vidic74 je napisal/-a:Lp.pozdrav.Zanima če kdo ve kakšna je kazen če napihaš 0.69promila.marko
dask je napisal/-a:Ne, "fukjeni" so tisti, ki gredo za volan z več kot 0,0.
Patrik_A3 je napisal/-a:no ja,jaz po dveh pivih ali pa 3 še nisem koma pijan in sem malo bolj zmožn vozit za volanom kot pa starčki ali pa kake babe,ki so nerodni da te glava peče.
odprti clio je napisal/-a:Patrik_A3 je napisal/-a:no ja,jaz po dveh pivih ali pa 3 še nisem koma pijan in sem malo bolj zmožn vozit za volanom kot pa starčki ali pa kake babe,ki so nerodni da te glava peče.
Eno je kako se počutiš, drugo je dejansko stanje. Še predno se kdo usuje name, bom dodal samo, da poznam vpliv akohola na telo (zavoljo študija). Js sm se tud počutu sposobnga po parih vodkah (sicer nikoli ne sedem za volan, če kj spijem), ko pa sem sedeu na sovoznikovem sedežu, je šlo vse tako hudičevo hitro... Da ne omenjam tega, da pločnik zgine iz vidnega polja... (tudi to vem, da ne bi smel biti na sovoznikovem sedežu)
Osebno podpiram naše kazni glede alkohola; pijan za volanom nimaš kaj iskat.
Patrik_A3 je napisal/-a:dask je napisal/-a:Ne, "fukjeni" so tisti, ki gredo za volan z več kot 0,0.
no ja,jaz po dveh pivih ali pa 3 še nisem koma pijan in sem malo bolj zmožn vozit za volanom kot pa starčki ali pa kake babe,ki so nerodni da te glava peče.
taka kazn bi mogla bit v primeru prekrška,ne pa da se pelješ lepo varno domov,brez nezgod,brez prask na avtu in si na koncu bolj kaznovan kot pa tisti ki se tam kota pa druge ogroža.
me pa zanima koliko je v tujini kazen pri enaki količini alkohola ?
EDIT: aja pa sam se ga ne napijem ko vozim ampak še vseeno me šokira velika denarna kazen. marsikdo še niti toliko nima mesečne plače pm.
zajbel je napisal/-a:Patrik_A3 je napisal/-a:dask je napisal/-a:Ne, "fukjeni" so tisti, ki gredo za volan z več kot 0,0.
no ja,jaz po dveh pivih ali pa 3 še nisem koma pijan in sem malo bolj zmožn vozit za volanom kot pa starčki ali pa kake babe,ki so nerodni da te glava peče.
taka kazn bi mogla bit v primeru prekrška,ne pa da se pelješ lepo varno domov,brez nezgod,brez prask na avtu in si na koncu bolj kaznovan kot pa tisti ki se tam kota pa druge ogroža.
me pa zanima koliko je v tujini kazen pri enaki količini alkohola ?
EDIT: aja pa sam se ga ne napijem ko vozim ampak še vseeno me šokira velika denarna kazen. marsikdo še niti toliko nima mesečne plače pm.
En od prvih učinkov alkohola je tudi to, da ima voznik občutek, da vozi bolje in bolj varno, kot dejansko vozi. Tako da tole tvoje sporočilo samo potrjuje, kako alkohol vpliva nate. In upam si trditi, da si po treh spitih pivih zelo slab voznik.
Za primerjavo si si pa izbral res prave voznike. Važno, da si boljši od enega starčka, pa je vse ok. Raj si i6zber za primerjava enega varnega treznega voznika, pa boš kmalu ugotovil, da nisi na njegovem nivoju.
8000rpm je napisal/-a:0.69 mg/l je enako 1.38 promila, kar pa je malo več kot 2 pivi na sončku. In v takem stanju nihče ni sposoben vozit, tako da kazen je čis ok!
ban je napisal/-a:8000rpm je napisal/-a:0.69 mg/l je enako 1.38 promila, kar pa je malo več kot 2 pivi na sončku. In v takem stanju nihče ni sposoben vozit, tako da kazen je čis ok!
Od dveh piv pa res težko napihaš 1.38 promila. Jst sem spil eno velko pivo pa eno malo, šel za volan, vozil normalno tako kot vedno, me ustav patrulja, mi dajo pihat pa sem napihu takratnih 0.36 promila. Tako za 0,5 bivših promilov mi mogu spit vsaj še eno pivo. Da napihaš pa 1.38, to je že skor pol kište pira.
8000rpm je napisal/-a:ban je napisal/-a:8000rpm je napisal/-a:0.69 mg/l je enako 1.38 promila, kar pa je malo več kot 2 pivi na sončku. In v takem stanju nihče ni sposoben vozit, tako da kazen je čis ok!
Od dveh piv pa res težko napihaš 1.38 promila. Jst sem spil eno velko pivo pa eno malo, šel za volan, vozil normalno tako kot vedno, me ustav patrulja, mi dajo pihat pa sem napihu takratnih 0.36 promila. Tako za 0,5 bivših promilov mi mogu spit vsaj še eno pivo. Da napihaš pa 1.38, to je že skor pol kište pira.
Ja no, kaj sem pa jaz povedal? Da za 1.38 moraš že kar konkretno spit, ne samo 2 pira.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost