja, da je bil avto barvan še na strehi, vratih in nekako zadnji odbijač sumljivo nataknjen. Zgleda je bil deležen toče. Skratka kupil sem popravljen in ne novi avto. Moral bom v šolo za kupce novih avtov. Zaupanje in poštenost dandanes ni dovolj! :(
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost