Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
GT500
Novinec

Vprašanje glede leasinga?

Napisal/-a GT500 Ne feb 15, 2009 8:54 am

Zdravo,

imam ene par vprašanj glede leasinga. In sicer, situacija je taka, da prodajam avto za nekje 6100 EUR, ki je letnik 03, kupljen pa je leta 04. Potencialni kupec mi je rekel da bi avto vzel na leasing. Zato me zanima če ga bo lahko in kako je potem z denarjem, ali ga dobim nakazanega ali kako drugače. Je mogoče kakšna zanka pri vsem tem?

hvala za odgovore!

p.s. Se opravičujem, ker je nastala še ena tema o leasingu, vendar nikjer nisem dobil konkretnega odgovora na moja vprašanja!

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne feb 15, 2009 9:39 am

Kolikor je meni znano, moraš avto prodat neki avtohiši (torej dobiš denar takoj), z njimi pa se dogovoriš, da ga prodajo tvojemu kupcu na leasing. Verjetno moraš imeti srečo, da ti gre kdo tako "na roko".

Živ.

Uporabniški avatar
GT500
Novinec

Napisal/-a GT500 Ne feb 15, 2009 6:39 pm

a mogoče še kdo kj ve?

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Ne feb 15, 2009 8:12 pm

ni res da moraš avto prodati avtohiši, je pa res da mora v tvojem primeru kupec preko avtohiše vzeti lizing, večinomo bodo v avtohiši vzeli nekaj procentov od vrednosti, nobenih mučk ni tukaj...denar dobiš ti nakazan od avtohiše po pogodbi, ki jo podpišeta oba, ko kupec da polog, se zmeni za lizing, v kolikor je vse v redu, mu ga odobrijo, ko podpiše pogodbo je avto njegov, oz, od lizing hiše, samo na njegovo ime...lizing nakaže denar avtohiši, ti ga dobiš od njih....vse je na pogodbah, če bosta prebrala vse kar piše, nimajo kaj zajebat....
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov