Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

ernest1a
Nov uporabnik

radar bel Kangoo

Napisal/-a ernest1a So apr 18, 2009 4:51 pm

Ni šlo za veliko prekoračitev, pa vseeno me zanima kdaj začne meriti tovrstni radar.

Recimo če pripelješ izza ovinka. A te takoj v prvi sekundi izmeri na razdalji 100 metrov ali mora biti tablica naravnost proti radarju?

Hvala

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So apr 18, 2009 4:55 pm

zabliska se ko hudič :lol:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

ernest1a
Nov uporabnik

Napisal/-a ernest1a So apr 18, 2009 5:09 pm

bilo je podnevi

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek So apr 18, 2009 6:56 pm

tablica mora biti na sliki vidna
en klub-ena čast________nk maribor

Uporabniški avatar
bmwm3
Novinec

Kraj: Rečica ob Savinji

Napisal/-a bmwm3 So apr 18, 2009 7:40 pm

Jaz sem se enkrat pripeljal iz za ovinka, pa sem ga takoj zagledal bil je pa kakih 20-30 metrov naprej od ovinka, pa sem takoj zabremzal in sem mu zgleda še pravi čas zabremzal, ker me malo višje niso policaji ustavili, pa tudi domov nisem nič dobil od tega pe je že skor eno leto, omejitev pa je bila 70 jaz sem se pa peljal nekje okrog 90. Tako da zgleda da če pravi čas zabremzaš če prideš iza ovinka je še vredu, na ravnini pa na 30m je pa že sigurno prepozno :)

Me pa nekja zanima glede laserskih merilnokov na AC, večkrat slišim po radiju da imajo laserski merilnik na AC, pa tudi sam sem jih že videl da res merijo z njim, sam ne ustavljajo vozil, ker te itak ne sme ustavit na AC. Zanima me pa to če ti lahko pošljejo po pošti položnico, ali pa če se recimo zapelje za tabo pa ti reče tolk si peljal, pa ti pokaže tisto pištolo?
Ker kokr jaz vem te na tak način ne morejo kaznovati, ker nimajo nobenega dokaza da si res bil ti, če ti pošljejo položnico.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino So apr 18, 2009 8:26 pm

ernest1a je napisal/-a:bilo je podnevi

Ravno tak se vidi bliskavica

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So apr 18, 2009 10:17 pm

zelo feist se vidi ;) ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So apr 18, 2009 10:33 pm

bmwm3 je napisal/-a:Jaz sem se enkrat pripeljal iz za ovinka, pa sem ga takoj zagledal bil je pa kakih 20-30 metrov naprej od ovinka, pa sem takoj zabremzal in sem mu zgleda še pravi čas zabremzal, ker me malo višje niso policaji ustavili, pa tudi domov nisem nič dobil od tega pe je že skor eno leto, omejitev pa je bila 70 jaz sem se pa peljal nekje okrog 90. Tako da zgleda da če pravi čas zabremzaš če prideš iza ovinka je še vredu, na ravnini pa na 30m je pa že sigurno prepozno :)

Me pa nekja zanima glede laserskih merilnokov na AC, večkrat slišim po radiju da imajo laserski merilnik na AC, pa tudi sam sem jih že videl da res merijo z njim, sam ne ustavljajo vozil, ker te itak ne sme ustavit na AC. Zanima me pa to če ti lahko pošljejo po pošti položnico, ali pa če se recimo zapelje za tabo pa ti reče tolk si peljal, pa ti pokaže tisto pištolo?
Ker kokr jaz vem te na tak način ne morejo kaznovati, ker nimajo nobenega dokaza da si res bil ti, če ti pošljejo položnico.

Ne se zanašati na to. Obstaja možnost da so nabavili dodatno opremo za laserske merilnike, se pravi fotoaparate ki se pritrdijo na merilnik oz. opcija video zapisa. To bi policisti na forumu lahko objavili, če ni poslovna skrivnost. Najlažje je z laserji kasirati takrat ko je gužva na cesti. ker kot si že napisal ni dokaza da si bil ti, vendar oni imajo vedno prav kar se dokazovanja tiče. Najbolj pošteni so klasični radarji, ki ti postreže s sliko ali pa provida. Ni izgovorov, pa še ugled policistov bi se s tem dvignil, ker ne bi bilo več govora ja po krivem, ni mene izmeril..itd

lp
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne apr 19, 2009 10:51 am

seeman66 je napisal/-a:
bmwm3 je napisal/-a:Jaz sem se enkrat pripeljal iz za ovinka, pa sem ga takoj zagledal bil je pa kakih 20-30 metrov naprej od ovinka, pa sem takoj zabremzal in sem mu zgleda še pravi čas zabremzal, ker me malo višje niso policaji ustavili, pa tudi domov nisem nič dobil od tega pe je že skor eno leto, omejitev pa je bila 70 jaz sem se pa peljal nekje okrog 90. Tako da zgleda da če pravi čas zabremzaš če prideš iza ovinka je še vredu, na ravnini pa na 30m je pa že sigurno prepozno :)

Ne se zanašati na to. Obstaja možnost da so nabavili dodatno opremo za laserske merilnike, se pravi fotoaparate ki se pritrdijo na merilnik oz. opcija video zapisa. To bi policisti na forumu lahko objavili, če ni poslovna skrivnost. Najlažje je z laserji kasirati takrat ko je gužva na cesti. ker kot si že napisal ni dokaza da si bil ti, vendar oni imajo vedno prav kar se dokazovanja tiče. Najbolj pošteni so klasični radarji, ki ti postreže s sliko ali pa provida. Ni izgovorov, pa še ugled policistov bi se s tem dvignil, ker ne bi bilo več govora ja po krivem, ni mene izmeril..itd

lp

Ja tole na AC je dosti pogost pojav, kolikor sem do sedaj videl samo merijo hitrosti (za statistiko ali kaj podobnega). Ponavadi takoj za cestninsko postajo na AC ali na kakšni podobni lokaciji. Menim pa da s tem povzročajo še večje težave in ogrožajo vse voznike. Samo žal naši preljubi kresalčki in njihova ministrica tega ne zmorejo razumeti. Velika večina (nas) vozi skozi cestninsko postajo nekaj km preko omejitve - beri dovolj da te kaznujejo. Ko prevoziš zožanje pa še vsi dodatno pospešujemo na potovalno hitrost. Takrat pa ponavadi prvi v koloni opazi radar in dodatno zavira. Kaj se dogaja z ostalimi v koloni ni potrebno pojasnjevati. Ob tem naj omenim še dejstvo da je policijsko vozilo pakrkirano popolnoma desno, sledita dva ali trije vozni pasovi za cestinjenje tovornih vozil, nato pa pasovi za osebna vozila. Že sama meritev je na tak način zelo težka, kaj šele ustavljanje prekrškarjev. Če bi res želeli zmanjšati hitrosti na cestninskih postajah bi se postavili z merilcem na začetek cone, kjer se začnejo omejitve.

Da ne bo čisto offtopic. Če nisi dobil slike in te niso ustavili, verjetno radar ni izmeril, ali pa s slike ni razpoznavna registrska številka - sem tudi sam imel podobne primer, vendar sem ga z ugovorom rešil v mojo korist.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Verbatim
Nov uporabnik

Napisal/-a Verbatim To apr 21, 2009 5:17 pm

Kangoo te izmeri okrog 10 metrov pred samim avtomobilom.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne maj 03, 2009 12:42 pm

No danes sva pa z kolegom pošteno priletela v radar in morm priznat,da je tui meni nehalo biti srce.namreč pred počivališčem lopata je ob cesti stal policiski bmw v katerem je policist meril hitrost vozil.Z kolegom sva pač priletela v območje radarja z 230km/h nakar je pač kolega začel zavirati.Zdaj pa kolega zanima ali lahko pričakuje domov položnico in točke in sliko z njegovim "dosežkom",ker je policist meril skozi pač odprto okno z laserskim radarjem ali kako se tem radarjem reče,in kolikor se spomnim bliskavice nisem opazil.Na drugem pasu je v tistem času paralelno vozu motorist z ninjo z praw tako hitrostjo.Nikjer nisva opazila druge patrulje in noben naju ni ustavil.Zj pa ima kolega čist mehke noge,ker se boji kazni pa čeprav sm mu skos govoru,da se nama nikamor ne mudi in,da se lahko peljema po normalni hitrosti :)
Zdaj pa tui mene zanima kako je z temi radarji z katerimi merijo hitrost ali sočasno slikajo ali je to bla s5 zgolj izmerjena hitrost za statistiko.Ker na območju žalca se mi je zdaj že parkrat naredilo,da so me v naselju merili pa sm mogoče imel 5-10km/h večjo hitrost za radarjem pa nobene patrulje več...,ki bi me ustavila in uglobila.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Ne maj 03, 2009 1:33 pm

seat je napisal/-a:No danes sva pa z kolegom pošteno priletela v radar in morm priznat,da je tui meni nehalo biti srce.namreč pred počivališčem lopata je ob cesti stal policiski bmw v katerem je policist meril hitrost vozil.Z kolegom sva pač priletela v območje radarja z 230km/h nakar je pač kolega začel zavirati.Zdaj pa kolega zanima ali lahko pričakuje domov položnico in točke in sliko z njegovim "dosežkom",ker je policist meril skozi pač odprto okno z laserskim radarjem ali kako se tem radarjem reče,in kolikor se spomnim bliskavice nisem opazil.

Zdej je že mal prepozno, da ga to zanima. Bolje bi bilo, če bi ga že prej preden je divjal.
Če je kaj pravice na tem svetu, bo dobil položnico in točke.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Ne maj 03, 2009 1:34 pm

najprej beli kangoo:
Bil sem ze prica emu snemanju, namrec vzporedno s svojim vozilom sem se pogovarjal s človekom, ki sedi v kangooju in slika. Do slikanja pride, ko se vozilo s preveliko hitrostjo zapelje mimo in se takrat mora biti vidna cela tablica. Se pravi, da ce opazis kangooja prej enih 100 m in se zadnjih cca. 20 m peljes po omejitvimte ne slika. Kar se bliskavice tice:vklop je le ob slabem vremenu oz. glede na temo.

Pa se divjaka z 230km/h:
mozno, da sta le testirala in da sta imela smolo...upam, da saj ko sta pri sebi vozita 100km/h manj, kar znasa 130 km/h...Dosti pametovanja. Ce je imel policist se tisto staro bmw 3 in je skozi okno ciljal mimoidoce z laserjem oz. vaju ni ustavil, potem kazni ne bo. Če je bil poleg beli,zeleni kangoo ipd. potem je velika verjetnost, da sta bila slikana. Prvih par dni bo tezko dobro spati, ampak potem bo vse normalno...ce je bila slika, potem pricakuj le-to v roku 1-2 meseca.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne maj 03, 2009 2:28 pm

Ja bil je samo stari BMW in notri policist z laserjem.
Kolega je kupil pač avto nedolgo nazaj in to imprezo je blo treba stestirat STI pač dela svoje :)+tisti mulec z ninjo mu je že pošten najedu živce a na koncu je vseeno zmagala ninja :)
Še zaj me bolijo ušesa od bobnenja.Mene bolijo ušesa kolega pa vem,da se mu še roke tresejo :)
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Ne maj 03, 2009 3:15 pm

no pa da še jaz pokomentiram, tudi jest sem se včeraj vračal iz prekmurja in sem se ustavil na počivališču in tam je policaj z policijsko škodo streljal z laserjem, parkiral sem dokaj blizu in ni blo na laserju vidt nč dodatne oprema ala fotaparat ali kamera, razn če so zadeve vgrajene v sam laser, kar pa malo dvomim, pomoje je sam poskusno umerjal aparaturo, da doseže neko statistiko in pravilno umeri napravo......... :[]
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Verbatim
Nov uporabnik

Napisal/-a Verbatim Sr maj 13, 2009 11:42 pm

Po zakonu mora policist vsako meritev z laserjem takoj pokazati kršitelju. Nadalje, policist ne sme skakati za vozili po avtocesti, torej jih tam ustavljati.

Obstajajo pa laserski merilniki, ki hkrati naredijo tudi sliko, vendar kolikor mi je znano, jih naša policija ne premore.

V navedenih primerih se je verjetno šlo samo za testiranje opreme ali pa za splošno kontrolo hitrosti z namenom bodoče preventive.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov