Napisal/-a goldhorn Če maj 07, 2009 1:28 pm
Sedaj mi je vse jasno... tudi njegovo obnašanje. Povzročitelj je mlel neko svojo zgodbo in šel z besedami tako daleč, da se je policaju privabil nasmeh na usta. Nato ga je zmotilo to, da se mu "policaj smeji". Policaj mu je objasnil, da se ne smeji njemu ampak temu, da si bo naredil toliko dodatnih storškov... Za tem ga je zmotilo to, da policaj odloča o krivdi, ker "kao" ni za to pristojen in zraven so bila tudi namigovanja v smislu... boste že videli... bom že uredil. Policaj ga je za tem povprašal "kdo pa ste vi"... "v smislu da bo sposoben vse uredit". Odgovoril je, da ni pomembno.
Za tem se je začel postopek, popisovanja... vsak sva napisala kaj se je zgodilo... policaj pa je postal "bolj pasiven" za tem, ko je je povzročiteljja imel pri sebi v kombiju. Takrat je policaj zvedel, da je poslanec.
Ob koncu postopka je meni dejal, da bo njegov nadrejeni presodil, ker je bolj usposobljen za to. Sicer je bil postopek korekten se mi je pa zdelo, da v drugem delu postopka policaj "komplicira"... vendar ne v slabem smislu. Naredil je toliko točnih meritev, da je bilo vse "by the book" oz. še bolj, kot bi bilo potrebno.
Skratka... če rahlo interpretiram... policaj je naredil vse, kot je treba zraven pa mi je povedal, da gre zadeva višje in od tam naprej nima nič s tem.
Tem podrobnostim nisem pripisoval veliko... vendar je danes vse skupaj dobilo nov smisel.