Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW So avg 15, 2009 3:37 pm

AVX je napisal/-a:No ja po eni strani imaš prav.

Drgča pa da bi rešli take probleme, bo potrebno na bencinskih postajah, narediti kot neke vrste žetone, za tankanje 5l in 10 l bencina, pa pač gre stranka na k prodajalcu zakupi tiste žetone, jih potem vrže tam v napravico in mu lepo točno odlije 5 ali pa 10 litrov bencina, če jih pa več notr vrže pa pač temu številu primerno. za mojep ojme najboljša rešitev.

Plačaš v naprej.

Kaj pa pol ko kupis 2x5l zeton, pa natocis samo 8l v avto? Pa spet do blagajne po razliko v €?
Ze zdaj eni rabijo 2h da natankajo, kaj bi sele potem,,...
Slika

viljuska33
Nov uporabnik

Napisal/-a viljuska33 So avg 15, 2009 3:46 pm

MatejW je napisal/-a:
AVX je napisal/-a:No ja po eni strani imaš prav.

Drgča pa da bi rešli take probleme, bo potrebno na bencinskih postajah, narediti kot neke vrste žetone, za tankanje 5l in 10 l bencina, pa pač gre stranka na k prodajalcu zakupi tiste žetone, jih potem vrže tam v napravico in mu lepo točno odlije 5 ali pa 10 litrov bencina, če jih pa več notr vrže pa pač temu številu primerno. za mojep ojme najboljša rešitev.

Plačaš v naprej.

Kaj pa pol ko kupis 2x5l zeton, pa natocis samo 8l v avto? Pa spet do blagajne po razliko v €?
Ze zdaj eni rabijo 2h da natankajo, kaj bi sele potem,,...

zato bi blo najbolš da pumpe niso samopostrežne ampak da ti prodajalci točjo gorivo ;) pa nebi noben pol zbežu ;) ....aha pa še problem brezposelnosti bi mal rešil ;)

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal So avg 15, 2009 4:36 pm

Tvoj prijatelj mora naletet sam na enga norca na pumpi pa se bo umiril. Delal sem 2 leti na pumpi od tega, dolgo na zadnji pumpi pred mejo (cca. 15km ac do meje). v žepu sem vedno mel ključe od avtomobila, na zadnjem zicu pa bejzbol palico. Ne hvalim se s tem, ampak red treba naret. V letu pa pol na tisti pumpi mi je odd cca. 40-45 pobegov ušel samo eden.

Tak, da bodi prepričan, da ko bo naletel na sebi enakega b***** na pumpi bo dobil svoj "delež" od kraje vstran.

Kazni v slo za to NI, kamere ti pa en drek pomagajo ker ali ni tablic na avtomobilu ali pa so ukradene.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em So avg 15, 2009 4:46 pm

jebat matr unim k kradejo tablce ..tolk ..

če ti jih s***** naj ti pusti vsaj 40€ da nimaš stroškov .. ma matr da bi ga dubu nebi klicu policije :evil:

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So avg 15, 2009 4:54 pm

lenivec je napisal/-a:
AVX je napisal/-a: pa da se mikakšen model pripelja brez tablc, taprvo policijo klicat, pol pa bi še tipa zaustavljal do njihovega prihoda.

ti ga lahko samo prosiš, da počaka s tabo do prihoda policije. vse kaj je več od tega je kaznjivo in verjemi bi ti bol najebak kot tisti ki je krado.
ta pač pri nas je

He, he ... žal drži pa ne sammo v teh primerih. še v milionta drugih, ko je folk želel dobro in se je na koncu sam branil pred obtožbami. Primer: nekdo okrog prenesel ZPIZ in dobil status invalida, na črno pa arbajtal. "Pošten" občan ga pofotkal in prijavil ter priložil dokaz. Potem pa ga je ta začel jebati, da je posegel v njegovo zasebnost ...

Sicer obstaja neka civilna aretacija, samo se mi zdi da mora iti za kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti. Ne najdem zdaj pogojev...

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy So avg 15, 2009 6:37 pm

"Povej mi, s kom se družiš-in povem ti, kdo si"* ;)

*vir: Pregovori na Slovenskem, DZS 1988

mali22
Nov uporabnik

Kraj: izola

Napisal/-a mali22 So avg 15, 2009 7:40 pm

lenivec je napisal/-a:
AVX je napisal/-a: pa da se mikakšen model pripelja brez tablc, taprvo policijo klicat, pol pa bi še tipa zaustavljal do njihovega prihoda.

ti ga lahko samo prosiš, da počaka s tabo do prihoda policije. vse kaj je več od tega je kaznjivo in verjemi bi ti bol najebak kot tisti ki je krado.
ta pač pri nas je

to seveda ne drži.
160. člen zakona o kazenskem postopku pravi:

Tistemu, ki je zasačen pri kaznivem dejanju, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, sme vsakdo vzeti prostost. Nato ga mora takoj izročiti preiskovalnemu sodniku ali policiji, če tega ne more storiti, pa takoj obvestiti nekoga od teh organov. Policija ravna po določbah 157. člena tega zakona.

tatvina pa seveda je kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun So avg 15, 2009 8:54 pm

Dokler prodajalci goriv zaslužijo tokle (ne vem če gre ravno za čistopis - naj kdo preveri na ius infu, jst nimam privat gesla) ...

UL RS 91/07:
11. člen

Višina marže za bencina znaša 0,08134 eura/liter, za D-2 0,07626 eura/liter in za KOEL 0,05023 eura/liter. Višina marž se med veljavnostjo uredbe ne spreminja.

... ostalo pa pobaše država, je jasno kdo more kle ukrepat za tistih 50, 60, 70, ... eurov. Sej nč bat, država že ukrepa - nam poštenjakom bo računala novi davek na onesnaževanje, pa na vodo, pa ...

Škodo ki jo v tem trenutku krijejo zavarovalnice, je pa tudi samo še uprašanje časa oz. koliko uprav bo šlo preden bo tudi to ukinjeno. Namreč z vsako novo upravo, pridejo slabši cajti, namreč današnji menedžement je orientiran tako, da je treba nižat obratovalne stroške na hrbtu delavca - VSE za bajno nagrado.

lp

PS: sej se bo hmal komu snel u glavi, pa bo preveru če mu nišan še prou kaže - nasprotje današnjega menedžmenta

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec So avg 15, 2009 9:01 pm

no mali22 me je prehitel, kajti, če bi bilo res, da te sodno ne preganjajo, verjemite, da nihče v Slo nebi plačeval gorivo in zamislite si tovornjakarje, ki tankajo po več 100 lit, dajte se eni malo zamisliti in potem trdite, da ti nihče nič ne more. Primer, ki je bil cca mes. nazaj, ko je tip iz Celja ali okolice natankal sod nafte, pobegnil in se zaletel, ker ga je policija lovila, ja zakaj pa če nezaradi kraje. Po tej logiki nebi menjal ali odstranjeval tablic, snemajo vse, tudi osebe in okolico.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So avg 15, 2009 9:18 pm

Govora je bilo o tem, ali ga lahko pridržiš. In četudi je podlaga, kdo na pumpi bo junak in se izpostavljal. In seveda problem, kdaj je bila izvršena tatvina, da dobiš ti pooblastilo. Ko do tega momenta pride, je kradljivko že v avteku. Zmeraj pa se lahko izgovarja, da je želel samo avto prestaviti....ok, drugo je, če nima gor tablic ali pa če so vkradene ali če ima že kartoteko....

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Ne avg 16, 2009 4:01 am

kofy je napisal/-a:"Povej mi, s kom se družiš-in povem ti, kdo si"* ;)

*vir: Pregovori na Slovenskem, DZS 1988

Tale pregovor je kar v redu. Mister Twister jaz bi na tvojem mestu dobro premisli, če bi se še družil s takim "malim" lopovom. Hitro lahko še tebe notri potegne on pa bo itak zabredel v vedno večje stvari, če ni že! Boljš zate, da tako zgubo čimprej "odpikaš"! Itak pa za vsakega palica raste. Enkrat bo že "pokasiral". Tako ali pa drugače!
O slovenski policiji in sodnem sistem pa itak ni vredno izgubljati besed. To je največji poden!! Edino delo policije v Slo je itak samo pisanje položnic predvsem malim prometnim prekrškarjem in kašnim veselim družbam, ki so sosedom malo preglasni. Slovenski policaj je inkasant za poljnjenje proračuna in nič drugega.

Uporabniški avatar
sasojug
Nov uporabnik

Re: Kraja bencina

Napisal/-a sasojug Po sep 28, 2009 10:34 am

Mister Twister je napisal/-a:Sem mu že večkrat reku da naj neha in da ga bojo dobili pa je trmast in pravi da tudi če ga dobijo kazen ni velika. Js sm mnenja da je kazen kar velika vendar me zanima kako velika in bi prosu če kje piše točno kakšna je kazen, da mu to tudi dokažem.

Kazenski zakonik
Tatvina

204. člen

(1) Kdor vzame komu tujo premično stvar, da bi si jo protipravno prilastil, se kaznuje z zaporom do treh let.
(2) Če je vrednost ukradene stvari majhna in si je storilec hotel prilastiti stvar take vrednosti, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.
(3) Pregon za dejanje iz prejšnjega odstavka se začne na predlog.
(4) Če je storilec vrnil oškodovancu ukradeno stvar, preden je zvedel, da je uveden kazenski postopek, se mu sme kazen odpustiti.

še to: če gre za tatvino velike vrednosti, ali če je storjena na posebno drzen način, da je lahko kazen tudi do pet let.

Višino denarne kazni določi sodnik.

lp
>|SaŠo|<

* brisano oglaševanje *

8000rpm
Nov uporabnik

Napisal/-a 8000rpm Po sep 28, 2009 2:52 pm

Sam sem doživel tole:

pred mano 2 cigana natočita 2 polni kanti goriva, enih 40 litrov in gresta čist na easy vstran. Ko hočem jaz tankrat ne gre, grem noter in rečem, da ne gre tankat, pa mi reče tip , da je že bilo tankanega za 50€.Ok, pogleda posnetke in vidi da sta cigana odšla z gorivom. Odpre pumpo in mi reče, da lahko tankam. Jaz ga seveda vprašam, če ne bo klical policije, on pa odgvori da za tak denar bi se jim smejali....Pol se pa vprašaš kam vodi poštenost.

Uporabniški avatar
slatncan
Novinec

Napisal/-a slatncan Po sep 28, 2009 3:04 pm

nono to da bi se jim smejali zarad 50€ je tak rečeno...zaj se ne kliče več policije(vsaj petrol ne) ampak obstaja tak lepi elektrnoski obrazec v katerega vneseš podatke o pobegu in pol se uprava s tem zajebava ne pa delavci. bi pa rad resno čestital tistemu ko je izjavo da naj ukinejo samopostrežbo...ker če to nardijo, lahko na vsaki pumpi v SLO zaposlijo še 2x tolk ludi kot jih je že...ker si še več kot pol folka kar hodi na pumpo ne zna ali si noče tankat da se ne umaže...al pa se jim enostavno ne ljubi...

se pa dogaja že marsikaj...od kantic, prikolic s sodi in pa 1x pred 1 mesecom predelan citroen ax z 100L keslom :D

lp

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po sep 28, 2009 3:28 pm

graal je napisal/-a:Tvoj prijatelj mora naletet sam na enga norca na pumpi pa se bo umiril. Delal sem 2 leti na pumpi od tega, dolgo na zadnji pumpi pred mejo (cca. 15km ac do meje). v žepu sem vedno mel ključe od avtomobila, na zadnjem zicu pa bejzbol palico. Ne hvalim se s tem, ampak red treba naret. V letu pa pol na tisti pumpi mi je odd cca. 40-45 pobegov ušel samo eden.

Ker car; z mojga vidika ti moram sam rečt, da si lahko srečen, da nisi naleteu na kako palco... Pohvalno, da si odločno nastopil proti; vendar ne v slogu lokalnega mafijca...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

most wanted
Novinec

Napisal/-a most wanted Po sep 28, 2009 3:32 pm

odprti clio je napisal/-a:
graal je napisal/-a:Tvoj prijatelj mora naletet sam na enga norca na pumpi pa se bo umiril. Delal sem 2 leti na pumpi od tega, dolgo na zadnji pumpi pred mejo (cca. 15km ac do meje). v žepu sem vedno mel ključe od avtomobila, na zadnjem zicu pa bejzbol palico. Ne hvalim se s tem, ampak red treba naret. V letu pa pol na tisti pumpi mi je odd cca. 40-45 pobegov ušel samo eden.

Ker car; z mojga vidika ti moram sam rečt, da si lahko srečen, da nisi naleteu na kako palco... Pohvalno, da si odločno nastopil proti; vendar ne v slogu lokalnega mafijca...

x2
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov