Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

|m|
Nov uporabnik

Kraj: NG

Zakonodaja

Napisal/-a |m| So okt 17, 2009 9:04 pm

Stvar je sledeča. Dobil sem kazen za vožnjo prek polne črte (sekanje ovinkov). Zdej pa primem v roko papir, ki ti ga da policist in pogledam kaj je napisal pod krišitev. Napisal je: Predpis: ZVCP1, Člen: 25, Odstavek: 6, Zveza: 2.
Pol grem pa pogledat na internetu kaj piše v temu zakonu in dobim tale link.
Zanimivo je da jst ne vidim v 25. členu 6. odstavka. Ali gledam napačno zakonodajo ali je policist morda narobe napisal in je potemtakem plačilni nalog brezpredmeten?
Če pogledam na istem linku 26.člen 6 odstavek pol bi to nekako bil ta predpis katerega sem kršil.

Bi prosil koga, ki se bolje razume na te stvari, če mi lahko pomaga razčistit to situacijo.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So okt 17, 2009 9:20 pm

|m|
Nov uporabnik

Napisal/-a |m| So okt 17, 2009 10:00 pm

To bo to (nažalost) :D

Najlepša hvala!

ozze
Nov uporabnik

Napisal/-a ozze Ne okt 18, 2009 7:03 am

Vedno me je zanimalo v čem je fora sekanja ovinkov. Ok na dirkališču iskanje idealne linije.
Meni osebno se je vedno bilo bolj zabavno držat svojega voznega pasu tudi na zelo ovinkasti cesti. Kajti če voziš tako hitro, da moraš začeti sekat ovinke pomeni, da avta več ne obvladaš v kritičnih situacijah. Pa še to, kaj če nasproti pripelje še en podobn pacient?

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Ne okt 18, 2009 7:42 am

Lepša in bolj tekoča vožnja, pa to še ne pomeni da tako hitra, da drugače ne bi zvozil, pač preprosta logika, zakaj bi šel naokoli če je počez lažje. Če sekaš samo pregledne ovinke, potem ni nobene bojazni da bi te zaradi sekanja ovinkov ogrožal kakšen podoben "pacient" ;)

|m|
Nov uporabnik

Napisal/-a |m| Ne okt 18, 2009 9:21 am

Nism dobil kazni za sekanje nepreglednih ovinkov. Če poznate cesto Godovič - Idrija (zala)... en sam ovink pa skoz polna črta ker ni nič ravnega. Je pa precej levih ovinkov, ko vidiš še 2,3 ovinke naprej in pač namesto da konkretno zaviješ ob črti zapelješ s pol avta preko in zgolj malo zaviješ. Pač tekoča vožnja.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne okt 18, 2009 9:29 am

ozze je napisal/-a:Vedno me je zanimalo v čem je fora sekanja ovinkov. Ok na dirkališču iskanje idealne linije.
Meni osebno se je vedno bilo bolj zabavno držat svojega voznega pasu tudi na zelo ovinkasti cesti. Kajti če voziš tako hitro, da moraš začeti sekat ovinke pomeni, da avta več ne obvladaš v kritičnih situacijah. Pa še to, kaj če nasproti pripelje še en podobn pacient?

a sploh ves kaj si napisal kle?verjetno ne.
Ni vse res kar napišem

ozze
Nov uporabnik

Napisal/-a ozze Ne okt 18, 2009 9:43 am

ops pa res. Minus krat minus je plus, tko da bi se verjeten sešlo. ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov