Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JOYride Pe nov 14, 2003 4:24 pm

G-4S je napisal/-a:A zdej sem spadajo tudi kazni mestnega redarstva, ali je to v dometu občine? Kajti zdi se mi, da če ne dvigneš kazni za parkianje, imaš 90% možnosti da zastara (zanesljivi vir).

To pa tut mene zanima, ker sm dobu obvestilo redarstva, itak ga nism placu, zdej (po neki mescih) sm pa dobu priporoceno na dom. Nism pa prevzel.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Pe nov 14, 2003 4:44 pm

sem spadajo vsi upravni organi. Pod upravne organe se šteje vsaka organizacija in posameznik, ki deluje po upravnem pravu. Upravno pravo določa upravne organe, ki so lahko:
1. Vsi državni organi
2. Organi lokalne samouprave (torej tukaj tudi mestno redarstvo)
3. Drugi nosilci javnih pooblastil

Torej tudi mestno redarstvo, ki sicer spada pod Občino in je organ lokalne samouprave postopa po upravnem pravu, za izvršitev svojih pooblastil pa uporablja ZUP!
Torej, kdor ni vzignil lahko le upa na zastaranje, če ne mu sledi izvržba za prisilno plačilo prekrška!

Maky: temu se pa reče restitucija ali vrnitev v prejšnje stanje (seveda samo iz upravičenih razlogov).
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe nov 14, 2003 5:04 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Pe nov 14, 2003 5:19 pm

JA to sem hotel povedat, pa sem pol pozabil, kazni vsaj v LJ je toliko, da je nemogoče v zakonsko določenem roku vse izterjat!
Torej, če to že delate, delajte v za Lj mestno redarstvo. V kakšnih manjših krajih žal ne pride v poštev!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr dec 03, 2003 1:08 am

tomaz40 je napisal/-a:Nej men prosim nekdo razloži zakaj ne smeš podpisat če te policaj ustavi. Kaj s tem dosežeš.

Hvala

Torej:

ce zapisnik podpises, pomeni da si se z samim postopkom strinjal in da nimas drugih opomb kot tiste za katere si povedal policistu, in ta jih je zapisal na zapisnik pod opombe.
ce pa se z postopkom nisi strinjal in si mnenja, da je policist ravnal v nasprotju z predpisi, zakoni ali celo ustavo, potem zapisnika nikar ne podpisuj, ker z podpisom policija dokazuje tvoje odobravanje samega postopka.

tko da ce se policist vede zaljivo in je osoren, ali ti ne pove vseh navodil postopka, ne podpisovat in napis pritozbo na sam postopek.
ala strinjam se da sem storil doticni prekrsek in se pocutim krivega in odgovornega, vendar pa nikakor ne odobravam vedenja policista med postopkom, ki je bilo zaljivo in ponizujoce in me je globoko uzalilo, kajti zivel sem v zmotnem prepricanju da se mi kaj takega v sloveniji ne more zgoditi...

dramatiziranje pali ucasih :wink:

Uporabniški avatar
sharker
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a sharker So dec 06, 2003 2:43 am

v Portorožu tudi lahko vržeš listek (kazen za napačno parkiranje) v smeti :wink:

Uporabniški avatar
alen.homer
Nov uporabnik

Kraj: BRKINI

Napisal/-a alen.homer Če dec 18, 2003 2:46 pm

No kaj pol Bravura a si plačal al pritožu???
Zato se pa raje naslednjič po Ilirski Bistrici vozi ker nimamo semaforjev!!! :P :D

Sunshine
Novinec

Napisal/-a Sunshine Če dec 18, 2003 3:21 pm

Zakaj bi sploh plačeval? A si redni študent? .... Ti majo kj za vzet? ... Po koliko letih to zastara? ... Dokler boš študent, ti ne bojo težili, če boš pa še dolg študent bo pa itak zastaral ...
"There's nothing more addictive than speed. Nothing in the world."

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Če dec 18, 2003 11:53 pm

Sunshine je napisal/-a:Zakaj bi sploh plačeval? A si redni študent? .... Ti majo kj za vzet? ... Po koliko letih to zastara? ... Dokler boš študent, ti ne bojo težili, če boš pa še dolg študent bo pa itak zastaral ...

Če dobiš enkrat pravnomočno odločbo o izvržbi stvar nikoli ne zastara. Pač čakajo na tvoja prva sredstva! :)
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Če dec 18, 2003 11:59 pm

Voith je napisal/-a:
tomaz40 je napisal/-a:Nej men prosim nekdo razloži zakaj ne smeš podpisat če te policaj ustavi. Kaj s tem dosežeš.

Hvala

Torej:

ce zapisnik podpises, pomeni da si se z samim postopkom strinjal in da nimas drugih opomb kot tiste za katere si povedal policistu, in ta jih je zapisal na zapisnik pod opombe.
ce pa se z postopkom nisi strinjal in si mnenja, da je policist ravnal v nasprotju z predpisi, zakoni ali celo ustavo, potem zapisnika nikar ne podpisuj, ker z podpisom policija dokazuje tvoje odobravanje samega postopka.

tko da ce se policist vede zaljivo in je osoren, ali ti ne pove vseh navodil postopka, ne podpisovat in napis pritozbo na sam postopek.
ala strinjam se da sem storil doticni prekrsek in se pocutim krivega in odgovornega, vendar pa nikakor ne odobravam vedenja policista med postopkom, ki je bilo zaljivo in ponizujoce in me je globoko uzalilo, kajti zivel sem v zmotnem prepricanju da se mi kaj takega v sloveniji ne more zgoditi...

dramatiziranje pali ucasih :wink:

No ni lih tko, tisti podpis ni čisto nič drugega kot to, da si prejel zapisnik. Če ga ne podpišeš itak policist zapiše v opombe zakaj ga nisi podpisal. Glede na nepravilen postopek in razne take zadeve je edino pravno sredstvo pritožba. To pritožbo razišče komisija ki jo sestavljajo neodvisni ljude (iz vrst (NE)policije) in edio ti ljudje lahko ugotovijo napake v postopku. No seveda po pritožbi obstaja tudi tožba na upravnem sodišču ampak je preveč komplicirano...
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov