Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

DeNiŠ
Novinec

Izgubljena Prometna ?? kaj narediti??

Napisal/-a DeNiŠ Po feb 09, 2009 11:08 pm

sem izgubu prometno...ker nebi rad meu problemu bom raje reku da so mi jo ukradli:D , vendar kam se nej obrnem da bom čimprej rešiu stvar...imam vse paprija od tehničnega zavarovanje prepisa in vse kar spada zraven ?? kam se nej obrnem?? mogoče tja kjer sem naredu prepis in dobil to prometno??? hvala

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Po feb 09, 2009 11:15 pm

Kaj storiti, če je prometno dovoljenje ukradeno, izgubljeno ali poškodovano?

Prijava pogrešitve prometnega dovoljenja se opravi na upravni enoti, ki je registrirala vozilo. V prijavi se mora navesti okoliščine, v katerih je bilo prometno dovoljenje izgubljeno oziroma ukradeno. Prošnja za izdajo novega prometnega dovoljenja namesto pogrešanega se vloži na posebnem obrazcu. Namesto pogrešanega prometnega dovoljenja registriranega vozila se izda novo prometno dovoljenje. Namesto pogrešanega prometnega dovoljenja vozila, ki je odjavljeno, se izda potrdilo.

Če je prometno dovoljenje obrabljeno ali poškodovano, lastnik vozila vloži prošnjo na posebnem obrazcu na upravni enoti, ki je vozilo registrirala, da mu izda novo prometno dovoljenje. Obrabljeno ali poškodovano prometno dovoljenje se vzame in vloži v spis vozila na upravni enoti.
Slika

DeNiŠ
Novinec

Napisal/-a DeNiŠ To feb 10, 2009 9:55 am

Pa to kei stane ??? Ka je pa najbolše da rečeš?? po moje to da so ti jo ukradl???

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW To feb 10, 2009 10:03 am

DeNiŠ je napisal/-a:Pa to kei stane ??? Ka je pa najbolše da rečeš?? po moje to da so ti jo ukradl???

Verjetno je vseeno ali je blo prometno dovoljenje izgubljeno ali ukradeno,... skratka ni ga =)
Stane pa mislim da okoli 15€.
Slika

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos To feb 10, 2009 10:04 am

Pomoje da kar najbolje da po resnici poveš :lol:

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix To feb 10, 2009 10:10 am

Ce bodo ugotovili, da ti prometne ni nihce ukradel (in bodo, verjemi) -> sodnik za prekrske zaradi neresnicne prijave ali ovadbe, ne vem tocno, malce sem ze pozabil, kako to gre. Dobro premisli.

DeNiŠ
Novinec

Napisal/-a DeNiŠ To feb 10, 2009 11:26 am

Potem bom enostavno reku da sem ga izgubu...kar je res...kje pa kdai pa nimam pojma

Uporabniški avatar
JanJ
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JanJ To feb 10, 2009 1:38 pm

So mi kakšen mesec nazaj ukradli denarnico z vsemi dokumenti (vključno z vozniškim dovoljenjem in prometno). Enostavno sem šel na upravno enoto, kjer sem podpisal neko izjavo in sem dobil drugo prometno. Nikakor ti ne priporočam, da tukaj vmešuješ policijo oz. lažeš, da so ti jo ukradli, ker je to podajanje lažnih podatkov, kar pa je kaznivo. Morš vedet, da lahko upravna enota preveri, ali je bil narejen zapisnik.... Boljše, da poveš po resnici!
LP Jan

DeNiŠ
Novinec

Napisal/-a DeNiŠ Sr feb 11, 2009 10:56 am

use zrihtano...enostavno ko pasulj....prideš na upravno enoto...podpišeš izjavo....dobiš novo plačaš ..ter voziš dalje ! tnx usem

B3NZ0
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a B3NZ0 Sr feb 11, 2009 11:52 am

Sriple Tix je napisal/-a:Ce bodo ugotovili, da ti prometne ni nihce ukradel (in bodo, verjemi) -> sodnik za prekrske zaradi neresnicne prijave ali ovadbe, ne vem tocno, malce sem ze pozabil, kako to gre. Dobro premisli.

Ja itak ja... Kako ti bojo dokazali da ti jo noben ni ukradel?
Sicer pa itak nima veze a so ti jo ukradl, a si jo zgubu, novo moraš dobiti in je to to...

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Sr feb 11, 2009 4:08 pm

B3NZ0 je napisal/-a:
Sriple Tix je napisal/-a:Ce bodo ugotovili, da ti prometne ni nihce ukradel (in bodo, verjemi) -> sodnik za prekrske zaradi neresnicne prijave ali ovadbe, ne vem tocno, malce sem ze pozabil, kako to gre. Dobro premisli.

Ja itak ja... Kako ti bojo dokazali da ti jo noben ni ukradel?
Sicer pa itak nima veze a so ti jo ukradl, a si jo zgubu, novo moraš dobiti in je to to...

ima vezo če podaš lažno prijavo o ukradenem dokumentu...tk da ma vezo kaj rečeš...pa ni vprašanje kako dokažejo ampak če dokažejo...
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov