Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

sipakt
Nov uporabnik

KASKO - z odbitno franšizo: poškodovan avto na parkingu!

Napisal/-a sipakt Po okt 19, 2009 9:04 am

Temo sem že odprl v drugi rubriki, ampak bi rad še tukaj. Hvala!
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Pozdrav!

Upam, da mi bo kdo znal odgovoriti na mojo situacijo, ker se sam nič ne spoznam na to. In predem grem na zavarovalnico, bi rad preveril tukaj.

Imam kasko zavarovanje, nov avto, nisem pa siguren, če imam še dodatno parking (mislim, pa da imam).

V glavnem, nekega jutra opazim, da imam zadaj dobesedno zmečkan blatnik, malo zadnje luči je tudi počene in odbijač je zvit. Nek "človek" se je najbrž zabil in seveda odvihral z mirno vestjo naprej v svoj svet.

S tem je meni naredil ogromno škode, takšne in drugačne. Zanima me predvsem, kako naj to izvedem, da ne bom spet imel odbitno franšizo, no to je še najmanj, ampak da mi ne bodo vzeli 15% (enkrat so mi že in to mesec nazaj, ko je žena poškodovala avto!). Torej, če grem jaz na zavarovalnico in povem kaj in kako, mi lahko rečejo, da moram plačati 1% franšize, pa še 15% mi odbijejo, ali kako? Moram imeti policijski zapisnik ali to ne igra vloge?

No, tudi če moram plačati franšizo, bo še šlo skoz, samo rad bi se izognil, da mi vzamejo dodatnih 15% bonitete. Kot rečeno, mislim, da imam dodatno zavarovan parking.

Če bi mi lahko kdo tukaj dal kak nasvet oz. pozna podobne situacije, bi lepo prosil za pomoč, preden grem na zavarovalnico in me okrog prinese ter oskubijo za dodatne evre.

Hvala in lep pozdrav!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po okt 19, 2009 10:49 am

Kot prvo poglej svojo polico, tam ti piše al maš še delni kasko zraven. Če nimaš delnega kaska-parking, potem boš pač moral plačati odbitno franšizo.

sipakt
Nov uporabnik

Napisal/-a sipakt Po okt 19, 2009 11:11 am

Hvala!

Kaj pa boniteta ostane? Kdaj se sploh bonitetea zmanjša? Samo v primeru, da si sam krivec?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po okt 19, 2009 11:15 am

Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov