Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Če maj 07, 2009 1:28 pm

Sedaj mi je vse jasno... tudi njegovo obnašanje. Povzročitelj je mlel neko svojo zgodbo in šel z besedami tako daleč, da se je policaju privabil nasmeh na usta. Nato ga je zmotilo to, da se mu "policaj smeji". Policaj mu je objasnil, da se ne smeji njemu ampak temu, da si bo naredil toliko dodatnih storškov... Za tem ga je zmotilo to, da policaj odloča o krivdi, ker "kao" ni za to pristojen in zraven so bila tudi namigovanja v smislu... boste že videli... bom že uredil. Policaj ga je za tem povprašal "kdo pa ste vi"... "v smislu da bo sposoben vse uredit". Odgovoril je, da ni pomembno.

Za tem se je začel postopek, popisovanja... vsak sva napisala kaj se je zgodilo... policaj pa je postal "bolj pasiven" za tem, ko je je povzročiteljja imel pri sebi v kombiju. Takrat je policaj zvedel, da je poslanec.

Ob koncu postopka je meni dejal, da bo njegov nadrejeni presodil, ker je bolj usposobljen za to. Sicer je bil postopek korekten se mi je pa zdelo, da v drugem delu postopka policaj "komplicira"... vendar ne v slabem smislu. Naredil je toliko točnih meritev, da je bilo vse "by the book" oz. še bolj, kot bi bilo potrebno.

Skratka... če rahlo interpretiram... policaj je naredil vse, kot je treba zraven pa mi je povedal, da gre zadeva višje in od tam naprej nima nič s tem.

Tem podrobnostim nisem pripisoval veliko... vendar je danes vse skupaj dobilo nov smisel.

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Pe maj 08, 2009 6:12 pm

O kateremu poslancu pa je govora ? :)
Saj menda ni skrivnost.

Kako je pa s poslansko imuniteto ? Bi lahko prišla tu v poštev ?

Verbatim
Nov uporabnik

Napisal/-a Verbatim Če maj 14, 2009 12:22 am

nebivedu je napisal/-a:Še civilno tožbo, pa v medije ga daj, če bo kej sral.

In kaj konkretno bi ga tožil? Za nematerialno škodo namreč prav tako po zakonu odgovarja zavarovalnica do predpisane vsote.

spaceone je napisal/-a:Kako je pa s poslansko imuniteto ? Bi lahko prišla tu v poštev ?

Načeloma bi lahko prišla v poštev, vendar bi o njeni uporabi moral odločati državni zbor, kar pa se ne bo zgodilo, saj se nimajo časa ukvarjati s prometnim prekrškom, pa še poslanec bi izgubil ugled.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če maj 14, 2009 3:17 am

in ker poslanec se tako lepo obnaša in laže tudi izven svoje klopi v parlamentu?

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Če maj 14, 2009 8:37 am

zihr je v SDju :P

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če maj 14, 2009 9:41 am

M4rko je napisal/-a:zihr je v SDju :P

ni SNS :twisted:

vsi so isti ;)

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Če maj 14, 2009 11:41 am

Patrik_A3 je napisal/-a:jaz bi ga s prve na lape zarezal da se 2 dni nebi mogo pobrat če bi mi začel tako težit

Če bi bil manjši in šibkejši od tebe seveda ... jooj kak ste bedni s takimi izjavami
------------

Ti nimaš nobenega dokumenta (zapisnika ...) s strani policije? Če policaj odloči o krivdi lahko greš na zavarovalnico in urediš stvari. Če pa nimaš ne EURO poročila in ne zapisnika pa itak nič ne moreš.

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Ne maj 17, 2009 6:32 pm

Ime in stranka nista pomemembni. Vsaj zaenkrat ne. "Lahko pa za sladokusce" povem, da je dotična oseba levo usmerjena".

V tednu, ki prihaja bom poklical na zavarovalnico, da vidim, če so pridobili zapisnik. V njemu bi jasno moralo biti napisano kaj se je zgodilo in kdo je posledično kriv.

V primeru, da bodo nastali problemi bom pa prisiljen seznaniti javnost.

rini
Novinec

Napisal/-a rini Ne maj 17, 2009 8:36 pm

Povzročitelj nesreče je tisti, ki se je premikal z vozilom. Če bi se oba premikala po parkingu, bi bila krivda deljena (tako je praksa na policiji).

Kot drugo. Na sodišču, sploh pa na zavarovalnici, ima vedno zadnjo beseda policija oz. njihov zapisnik. Torej brez skrbi.

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Po maj 18, 2009 2:15 am

rini je napisal/-a:Povzročitelj nesreče je tisti, ki se je premikal z vozilom. Če bi se oba premikala po parkingu, bi bila krivda deljena (tako je praksa na policiji).

Kot drugo. Na sodišču, sploh pa na zavarovalnici, ima vedno zadnjo beseda policija oz. njihov zapisnik. Torej brez skrbi.

V to ne vrjamem. (ne zaradi mene, ker je na udrtini jasno videti, da se moj avtomobil ni premikal).

To bi pomenilo, da iz parkirišča zapelješ vzvratno brez, da bi pogledal.. in če se v koga, ki bi peljal mimo zaletiš... bi bila deljena krivda...

To enostavno ne more biti res...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po maj 18, 2009 6:57 am

Sporoči mi kako je bilo odločeno. V primeru, da si ti stal in da je tvoja zraven celo priča on nima kej... če se bo odločilo drugače le sporoči, tudi poslanci niso vsemogočni ;)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov