Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

bibip
Nov uporabnik

Prometno dovoljenje - a kopija zadostuje?

Napisal/-a bibip To okt 20, 2009 2:44 pm

Zanima me, ali moram v avtu vedno imeti original prometno dovoljenje ali lahko imava z ženo vsak svojo kopijo. Pri starem avtu sva imela original kar v avtu, na novem pa me zanima, kako je s tem. A policaji kaj težijo glede tega? Je res, da lahko imaš težave, če ti avto ukradejo s prometnim vred? Baje je tako bilo prej, sedaj pa načeloma ni več takih težav. No, kako vi rešujeto to "težavo", če niste edini voznik avtomobila.

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar To okt 20, 2009 2:46 pm

prometno mam skos v avtu... in ni problemov kdorkoli se vsede not

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To okt 20, 2009 2:51 pm

Če ti avto ukradejo in je prometna noter, ni nič od zavarovalnine. Kopija prometne ni dovolj! Baje niti uradno overjena ne.

bibip
Nov uporabnik

Napisal/-a bibip To okt 20, 2009 4:44 pm

Rjuhar je napisal/-a:Če ti avto ukradejo in je prometna noter, ni nič od zavarovalnine. Kopija prometne ni dovolj! Baje niti uradno overjena ne.

Je to kje uradno zapisano, da zavarovalnica ne krije kraje, če ne pokažeš original prometnega?!

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To okt 20, 2009 5:56 pm

Po mojem si s temi idejami blizu kaznivega dejanja ponarejanja javne listine - isto kot nekateri, ki si kopirajo registrsko tablico in dajo fotokopijo gor na avto ali pa si jo celo narišejo sami. Jaz ne bi.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero To okt 20, 2009 7:14 pm

:lol: Kakašno ponarejanje, dokument pa si ja lahko kopiraš po mili volji in si ga daš overiti... Jaz tudi razmišljam, da bi naredil tako in imel skozi v avtu, ker včasih se pač zgodi, da se z mojo ne uskladima, potem pa je treba v avtu puščati prometno ali pa se celo pozabi. Pri policaju pa vseeno boljše skozi prideš če imaš vsaj kopijo in se opravičiš tako, da imata s partnerjem skupaj avto in ga čez dan vozita oba..ker pa se je že zgodilo, da sta kdaj pozabila na prometno, v avtu pa je ne upata imeti, pa imata za ziher v avtu še kopijo. In glej ga zlomka, ravno danes ti je pozabila dati prometno. baje pa bolj pali pri ženskah, no :)

Uporabniški avatar
luke18
Novinec

Napisal/-a luke18 To okt 20, 2009 9:45 pm

Rjuhar je napisal/-a:Če ti avto ukradejo in je prometna noter, ni nič od zavarovalnine. Kopija prometne ni dovolj! Baje niti uradno overjena ne.
Ni res, dobiš pa kazen od policije.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov