Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

slavkot1
Novinec

avtocesta in kreteni!

Napisal/-a slavkot1 So avg 29, 2009 11:50 am

pred kakima dvema dnevoma nazaj se peljem iz celja proti ljubljani, ko naenkrat za mano prleti punto, in se mi nalima na rit, bil sem na prehitevalnem pasu in se je pred mano delala gužva, ker je bil prehitevalni pas zaprt. Model se je zalimu čist za rit. da se nism upu zavirat, tako da sm sm pedal malo prtisnu da so zasvetle zavorne luči, da vid k****n da morm upočasnit. Ko sm to naredu je on na povno zabremzu ker je mislil da bremzam. Nato je po desnem pasu me prehitu, se postavu pred mano, in zabremzu na nulo, komej da sm se ustavu da se nism vanga zaletu. Nato je kar na prehitevalnem pasu stopu vn pršu dome pa neki začel grozit, pa smo se kako minuto neki kregal,pa je šmrkovc se usedu v avto pa odpelu. Pelu je po desnem pasu in ko sm ga mislu prehitet da se nebo še enkrat se pred mano postavu pa zabremzu, je kr v levo stran na hitrco namotu pa se vame hotu zaletet. Ker mi je blo dost vsega sem poklical policijo pa dal podatke da je srebrn punto z registrsko tablico ... na avtocesti delal to pa to, pa da naj ga nekak nekje prestrežejo da nebo koga ubil. In ko sem klical je glih zavil iz avtoceste dol pa sm jim reku še to na kerem izvozu je šou dol. Zdj me pa zanima a sploh obstaja kazen da take kretene kaznujejo, in če bi se vanga zaletu ker je zabremzu na nulo kdo bi biu kriv. Aja še to ko sm klicu mi rekla policija da če sm prpravljen pričat, pa sm reku da sm. Zdj me pa zanima če bom to mogu v lj it pričat al bom lahko sm na policiji v mojem mestu dal izjavo pol ko bodo hotl pa je?

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS So avg 29, 2009 12:11 pm

V večini primerov ko se nalimaš od zadaj v drug avto ali karkol si kriv ti.

In kako točno sta ustavila. Kaj je kar ustavil na prehitevalnem pa stopu ven?
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec So avg 29, 2009 12:43 pm

Če sem prav razumel sta se ustavila na prehitevalnem pasu ker je bila gužva.

Kar se pa tiče priletov v rit pa mislm da večinoma krivdo pobere tisti brez ustrezne varnostne razdalje, ker je težje dokazat da je tisti spredaj bremzal za brezveze.
Zdaj že objavlam občasno

slavkot1
Novinec

Napisal/-a slavkot1 So avg 29, 2009 12:56 pm

ja na prehitevalnem pasu 50 metrov pred zožitvijo zaradi zaprtega pasu. k****n je po moje komi 18 str pa dobu izpit ker so mu komi brkice začele rast. pa suh je biu ko trska tako da je 100% na kaki drogi. Nevem kako lahko taki sploh dobijo izpit. Kako kazen če sploh bo kej dobu pa lahko dobi zarad česa tazga? ker to da je na prehitevalnem ustavu je ogrozu sebe mene pa vse druge udeležence ker bi se zlahka kdo v moj avto uzadi zabil.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo So avg 29, 2009 1:17 pm

zakaj pa nisi še ti stopil ven in ga nadru nazaj?? ..ali pa usaj mu povedal naj se premakne na odstavni pas in potem tam poračunaš z njim??

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So avg 29, 2009 1:22 pm

naslednji teden pokliči na policijo, pa povprašaj kako je stanje..

Uporabniški avatar
Končar
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a Končar So avg 29, 2009 1:48 pm

No nm se je ista stvar zgodila, zjutraj se s sošolci peljemo v šolo, nakar se nam na rit prilima BMW X5, prehitevali smo kamjone tako da umaknit se nismo mogl. Ta ki je vozil malo pohodi pedal tok da so se luči pržgale in avto se je zadaj umaknil za par sekund nato pa spet takoj za rit in nam kazal naj se jebemo. Ko se se kolona kamjonov končala, to je bilo malo pred mitnico Ljubljana LOG nas prehiti po odstavnem pasu, zapelje pred nas in na ferik pobremza, mi kumaj da smo se ustavili za njim. Model (2m zihr, pobrit) stopi ven in se začne dreti na nas če smo budale, če smo drogirani, kličmo policijo, to je trajal kakšno minuto, nato mu sošolec reče da nej spele da se nebo kdo v nas zaletel. pol ga pa nismo več vidl.
So budale eni ni kej.
ja res smešn... nenormalno smešn
Za ljudi so znaki, za živino pa planke!

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek So avg 29, 2009 1:55 pm

Če bi bil jaz na tvojem mestu, bi mu stisnil eno na gobec če pa ne bi bilo dovolj pa še enkrat. Pa pol se ne bi več pametnega delal.

zoddimmortal
Novinec

Napisal/-a zoddimmortal So avg 29, 2009 2:10 pm

jaja bauček zdle si pameten potem bi se pa vsral :)

udarit ga ne smeš, v takih primerih si takoj zapišeš regirsko uzames telefon das da snema ga postavis na armaturko.

še najbolje je da ga tolk z besedami zjebaš da te bo model udaril potem pa mirno pokličeš policijo in rešilca in prosiš kakega očividca da ostane do prihoda policije da bo dal izjavo. nakar sledi civilna tožba in veliko eurov :)

sj vem težko se je kontrolirat najrabe bi učasih kar pobil take :)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So avg 29, 2009 2:21 pm

takim itak nimaš kaj uzet...

vse na leasing..

tako da tožbe bol mao pomagajo, pomaga pa če ga par ljudi prijavi pa se spravi tak folk s cest :!:

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ So avg 29, 2009 2:30 pm

zoddimmortal je napisal/-a:jaja bauček zdle si pameten potem bi se pa vsral :)

udarit ga ne smeš, v takih primerih si takoj zapišeš regirsko uzames telefon das da snema ga postavis na armaturko.

še najbolje je da ga tolk z besedami zjebaš da te bo model udaril potem pa mirno pokličeš policijo in rešilca in prosiš kakega očividca da ostane do prihoda policije da bo dal izjavo. nakar sledi civilna tožba in veliko eurov :)

sj vem težko se je kontrolirat najrabe bi učasih kar pobil take :)

kaj v takem primeru se branit "ne smeš", če te hoče udarit oz. te udari ? v primeru da treniraš borilne všečine oz. samoobrambo,... pa se pač braniš in ga morda poškuduješ,... potem ti plačaš, če te on toži ?
When life speeds by... downshift.

zoddimmortal
Novinec

Napisal/-a zoddimmortal So avg 29, 2009 2:51 pm

kakor vem je samoobramba dovoljena ?

samo če bi te on mahnil potem pa bi ga razbil tolk da bi model komaj preživel bi gotovo imel težave na sodišču...

jaz osebno bi vedno probal zaslužit is take situacije samo saj vem da zdle lahko pišem tukaj ohrani mirno kri pa to ko te pa nekdo useka je pa stvar lahko popolnoma drugačna ker morš bit res karakter da bi ostal miren v takih situacijah, bolj verjetno je da bi se stolku na življenje ali smrt mogoče bi to obžaloval do konca lajfa zato sm napisal da je bolje ostat miren kot pa nekoga pretepst totalka, sj veš kako je če se ti odtrga, če roka ni dovolj boš najdu palco, če palca ni dost ga boš zaklal evo pa si si zajebu lajf u 2 min... zato sam sebe vedno mirim še preden pride do tega da se ti sploh lahk odtrga... če je pa

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši So avg 29, 2009 3:19 pm

Ja naše avtoceste so kar nevarne, se tudi sam veliko vozim po njih..in lahko rečem le, da če bi bili nekateri vozniki bolj kultivirani in bi uporabljali smernike, ogledala in da bi polagali malo več pozornosti na druge udeležence, bi bilo veliko manj nesreč. Posebej pa je treba pazit, zdaj poleti, ko je na cesti veliko turistov..

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ So avg 29, 2009 3:58 pm

zoddimmortal je napisal/-a:kakor vem je samoobramba dovoljena ?

samo če bi te on mahnil potem pa bi ga razbil tolk da bi model komaj preživel bi gotovo imel težave na sodišču...

jaz osebno bi vedno probal zaslužit is take situacije samo saj vem da zdle lahko pišem tukaj ohrani mirno kri pa to ko te pa nekdo useka je pa stvar lahko popolnoma drugačna ker morš bit res karakter da bi ostal miren v takih situacijah, bolj verjetno je da bi se stolku na življenje ali smrt mogoče bi to obžaloval do konca lajfa zato sm napisal da je bolje ostat miren kot pa nekoga pretepst totalka, sj veš kako je če se ti odtrga, če roka ni dovolj boš najdu palco, če palca ni dost ga boš zaklal evo pa si si zajebu lajf u 2 min... zato sam sebe vedno mirim še preden pride do tega da se ti sploh lahk odtrga... če je pa

vem da je dovoljena, saj zato sprašujem kak bi bilo v primeru če se braniš,...

ubil ga ravno ne bi, bi mu pa kaj zlomil,...sploh če bi prvo njegovo roko samo blokiral, on bi pa hotel še več,... in bi mahal z rokami po meni,...itd. bi se pač branil kot me učijo pri urah Ju-Jitsa,...
Samo folk je dandanes malo čuden,...ne moreš se ti ustavit na AC pa se kr na enga spravit, ki v bistvu niti ni kriv,... :roll:
When life speeds by... downshift.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel So avg 29, 2009 4:28 pm

gaši je napisal/-a: Posebej pa je treba pazit, zdaj poleti, ko je na cesti veliko turistov..

To, da je veliko turistov je, je lahko tudi pozitivno. Se bodo Slovenci tudi kaj naučili. Danes na gorenjski AC ob zapiranju pasu, lepo gremo v dveh kolonah na obeh pasovih. Brez živčnosti, brez divjanja, brez prehitevanja smo peljali čist umirjeno do zoženja. Na koncu ob zoženju pa lepo po pravilu zadrge. Že več kot 50 m pred zoženjem sem vedel, kdo me bo spustil na desni pas in res me je in vse je šlo kot mora. Me je kar malo presenetlo, potem pa sem videl, da so bili okrog sami tuji turisti.

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx So avg 29, 2009 4:37 pm

Igroniraš takšne ljudi in to je to, čim manj se ukvarjat s takšnimi začetniki ki se imajo za pametne.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So avg 29, 2009 4:40 pm

Ni potrebe po odpiranju novih in novih tem...
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=70757
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov