Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

penjau
Nov uporabnik

Kreš na parkingu

Napisal/-a penjau Ne jul 26, 2009 11:10 am

Pozdrav,

včeraj sem na parkirišču podrsal drug parkiran avto, škoda ni velika; čeprav bi bilo na oko težko povedat natančno...v glavnem nekaj prask in premaknjen odbijač (bi ga bilo imo potrebno snet dol in ga na novo naravnat)
avto je kasko zavarovan, vprašanje ki se mi poraja pa je ali naj uveljavljam kasko in izgubim bonus ali pa je v tem primeru morda bolje da se zadeva uredi izven kasko zavarovanja in škodo na obeh avtomobilih krijem iz lastnega žepa? fora je da bi mi v nasprotnem primeru verjetno menjal cel odbijač (gre za nov peugeot 207)...
še to - avto je familiaren in ni registriran name, sem mladi voznik. ali se morda bolj splača na poročilu napisat ime osebe na katero je avto registriran?

hvala za nasvete!!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne jul 26, 2009 11:29 am

Ali imaš samo osnovni kasko, ker je parkirišča potrebno dodatno zavarovati?

Drugače pa sigurno pride ceneje če takšne škode poravnaš iz lastnega žepa, ker izguba bonusa ni edini strošek, ampak je tu še odbitna franšiza (predvidevam da 1%)

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Ne jul 26, 2009 11:32 am

Največji strošek je odbita franšza.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Ne jul 26, 2009 3:05 pm

Kaj narediti je dovisno od višine škode na avtu ki si ga poškodoval in škode na tvojem avtu. Potem je pa tu še dejstvo da si mlad voznik.

Če je odbijač tako poškodovovan kot praviš, da bi ga bilo potrebno menjat, potem poškodba ni lih taka da bi se dalo spolirat. Glede na vse to, boš moral od oka glede napisano dat dobrih 100€ tistemu, ki si avto poškodaval, če je pa tebi treba odbijač menjat je pa po tamalem 200e plus barvanje. Pa si vse skupaj na 450€ ziher.

Odbitno na pugiju maš verjetno nekje okoli 150€ (pri 1% odbitni) potem greš pa še 3 premijske razrede pri zavarovanju AO dol in tri pri kasku (ker si koristil oboje). Pa ker si mlad voznik delno škodo kriješ sam (nevem ali samo pri kasku ali tudi pri AO). S tem da potem rabiš še 3 leta da prideš nazaj na isti popust, kar pomeni, da je izguba še naslednje leto in še naslednje, ker plačaš več, ker se pomikaš gor samo za 5%.

Zmeni se z oškodovancem, da naj se on pozanima koliko ga bo prišlo popravilo, ti se pozanimaj kolko bo tebe prišlo popravilo, potem pa glede na zneske vidiš kje si. Če boš koristil zavarovanje se probaj zmenit z drugim, da se prijavi zavaorvalnici kot da je vozil tisti na katerega je avto napisan, ker si pač mald voznik.
Slika

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Ne jul 26, 2009 3:16 pm

@mihaing ni res,kar se tice dodatnega zavarovanja,saj je on povzrocu nesreco niso njemu avto podrsali.
Ce nimas doplacanega za mladega voznika kot so ze omenili bos od zneska celotne skode ti placal 20%.
Poklices osebo zapeljeste se do kleparja, ki bo to popravljal vidis ceno placas in je.
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

penjau
Nov uporabnik

Napisal/-a penjau Ne jul 26, 2009 3:27 pm

hvala vsem za odgovore!

avto ima dodatno zavarovanje za mladega voznika, predvidevam da se lahko zatakne le pri uveljavljanju kaskega zavarovanja zaradi dejstva da se je to zgodilo pred restavracijo in bi mi lahko zavarovalnica metala naprej da bi moral klicat policijo - alkohol in vse to...no dejstvo je tudi da nisem pil in to lahko potrdijo priče...lahko si prišparam to skrb in pač vpišem lastnika avtomobila, ki ni več mlad voznik in tako verjetno nebi bilo komplikacij sploh...

kakorkoli, avto nima zavarovanja za parkirišča ampak le polno kasko...
verjetno je predlog da se oceni škodo še najbolj primeren...kot rečeno, težko je iz šuba rečt kolk je škode...ampak kljub temu, sigurno bo pa 500eur, oba avta sta nova in vsi hočemo popravit zadevo tko da se ne bo opazila škoda. teh 500eur se mi pa zdi da se že primerja z uveljavljanjem kaska...zarad takele smole tolk enga dela supr.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov