Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

korencek333
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a korencek333 Sr feb 04, 2009 7:35 pm

Zakaj se bojite pik ,lahko jih res dobiš v eni uri za odvzem izpita,rešitev je pa čisto enostavna. VOZIŠ PRIPET PO OMEJITVAH ,IMAŠ VEČ MOŽNOSTI da prideš na željeni cilj , sem pa strogo proti vožnji pod vplivom vemo česa 0.5 bi mogoče še sprejel kar je pa čez je pa odvzem avta minimum+ 2000€ potem se bi vprašal a se splača , mislim da bi marsigdo premislil
fičko je avto

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr feb 04, 2009 7:41 pm

korencek333 je napisal/-a:Zakaj se bojite pik ,lahko jih res dobiš v eni uri za odvzem izpita,rešitev je pa čisto enostavna. VOZIŠ PRIPET PO OMEJITVAH ,IMAŠ VEČ MOŽNOSTI da prideš na željeni cilj , sem pa strogo proti vožnji pod vplivom vemo česa 0.5 bi mogoče še sprejel kar je pa čez je pa odvzem avta minimum+ 2000€ potem se bi vprašal a se splača , mislim da bi marsigdo premislil

Pol pa dobijo kakšenga reveža ki nima denarja in šlišiš po tv ubil ženo otroke in nato še sebe. Jaz mislim da je mal prehuda 2000€, ker lahko se vsakmu zgodi, da pihneš več kot 0.5

Uporabniški avatar
Element88
Nov uporabnik

Napisal/-a Element88 Sr feb 04, 2009 8:08 pm

glede alkota res nebi smeli popuscati in bi kazni lahko dvignili se in se, ampak za malenkosti kot so da se peljes 80 namesto 70 pa taksna kazen kot je nikakor ni na mestu..
Za privezovanje v avtu, za kerga hudica dobis kazen.. ali koga ogrozas ce ti sam nisi pripet v avtu, jaz mislim da ne in to bi blo treba ukint, saj se gre za glavo voznika in ne ostalih udelezencev prometa, vsak ima svojo glavo s katero razmislja in ce misli da je ze vse v svojem zivljenju dozivel in da se mu nic ne more, na cesti ki je danes vse prej kot varna, nic zgoditi potem naj se vozi odvezan... sicer smo pa kar posteno falili rdeco nit te teme tako da pustimo vse skupaj...
Lp

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr feb 04, 2009 8:48 pm

ta glava je potem prekleto draga v bolnici in npr. v Soči da jo spravijo nazaj v funkcijo, zato se je potrebno vezet!kjudje so tolk neumni, da jih je potrebno zavarovat same pred seboj.

plus tisto prej o avtošolah. sem gledal par dokumentarcev kako je organizirana avtošola v nemčiji/skandinaviji. mene je postalo sram kako nam podarjajo izpite brez znanja :oops:
litr bencina, litr olja ;)

AudiQUATTRO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a AudiQUATTRO Če feb 05, 2009 1:43 am

No tako zvedu sm use samo še eno vprašanje......Ali je prepoved opravljanja vozniškega izpita fiksna 6 mesecev za vse, ali to določi sodišče??

lp

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če feb 05, 2009 2:42 am

fiksna za vse.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če feb 05, 2009 9:33 am

Bom šel mal OFF
Nevem vedno znova in znova enake zgodbe.Pa čeprav vem,da se bo s5 usulo po meni ampak zakaj za vraga jamrate tuki gor zarad točk....
Noben te ne sili,da greš v prekršek in noben te ne sili,da voziš pod vplivom alkohola.Vse mlade voznike bi mogli dat v šolo varne vožnje ali pa na poligon na vransko,da bi videli,kaj lahko pričakujejo od avtomobila.O nesposobnosti avtošol pa bi se tui lahko dalo pisati še in še....
Avtošola te dejansko pripravi samo toliko,da pač opraviš preizkus in,da spoznaš malenkost promet o kakršnikoli drugi praksi pa ni ne duha ne sluha.
Nevem mogoče mal preveč kritično gledam na vse skupaj a zamislite si,da bi meli v avto šoli 2 učni uri poligona kot ga imamo sedaj na vranskem,kjer bi v kontroliranem okolju mladi voznik lahko spoznal prave pasti ceste in ne samo teorije.Kot vemo teorija brez prakse ni nič.Sicer se tole ne nanaša na samo temo in avtorja ampak vseeno vredno je razmislit.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če feb 05, 2009 9:41 am

Element88 je napisal/-a:Za privezovanje v avtu, za kerga hudica dobis kazen.. ali koga ogrozas ce ti sam nisi pripet v avtu, jaz mislim da ne in to bi blo treba ukint, saj se gre za glavo voznika in ne ostalih udelezencev prometa, vsak ima svojo glavo s katero razmislja in ce misli da je ze vse v svojem zivljenju dozivel in da se mu nic ne more, na cesti ki je danes vse prej kot varna, nic zgoditi potem naj se vozi odvezan... sicer smo pa kar posteno falili rdeco nit te teme tako da pustimo vse skupaj...
Lp

Lej očitno še nisi dovolj dolgo na svetu,da bi vedel kako deluje sistem.Če ti neboš pripet in boš naredu nesrečo ali bil udeležen v nesreči,ter boknedaj postal kakšen invalid bo to udarilo po žepu najprej tvoje bližnje in nenazadnje tudi mene in vse ostale,ki prispevamo v zdravstveno blagajno in državno.Povrh tega,pa ti kot recimo invalid neboš kaj dosti prispeval v državno blagajno ampak boš živel samo na plečih vseh.
Si predstavljaš koliko stane hospitalizacija enega takšnega pacienta in koliko stane šele rehabilitacija take osebe.
Nisem nastrojen proti invalidom,ki so žal med nami ampak vsak take mi gre pa na falus,ker misli samo nase in misli,da z tem ko vozi nepripet ne more škodit nobenemu.
Sploh pa denar tuki sploh ni pomemben veliko gorja in nesreče boš z to svojo trmo okoli neprivezanega pasu naredu svoji družini in bližnjim.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Če feb 05, 2009 10:16 am

Že pri sunkovitem zaviranju se naslanjaš na pas, ko pa POČI in nimaš pasu na sebi ....... nisi v riti ampak v kabini nasprotnega avta...
A nam še vedno ni jasno da nismo neki supermeni in da SMO ranljivi. Samo Brus Wils se lahko tko vozi....je pač die hard....

070alex
Nov uporabnik

Napisal/-a 070alex Pe feb 27, 2009 2:59 pm

zanima me če je že kdo pisal pritožbo zoper sklep o odvzemu vozniškega dovoljenja. pritožba more usebovat še navedbo sklepa, kaj je to??
Speed kills
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov