Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Ne mar 15, 2009 7:15 pm

tut js vem za tak primer, da je zadnji dal kupon drugemu, drugi pa prvemu...zdj ne vm kk je s tem, ker vi tu drgac pisete...o praviulih glede tega pa ne vem nic :)
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Ne mar 15, 2009 7:25 pm

msilim, da so končno spremenili to politiko da da vsak kupon sprednjemu in da je dejansko kriv zadnji. Kako j s tem bom povprašal prijatelja, ki je pred kratkim bil udeležen v takšnem trčenju in prijatelja policaja.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Ne mar 15, 2009 8:32 pm

rhino je napisal/-a:Mene so v avtošoli učili,da naj bo razdalja pred semaforjem vsaj takšna,da vidiš kako se zadnja kolesa sprednjega vozila dotikajo tal.

Ja, super. Nič čudnega da grejo potem po 3 ali 4 avtomobili včasih čez zeleno...
Lep dan!

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Ne mar 15, 2009 8:50 pm

GoGo je napisal/-a:
rhino je napisal/-a:Mene so v avtošoli učili,da naj bo razdalja pred semaforjem vsaj takšna,da vidiš kako se zadnja kolesa sprednjega vozila dotikajo tal.

Ja, super. Nič čudnega da grejo potem po 3 ali 4 avtomobili včasih čez zeleno...

To pa ni čisto nič odvisno od te varnostne razdalje.Če ti dovolj hitro spelješ(ko se prižge rumena),lahko gre kar precej več avtov skoz semafor.Ne pa ko se že zelena prižge,eni komaj speljejo.Ali še hujše,takrat komaj prestavijo iz lera v prvo prestavo.

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Ne mar 15, 2009 8:52 pm

tmtslash je napisal/-a:tut js vem za tak primer, da je zadnji dal kupon drugemu, drugi pa prvemu...zdj ne vm kk je s tem, ker vi tu drgac pisete...o praviulih glede tega pa ne vem nic :)

sam zakaj bi dal drugi prvemu kupon če pa ni nč kriv in bi kr tko zgubu bonus pri zavarovalnici???? to mi nikakor ni jasno...

Uporabniški avatar
M.Izy
Nov uporabnik

Napisal/-a M.Izy Ne mar 15, 2009 8:55 pm

pri trčenju je skoraj vedno kriv zadnji v koloni, ne pa vedno.
V kolikor je nekdo brez vzroka in nenadoma zavrl, pred tem pa ni s smerokazi nakazal svoje namere in seveda, če to zadnji voznik lahko dokaže, je lahko krivda deljena ali pa čista krivda prednjega voznika. Mariborska zavarovalnica itak nima več kuponov, prepiše se samo številka police in izpolni evroobrazen, Triglavska pa še ima kupone.
Pri deljenju kuponov pri verižnem pa je drugače in sicer se ponavadi najprej en zaleti v oviro, za njim pripelje drugi, ki e zaleti.... itd pri tem pa je bistvena varnostna razdalja in tudi vsak voznik v bistvu krivec.
Je pa skoraj vsaka nezgoda specifična in se lahko tudi vsaka drugače obravnava.
Lp

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Ne mar 15, 2009 9:01 pm

ja kul sam npr jaz stojim v koloni pred semaforjem in eden model se mi nabasa v rit in jaz počim v sprednjega.....
in kaj sem jaz zdaj tukaj kriv?česa sem kriv?kaj sm naredu?
kriv je ta zadnji ki me je našopal...
Zadnjič spremenil smuky, dne Ne mar 15, 2009 10:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
M.Izy
Nov uporabnik

Napisal/-a M.Izy Ne mar 15, 2009 9:13 pm

Če stojiš pred znakom ali semaforjem je definitvno kriv tisti, ki se je zaletel vate in te porinil v prednjega, in tako dalje,
Tema pa je tudi bila o negodi med vožnjo oz. verižnem trčenju med vožnjo. Pri tem je lahko več variant krivde, deljene krivde ali nekrivde.
lP

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh Ne mar 15, 2009 10:19 pm

Moj kolega se je naletu v enga, pa ta naprej v druzga, pa je dal vsakmu en kuponček. Ni bilo na semaforju, ampak na ovinkasti spolzki cesti, sta pa oba stala pri miru, pa srednji je bil policaj v privatnem avtu (ne med delovnim časom).

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Ne mar 15, 2009 10:56 pm

M.Izy je napisal/-a:pri trčenju je skoraj vedno kriv zadnji v koloni, ne pa vedno.
V kolikor je nekdo brez vzroka in nenadoma zavrl, pred tem pa ni s smerokazi nakazal svoje namere in seveda, če to zadnji voznik lahko dokaže, je lahko krivda deljena ali pa čista krivda prednjega voznika. Mariborska zavarovalnica itak nima več kuponov, prepiše se samo številka police in izpolni evroobrazen, Triglavska pa še ima kupone.
Pri deljenju kuponov pri verižnem pa je drugače in sicer se ponavadi najprej en zaleti v oviro, za njim pripelje drugi, ki e zaleti.... itd pri tem pa je bistvena varnostna razdalja in tudi vsak voznik v bistvu krivec.
Lp

Pri triglavu že pred enim letom nisem dobil kupončkov.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Ne mar 15, 2009 11:17 pm

graal je napisal/-a:
M.Izy je napisal/-a:pri trčenju je skoraj vedno kriv zadnji v koloni, ne pa vedno.
Lp

lp, Aleš.

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Ne mar 15, 2009 11:18 pm

207sport je napisal/-a:
graal je napisal/-a:
Lp

dvomem če jih boš sploh še kje:D zdej moraš sam številko zavarovalne police pa izpovn euro obrazec o prometni...če se nemotm..

lp, Aleš.

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Po mar 16, 2009 12:04 am

ja tud men je tko inštruktor reku ker ni enega pravila glede varnostne razdalje ko stojiš v koloni....
moram pa reč,da jaz osebno tko ne delam sam bom pa začel tko delat ker folk je čist nor in gre kar rikverc brez da pogleda in pol pa trobim ko ena mona da me ne nabije...
glih zadnjič bil jaz v koloni in en model pred mano je zaprl križišče tistim ki so šli nasproti in so zavijali levo in tip se kar spomne da jim bo dal prostor in valda gas v rikverc brez da pogleda.šlo se je za milimeter....
malomarnost na višku :evil:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov