Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Prodaja avta v tujino

Napisal/-a exide Če jun 18, 2009 8:25 pm

Za foro sem dal avto na autoscout24.de in sem zanj dobil kar nekaj zelo dobrih ponudb in en gospod se je odločil, da ga kupi.

Rekel je, da naj mu dam naslednje podatke, da izvede nakazilo.
ACCOUNT NUMBER IBAN
CODE SWIFT
NAME AND ADDRESSES YOUR BANK
NAME OF THE HOLDER OF THE ACCOUNT

Ko bi prejel nakazilo naj bi mu sporočil in naj bi prišel nek špediter s primernimi papirji, da avto prevzame, prej pa še jaz uredim vse potrebno.

Zanima me, če ima kdo izkušnje s tako prodajo avtomobila. Me mogoče lahko kako nategne? Drugače mi je pa dal tudi svoje podatke in telefonsko, tako da ga še pokličem jutri.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jun 18, 2009 8:34 pm

nateg
on kao nakaze denar na racun
sam dvignt ga pa se ne mores
dokler on ne potrdi..
i on pride po avto pa se odpele ti pa dnarja ne mores uzet ker on preklice..
neki na ta nacin..je slo to se mi zdi.
sj bi lahko un k bo po avto prsu prnesu s sabo denar pa bi si izmenjalo "robo" pa je
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Če jun 18, 2009 9:09 pm

To sem mu že napisal in sem mu rekel, da bi avto dal naprej šele ko bi denar dvignil iz računa.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če jun 18, 2009 9:20 pm

mislm da je bistvo te prevare v tem da ti že dvigneš "njegov" denar, on ti odpelje avto oz. prevoznik, na koncu pa tebe banka terja za tist denar k si ga dvignu ( mogoče je ali bo predlagu znesek k bo višji od tvoje prodajne cene avta, kao da plačaš ti prevoznika) ker je bilo njegovo nakazilo ponarejeno oz. neveljavno....

Lp

dencor
Novinec

Napisal/-a dencor Če jun 18, 2009 9:30 pm

hehe, meni je tudi zadnic en piso, da bi mi ček poslal pol pa ludi ki bi prisli po avto, nato je se neke bluzo s tistim čekom pol pa sn reko cash pa je blo mir, to je 100% nateg tak da ne nasedat.

lp

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Napisal/-a exide Pe jun 19, 2009 6:13 am

c.o.b. je napisal/-a:mislm da je bistvo te prevare v tem da ti že dvigneš "njegov" denar, on ti odpelje avto oz. prevoznik, na koncu pa tebe banka terja za tist denar k si ga dvignu ( mogoče je ali bo predlagu znesek k bo višji od tvoje prodajne cene avta, kao da plačaš ti prevoznika) ker je bilo njegovo nakazilo ponarejeno oz. neveljavno....

Lp

Je predlagal nižji znesek, je zbijal ceno. :P Mu bom odpisal, da sprejeam samo cash pa da naj tisti ko bi prišel po avto prinese pa bom videl kaj bo :)

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Ne jun 21, 2009 2:14 pm

Na kakšni podlagi ti lahko banka terja denar nazaj ?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov