Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

sonic DeeJay
Nov uporabnik

Napisal/-a sonic DeeJay So nov 28, 2009 7:03 pm

MacTron je napisal/-a:Glede na to, da ze tu govoris bolj v slengovskem jeziku ne v nekem splosnem oz. vsaj
malo bolj normalnem bi te vprasal, ce si kdaj PREJ delal taksne vragolije... namrec
vmes je bilo podano tudi to, da se te je policaj lahko zapomnil kar se pa ti npr. pred leti nisi.

Neglede na prekrsek se to vprasaj... ti sprasujes za pravnomocno izvrzbo na drugi strani
pa zelis samo to... ostalo ti ni vazno.... vsi subjekti so v tem primeru vazni in ne samo ta.

@MacTron
Se bom poizkušal bolj pravilno slovensko izražat...čeprav ne vem, kaj ima to veze.
Drugega odstavka pa ne razumem kam meriš!

Meni se gre da se zadeva reši ker ne nameravam plačevat za napake in nepravilno delo Slovenske policije. Prav tako pa nimam kakšnih osebnih zamer s komur koli iz tistih krajev. Glede vragolij pa to: Motorno kolo sem tri dni nazaj od tega dogodka komaj kupil.'' Ne vem če ima kaj veze, ampak kupil sem ga pa v tisti okolici''!!
Zato si lahko predstavljaš, da nisem kakih vragolij počel. Ne takrat ne poznej!!!

@Sonny
Mislim da tiste dni nisem kaj dosti sedel na motorju, ker se spomnem da so bili bolj oblačni-deževni dnevi. Če pa sem, je pa bila relacija lokalna.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne nov 29, 2009 10:04 am

Nikakor te ne morejo oglobiti brez ustavitve na mestu merjenja, ce prej niso 100% prepricani, da si vozil ti. Ce jim ne dokazes da za casa prekrsla imel alibi, potem nosi kazen lastnik vozila, v tem primeru pa to si ti. Sam imam isto zgodbo.

Avto z mojimi tablicami bil vozen 140 v coni 50, pobegnil radarju, pozneje v istem dnevu so v avtu ustavili mene, ter mi zaracunali in ocitali prejsnje divjanje, ki ga je izvaja prijatelj, kateremu sem avto posodil.

Pri sodniku sem zgodbo povedal, sodnica skoraj ni mogla verjeti da so mi kazen napisali skoraj 4 ure po prekrsku, brez "dokazov" (radar pokazan) in brez da so me ustavili. Na podlagi tega je primer bil razveljavljen. Tudi jaz se nisem pritozil.

Napisi pritozbo v vsakem primeru!

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne nov 29, 2009 11:29 am

V zapisnik je policist 100% napisal na kakšni razdalji te je izmeril. V odločbi so tudi vsi podatki kje, kdaj,relacija.... Če tega ni greš na PP vprašat. Če je bila hitrost izmerjena v naselju na 50km/h omejitev, je zadeva bila predana sodniku za prekrške, ker kazen do 250€+3 k.t. rešujejo na policiji(poooblaščenec ministra). Menim da nisi povedal vsega.

:oops: :oops: :oops:
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

sonic DeeJay
Nov uporabnik

Napisal/-a sonic DeeJay Ne nov 29, 2009 3:46 pm

@Courage
Ja podobno zadeva tole, le da v tvojem primeru je pač bil tvoj prijatelj oz.se ve kdo je bil s tvojim vozilom, v mojem primeru pa niti moje vozilo ni bilo. Pa so potem tvojmu prijatelju zakasirali tole povno zadevo al kako?

@Seeman66
V dokumentih ki sem jih dobil piše le, kje, kdaj, kdo (po tablici) in kršitev katerega člena. Niti ne piše koliko naj bi prekoračil (to mi je povedal pristojni PP po telefonu) niti na kateri razdalji je zmeril. Dokaj laik sem za prekrške ker nikol nisem imel kakih problemov. Ali je pomemben podatek to, na kakšni razdalji naj bi me izmeril?? Zdj ko razmišljam, verjetno je.

sonic DeeJay
Nov uporabnik

Napisal/-a sonic DeeJay Po nov 30, 2009 4:25 pm

Torej danes sem šel glede zadeve do odvetnika, ta me je presenetil da je ta primer izgubljen.

Ne glede na dokaze in potrdila, ki jih naknadno dobiš/priložiš. Plačati moram kazen in sprejeti 6 kazenskih pik za prekršek ki ga nisem storil. Čaka me pa še sodnik za prekrške.

Bistvo vsega pa je, da v naši državi si očitno lahko kriv, tudi če nisi, na podlagi slabih in neutemeljenih dokazov. Policisti imajo prevelike pristojnosti, da pa še temu prištejemo nestrokovno delo ali nesposobnost opravljanja tega poklica pa ga žal spet lahko nastrada navaden državljan.

Upam, da bo tale post bral tudi kakšen državljan Slovenije v službi policije in si bo malo zamislil, kako zelo lahko škodujejo sodržavljanu če svojega dela ne opravljajo korektno.
Potem se pa eni sprašujejo, zakaj ljudje ne marajo policistov!!!

Js osebno do sedaj nisem imel razloga, da jih nebi maral. DO SEDAJ

Tako da vsem polagam na dušo...bodite pozorni ne te zadeve, če lahko oni pišejo neutemeljene zadeve, lahko tudi mi njih gnjavimo z neutemeljenimi pritožbami!!! Ampak spet....oni so zakon. Ve se kdo bo kratko potegnil :evil:

PRAVNI SISTEM PRI NAS SMRDI DO KONCA!!!!!!!!!!

Hvala vsem za odgovore in lep pozdrav.

pugi89
Novinec

Kraj: prevalje

Napisal/-a pugi89 Po nov 30, 2009 4:58 pm

res nevem kako je možno da se v sloveniji lahko sploh dogaja kej takega, prav bizarno je use skupaj

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po nov 30, 2009 5:45 pm

problem ni toliko v pravnem sistemu, kot je v tvoji nepismenosti

na obvestilu o prekršku jasno piše, da se nanj nemoreš pritožiti, lahko samo obrazložiš okoliščine

na plačilnem nalogu pa ti piše, da imaš možnost podati pritožbo
ti je nisi podal
s tem si se strinjal z navedenim
kazen je po 8h dneh za pritožbo in 8h dneh za polovičko postala pravnomočna

zdej, ko je postala pravnomočna, bi se pa ti nekej bunil, prej, ko si imel možnost pa ne
podpis

sonic DeeJay
Nov uporabnik

Napisal/-a sonic DeeJay Po nov 30, 2009 6:42 pm

@lublancan

Sej si verjetno prebral post #1
Pomeni da že v osnovi nebi smel dobiti kakšnega obvestila.

Razumem pa kaj govoriš, to je popolnoma moja krivda, da nisem na plačilni nalog napisal pritožbe. Ampak v teh osmih dneh pač nisem uspel dobit dokazila. Če bi pa kr neki brezveze pritožbo napisal, bi jo pa itak zavrnali, enako kot moje pojasnilo o okoliščinah.

Ko govorim da je sistem slab, s tem mislim predvsem, da ko je zadeva pravnomočna, ne moreš več NIČ. Nobeno dokazilo ti ne pomaga več. Pa tudi če sam predsednik napiše da sta skupaj golf igrala. (teoretično).

Plačilni nalogi se menda ne vročijo več osebno, ker mene je namreč čakal v predalču za pošto. Se pravi če zaradi odsotnosti ali česar koli zamudiš ta rok 8h dni, si gotov. Je zadeva končana.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po nov 30, 2009 7:13 pm

sonic DeeJay je napisal/-a:Torej danes sem šel glede zadeve do odvetnika, ta me je presenetil da je ta primer izgubljen.

Ne glede na dokaze in potrdila, ki jih naknadno dobiš/priložiš. Plačati moram kazen in sprejeti 6 kazenskih pik za prekršek ki ga nisem storil. Čaka me pa še sodnik za prekrške.

Bistvo vsega pa je, da v naši državi si očitno lahko kriv, tudi če nisi, na podlagi slabih in neutemeljenih dokazov. Policisti imajo prevelike pristojnosti, da pa še temu prištejemo nestrokovno delo ali nesposobnost opravljanja tega poklica pa ga žal spet lahko nastrada navaden državljan.

Upam, da bo tale post bral tudi kakšen državljan Slovenije v službi policije in si bo malo zamislil, kako zelo lahko škodujejo sodržavljanu če svojega dela ne opravljajo korektno.
Potem se pa eni sprašujejo, zakaj ljudje ne marajo policistov!!!

Js osebno do sedaj nisem imel razloga, da jih nebi maral. DO SEDAJ

Tako da vsem polagam na dušo...bodite pozorni ne te zadeve, če lahko oni pišejo neutemeljene zadeve, lahko tudi mi njih gnjavimo z neutemeljenimi pritožbami!!! Ampak spet....oni so zakon. Ve se kdo bo kratko potegnil :evil:

PRAVNI SISTEM PRI NAS SMRDI DO KONCA!!!!!!!!!!

Hvala vsem za odgovore in lep pozdrav.

Tako je to pri nas. Drugič moraš(upam da ti ne bo treba)takoj stopiti v akcijo. Sam sem imel 5 dni časa da podam zahtevo za sodno varstvo. V tem času sem visel po 3-4 ure na spletu in pregledoval vse kar je bilo v zvezi z mojim DOMNEVNIM prekrškom. Dejstvo je da se ZVCP in Ustava RS v nekaterih stvareh tepeta in si je možno razlagati vsak po svoje. Oboje je treba prebrati. Sodnica za prekrške, ki je potem obravnavala primer mi je prebrala kaj je policist izjavil glede na mojo zahtevo za sodno varstvo, ko pa sem prišel do besede se je ležerno naslonila nazaj, tako da sem takoj vedel da dobim spet negativno. Do soočenja s policistom ni prišlo, čeprav sem povedal da z moje strani ni problema. V mojem primer je izmeril 82km/h brez tolerance na 143m, kar potem znese, da je imel vsega 5,7 sec časa, da je odmaknil laser z očesa, preveri če ga na dvopasovnici ne čaka drugo vozilo, stopil na moj pas in ustavil vozilo pred mano, nato pa izločil mene, sicer si pa kompletno štorijo lahko preberete na forumu. Brezveze :!:
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN Sr dec 02, 2009 12:41 pm

Potem ti ostane samo še, da zgodbo daš v medije... poptv,... ;)
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr dec 02, 2009 4:00 pm

men nekako ni jasno zakaj se neki p****** čez policaje
on ni vložil pritožbe, to je pomenilo, da se je strinjal s kaznijo

če bi pritožbo vložil (v roku) in bi bila zavrnjena, potem bi vas razumel, saj so dokazi bolj jalovi

Da pa obstaja nek določen rok za pritožbe bi moralo biti pa vsem jasno, kaj pomeni pravnomočnost sodbe pa tudi.

ps: tudi poptv vam ne bo pomagal
podpis

sonic DeeJay
Nov uporabnik

Napisal/-a sonic DeeJay Sr dec 02, 2009 6:08 pm

[quote="lublancan" saj so dokazi bolj jalovi
[/quote]

Sam si si odgovoril na vprašanje zakaj se kdo pi**i čez policaje!!!
In niti ne da so jalovi....pravzaprav jih NI....

In nisem edini ki se pi**i čez policaje, ker je takih ali podobnih primerov očitno več.

Na žalost pač nismo vsi tako pametni kot ti in morda kdo ne razume, kako težo v bistvu nosi pravnomočnost.

Tako da fantje in dekleta... NE ZAMUJAT ROKA ZA PRITOŽBO

@GapsoN...hvala za idejo, sm nimam face za v medije :D, pa itak nebi kaj dosego.

mali22
Nov uporabnik

Kraj: izola

Napisal/-a mali22 Sr dec 02, 2009 6:54 pm

pravo predvideva tudi varovalke s katerimi je mogoče izpodbijati pravnomočno odločbo (izredna pravna sredstva), vendar med njimi ni nevložitve pritožbe zaradi lahkomiselnosti oziroma neznanja. policijski postopek ni noben hec. drugič takoj h kakemu pravniku
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov