Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Maki3
Novinec

Kraj: Celje

Prekoračitev v naselju(67km/h)

Napisal/-a Maki3 So nov 14, 2009 1:00 pm

Mene zanima samo nekaj informacij. Vceraj popoldne smo v koloni v Celju pri golovcu kjer ponavadi policaji imajo svoj "kamp" vozili konstanto vsi 50km/h. Itak so vsi opazl radar in pa nism mogo hitrej vozit, ce smo vozi en za drugim v koloni. Naenkrat skoci policaj pred mano na cesto, da sm ga skor povozo.
Pokaze radar 67km/h..mogoce sem res peljal kakih 10 prevec, vendar vete da med 50 in 60 ni neke velike razlike in pa seveda varnostni pas... :\
Nalozil mi je 380 eur kazni in 3 pike. Zdi se mi nepravicno, ker nikoli ne sedem pijan za volan, ne divjam v 2 letih odkar imam izpit(sem se mlad voznik) nisem imel problemov. Varnostni pas sem enostavno pozabil pripet, ker sm nameraval skocit 100m dalec in evo ga. Pas se pripravljen plačati to je moja krivda, zanima pa me kaj je mozno narediti? Se splaca zatajit in čakati, da vse zapade, ker me je strah da bom moral placati se potem sodne stroske in celotno kazen..ali je bolje, da placam 185 eur? Kaj mi priporocate? :roll:

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 So nov 14, 2009 1:04 pm

Glede na podobne teme kot so že bile na podoben način ali se splača pritožit ali ne, ti svetujem da bolje da zdaj plačaš polovično kazen, kot pa kasneje polno kazen + sodne stroške. To je moj nasvet. Za nadaljne pa edino bolje pazi, saj veš da se policaji vedno najdejo takrat ko najmanj pričakuješ.
LP

Uporabniški avatar
Maki3
Novinec

Napisal/-a Maki3 So nov 14, 2009 1:07 pm

sj vem, da dosti pise o tem, samo v mojem primeru ne vem zakaj je meni skocil pred avto, ce smo vsi enako vozli in se sploh mi ni jasno od kje je 67 km/h izmeril..tolko sigurno nism prekoracil ..cudno :\

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So nov 14, 2009 1:09 pm

skočo je pred tvoj avto ker je mogoče videl da nimaš pasa. najboljše je da plačaš polovičko.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So nov 14, 2009 1:09 pm

Maki3 je napisal/-a:sj vem, da dosti pise o tem, samo v mojem primeru ne vem zakaj je meni skocil pred avto, ce smo vsi enako vozli in se sploh mi ni jasno od kje je 67 km/h izmeril..tolko sigurno nism prekoracil ..cudno :\

V celotni koloni si bil verjetno prvi ki nisi bil pripet z varnostnim pasom.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Maki3
Novinec

Napisal/-a Maki3 So nov 14, 2009 1:11 pm

jp, moja napaka :\ pa je bols jamrat al se dret na njega? :D

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So nov 14, 2009 1:21 pm

Maki3 je napisal/-a:jp, moja napaka :\ pa je bols jamrat al se dret na njega? :D

Boljše je jambrat, kot "scat" proti vetru ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Ne nov 15, 2009 12:44 am

Kar lepo plačaj boš vsaj mirno spal.

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Ne nov 15, 2009 8:46 am

Predlagam, da se vedno pripasaš, ko si v avtu. Pa tudi če greš samo k sosedu.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne nov 15, 2009 10:30 am

Takšno skakanje pred vozila je očitno nov šport celjskih policistov. Sploh pa kazanje neresničnih hitrosti oz. slike dejanskega kršitelja. Nisi sicer povedal a so merili z laserjem ali doppler kateri JE radar in ima možnost zapisa se pravi DOKAZ. Vse ostalo bi moral policistu verjeti na besedo. Podoben primer ki sem ga že opisal na forumu. Na odcepu, kjer so izmerili mene je policist v zapisnik napisal da na tem delu večkrat izvajajo kontrole hitrosti, ker prihaja do hudih prometnih nesreč bla,bla,bla. Od domnevnega prekrška je minilo že nekaj let in na tem delu ceste so stali mogoče 5-6 pa še to v času MOS-a. Pošteno naj delajo pa bo.

lp
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
Maki3
Novinec

Napisal/-a Maki3 Ne nov 15, 2009 5:09 pm

seeman66: meril je z tistim radarjem, ki nima slike ampak samo z rdecimi ciframi izpise hitrost. Js mu se zdej ne vrjamem, da sm v koloni peljal 67, ker smo vsi enako vozili, sploh pa ne vem kk me je zmeru, ce mi je reku da sm se mu za rit prilepo, potem ni mogel videt moje tablice :roll:
Sicer pa res bolje, da placam ampak se mi ne zdi fer..najraje bi pobral denar s kartice in igral socialca, vendar ne vem kdaj bo kazen zastarala, da ne bom potem placeval kje 3x več.

aja in pa se nekaj..pokazal mi je le stevilko na radarju..tolk ko naj bi se pelau..potem ni nic rekel..samo naj pocakam v avtu..in mi prinese poloznico...kaj bi se zgodilo, ce nebi hotel podpisat??

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Ne nov 15, 2009 6:09 pm

Nobene teže nima ali podpišeš ali ne.

Kazen plačaj, to bo še najbolje. Lahko plačaš tudi polovičko in se pritožiš (sodno varstvo) v katerem še vedno lahko zavedeš, da si polovičko že plačal zaradi bojazni, da bi moral potem plačati kazen v celoti. Če uspeš (v kar močno dvomim) pa ti vrnejo plačan znesek.

LP.

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc Ne nov 15, 2009 6:19 pm

tocno toliko sem zadnjic prekoracil hitrost v celovcu in sem dobil kazen 22 eur. vzel mi je 20, ker ni imel drobiza za vrniti. brez besed in prerekanja in zazelel srecno voznjo.

tako, da je nekaj hudo narobe s slovenci, da se pustimo tako izkoriscati!

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne nov 15, 2009 8:38 pm

Poleti sem se pogovarjal z enim policistom. Zagotavljal mi je da so fantje sposobni zadeti tudi v stebriček in so pri svojem delu nezmotljivi ker dajo skozi usposabljanje. Zakaj pa nimajo na laserskih merilnikih montiranih fotoaparatov oz. možnosti videozapisa pa je bil odgovor da je digitalni zapis se pravi fotografijo možno obdelovati. Pesek v oči :!:
Če bi mi poleg hitrosti pokazal tudi moje vozilo bi 100% bilo bolj verodostojno kot pa samo izmerjena hitrost kdo ve koga.
Apeliram pa na vse tiste, ki pišete plačaj pa pozabi itd. Raje pomagajte z nasveti, ker nikjer ne piše da ravno vas ne bo ustavil policist na isti način in boste potem VI spraševali kako in kaj.

lp
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Ne nov 15, 2009 9:08 pm

strinjam se samo z delom kjer praviš da ni fer. res ni fer. trudiš se biti dober državljan, pol pa taka bedarija.. vem kako se počutiš...

ne da se pa nič nardit....

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne nov 15, 2009 9:37 pm

a4 je napisal/-a:trudiš se biti dober državljan, pol pa taka bedarija.. vem kako se počutiš...

Bedarija v kontekstu neprivezanosti pa ceprav za 100m? ali bedarija, ker so ga ustavili
le zaradi neprivezanosti ...poleg hitrosti?.. mislim, da bi se lahko privezal, ce bi se hotel
torej ta bedarija je v prvem kontekstu izkljucena... ker to ni bedarija, da se privezes
"samo" za 100m ali se manj... poleg tega se mladi voznik, ki je nekaj mislil...

nasvet: placaj, zal... za nadaljnje bos vedel, da si odkartal dolocene € "samo" zaradi pasu.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Maki3
Novinec

Napisal/-a Maki3 Sr nov 18, 2009 3:44 pm

ja sej pomoje bi se me usmilu, ce bi bil pripasan tak pa je iz samega inata napisu vse skupaj. Res upostevam pravila, vendar vcasih pozabis pogledat na stevec in pol nisi sigurn. Moram bi naredit video zapis...ker kak bi naj jaz v tisti koloni vedel, da je mene zadel.

Sicer pa 2 leti nisem imel problemov, za volan ne sedem pijan nikoli..ampak zal, zgodi se ti, ko si najmanj mislis. Pazte ljudje. :roll:

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr nov 18, 2009 3:53 pm

ggorenc je napisal/-a:tocno toliko sem zadnjic prekoracil hitrost v celovcu in sem dobil kazen 22 eur. vzel mi je 20, ker ni imel drobiza za vrniti. brez besed in prerekanja in zazelel srecno voznjo.

tako, da je nekaj hudo narobe s slovenci, da se pustimo tako izkoriscati!

ja to je pa res , če narediš manjši prekršek je skoraj vedno cena 25 €, mene velikokrat ustavi pri pokopališču v ferlachu pred celovcem, malo prej se zavije v jeagra, kdor pozna bo vedel kje mislim, enostavno pozabim , da sem že v "mestu" in peljem vedno nekih 15 preveč, kazen je vedno 25 €...samo ne vem pa kaj bi bilo pri nas ko bi ljudje vedeli da za prekoračitev 15 do 20 km/h plačaš le 20 € :idea:
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi Sr nov 18, 2009 4:08 pm

maki 3. Točno vem kako se počutiš, sem bil v podobni situaciji pred dvema mesecema ko sem prekoračil hitrost v naselju na takem odseku kjer ni nobenega ogrožanja ob 4 popoldne v nedeljo ko sem bil zaustavljen, policaj se je pa obnašal kot da smo mladi vozniki krivi za vse in moromo biti bolje pazljivi pri vožnji kot vsi ostali. Sem napisal ugovor in vse kar sem do sedaj dobil je nekakšno potrdilo da je policija dala zadevo naprej v sodno varstvo na sodišče z vsemi prilogami ( potrdili za usposobljenost policistva, meritvene naprave...) in sedaj čakam, sploh nevem kaj naj pričakujem, vendar pa če bi se mi še enkrat to zgodilo bi plačal polovičko in se ne ubadal s tem :roll: Tako kot ti sem pa sedaj skoraj 2 leti mlad voznik in nikoli ne vozim pijan, ne izsiljujem, ne divjam ali kaj podobnega. Narediti pa nemoreš nič proti dostikrat banalnemu kaznovanju. Nimaš kaj in drugič po vseh pravilih vozit.
lep pozdrav,
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

Uporabniški avatar
Maki3
Novinec

Napisal/-a Maki3 Sr nov 18, 2009 4:23 pm

Sandi je napisal/-a:maki 3. Točno vem kako se počutiš, sem bil v podobni situaciji pred dvema mesecema ko sem prekoračil hitrost v naselju na takem odseku kjer ni nobenega ogrožanja ob 4 popoldne v nedeljo ko sem bil zaustavljen, policaj se je pa obnašal kot da smo mladi vozniki krivi za vse in moromo biti bolje pazljivi pri vožnji kot vsi ostali. Sem napisal ugovor in vse kar sem do sedaj dobil je nekakšno potrdilo da je policija dala zadevo naprej v sodno varstvo na sodišče z vsemi prilogami ( potrdili za usposobljenost policistva, meritvene naprave...) in sedaj čakam, sploh nevem kaj naj pričakujem, vendar pa če bi se mi še enkrat to zgodilo bi plačal polovičko in se ne ubadal s tem :roll: Tako kot ti sem pa sedaj skoraj 2 leti mlad voznik in nikoli ne vozim pijan, ne izsiljujem, ne divjam ali kaj podobnega. Narediti pa nemoreš nič proti dostikrat banalnemu kaznovanju. Nimaš kaj in drugič po vseh pravilih vozit.
lep pozdrav,

ce ti je dau sodnika je vse lazje, tam se lahko izpoves in poves kaj je policaj lahko naredil narobe..vrjem..velka verjetnost, da ce si biu v preteklosti pridn, brez prekrskov jo dobr odneses.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov