Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Sr jan 14, 2009 6:06 pm

kr totalko bi ti ocenli? ojoj...

sm ti reku včeri da je zihr več poškodb kot zgleda :P pa nisi nič poslušu :lol:
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr jan 14, 2009 6:08 pm

davorz je napisal/-a:kr totalko bi ti ocenli? ojoj...

sm ti reku včeri da je zihr več poškodb kot zgleda :P pa nisi nič poslušu :lol:

Oi :D
Ja rekel je, da jutri vse točno pogledajo, ker je danes avto bil zunaj in je vse zmrznilo :?
Zgleda res, da je več kot je vidno :?
p.s. ne moreš verjet: frend učeraj razbil avto (isto kiler spuščal, branik...), od drugega frenda brat razbil in danes do očeta sodelavec - totalka :? Kriza...

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Sr jan 14, 2009 6:29 pm

cenitev od oka.
vrednost avtomobilia (ne vem letnika in km...) od oka 8k€
nastala škoda (glede na slike ki si mi jih poslal) od oka 3k€
kar še ni ekonomska totalka
če pa bi bla škoda recimo 5k€ in vrednost avta 8k€, bi dobil izplačano
vrednost avta (nekaramboliranega 8k€) - vrednost razbitine (od oka 5k€) - franšiza

torej bi dobil cca. 3k€ + razbitino na dvorišču.

p.s.: da je verjetno kaj več kot je vidno sem ti omenil tudi že včeraj... :p

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr jan 14, 2009 9:14 pm

si bom sposodil temo in vprašal..
torej, imel sem nesrečo, avto je kasko zavarovan. počila mi je guma (leto stara dunlop, zimska zaradi neznanega razloga-ugotovil cenilec in tako piše tudi v policijskem zapisniku) pri okoli 90km/h in nato sem lovil avto z volanom, kolikor je šlo (bila je pregledna cesta). na koncu sem z zadnjo desno gumo udaril ob robnik, zvil recimo za 2cm zadnjo os, uničil feltno seveda in vrglo mi je prednji stranski airbag ven (raztrgalo sedež)

ocenili so mi totalko, gre za passata karavana 2002, tdi 130.
koliko na grobo bom moral dati za popravilo, če avto ni nikjer po karoseriji nič podrgnjen in razen udarca v kolo nima nič uničenega in izključim popravilo airbagov, sedeža? In če morda kdo ve kako ocenijo vrednost avta? po eurotaxu?
hvala

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr jan 14, 2009 9:20 pm

Glede eurotaxsa pri totalki mislim, da 75% trenutne vrednosti vozila (glede na letnik, kilometre...).

Luky

Napisal/-a Luky Sr jan 14, 2009 9:40 pm

Jerch_ je napisal/-a:si bom sposodil temo in vprašal..
torej, imel sem nesrečo, avto je kasko zavarovan. počila mi je guma (leto stara dunlop, zimska zaradi neznanega razloga-ugotovil cenilec in tako piše tudi v policijskem zapisniku) pri okoli 90km/h in nato sem lovil avto z volanom, kolikor je šlo (bila je pregledna cesta). na koncu sem z zadnjo desno gumo udaril ob robnik, zvil recimo za 2cm zadnjo os, uničil feltno seveda in vrglo mi je prednji stranski airbag ven (raztrgalo sedež)

koliko na grobo bom moral dati za popravilo, če avto ni nikjer po karoseriji nič podrgnjen in razen udarca v kolo nima nič uničenega in izključim popravilo airbagov, sedeža? In če morda kdo ve kako ocenijo vrednost avta? po eurotaxu?
hvala

Kupiš rabljen zadnji most (seveda cel) in ga pelješ kleparju al pa mehaniku da ti zamenja, potem pa še na optiko, pa felgo še nekje najdeš

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Sr jan 14, 2009 9:47 pm

Luky sej vem.. mam to namen narest. in tut za airbag sem se že vse zmenil, +da mi ga nekdo sprogramira itd..
ampak tko od oka kok bi me pršli novi deli + delo recimo.. je kdo klepar al preveč sprašujem?

Luky

Napisal/-a Luky Sr jan 14, 2009 9:53 pm

ene 3000 za most pa sedež pa airbag, za gume pa felge pa ne vem kake maš gor?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Sr jan 14, 2009 10:05 pm

airbag vrečo za 250 dobim, kolega se ukvarja s programiranjem in vgradnjo le teh.. to je vse že rešeno. gume tut, pač 2 bom mogu menat+ železna felga (hvala bogu da je zima).
zanimal vse ostalo.. no sej, važno, da bom (upam) pokril s priznano totalko..

sicer sem pa vesel da se je tako končalo.. bilo je pa na hvaru.. če nebi vsekal v robnik bi pa v prepad :?

Luky

Napisal/-a Luky Sr jan 14, 2009 10:26 pm

no če mene vprašaš za rablen stranski airbag 250€ je mal huda, ampak dober tud nekdo more zaslužit, če ti bo zamenjal, računalnik popravu, zašil sedež nazaj pol je ok( a pas si pogledu, je zategnjen? al je normaln)

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Napisal/-a graal Če jan 15, 2009 11:38 pm

Jerch_ je napisal/-a:si bom sposodil temo in vprašal..

hvala

Če še imaš račun nabave gum, se vsekakor z gumo obrni na zastopnika tvoje znamke gum. če je vzrok v slabi izdelave gum, so ti dolžni popraviti avto... Denar od kaska, pa zapit

lp, Aleš.

:P
Slika

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Napisal/-a graal Če jan 15, 2009 11:40 pm

Luky je napisal/-a:no če mene vprašaš za rablen stranski airbag 250€ je mal huda, ampak dober tud nekdo more zaslužit, če ti bo zamenjal, računalnik popravu, zašil sedež nazaj pol je ok( a pas si pogledu, je zategnjen? al je normaln)

potemtakem je
"ene 3000 za most pa sedež pa airbag, za gume pa felge pa ne vem kake maš gor?"
še bolj huda, ker nikakor most ni vreden 2500€.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Če jan 15, 2009 11:55 pm

guma je bla predrta na notranjem delu z ostrim predmetom, ki je bil (verjetno) na cesti. tako policijski zapisnik kot cenilec zavarovalnice sta to ugotovila po gumi (no ostankih)..
proizvajalec gum ne more biti kriv, ker je to vidno in napisano uradno.
za 250 bom porihtal vse notri.. kaj potem koliko bo ostalo? recimo, daa bodo vsi deli novi (upam da ne) in bo popravljal popoldanec..?

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Napisal/-a graal Pe jan 16, 2009 12:00 am

Jerch_ je napisal/-a:guma je bla predrta na notranjem delu z ostrim predmetom, ki je bil (verjetno) na cesti. tako policijski zapisnik kot cenilec zavarovalnice sta to ugotovila po gumi (no ostankih)..
proizvajalec gum ne more biti kriv, ker je to vidno in napisano uradno.
za 250 bom porihtal vse notri.. kaj potem koliko bo ostalo? recimo, daa bodo vsi deli novi (upam da ne) in bo popravljal popoldanec..?

Jaz sem za hyundai Lantro kupil most za 70€ vse vijake nove ene 10€ pa šprej za podvozje 5€, pa prijatelju sem dal 10€, da mi je speskal rabljen most + 3 ure lastnega truda za menjavo zadnjega mosta = ~100€
k temu prištej še optiko pa je to to.
Za kolk boš pa uspel rabljen/nov zadnji most za Passata dobit pa še boš videl.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
zvoncek
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a zvoncek Pe jan 16, 2009 9:25 am

Prijatl je dal za letnik 2000 karavvan no most je bil 400€
Noben Stroj Mi Ne Uide Na ZS Me Dobiš

Luky

Napisal/-a Luky Pe jan 16, 2009 10:18 pm

graal je napisal/-a:
Luky je napisal/-a:no če mene vprašaš za rablen stranski airbag 250€ je mal huda, ampak dober tud nekdo more zaslužit, če ti bo zamenjal, računalnik popravu, zašil sedež nazaj pol je ok( a pas si pogledu, je zategnjen? al je normaln)

potemtakem je
"ene 3000 za most pa sedež pa airbag, za gume pa felge pa ne vem kake maš gor?"
še bolj huda, ker nikakor most ni vreden 2500€.

lp, Aleš.

lej ene 3000 za nov most in nov sedež in nov airbag v sedežu in nova centrala airbagov in delo! Vse novo! za kolko bo pa on rableno dobil je pa čist odvisn kok bo mel srečo, se pravi za 250€ bo poštimal vse zadeve z sedežem in airbagom!
mogoče ti nisi prav zastopu!

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To jan 20, 2009 4:48 pm

Evo fantje. Ocenjeno je na 4000 € (delo + material, kosi) :o Še dobro, da imamo super polni kasko :) V petek bo dokončno znano, ali se bo splačalo popravljat ali ne.

LP

Luky

Napisal/-a Luky Sr jan 21, 2009 7:58 pm

sm kr priblžn zadel js ceno :D ko so se eni smejal
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov