Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Ne okt 11, 2009 9:48 pm

Sharona055 je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:Ni dovoljena vožnja z hitrostjo ki je pod 50% nižja od predpisane.

Od kje tebi ta podatek???

res je.
(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
(4) Kadar je hitrost vozila iz prejšnjega odstavka za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti varnostne utripalke, razen če uporablja rumeno utripajočo luč v skladu s 128. členom tega zakona. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
(6) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjim ali četrtim odstavkom tega člena.

;)

Kaj je res?

Uporabniški avatar
Sharona055
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Sharona055 Po okt 12, 2009 4:51 pm

....

res je to, kar je mihaing napisal.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Po okt 12, 2009 9:07 pm

Sharona055 je napisal/-a:....

To pa ni res. Kje to piše, kar ti trdiš?

_benko_
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a _benko_ Po okt 12, 2009 9:25 pm

Kazen sem dobil 600€, 9 kazenskih točk pa 1 mesec prepoved vožnje.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po okt 12, 2009 10:03 pm

_benko_ je napisal/-a:Kazen sem dobil 600€, 9 kazenskih točk pa 1 mesec prepoved vožnje.

polovičke na to ni ane?

_benko_
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a _benko_ Po okt 12, 2009 10:09 pm

ne ker bi tak mogo 1000€ dobit pa mi je pač sodnica znižala.

Uporabniški avatar
Sharona055
Nov uporabnik

Napisal/-a Sharona055 To okt 13, 2009 10:23 am

zajbel je napisal/-a:To pa ni res. Kje to piše, kar ti trdiš?

kaj se naj smejem ali jočem?

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo To okt 13, 2009 11:22 am

Sharona055 je napisal/-a:kaj se naj smejem ali jočem?

Ti vklopi možgane, kdo drug bo pa vse štiri smerne kazalce.

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon To okt 13, 2009 11:23 am

zajbel je napisal/-a:
Sharona055 je napisal/-a:....

To pa ni res. Kje to piše, kar ti trdiš?

Kar je zgoraj napisano je citirano iz ZVCPja... tako da to kar drži kar je napisano.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To okt 13, 2009 12:41 pm

Nehajte polemizirat z le delno vklopljenimi možgani!

Sharona - Mihaing je napisal, da vožnja ni dovoljena, v ZVCP pa lepo piše, da vožnja je dovoljena, ampak le iz opravičljivih razlogov (g. policaj, slišal sem neko škrtanje v motorju, boli me želodec, moral sem telefonirati? :P ). Mora pa imeti utripalke in mora se umikati. Ima zajbel kar prav - brati je treba bolj natančno.

(4) Kadar je hitrost vozila iz prejšnjega odstavka za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti varnostne utripalke, razen če uporablja rumeno utripajočo luč v skladu s 128. členom tega zakona. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

Dovolj o tem!

Uporabniški avatar
Sharona055
Nov uporabnik

Napisal/-a Sharona055 To okt 13, 2009 5:20 pm

esem je napisal/-a:Nehajte polemizirat z le delno vklopljenimi možgani!

Sharona - Mihaing je napisal, da vožnja ni dovoljena, v ZVCP pa lepo piše, da vožnja je dovoljena, ampak le iz opravičljivih razlogov (g. policaj, slišal sem neko škrtanje v motorju, boli me želodec, moral sem telefonirati? :P ). Mora pa imeti utripalke in mora se umikati. Ima zajbel kar prav - brati je treba bolj natančno.

Dovolj o tem!

v bistvu sem jaz v redu prebrala. moj post in post zajbel-a se je nanašal na eno stran nazaj, kjer je uporabnik napisal, da so njegovega strica kaznovali za to. in sem napisala samo, da te lahko. tako.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost