Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
rhondak
Nov uporabnik

zavarovalnica ne povrne škode kot bi jo morala

Napisal/-a rhondak Ne mar 08, 2009 3:38 pm

Pozdravljeni!

Imam en problem, glede zavarovalnice, ki trdi da je moj avto vreden borih 800€ po evrotaksi (?????). zato so mi namesto povrnitve stroška novih delov, naredili tako da so avto cenili dotalka, čeprav je to daleč od resnice. Sedaj pa so mi poslali ponudbo 640€ povračila, saj avto ni kao vreden toliko kolikor je prišel izračun delov (2500€ pri pooblaščenem serviserju), zanima me samo to kako naj napišem pritožbo saj po izračunu je avto vreden 1200€ ali še več.

Prosim naj mi kdo pomaga da napišem pritožbo zoper zavarovalnice saj bi moral iztržiti veliko več.

Hvala in LP!!
RhOndaK

kan
Nov uporabnik

Kraj: novo mesto

Napisal/-a kan Ne mar 08, 2009 3:42 pm

odvetnik!!!!!!

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Ne mar 08, 2009 3:53 pm

bilo bi lepo, da poveš o kateri profitni organizaciji govorimo?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: zavarovalnica ne povrne škode kot bi jo morala

Napisal/-a tristan01 Ne mar 08, 2009 5:16 pm

rhondak je napisal/-a:Pozdravljeni!

Imam en problem, glede zavarovalnice, ki trdi da je moj avto vreden borih 800€ po evrotaksi (?????). zato so mi namesto povrnitve stroška novih delov, naredili tako da so avto cenili dotalka, čeprav je to daleč od resnice. Sedaj pa so mi poslali ponudbo 640€ povračila, saj avto ni kao vreden toliko kolikor je prišel izračun delov (2500€ pri pooblaščenem serviserju), zanima me samo to kako naj napišem pritožbo saj po izračunu je avto vreden 1200€ ali še več.

Prosim naj mi kdo pomaga da napišem pritožbo zoper zavarovalnice saj bi moral iztržiti veliko več.

Hvala in LP!!

Po tvojem nicku sklepam da voziš Hondo. Glede na opisano dokaj star model. Žal so ti avtomobili na trgu krepo precenjeni. Od tu verjetno razhajanje med tvojim in zavarovalniškim vrednostenjem vozila. Druga možnost je da si na avtomobil naložil še kup plastike (beri styling), druga platišča, spremenjeno podvozje... Te modifikacije bo zavarovalnica upoštevala le, če so vpisane v homologacijski kartonček, višino vložka pa lahko dokažeš z računi.

Še nekaj o EUROTAX vrednotenju vozila. Pri izračunu vrednosti se upošteva ocena trenutnega stanja vozila kot npr: rja, poškodbe... ter iztrošenost vozila, kjer se upoštevajo prevoženi kilometri. Tretji pomemben faktor pa je opremljenost vozila (dodatna in doplačilna oprema na vozilu). Najpomebnejši faktor pri vsem skupaj pa je kilometrina. Če le ta presega povprečje se vrednost vozila močno zmanjšuje.

Rešitev iz zagate je definitivno odvetnik, ki se bo z zavarovalnico lahko enakovredno pogajal o višini odškodnine (poznavanje pravil, splošnih pogojev, EUROTAX...). Ne pričakuj pa da bo dosegel vse kar si želiš.

Za drugič (upam da se ti nikdar več ne zgodi nezgoda) pa se z zavarovalnico najpre dogovori o višini popravila. Ko zavarovalni cenilec opravi cenitev vozila, še ne pomeni, da bo zavarovalnica kar plačala vse stroške popravila.Predvsem pri starejših ali manjvrednih vozilih se hitro preseže meja totalke (v tem primeru ekonomske), ki znaša cca polovico vrednosti vozila pred nezgodo. Kadar je to nekoliko starejši letnik ali vozilo ki je bilo že novo dosti poceni hitro presežeš ta prag že z nekaj manjšimi praskami.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
rhondak
Nov uporabnik

Napisal/-a rhondak Ne mar 08, 2009 5:23 pm

ne imam avtomobil opel astro classic 1.6 52 kW, ki je bila pred nesrečo v zelo dobrem stanju, brez rje prask, bila je garažirana. Ampak kako so oni dobili vrednost 800€, če pa niti videli niso avtomobila. videl ga je le cenilec ki o stanju avta ni izpisal dosti, samo v voznem in dobrem stanju.

Napisal sem pritožbo, saj mi je neki drugi cenilec to predlagal, on mi je rekel da je avto vreden NAJMANJ 1200€ in naj napišem pritožbo, raven pa dodam informativno cenitev avtomobila in naj v prošnjo napišen za ponovni izračun cene avtomobila.
RhOndaK

Uporabniški avatar
rhondak
Nov uporabnik

Napisal/-a rhondak Ne mar 08, 2009 5:26 pm

pa še nekaj saj se mi ne gre za obogatitev z temi par sto evri, ampak za princip, saj to kar delajo zavarovalnice je katastrofa, glede da se cene vrtijo pod 1000€ je to res katastrofa, kaj bi bilo če bi imal avto vreden 30 000€. pa tudi to me moti ko so me klicali so jamrali da je avto star pa bl bla bla, ko pa greš plačat zavarovanje te pa nobeden ne upraša koliko je avto vreden da bi plačali manjše zavarovanje
RhOndaK

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne mar 08, 2009 5:38 pm

rhondak je napisal/-a:pa še nekaj saj se mi ne gre za obogatitev z temi par sto evri, ampak za princip, saj to kar delajo zavarovalnice je katastrofa, glede da se cene vrtijo pod 1000€ je to res katastrofa, kaj bi bilo če bi imal avto vreden 30 000€. pa tudi to me moti ko so me klicali so jamrali da je avto star pa bl bla bla, ko pa greš plačat zavarovanje te pa nobeden ne upraša koliko je avto vreden da bi plačali manjše zavarovanje

Ko plačaš obvezno zavarovanje, si kriješ škodo ki bi jo ti naredil (recimo na 100.000 kE autu, ali na osebi v avtu... itd)

Sem imel pred leti podoben primer, pa so prav tako težili, čeprav je bil avto več vreden (in dobro ohranjen) Ostane ti da jim še težiš glede na ohranjenost avta, pa da ti isplačajo malo več, zadržiš avto in ga daš popravit na cenejšem servisu + rabljeni deli. Avto tako ali tako ne bo več zlata vreden.

Sory za odgovore če ti niso všeč.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne mar 08, 2009 7:00 pm

Keri letnik Astre imaš?
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Ne mar 08, 2009 7:20 pm

Če je škode za 2500€ maš v vsakem primeru totalko. Tudi če je avto vreden 1200€. Če je škode za več kot pol vrednosti avta je totalka. Tak, da tudi odvetnik ti ne more pomagati.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Ne mar 08, 2009 7:50 pm

Moraš vedt da tud odvetniki ne delajo zastonj in majo visoke tarife. Mal premisl, če se ti splača z zavarovalnico bost za par €.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Ne mar 08, 2009 8:19 pm

Dobil si totalko kar pa pomeni 70% vrednosti avta . Tako je nimas kaj mrdat!
Lp by Mare

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Napisal/-a JamesTheMan Po mar 09, 2009 9:12 am

Temu se reče ekonomska totalka. Tukaj se vidi razlika kako nekateri precenjujete svoja vozila, sploh lastniki starih Hond. Ne me narobe razumet, ampak Eurotax je pri teh stvareh zakon in tu nimaš kaj mrdat. Lahko se pritožiš in zahtevaš da ti cenilec avto ponovno pregleda in oceni. Ampak vprašanje, če boš kaj dosegel...

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Po mar 09, 2009 10:25 am

kva serjes z hondo ce je reku da se gre za opla. jao :roll:

edit: mimgrede, avto je tok vreden kokr zanjga dobis... ce grejo stare zjahane honde v promet so pac tok vredne, j*** ga...

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Po mar 09, 2009 12:35 pm

NoFX je napisal/-a:Če je škode za 2500€ maš v vsakem primeru totalko. Tudi če je avto vreden 1200€. Če je škode za več kot pol vrednosti avta je totalka. Tak, da tudi odvetnik ti ne more pomagati.

kot je nekdo spodaj napisal 70% mora bit...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po mar 09, 2009 2:12 pm

Tema je preseljena v Pravne nasvete
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov