Napisal/-a Luka900 Ne maj 17, 2009 6:30 pm
Lep pozdrav,
pred nekaj tedni se je zgodila prometna nesreča v Kranju (v krožišču pred Planetom Tuš)
Jaz sem peljal po 4 pasovni cesti iz smeri pokopališča proti OMV-ju, ko sem vstopil v krožišče (ki je predvideno za 2 pasovno cesto) sem se držal notranje strani, ker se je iz desne smeri približeval avto. Ko sem že bil v krožišču je gospodična zapeljala pred mano, nakar sem jaz stopil na bremzo (brez ABS-a) in oddrsel v levi zadnji bok (gumo) njenega avtomobila. Nisem prepričan s kakšno hitrostjo sem vstopil. Zdaj me pa zanima, kako lahko policisti dokažejo hitrost in, v primeru da sem prekoračil hitrost, kakšna kazen / delitev krivde me lahko doleti?
Pa še to, ko so prišli prometniki, naredili zapisnik, mi niso hoteli izročiti kazni (120evrov zaradi vožnje preblizu krožišču) , dokler ni prišel "Usposobljen" policist za preverjanje prisotnosti nedovoljenih substanc, ki mi je odredil krvno in preizkavo urina. Zdravnica je potrdila da TRENUTNO nisem bil pod oplivom substanc, vendar bo test pokazal pozitivno na THC (trava).
Ali ima to kaj veze z nezgodo, ali sta to dve posebni obravnavi?
Zahvaljujem se vam za odgovor,
Luka