Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

vidic74
Nov uporabnik

Kraj: Zg.brnik74

PROMIL

Napisal/-a vidic74 Pe maj 29, 2009 6:29 pm

Lp.pozdrav.Zanima če kdo ve kakšna je kazen če napihaš 0.69promila.marko
Lp.pozdrav Marko

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Pe maj 29, 2009 6:39 pm

400 eur in 7 kazenskih.

leon1309
Nov uporabnik

Napisal/-a leon1309 To jul 28, 2009 1:05 pm

Mislim, da zate pride v poštev d točka 4. odstavka 130. člena (ker se je spremenila merska enota pri podatkih o vsebnosti alkohola) - preveri!:

d) če ima več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, z najmanj 950 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče 10 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

Torej če imaš mg/l je ta kazen. V novejših zadevah že dolgo nisem videl starega sistema merjenja vsebnosti alkohola.

Če še imaš kaj starih grehov (ne prestarih :D ) lahko to pomeni odvzem vozniškega dovoljenja.

LP

joza28
Nov uporabnik

Napisal/-a joza28 To sep 01, 2009 10:19 pm

Jaz mislim,če je napisana merska enota v promilih in to zdaj leta 2009,ko morajo biti vse mere označena v mg/l to na sodišču pade v vodo.Merska enota mora biti napisana v dejanskem stanju,in če je to dejansko stanje,zakaj pa te merijo malo v promilih malo v miligramih.Velja mg vse drugo mora na sodišču past v vodo.!

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To sep 01, 2009 10:25 pm

Jaz mislim...

Misli dalje...Na zapisu merskih enot nič ne pade v vodo.

Sicer za kazen ne vem, je pa 0,7mg/L nočitev brez zajtrka.
Sex turns gay people into Mexicans.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a To sep 01, 2009 11:15 pm

primozek68 je napisal/-a:
Jaz mislim...

Misli dalje...Na zapisu merskih enot nič ne pade v vodo.

Sicer za kazen ne vem, je pa 0,7mg/L nočitev brez zajtrka.

s tremi velikimi kozarci vode.

Uporabniški avatar
sasojug
Nov uporabnik

Re: PROMIL

Napisal/-a sasojug Po sep 28, 2009 9:08 am

vidic74 je napisal/-a:Lp.pozdrav.Zanima če kdo ve kakšna je kazen če napihaš 0.69promila.marko

Če si pihal v alkotest, in je pokazal številko 0,69 - je merska enota mg alkohola v litru izdihanega zraka (poglej na "Zapisnik o alkoholiziranosti").
Za takšno količino alkohola je predvidena kazen 950€+10KT+prepoved vožnje motornega vozila za 1 mesec.
Napisal sem PREDVIDENA, kar pa pomeni da ni nujno je točno takšna. To je odvisno predvsem od sodnika, tvoje predkaznovanosti do sedaj, zagovora na sodišču itd...
TUKAJ prilagam dokaz za moje izrečene besede--->
Slika

Dokument je res za primer prekoračene hitrosti, ampak pri alkoholu je zadeva enaka...
Poanta je, da sodnik LAHKO odpusti prepoved vožnje ampak samo pod določenimi pogoji...

lp
>|SaŠo|<

* brisano oglaševanje *

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po sep 28, 2009 9:15 am

za 0,69 je 950 € kazni? pa kaj toti so že čisto fukjeni .
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po sep 28, 2009 9:20 am

Ne, "fukjeni" so tisti, ki gredo za volan z več kot 0,0. :evil:

8000rpm
Nov uporabnik

Napisal/-a 8000rpm Po sep 28, 2009 9:23 am

0.69 mg/l je enako 1.38 promila, kar pa je malo več kot 2 pivi na sončku. In v takem stanju nihče ni sposoben vozit, tako da kazen je čis ok!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po sep 28, 2009 9:35 am

dask je napisal/-a:Ne, "fukjeni" so tisti, ki gredo za volan z več kot 0,0. :evil:

no ja,jaz po dveh pivih ali pa 3 še nisem koma pijan in sem malo bolj zmožn vozit za volanom kot pa starčki ali pa kake babe,ki so nerodni da te glava peče.

taka kazn bi mogla bit v primeru prekrška,ne pa da se pelješ lepo varno domov,brez nezgod,brez prask na avtu in si na koncu bolj kaznovan kot pa tisti ki se tam kota pa druge ogroža.

me pa zanima koliko je v tujini kazen pri enaki količini alkohola ?

EDIT: aja pa sam se ga ne napijem ko vozim ampak še vseeno me šokira velika denarna kazen. marsikdo še niti toliko nima mesečne plače pm.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po sep 28, 2009 9:41 am

Patrik_A3 je napisal/-a:no ja,jaz po dveh pivih ali pa 3 še nisem koma pijan in sem malo bolj zmožn vozit za volanom kot pa starčki ali pa kake babe,ki so nerodni da te glava peče.

Eno je kako se počutiš, drugo je dejansko stanje. Še predno se kdo usuje name, bom dodal samo, da poznam vpliv akohola na telo (zavoljo študija). Js sm se tud počutu sposobnga po parih vodkah (sicer nikoli ne sedem za volan, če kj spijem), ko pa sem sedeu na sovoznikovem sedežu, je šlo vse tako hudičevo hitro... Da ne omenjam tega, da pločnik zgine iz vidnega polja... (tudi to vem, da ne bi smel biti na sovoznikovem sedežu)

Osebno podpiram naše kazni glede alkohola; pijan za volanom nimaš kaj iskat.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Po sep 28, 2009 10:35 am

odprti clio je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:no ja,jaz po dveh pivih ali pa 3 še nisem koma pijan in sem malo bolj zmožn vozit za volanom kot pa starčki ali pa kake babe,ki so nerodni da te glava peče.

Eno je kako se počutiš, drugo je dejansko stanje. Še predno se kdo usuje name, bom dodal samo, da poznam vpliv akohola na telo (zavoljo študija). Js sm se tud počutu sposobnga po parih vodkah (sicer nikoli ne sedem za volan, če kj spijem), ko pa sem sedeu na sovoznikovem sedežu, je šlo vse tako hudičevo hitro... Da ne omenjam tega, da pločnik zgine iz vidnega polja... (tudi to vem, da ne bi smel biti na sovoznikovem sedežu)

Osebno podpiram naše kazni glede alkohola; pijan za volanom nimaš kaj iskat.

Seveda. Moralo bi bit kot v Ameriki, ko greš skoraj v zapor, če pijan voziš.
Da ne govorimo o denarnih kaznih.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Po sep 28, 2009 10:52 am

Patrik_A3 je napisal/-a:
dask je napisal/-a:Ne, "fukjeni" so tisti, ki gredo za volan z več kot 0,0. :evil:

no ja,jaz po dveh pivih ali pa 3 še nisem koma pijan in sem malo bolj zmožn vozit za volanom kot pa starčki ali pa kake babe,ki so nerodni da te glava peče.

taka kazn bi mogla bit v primeru prekrška,ne pa da se pelješ lepo varno domov,brez nezgod,brez prask na avtu in si na koncu bolj kaznovan kot pa tisti ki se tam kota pa druge ogroža.

EDIT: aja pa sam se ga ne napijem ko vozim ampak še vseeno me šokira velika denarna kazen. marsikdo še niti toliko nima mesečne plače pm.

En od prvih učinkov alkohola je tudi to, da ima voznik občutek, da vozi bolje in bolj varno, kot dejansko vozi. Tako da tole tvoje sporočilo samo potrjuje, kako alkohol vpliva nate. In upam si trditi, da si po treh spitih pivih zelo slab voznik.
Za primerjavo si si pa izbral res prave voznike. Važno, da si boljši od enega starčka, pa je vse ok. Raj si i6zber za primerjava enega varnega treznega voznika, pa boš kmalu ugotovil, da nisi na njegovem nivoju.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po sep 28, 2009 11:00 am

zajbel je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:

En od prvih učinkov alkohola je tudi to, da ima voznik občutek, da vozi bolje in bolj varno, kot dejansko vozi. Tako da tole tvoje sporočilo samo potrjuje, kako alkohol vpliva nate. In upam si trditi, da si po treh spitih pivih zelo slab voznik.
Za primerjavo si si pa izbral res prave voznike. Važno, da si boljši od enega starčka, pa je vse ok. Raj si i6zber za primerjava enega varnega treznega voznika, pa boš kmalu ugotovil, da nisi na njegovem nivoju.

Jaz sem že videl treznega varnega voznika ki je po avtocesti skos vozil po omejitvah, tudi takrat ko je bila zmajšanaa omejitev, potem je pa zavil v netapravi ocep in je šel rikverc, ker veliko bolj ogrožaš ljudi, kot pa če se ga mal v zidanici naluckaš. Point tega je tudi če si trezen in misliš da si varni voznik, še ne pomeni da si res

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po sep 28, 2009 11:24 am

8000rpm je napisal/-a:0.69 mg/l je enako 1.38 promila, kar pa je malo več kot 2 pivi na sončku. In v takem stanju nihče ni sposoben vozit, tako da kazen je čis ok!

Od dveh piv pa res težko napihaš 1.38 promila. Jst sem spil eno velko pivo pa eno malo, šel za volan, vozil normalno tako kot vedno, me ustav patrulja, mi dajo pihat pa sem napihu takratnih 0.36 promila. Tako za 0,5 bivših promilov mi mogu spit vsaj še eno pivo. Da napihaš pa 1.38, to je že skor pol kište pira.

8000rpm
Nov uporabnik

Napisal/-a 8000rpm Po sep 28, 2009 2:48 pm

ban je napisal/-a:
8000rpm je napisal/-a:0.69 mg/l je enako 1.38 promila, kar pa je malo več kot 2 pivi na sončku. In v takem stanju nihče ni sposoben vozit, tako da kazen je čis ok!

Od dveh piv pa res težko napihaš 1.38 promila. Jst sem spil eno velko pivo pa eno malo, šel za volan, vozil normalno tako kot vedno, me ustav patrulja, mi dajo pihat pa sem napihu takratnih 0.36 promila. Tako za 0,5 bivših promilov mi mogu spit vsaj še eno pivo. Da napihaš pa 1.38, to je že skor pol kište pira.

Ja no, kaj sem pa jaz povedal? Da za 1.38 moraš že kar konkretno spit, ne samo 2 pira.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po sep 28, 2009 4:34 pm

8000rpm je napisal/-a:
ban je napisal/-a:

Ja no, kaj sem pa jaz povedal? Da za 1.38 moraš že kar konkretno spit, ne samo 2 pira.

Ops, narobe prebral. Sem mislu da mislš da od dveh piv napihaš 1.38 :pivo

joza28
Nov uporabnik

0.69 mg/l

Napisal/-a joza28 So nov 14, 2009 1:26 am

Tudi jaz sem napihal enako vrednost.To nista dve pivi,to je intenzivno pitje (brez kosila po šihtu razen tiste malice,ki na firmi je stalno polomija),To je intenzivno pitje od 14 ure 30 do 20.40 sami špricari in eno par malih pirov.Samo pri meni je zadeva sledeča.To sem napihal na parkirišču zraven avta,policaj me ni vido za valanom.Bilo je decembra leta 2007 in sicer 18 decembra.To pomeni da bo zdaj decembra 2 leti.Od tistega trenutka pa do zdaj še nisem dobil nič z sodišča,ker je pameten policaj napisal v stari zapisnik da je bilo 0.69 promila in ne mg/l. Jaz sem zadevo skeniral in pošiljal po policijskih postjah v ključno do prometne policije v Mb,generalne policije,dežurnemu tiste policije,in seveda vsem naokoli.Mene policaj ni videl za volanom in avto je bil ugašnjen.Mene samo zanima,če bo to šlo naprej ali so zmečkali in dali v koš.Sicer pa če bom dobil,bo me branil odvetnik Berden Drago iz Benedikta.Če bo treba bom vzel tri odvetnike,saj se mi gre da dokažem,da sem bil na parkirišču in nisem vozil in sem samo hodil okoli avta.Sicer pa če so zdaj mg/l nemorejo oni uporabljat stare zapisnike.Če bi bil na cesti se nebi pritoževal ampak na tak način jaz ne bom pustil da se tako gredo z mano.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po nov 16, 2009 11:45 am

Eno vprašanje - a si imel namen vozit? Policaj ti sicer ne more nič, ampak bi se lahko sam zamislil nad tem.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost