Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

heni
Nov uporabnik

Kraj: novo mesto

Vlečna kljuka

Napisal/-a heni To mar 15, 2005 7:49 am

Zanima me glede vlečne kljuke na vozilu, ali sme bit stalno gor, čeprav gleda iz avtomobila manj kot 12cm?
Kjluke ne snemam dol ker nimam gumjastega pokrovčka. Kaj se mi lahko pripeti ko me vstavijo organi?

lp Henrik

Uporabniški avatar
marsal_tito
Novinec

Napisal/-a marsal_tito To mar 15, 2005 9:10 am

Plačaš kazen. Kljuko imaš gor lahko samo ko voziš prikolico ali pa imaš gor stojalo za kolo.

EdgE
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a EdgE To sep 06, 2005 8:10 pm

Mi lahko kdo , ki je bolj domač v zakoniku, pove kateri člen govori o tem. Ker jaz sem gledal v zakoniku in nisem našel člena ki bi pravil da ne smeš met vlečne kljuke na avtu če nimaš pripete prikolice.

LP

EdgE
Nov uporabnik

Napisal/-a EdgE Sr sep 07, 2005 7:18 am

Sem že zvedel zakaj ne najdem tega člena, ker ga od 01.01.2005 ni več :roll: .
Čeprav 90% ljudi misli da je zakon še v veljavi.

Dobr je vedit saj par osnovnih zakonov, da te ne oberejo na vsakem vogalu. :)

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr sep 07, 2005 9:25 am

ali to velja za katerokoli kljuko, ne glede na to kako je zmontirana na vozilo? Ker nekatere so le na zatič, ki jih lahko hitro odstraniš, ampak na našem kombiju pa imamo takšno na dva večja vijaka. Pa nevem ali bi moral tisto tudi dol šraufat? :?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

EdgE
Nov uporabnik

Napisal/-a EdgE Sr sep 07, 2005 9:32 am

To velja za vse kljuke. Zdaj je pomembno samo to da je kljuka homologirana, če jo boš pa odstranil ko je ne uporabljaš je pa odvisno samo od tebe.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne sep 20, 2009 2:36 pm

Obujam staro temo.
Mene zanima, če ta zakon še velja. Jaz uporabljam prikolico 3 - 4 ×
na teden in se mi jo ne da vsakič po uporabi znet dol. Ko me policaji
ustavijo mi enkrat težijo, da jo moram znet dol (govori o nekem členu bla bla),
enkrat pa ne rečejo nič.
Zato prosim bi naj mi nekdo najde najnovejši člen (če je še oz. če sploh obstaja)
o vlečnih kljukah, če to sploh še velja (ali me po domače zaj*bavajo), da jim lahko
povem nazaj kar jim gre, da se ne bodo več delali norca z mene.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne sep 20, 2009 2:43 pm

od policaja zahtevaj da ti pove keri člen se nanaša na to ali imaš lahko kluko gor al ne ;) njegovo je da ti pove.. 8) :D

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Ne sep 20, 2009 3:53 pm

Jaz sem julija meseca prasal to na tehnicnem in so rekli da je lahko stalno gor.

Uporabniški avatar
sasojug
Nov uporabnik

Napisal/-a sasojug Sr sep 23, 2009 2:13 pm

EdgE je napisal/-a:Mi lahko kdo , ki je bolj domač v zakoniku, pove kateri člen govori o tem. ♦

Tale člen razlaga pogoje glede vleke priklopnega vozila...
ZVCP
Vleka priklopnega vozila
90. člen

(1) Z motornim vozilom je dovoljeno vleči največ eno priklopno vozilo, s traktorjem in pri gospodarski vožnji pa največ dve priklopni vozili, razen pri gospodarski vožnji za prevoz oseb v turistične namene (turistični vlak), pri kateri so dovoljena največ tri priklopna vozila.
(2) Z motornim vozilom je dovoljeno vleči priklopno vozilo le, če je na vozilu vgrajena homologirana vlečna naprava tako, kot je določil proizvajalec vozila.
(3) Vlečna naprava ne sme biti obremenjena bolj, kot to dovoljuje proizvajalec vozila oziroma proizvajalec vlečne naprave. Pri tem je treba paziti, da se ne obremeni nižja vrednost
(4) V primeru, da priklopno vozilo ali tovor na njem zakriva vidno polje v vzvratnem ogledalu vlečnega vozila, morata biti na vlečnem vozilu nameščeni dodatni vzvratni ogledali, ki omogočata normalno vidno polje.
(5) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali tretjim odstavkom tega člena.
(6) Z globo 60 evrov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z drugim ali četrtim odstavkom tega člena.
(7) Z globo najmanj 1200 eurov se kaznuje za prekršek pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena, odgovorna oseba pa z globo najmanj 120 eurov

lp
>|SaŠo|<

* brisano oglaševanje *
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov