Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To jul 08, 2008 12:42 pm

Tudi meni ni na testni vožnji, oziroma ob nakupu cukal.
Tudi na dvigalo smo ga dali in bilo nobenih "luftov".
Pa tudi nisem ravno kakšen laik glede avtomobilov.

So se pa s časoma (po 2-3 tednih), ob redni uporabi začele
kazati napake. Sploh se to dogaja pri avtomobilih, ki kar
nekaj časa stojijo. Se nihče ne vozi z njimi.To je pa pri vozilih
iz uvoza zelo pogosto. Na to pa prodajalec nima vpliva.
In ti tudi ne bodo priznali garancije.
To sem ti želel povedati.

PS
Če pa toliko veš, potem pa ni bojazni glede reklamacije.

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To jul 08, 2008 12:50 pm

Whatever. Jaz bi delal tak servis (jermeni, šponarji, vodna črpalka, filter goriva, zraka, olje in seveda še bolj podroben pregled vseh vitalnih delov avtomobila) tudi če bi kupil avto s 60 tisoč km, seveda v primeru, da ne bi poznal prejšnjega lastnika.
Jaz bi se najprej sam prepričal v čem je sploh težava - preden bi ga peljal nazaj, ker če te naserjejo enkrat, te lahko še drugič. Avto pa še danes pelji nekam kjer imajo tester, ne čakat. Lahko so samo smeti v nafti (ker si najbrž dobila tank na 0).

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To jul 08, 2008 12:58 pm

bzzero je napisal/-a:Whatever. Jaz bi delal tak servis (jermeni, šponarji, vodna črpalka, filter goriva, zraka, olje in seveda še bolj podroben pregled vseh vitalnih delov avtomobila) tudi če bi kupil avto s 60 tisoč km, seveda v primeru, da ne bi poznal prejšnjega lastnika.

Te do neke meje razumem. Tudi jaz bi to naredil če bi avto kupil od fizične osebe brez garancije. Oziroma vsaj peljal bi ga na pooblaščen servis pregledat. ČE pa ga kupiš od podjetja, kateri ti daje garancijski rok v verodostojnost podatkov pod katerimi ti je bil avto prodan, potem pa ne vidim smisla.

Konec koncev, če kupiš 2-3 leta star avto z 50-70k km in ima garancijo, mi je rahlo vseeno če ima 140k km. Namreč jaz se ne bom tolkel po glavi tudi če preskoči jermen v garancijskem roku. Peljal na pooblaščen servis, da ugotovijo vzrok napake in če je iz lepega mira ali bog ne daj zaradi kakšnih prikritih stvari pri nakupu jim lepo avtovleka zabriše avto na dvorišče in naj ga prodajajo naprej, sam pa bi zahteval odškodnino v primeru da ne bi hoteli plačati popravila. Namreč meni je vseeno ali prikriva uni nemec, ki je slovencu prodal ali pa slovenec ki proda meni. To naj se potem sami med sabo zmenijo. :P

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To jul 08, 2008 1:30 pm

Jah samo v praksi ti nikdar ne špila tako. nešteto je zgodb o "nategnjenih" kupcih katerim pravici ni nikdar zadoščeno in ostanejo "nategnjeni", tudi pri kupovanju novih avtomobilov. Tako kot si ti predstavljaš, tudi ne more biti enostavno. Oni imajo tudi najbrž klavzulo v pogodbi ki jih delno ščiti. Lahko npr. kupiš taxi s 30.000 km pa se ti bo pri 50.000 km strgal jermen. Kaj boš potem? Vsak bo rekel, da je to zaradi tvojega načina vožnje. To je samo primer.

Ne bom več težil. Jaz bi se raje sam prepričal v čam je problem, dal 20 evrov za priklop na tester in v primeru da bi blo kaj hujšega, bi šel tja in rekel: "Fantje... tole je narobe, prosim da se popravi.".

Če pa se po nekaj tednih vožnje zapaca EGR ventil ali crkne kak senzor, pa res ne more odgovarjati prodajalec. Sploh za elektroniko ne moreš vedeti kdaj bo kaj crknilo.

Upam da ti bo uspelo ugodno rešiti tale "problemček".

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To jul 08, 2008 1:43 pm

Še to.. glede na to da je letnik 2005, bi lahko bil še v tovarniški garanciji. Ne vem koliko let ima ford, se pa splača preveriti. Seveda velja le, če je bil servisiran pri pooblaščenih serviserjih. Preveri na Summit avto.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To jul 08, 2008 1:47 pm

V SLO ima redkokatera firma več kot 2 leti garancije. Pa še to najverjetneje samo zato ker jo pač morajo imeti :evil:

Svetle točke so KIA, FIAT, ALFA, (ko sem bil nazadnje tam so imeli 55 mesecev garancije na nova vozila), in pa najverjetneje kak BMW, ker pač vejo da so sestavili res dober avto ;)

živa26
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a živa26 Sr jul 09, 2008 8:36 am

Evo...

Včeraj sem obiskala 1A avto... So bili zelo razumevajoči in prav nič nesramni... So rekli naj samo grem na servis da imajo oni vse zmenjeno... SUPER!!!

Zdej pa ravno čakam na povratne info o servisu, pustila sem avto v ahtohiši Klemenčič... :?

Ima kdo kake izkušnje z njimi?

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr jul 09, 2008 1:23 pm

lepo da se da z njimi zmenit. Sam da te pol serviser nebo zaj.
pa glede vlkega servisa, ko ste ga tak omenjal. 2.0 tdci ma ketno.
Diski in ploščice pa so potrošni amterjal in niso zajeti v garanciji. Če prav vidim, na to vprašanje ni noben odgovoril.
LP Rok

živa26
Nov uporabnik

Napisal/-a živa26 Če jul 10, 2008 7:26 am

No pa to (v zvezi s ketno) dopovej mojim klepetalcem :))))

Ja res je sej niti nisem imela v načtru tega uveljavljati ampak sem hotela potrditev od nekoga ;)

Hvala...

Avto je menda fertik... Komaj čakam da ga dvignem, drugače pa je bil šponar od kliminega jermena zanič in je stal 280 EUR (pri 1A Avto d.o.o. SPLOH niso komplicirali glede zamenjave... :D ) Tisto z padcem obratov pa je menda bila neka elektronika oz. slabi kontakti, ki so jih tudi menda poštimali :) Upam da res...

Bom sporočila kako in kaj ko bom prevzela avto :D

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Če jul 10, 2008 7:33 am

živa26 je napisal/-a:No pa to (v zvezi s ketno) dopovej mojim klepetalcem :))))

:roll: Glej, kakor hočeš, moja opozorila niso bila zlonamerna. Tudi če ima ketno, to še ne pomeni da je neuničljiv. In glede na to, da je avtu pri 70.000 km šel šponar, bi mene zaskrbelo. Jaz sem ga na svojem dizlu prvič zamenjal pri 140.000.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Če jul 10, 2008 10:20 am

Želim, da ti bo avto delal bp.

živa26
Nov uporabnik

Napisal/-a živa26 Če jul 10, 2008 10:27 am

tudi jaz nisem mi tem mislila nič zlonamernega... le občutek sem dobila da ste me vzeli kot običajno "babo" ki nima pojma kaj je kupila.... :D

pa nič slabega ne mislim s tem.... tudi sama večkrat tako reagiram....

hvala VSEM za nasvete in dobre želje... Avto pa sedaj dela normalno...

LP, Živa

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire So jul 26, 2008 9:06 pm

kaksni so rezultati
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Pe mar 20, 2009 12:47 pm

sicer stara tema, ampak sem ugotovil da 1a avto kupuje v tej lizing hiši v IT

http://www.arval.it/ita/noleggio-a-lung ... epage.html

njihovo zalogo rabljenih vozil pa lahko počekirate na:

http://usatoarval.autosupermarket.it/page25/page25.html

kot je videti imajo v povprečju vsi do 100 000km, redkokateri ima čez 130 000km.
realni kilometri? kdo bi ga vedel.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Ne mar 22, 2009 12:16 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2656810&show=1

tale rec je zanimiva... Kaksno mnenje? Ok, najbrz iz leasing hise, pa vseeno? Ocitno je trgovec normalen?

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a noobie Po avg 17, 2009 6:49 am

Mogoče je narobe da sprašujem ampak tudi mene konkretno zanima kaj o A1 AVTO d.o.o.

Točno tale avtomobil: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3060313&show=1

Baje da garancijo 1 leto, iz Italije od leasing hiše, ohranjen. Malo po odbojačih popikan drugače pa OK. Zgleda vse OK ampak se bojim, da ni bil res kaj sesut itd.
Kar mi je še čudno zakaj ima vse štiri platišča tam na sredini kamor je okrasni pokrov pri luknjici odrsano oz. kot da bi z šmirgel papirjem malo vrtel.
Be happy
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov